Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ

19/10
να Nεκρώσουν
τα εργοστάσια,
οι επιχειρήσεις, όλοι οι τόποι δουλειάς
« Έφτασε η ώρα
για να σηκωθείς...»
Νέα, νέε εργαζόμενε,

Οργανώσου, πάλεψε σε σύγρουση με την καπιταλιστική εργοδοσία και το πολιτικό της προσωπικό, η κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου, του ευρωμονόδρομου, παίρνουν συνεχώς μέτρα που μας ρίχνουν στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία.
Έτσι διασφαλίζουν την κερδοφορία τους. Αυτό είναι το δικό τους σχέδιο εξόδου από την καπιταλιστική οικονομική κρίση.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-10
Με τα μέτρα που παίρνουν σήμερα επιδιώκουν να σβηστεί από το λεξιλόγειο η συλλογική σύμβαση εργασίας, η μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στη θέση τους θέλουν να μπει η όσο γίνεται περισσότερη απλήρωτη δουλειά, τα 10ωρα και 12ωρα, η ανασφάλιστη εργασία, η περιπλάνηση από την ανεργία στη δουλειά με μισά δικαιώματα, η ατομική διαπραγμάτευση με το αφεντικό.

Μη δέχεσαι τους εκβιασμούς τους, ότι θα «πτωχεύσουμε» αν δεν αποδεχτούμε τα μέτρα. Ο ένας εκβιασμός φέρνει τον άλλον.

Η πτώχευση για μας και τις οικογένειές μας είναι ΕΔΩ, ούτως ή άλλως.Να αντιστρέψουμε τον εκβιασμό. Με οργανωμένη ανυπακοή, παρεμπόδιση των αντιλαϊκών μέτρων, για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.
Δεν μπορεί να μας απασχολεί αν οι βιομήχανοι, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι τραπεζίτες μαλώνουν μεταξύ τους ποιος θα έχει τη μικρότερη χασούρα από τη χρεωκοπία.




Η κρίση και το χρέος δεν είναι του λαού. Την έφεραν τα κέρδη του καπιταλισμού.

Τη στιγμή που φορολογούν το νέο εργαζόμενο με μισθό 571ευρώ με 300ευρώ, πάνω από μισό μηνιάτικο, μειώνουν τη φορολογία για το μεγάλο κεφάλαιο. Από τα 51δις ευρώ που εισέπραξαν από φόρους το 2011, κάτω από 3 δις ευρώ ήταν η φορολογία από βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλέμπορους.

Προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο. Τους είναι αγκάθι η οργάνωση και πάλη στη γραμμή της λαϊκής αντίστασης, οργάνωσης, ανυπακοής, συμπόρευσης με το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ.
Να προετοιμαστούμε και εμείς, να τους κάνουμε τη ζωή κόλαση.

Τα συμφέροντα των εργαζομένων έρχονται σε σύγκρουση με τα συνθήματα των μεγαλοεπιχειρηματιών περί « ανάπτυξης», « εθνικής οικονομίας». Που σημαίνει ένταση της ταξικής εκμετάλλευσης, εργασιακή ζούγκλα, ιδιαίτερα για τους νέους εργαζόμενους.

Δεν είσαι μόνος σου!

Η προετοιμασία της απεργίας, η διεξαγωγή της είναι αγώνας για να σταθούμε όρθιοι, να υπερασπιστούμε τη ζωή μας.
Μπορούμε από αυτή τη μάχη να βγούμε πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι στη γραμμή της ανειρήνευτης πάλης με την εξουσία των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: