Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Απάντηση του ΠΑΜΕ στις αθλιότητες του κ. Βρούτση !


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης με τη συνέντευξη που έδωσε σήμερα στην εκπομπή «Σ/Κ στη ΝΕΤ», αντέστρεψε την πραγματικότητα λέγοντας προκλητικά πως «δεν υπάρχει μισθός 300 ευρώ σήμερα στη χώρα».
Με βάση την παραπάνω δήλωση να μας ενημερώσει ο κ. Βρούτσης για το ύψος του μισθού σήμερα ενός εργαζόμενου που θέλει να δουλέψει πλήρες ωράριο αλλά αναγκάζεται να εργαστεί κάτω από οποιεσδήποτε ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ; Άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ.


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Ρεζίλι έχει γίνει διεθνώς η Ελλάδα ως η χώρα-κορόιδο που δανείζεται εκατοντάδες δισεκατομμύρια μετατρεπόμενη οικιοθελώς σε υπόδουλο προτεκτοράτο, προκειμένου να πληρώνει ηλιθίως τους κάθε είδους κερδοσκόπους που θησαυρίζουν ξεπουπουλιάζοντάς την!

Κ.Κ.Ε για δηλώσεις Γ. Βρούτση: Οι εργαζόμενοι να αντιπαλέψουν την αντεργατική πολιτική.


Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σχετικά με τις δηλώσεις του Γ. Βρούτση το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό.
Αναλυτικά το σχόλιο έχει ως εξής:
«Είναι μεγάλο θράσος, αυτοί που υπηρετούν τη ληστεία διαρκείας των ασφαλιστικών ταμείων από την πλουτοκρατία και το κράτος και έχουν αναδειχθεί σε σφαγείς συντάξεων και εργασιακών δικαιωμάτων, να εμφανίζονται ως εξυγιαντές των ασφαλιστικών ταμείων.

Ρωσία : «Παράδεισος» για την πλουτοκρατία! Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ απέκτησε την Ρωσική υπηκοότητα !


«Παράδεισος» για την πλουτοκρατία!


Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Ρογκόζιν, είναι πεπεισμένος ότι ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ δε θα είναι ο τελευταίος πλούσιος Ευρωπαίος που θα αποκτήσει ρωσική υπηκοότητα. Οπως επισήμανε ο Ρογκόζιν στο λογαριασμό του στο twitter, το χαμηλό ύψος των ρωσικών φόρων μπορεί να προσελκύσει ακόμη πολλούς πλούσιους της Δύσης. «Στη Δύση δεν γνωρίζουν καλά τις ιδιαιτερότητες του φορολογικού μας συστήματος. Οταν τις μάθουν, πρέπει να αναμένουμε μαζική μετοίκηση πλουσίων Ευρωπαίων στη Ρωσία», αναφέρει στο μήνυμά του στο twitter.

Οικολόγοι Πράσινοι : Ο Αγιασμός των υδάτων να γίνει πράξη!


Η σπουδαιότητα που δίνεται στον αγιασμό των υδάτων έχει χάσει το νόημά της. 

Αν δεν αντιδράσουμε άμεσα, το νερό θα πάψει να αποτελεί συλλογικό αγαθό.
Ο Αγιασμός των υδάτων και ο φωτισμός της κτίσεως εμπεριέχουν βαθιά οικολογικά μηνύματα. Η μεγαλοπρέπεια που δίνεται την ημέρα των Θεοφανείων αποτελεί αναγνώριση του βασικότερου στοιχείου για τη ζωή, του νερού.
Μια τέτοια μέρα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το νερό δεν μπορεί να θεωρείται πλέον εξασφαλισμένο κοινωνικό αγαθό:

«Έπρεπε να ντρέπεται ο Αθανάσιος Ορφανίδης».Επίθεση του Γ,Γ. του ΑΚΕΛ Άν.Κυπριανού στον τέως διοικητή της Κεντρικής τράπεζας.


  «Επρεπε να ντρέπεται ο Αθανάσιος Ορφανίδης»


 
«Ο Αθανάσιος Ορφανίδης έπρεπε να ντρέπεται να διατυπώνει τέτοιες εκφράσεις για ένα κόμμα με ολοκάθαρο μέτωπο», επεσήμανε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού σχολιάζοντας αναφορά του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας σε τηλεοπτική του εμφάνιση ότι τάχατες το ΑΚΕΛ είναι το κόμμα της διαφθοράς.  Μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση στα Περβόλια χθες βράδυ, ο Α. Κυπριανού, απάντησε στον Α. Ορφανίδη αναδεικνύοντας τις τεράστιες ευθύνες του για την κατάσταση της οικονομίας.

Γράφει η Λιάνα Κανέλλη : Αυτοκαθαριζόμενο το καζανάκι...


Αυτοκαθαριζόμενο το καζανάκι...


Λίστα Λαγκάρντ. Πλάνο, πλαίσιο και σενάριο, πρωταγωνιστές και μήνυμα ίδιο, ολόιδιο με τη διαφήμιση που έπαιζε ως πρόσφατα χίλιες φορές τη μέρα μπροστά στα μάτια μας. Ο ληστής μπαίνει στην τράπεζα πάνοπλος με τους συνεργούς του. Φωνάζει «όλοι» κι όταν εκπλήσσεται από τις... εξαιρέσεις, απελπίζεται και ζητάει βοήθεια «ελάτε να κάνουμε μια ληστεία της προκοπής»... Μαύρο χιούμορ και θεωρήθηκε κι επιτυχημένο διαφημιστικό.

ΝΕΦΟΣ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗΣ : Εμπαίζουν το λαό με ημίμετρα και επικοινωνιακά παιχνίδια.


ΝΕΦΟΣ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗΣ


Με ευχολόγια και ημίμετρα, αλλά και με επικοινωνιακά παιχνίδια προσπαθεί η συγκυβέρνηση να δώσει την εντύπωση ότι πασχίζει να επιλύσει το σοβαρό πρόβλημα του νέφους αιθαλομίχλης που η ίδια προκάλεσε με την πολιτική της, αναγκάζοντας τις λαϊκές οικογένειες, λόγω του πανάκριβου πετρελαίου θέρμανσης, να καταφεύγουν για να ζεσταθούν στα καυσόξυλα. Αυτό προκύπτει και από τη χτεσινή κυβερνητική σύσκεψη που έγινε στο ΥΠΕΚΑ, με τη συμμετοχή της υφυπουργού Υγείας Φ. Σκοπούλη, των γενικών γραμματέων ΥΠΕΚΑ και Εμπορίου Μ. Ευαγγελίδου και Στ. Κομνηνού, άλλων υπηρεσιακών παραγόντων και πανεπιστημιακών.

K.K.E : Πολιτική εκδήλωση - συνεστίαση στην Ικαρία την Κυριακή 06/01.


Πολιτική εκδήλωση – συνεστίαση διοργανώνει η Νομαρχιακή Οργάνωση Ικαρίας και Φούρνων του ΚΚΕ την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013, στις 8:30μμ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ ενώ θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.