Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Σωσίβιο στο …δημοψήφισμα ψάχνει η κυβέρνηση προκαλώντας αμηχανία πρώτα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ


Την ώρα που το ενδεχόμενο μιας επιλεκτικής χρεοκοπίας προκαλεί αναταράξεις και διάχυτη αβεβαιότητα και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν δραματικές ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά να καταγράφει μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες προβάδισμα έξι μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση αναζητεί διέξοδο σε ένα αμφιβόλου πρακτικής αξίας δημοψήφισμα τον Οκτώβριο.
Η πρόθεση αυτή προβληματίζει έντονα υπουργούς και βουλευτές οι οποίοι εκφράζουν ενστάσεις ως προς την σκοπιμότητα του εγχειρήματος αλλά και ως προς το κίνδυνο να τεθούν ερωτήματα που μπορεί να προκαλέσουν διχασμό στην κοινή γνώμη.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την επίσκεψη της Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον

Η προγραμματισμένη επίσκεψη της Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον στη χώρα μας πραγματοποιείται σε μια πολιτικο-οικονομική συγκυρία, όπου η μεθοδευμένη χρεοκοπία της Ελλάδας προμηνύει όλο και πιο βάρβαρα οικονομικά μέτρα λεηλασίας του δημόσιου πλούτου, χτύπημα των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, την αφαίμαξη των μισθών και των συντάξεων.
Η μακροχρόνια ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή αποκτά μεγαλύτερη επικινδυνότητα εάν κανείς λάβει υπόψη τα εξής:

ME AΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ Η ΠΑΡΟΣ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ Γ.ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗ !

Αναδημοσίευση από http://kepparou.blogspot.com  


Μια πληροφορία της τελευταίας στιγμής, ήταν ικανή να ξεσηκώσει πολίτες από τη Πάρο. Η άφιξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο λιμάνι της Παροικίας στις 2.45 με το πλοίο ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ, έδωσε αφορμή σε πολίτες να συγκεντρωθούν στο λιμάνι και να σηκώσουν πανό που έγραφε «ΩΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ – ΠΡΟΔΟΤΕΣ».
  Την ώρα που ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έφτασε στη πύλη, άνοιξαν μαζί του διάλογο φωνάζοντας  του συνθήματα για την στάση του στη ψηφοφορία της βουλής. Ισχυρή αστυνομική δύναμη για τα δεδομένα του νησιού  προστάτεψε τον βουλευτή που όμως εξαναγκάστηκε να σταματήσει.

ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!

Από το : Πρώτο Θέμα


Σοβαρό πολιτικό αλλά και ηθικό ζήτημα προκύπτει για τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου από την αποκάλυψη ότι διαθέτει «οικογενειακό» αυθαίρετο μέσα στο δάσος! Η μητέρα του είναι ιδιοκτήτρια εξοχικής κατοικίας χτισμένης μέσα σε... αναδασωτέα περιοχή στη Βραυρώνα Αττικής, στον οικισμό Χαμολιά. Το σπίτι, σύμφωνα με τον διευθυντή Δασών Ανατολικής Αττικής κ. Αναστάσιο Καζάση, είναι αυθαίρετο και παράνομο, ενώ έχει εκδοθεί γι’ αυτό και απόφαση κατεδάφισης. Η μητέρα του κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και άλλοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων στην περιοχή έχουν προσφύγει μάλιστα στη Δικαιοσύνη και στο ΥΠΕΧΩΔΕ για να νομιμοποιήσουν τα εντός αναδασωτέας δασικής έκτασης σπίτια τους. 

Διαφωνίες φιλοζωικών οργανώσεων με το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ για τα αδέσποτα

"Αν βρεις στο δρόμο ένα αδέσποτο, με το νέο νόμο πρέπει να το παραδώσεις στην υπηρεσία του δήμου. Αν ο δήμος δεν έχει χώρο να το περιθάλψει, δεν υπάρχει πρόβλεψη στο νομοσχέδιο. Εσύ, αν το πάρεις, πρέπει να αγοράσεις και να τοποθετήσεις την ειδική σήμανση (τσιπ), είτε για να το κρατήσεις είτε για να το βάλεις αγγελία. Αν, δε, έχεις ήδη δύο κατοικίδια, θα πληρώσεις πρόστιμο 500 ευρώ για κάθε παραπάνω ζώο. Έτσι καθίσταται η υιοθεσία αδέσποτων ζώων αδύνατη και ο ρόλος των φιλοζωικών οργανώσεων ποινικοποιείται σε κάθε στάδιο της δράσης τους".

Νομοσχέδιο «fast track» και για τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις

Περιβαλλοντική αδειοδότηση βιομηχανικών, τουριστικών, ενεργειακών και άλλων εγκαταστάσεων με όρους «fast track» που παρακάμπτουν και καταργούν ακόμη και αυτήν τη σημερινή ανεπαρκή περιβαλλοντική νομοθεσία, ενώ παράλληλα παραδίδει από το κράτος σε ιδιώτες τόσο τους ελέγχους των περιβαλλοντικών μελετών, όσο και τον έλεγχο της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων από τους επιχειρηματίες κατά την περίοδο λειτουργίας των εγκαταστάσεων! Αυτά περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, που, όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, την ερχόμενη βδομάδα θα κατατεθεί για έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο, με στόχο να αρχίσει να εφαρμόζεται από το Σεπτέμβρη.

Ο Λοβέρδος ομολογεί δημοσίως ότι το ΠΑΣΟΚ κορόιδεψε τον ελληνικό λαό !(Όχι πως δεν το ξέραμε,αλλά υπάρχει και το 20-30% που στηρίζει τους ψεύτες)

Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίστηκε, σήμερα, στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» και δήλωσε: «Κατά βάση το ΠΑΣΟΚ,  ως αντιπολίτευση υπήρξε δημαγωγικό. Είπε ότι υπάρχουν λεφτά, ενώ δεν υπήρχαν…Έκανε άλλα, ηρνείτο κάθε συζήτηση για διαρθρωτική αλλαγή. Ήταν ένα κόμμα κατά βάση του «όχι». Ειδικά από μια φάση και μετά, συμφωνώ… Την κακή νοοτροπία τη δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80, το έχω πει. Και το έχω πει, τώρα, στην κρίση».

Θύελλα αντιδράσεων για τη συνάντηση Ομπάμα - Δαλάι Λάμα.Έκκληση Κίνας προς Η.Π.Α να ακυρώσουν την συνάντηση.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα δεχθεί σήμερα τον Δαλάι Λάμα στο Λευκό Οίκο και αναμένεται να εκφράσει τη στήριξή του στην προσπάθεια επίλυσης των διαφορών για το Θιβέτ μέσω διαλόγου, ανακοίνωσε η αμερικανική προεδρία.

«Η συνάντηση υπογραμμίζει την σθεναρή υποστήριξη του προέδρου στην διατήρηση της μοναδικής θρησκευτικής, πολιτισμικής και γλωσσικής ταυτότητας του Θιβέτ και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των θιβετιανών», αναφέρει ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου.Η ανακοίνωση ήρθε λίγο μετά τα επικριτικά σχόλια που δέχθηκε ο Ομπάμα από στελέχη του Κογκρέσου, διότι δεν συναντήθηκε με τον Δαλάι Λάμα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ουάσινγκτον από τις αρχές Ιουλίου.

«Εκλογική συμμαχία» επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας.Ζητάει τη διεξαγωγή εκλογών με απλή αναλογική.

Ανοιχτός σε διάλογο ακόμη και με πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες έχει διαφορές, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, που διεξάγεται στο ΣΕΦ. Όπως υποστήριξε, αυτές είναι δευτερεύουσες μπροστά στο «ιστορικό καθήκον» αποτροπής «της λεηλασίας του λαού και της χώρας».
  Εξάλλου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Free Sunday", επανέφερε στο προσκήνιο την ιδέα σχηματισμού "αντιμνημονιακού μετώπου", κάνοντας λόγο για εκλογική συμμαχία. "Η πρόσκληση δεν αφορά προνομιακά το ΚΚΕ, αλλά όλες τις δυνάμεις που αμφισβητούν το μνημόνιο από προοδευτική σκοπιά. Και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους Οικολόγους και τη Δημοκρατική Αριστερά και το Άρμα Πολιτών και τον κόσμο και τα στελέχη που φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου", είπε.

OYTE 'ΚΙΧ' ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ!-του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*



  Είχαμε ήδη επισημάνει την κραυγαλέα διαφορά αντιμετώπισης εκ μέρους του ευρωπαϊκού και του αμερικανικού Τύπου της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας από τους οίκους αξιολόγησης στην κατηγορία των "σκουπιδιών", όταν σχεδόν αποσιώπησαν το γεγονός, και της απίστευτα εχθρικής στάσης που τηρούν απέναντι στην Ελλάδα σε ανάλογες περιπτώσεις. Καταιγισμός κεντρικών πρωτοσέλιδων τίτλων όταν πρόκειται για τη χώρα μας, ασήμαντα μονόστηλα και μικροσκοπικά ρεπορτάζ χαμένα στις εσωτερικές σελίδες, όταν επρόκειτο για την Πορτογαλία.

37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» Καλοκαιρινό ταξίδι σε όλη τη χώρα

Συνεχίζεται η καλοκαιρινή δραστηριότητα των Οργανώσεων της ΚΝΕ, με εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα.
Το επόμενο διάστημα είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
Δευτέρα, 18 Ιούλη
  • Στην Καλαμάτα, στο πάρκο Φυτείας, εκδήλωση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά με τίτλο «Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις», στις 9 μ.μ. Ομιλητές Κατσάς Αντώνης, μέλος του Εθνικού Συμβούλιου κατά των Ναρκωτικών, δικηγόρος, Τσουράπα Ιωάννα, υπεύθυνη της θεραπευτικής κοινότητας «Κύτταρο» του ΚΕΘΕΑ Καλαμάτας, κοινωνική λειτουργός - κοινωνιολόγος. Χαιρετισμός του Μίλτου Κουτίβα, μέλους του ΝΣ Μεσσηνίας της ΚΝΕ.

Στη Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. Άμεση προσφυγή σε εκλογές με απλή αναλογική ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.



Ο Αλέξης Τσίπρας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ


Ο Αλέξης Τσίπρας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )



Το αίτημα της άμεσης προσφυγής στις κάλπες με το σύστημα της απλής αναλογικής έθεσε το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για ανοιχτό πολιτικό διάλογο με μια σειρά από δυνάμεις με τις οποίες υπάρχουν μεν διαφορές, είναι όμως δευτερεύουσες μπροστά στο ιστορικό καθήκον που έχουν να αποτρέψουν τη λεηλασία του λαού και της χώρας.

ΠΗΓΕΣ-Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΓΑΠ :Φαίνεται ότι δε θεωρεί ότι έχουμε ...σωθεί αρκετά και θέλει να μας σώσει ακόμη περισσότερο...

Γρηγοριάδης Κώστας
ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ που ο πρωθυπουργός έκανε διάγγελμα στους πολίτες από ένα νησί του Αιγαίου (το Καστελόριζο), αρχίσανε τα ...Μνημόνια! Τώρα έκανε διάγγελμα από την Κω...
Το τι είπε δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Το τι θα επακολουθήσει έχει και, όπως καταλαβαίνετε, δε θα είναι καθόλου καλό.
Γιατί, όπου και να καταλήξουν όσοι συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες, στη Ρώμη, στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη ή όπου αλλού, ένα είναι βέβαιο: Οτι οι εργαζόμενοι και ο λαός θα δεχθούν μιαν ακόμη επίθεση στα δικαιώματα και τα εισοδήματά τους.
Αλλωστε, ο πρωθυπουργός ήταν σαφέστατος: «Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα την προσπάθεια που ξεκινήσαμε για τη σωτηρία της χώρας»!
Φαίνεται ότι δε θεωρεί ότι έχουμε ...σωθεί αρκετά και θέλει να μας σώσει ακόμη περισσότερο, με τον τρόπο που ξέρει πολύ καλά και έχουμε και εμείς γνωρίσει ακόμη καλύτερα.
«ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ» ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ η πορεία των εξαγωγών της Ελλάδας, που αυξήθηκε - λέει - κατά 31%! Μια ακόμη ...επιτυχία της κυβερνητικής πολιτικής.

Αλέκα Παπαρήγα: Σίγουρη η ελεγχόμενη χρεοκοπία, πιθανή η ανεξέλεγκτη .«Σιγά μην κλάψω για την ΕΕ», τόνισε η Γραμματέας του ΚΚΕ, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Συνασπισμό.





Αναπόφευκτη χαρακτήρισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα την ελεγχόμενη χρεοκοπία στη χώρα μας, είτε την αποκαλούν επιλεκτική χρεοκοπία είτε αλλιώς, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι μπορεί να εξελιχθεί σε ανεξέλεγκτη, με συνέπεια τη διάλυση της ΟΝΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυρία Παπαρήγα, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα, ανέφερε ότι «αν σε ένα - δυο χρόνια η κρίση βαθύνει πιο πολύ ή και άμεσα τότε θα υπάρξει και η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, η διάσπαση της ευρωζώνης».
Απέρριψε τις ερμηνείες περί κρίσης χρέους, προέβαλλε την άποψη ότι πραγματικός ένοχος είναι συνολικά ο δρόμος καπιταλιστικής ανάπτυξης και υπέδειξε ως λύση για το λαό την«αποδέσμευση απ' την ΕΕ και διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία».

ΠΑΜΕ-ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ- ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ !


Το γεράκι τον ΗΠΑ, η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρη Κλίντον έρχεται στην Ελλάδα για να προωθήσει όσο καλλίτερα μπορεί τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, της Ε.Ε στην περιοχή, να εκφράσει στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την ολόπλευρη στήριξη της για να πάρει και άλλα πιο σκληρά μέτρα για να φουσκώσουν με χρήμα ακόμα περισσότερο οι λογαριασμοί των κεφαλαιοκρατών, για να γίνουν πιο φτωχή οι εργαζόμενοι – τα λαϊκά στρώματα. 
Το γεράκι τον ΗΠΑ έρχεται για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών στο Αιγαίο, την Μέση Ανατολή, την ευρύτερη περιοχή της μεσογείου.

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ για τα χαράτσια του μεσοπρόθεσμου -15/07/2011




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κάτω οι φόροι
Να παρθούν πίσω τα μέτρα



Εργαζόμενες, εργαζόμενη, άνεργε, συνταξιούχε

Η κυβέρνηση, η τρόικα προχωρούν μήνα το μήνα σε μείωση σε ληστεία των εισοδημάτων μας. Αυτά που μας ληστεύουν τα δίνουν στους τραπεζίτες, στους βιομηχάνους, συνολικά στους κεφαλαιοκράτες για να διατηρήσουν την κερδοφορία τους. Παράλληλα, μας χρεώνουν με νέα δάνεια, τα οποία τα δίνουν πάλι στις τράπεζες και τους καπιταλιστές.
Με τα νέα φορολογικά μέτρα καταληστεύουν στην κυριολεξία τις οικογένειές μας.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ - Καταργεί βρεφονηπιακούς σταθμούς.Πετσοκόβει κονδύλια για τους μαθητές των ειδικών σχολείων


Συγχωνεύσεις και καταργήσεις βρεφονηπιακών σταθμών και δραματική μείωση στα κονδύλια για τα ειδικά σχολεία προωθούν οι κυρίαρχες σήμερα δυνάμεις στο Δήμο Αθήνας, εφαρμόζοντας κατά γράμμα την πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων του κεφαλαίου για περικοπή των όποιων κοινωνικών δαπανών έχουν απομείνει.
Ενώ ήταν περασμένο στον κεντρικό προϋπολογισμό του Δήμου κονδύλι 1,7 εκατ. ευρώ για το σχολικό έτος 2011 - 2012 για τις μετακινήσεις μαθητών των ειδικών σχολείων της ευρύτερης περιοχής του κέντρου (ΑμΕΑ, μεταναστόπουλα, μαθητές μουσικών σχολείων κ.ά. που μετακινούνται με λεωφορεία - ή ταξί οι έχοντες κινητικά προβλήματα - από τον τόπο διαμονής στο σχολείο τους), ενώ το ποσό εγκρίθηκε στις 25/5 και από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, προχτές Τετάρτη οι δημοτικοί σύμβουλοι των ΠΑΣΟΚ/ΝΔ αναθεώρησαν σε νεότερη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και συναποφάσισαν «τροποποίηση», ουσιαστικά πετσόκομμα του ποσού σε 649.462,53 ευρώ.

Παράταση ζωής για 2 μήνες. Η κοροϊδία των συμβασιούχων του Δήμου Αθήνας συνεχίζεται...


Άρθρο της Αρετής Δήμου, συμβασιούχου στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών του Δήμου Αθήνας



Στους 630 έχουν φτάσει οι απολυμένοι συμβασιούχοι στο Δήμο Αθήνας μέχρι στιγμής, ενώ αναμένεται άμεσα η απόλυση άλλων 400 περίπου εργαζομένων με συμβάσεις έργου.

Επί 26 μέρες (Μάρτης – Απρίλης 2011) οι 2500 συμβασιούχοι του Δήμου Αθήνας είχαμε καταλάβει το Δημαρχείο της Πλ. Κοτζιά με αίτημα τη μονιμοποίησή μας, καθώς καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου. Η λήξη της κατάληψης στις 15/4, έγινε μια ημέρα μετά την απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των συμβασιούχων καθαριστριών του Ο.Π.Α.Π η οποία βγήκε θετική για τις εργαζόμενες.