Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Καλύμνου του ΚΚΕ για το ναύαγιο με τους πρόσφυγες


Τους υπαίτιους της ανείπωτης τραγωδίας που εξελίχθηκε στην περιοχή της Καλύμνου με περισσότερους από 20 νεκρούς μετανάστες και πρόσφυγες, καταγγέλλει η ΚΟΒ Καλύμνου του ΚΚΕ.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Για άλλη μια φορά, της Γης οι κολασμένοι, πληρώνουν το βαρύ τίμημα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που δεν διστάζει να σκοτώσει τα παιδιά του, ώστε να ανοίξουν οι ενεργειακοί δρόμοι. Τα χέρια των ιμπεριαλιστών είναι βαμμένα με το αίμα των λαών που με πρόσχημα την ασφάλεια, τη δημοκρατία, την ειρήνη, εξαπολύουν σφοδρότατες επιθέσεις στην εργατική τάξη κάθε χώρας.

Στο αποτρόπαιο αυτό έγκλημα η Καλυμνιακή κοινωνία αντέδρασε άμεσα. Από νωρίς το πρωί η Ομάδα Στήριξης Μεταναστών αλλά και ένας ένας, οικογένεια την οικογένεια, απέδειξαν την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες & μετανάστες με στήριξη σε ρουχισμό, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχε ενεργά και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Καλύμνου με κάλεσμα και οργάνωση πορείας αλληλεγγύης προς τον χώρο φιλοξενίας των μεταναστών.
Ο ξεριζωμός είναι αρνητικά χαραγμένος στη μνήμη των Καλυμνίων. Το ναυάγιο ξύπνησε συναισθήματα, ανακάλεσε βιώματα και εμπειρίες από τη μετανάστευση στην Παλαιστίνη, στην Αυστραλία, στην Αμερική, στη Γερμανία, στη Γαλλία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ταύτιση τους με τους μετανάστες και την έμπρακτη απόδειξη της συμπόνιας προς αυτούς.
Οι λαοί οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, να εναντιωθούν στο πραγματικό εχθρό που δεν είναι άλλος από το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα που αναπαράγει φτώχεια, δυστυχία, θάνατο, προσφυγιά. Ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου, πρέπει να πάρει τις τύχες του στα χέρια του και να προτάξει τα δικά του συμφέροντα μακριά από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».
Αναδημοσίευση από τον 902

Δεν υπάρχουν σχόλια: