Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Δημοσκόπηση MRB για την Real News : Στο 2,4 η ψαλίδα ΠΑΣΟΚ-Κ.Κ.Ε !! Το ΠΑ.ΣΟ.Κ κατρακυλά στο 11,9 % (15,7% με αναγωγή) ! Τρίτο το Κ.Κ.Ε με 9,5 % (12,5% με αναγωγή των αναποφάσιστων).Ψηλά και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο 7,6%.Έκτο κόμμα ο Λ.Ορθόδ.Συναγερμ. με 6,1 %Σχολιάζει ο Red Star.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ κρατά ακόμα την τρίτη θέση από το Κ.Κ.Ε, αλλά η ψαλίδα συνεχώς κλείνει.Για πόσο ακόμα θα είναι εύτερο το ΠΑ.ΣΟ.Κ; Θα δούμε.Πάντως στο γκάλοπ της MRB επιβεβαιώνεται ότι η συγκυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ-ΛΑ.Ο.Σ ,έριξε τα ποσοστά και της Ν.Δ (σε σχέση με την τελευταία έρευνα της MRB) και επιβεβαίωσε και το 4ο βαρόμετρο που δημοσίευσα.Σταθερά ανεβαίνει  ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και η Δημοκρατική Αριστερά.Όλα αυτά με την υπενθύμιση πως μιλάμε απλά για γκάλοπ που αποτυπώνουν μια εικόνα και όχι κατ'ανάγκη τους πραγματικούς συσχετισμούς.

Αναλυτικά:
 Σε έρευνα της εταιρείας MRB για την εφημερίδα REAL NEWS της Κυριακής (13-11-2011).





Η ΝΔ συγκεντρώνει 21,8% , το ΠΑΣΟΚ 11,9%, το ΚΚΕ 9,5 %, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α 7,6 %, η ΔΗΜΟΚΡ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ 6,5 % ,ο ΛΑ.Ο.Σ στο 6,1 %, οι Οικολόγοι –Πράσινοι 2,8% , η Δημοκρατική Συμμαχία 2,8 %, το Π.Άρμα Πολιτών 1,3 %,Λοιπά κόμματα 5,6 %    αδιευκρίνιστη ψήφος στο 24,1 % .

Με αναγωγή των αναποφάσιστων έχουμε τα εξής ποσοστά:
Ν.Δ                  28,7 %
ΠΑ.ΣΟ.Κ          15,7 %
Κ.Κ.Ε                12,5 %

Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ: Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΕΕ - πλουτοκρατίας - αστικών κομμάτων.



Με τη σημερινή, κοινή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ, υπό τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο, η οποία στηρίζεται από το κόμμα της Ντ. Μπακογιάννη, συγκροτείται και ανοιχτά μία άκρως εχθρική συμμαχία για το λαό, ένα μαύρο μέτωπο των αστικών κομμάτων του κεφαλαίου με αρχιμαέστρο την ΕΕ. Η συμμετοχή στο μαύρο μέτωπο και των ιδεολογικών απογόνων του δικτάτορα Μεταξά και των βασανιστών της Μακρονήσου, των προβοκατόρων του ΛΑΟΣ, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η σοσιαλδημοκρατική και η φιλελεύθερη αστική εκδοχή είναι σύμμαχοι με το ακροδεξιό τμήμα, γιατί είναι και αυτό συστατικό του αστικού πολιτικού συστήματος.
Στόχος τους δεν είναι να σώσουν το λαό, αλλά να τον υποτάξουν, να τον οδηγήσουν στο ακόμα χειρότερο σφαγείο με τη δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια χρεοκοπίας.

Βγάζουν τα λυσσακά τους-Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ



Μετά και τη συγκρότηση του μαύρου κυβερνητικού μετώπου, τα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών (ΕΕ - ΔΝΤ - Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) επανέρχονται την ερχόμενη βδομάδα στην Αθήνα για την οριστικοποίηση, την τελική διευθέτηση του δολοφονικού σχεδίου απέναντι στο λαό. Η καπιταλιστική κρίση οξύνεται, βαθαίνει, εξαπλώνεται από τον ένα στον άλλο κρίκο του εκμεταλλευτικού συστήματος, ταυτόχρονα ξεβρακώνει κόμματα και πολιτικό προσωπικό της πλουτοκρατίας. Τώρα, σπεύδουν να πετάξουν τις προηγούμενες μάσκες, να ξεχάσουν και τις «διαφορές» τους, για να συνταχτούν και συμπηχθούν στο ίδιο αντιλαϊκό παραλήρημα.

Κάτω οι εγκάθετοι των Μέρκελ και Σαρκοζί - Να διώξουμε το σάπιο πολιτικό σύστημα των συνεργατών τους

altΔελτίο Τύπου ΚΟΕ - 11/11/2011
Τα Μέσα «Ενημέρωσης», ο επιχειρηματικός κόσμος, οι τράπεζες αγαλλιάζουν: Όλοι όσοι μας οδήγησαν ως εδώ τα τελευταία χρόνια, το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου και το ακροδεξιό ΛΑΟΣ που στήριζε το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου και ψήφισε το μνημόνιο, όλοι μαζί φτιάχνουν μια κυβέρνηση δικής τους «εθνικής» ενότητας για να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο της Τρόικας, το έργο του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με μαθηματική βεβαιότητα θα συνεχίσουν να ξεπατώνουν ό,τι έχει απομείνει από δικαιώματα, κοινωνικές δαπάνες, δημόσια περιουσία και παραγωγική δραστηριότητα, προκειμένου να εφαρμόσουμε τους κατοχικούς όρους της νέας δανειακής σύμβασης.

Τρεις νεκροί σε καταλήψεις του κινήματος κατά της Γουόλ Στριτ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής



Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφαίρες στους χώρους που έχουν καταλάβει διαδηλωτές κατά της Γουόλ Στριτ στο Βερμόντ και την Καλιφόρνια και ένα τρίτος βρέθηκε νεκρός στη Νέα Ορλεάνη, όπως αναφέρουν σε σημερινά άρθρα τους τοπικές εφημερίδες.
Στο Μπέρλιγκτον, στην πολιτεία Βερμόντ, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε από σφαίρα χθες Πέμπτη, σύμφωνα με την εφημερίδα Burlington Free Press, η οποία αναφέρει ότι ενδέχεται να πρόκειται για αυτοκτονία.

Η «απορία» λύθηκε...Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



«Και βεβαίως δεν είναι τυχαίο ότι τούτες τις μέρες
όλοι οι τραπεζίτες και οι επιχειρηματίες,
μικροί και μεγάλοι,
εύχονται την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ και
προσβλέπουν στη διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου».
*
Αυτά γράφονταν λίγες μόλις μέρες πριν από τις εκλογές του 2009.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ:Υπουργικό συμβούλιο φθαρμένων του Μνημονίου και νοσταλγών της χούντας και του Μεταξά!


  Αυτό το υπουργικό συμβούλιο, των γνωστών υπουργών του ΠΑΣΟΚ που προσκύνησαν χυδαία κάθε επιδίωξη των Τραπεζιτών, του κεφαλαίου και της Τρόικας ΕΕ - ΔΝΤ, μαζί με τους νεοφιλελεύθερούς δήθεν αντιμνημονιακούς της ΝΔ και χέρι-χέρι με τους παρακρατικούς νοσταλγούς της χούντας και του Μεταξά, είναι το νέο όχημα για την ανανέωση της επέλασης σε βάρος των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων.

Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου.


Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, συμπόρευση με το ΚΚΕ για το μεγάλο λαϊκό μέτωπο της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, για τη λαϊκή εξουσία


Ο ξεσηκωμός του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο, κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης. Χάλασε τα σχέδια της δικτατορίας να μεταμφιεστεί με την κυβέρνηση Μαρκεζίνη, κατέδειξε την αντίθεση του λαού και σήμανε την αρχή του τέλους της. Το δρόμο τον είχαν ανοίξει οι καταλήψεις της Νομικής τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου.

ΠΡΟΣ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ-Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ.


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ* 

Η πρωθυπουργοποίηση του Λουκά Παπαδήμου και η διακυβέρνηση της χώρας εκ μέρους του κατά τους επόμενους μήνες με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει σημαντικά το υφιστάμενο πολιτικό σκηνικό και πρωτίστως τον συσχετισμό δυνάμεων μεταξύ των πολιτικών κομμάτων. Οχι μόνο αυτών που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, αλλά και των κομμάτων της Αριστεράςπου παραμένουν πλέον μοναδική αντιπολίτευση.
Για την ώρα θεωρούμε αβάσιμες τις εκτιμήσεις ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου μπορεί να οδηγήσει σε αναδιάρθρωση του κομματικού τοπίου - στην αποχώρηση δηλαδή ικανού αριθμού στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και στη συγκρότηση νέου κομματικού σχηματισμού.