Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη ρύθμιση σχετικά με τα «κόκκινα δάνεια».

Σε ανακοίνωσή του για τη ρύθμιση σχετικά με τα «κόκκινα δάνεια», το Γραφείο Τ ύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει :


«"Άνθρακες ο θησαυρός" η ρύθμιση των "κόκκινων" επιχειρηματικών δανείων για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ, αφού το νομοσχέδιο δεν προβλέπει το αναγκαίο "κούρεμα" των τεράστιων χρεών τους, ενώ και μέσω των πρόσθετων εγγυήσεων και διαδικασιών που επιβάλλει, σφίγγει ακόμα περισσότερο τη "θηλιά των τραπεζών" στους αυτοαπασχολούμενους, προκειμένου να ενταχθούν στις όποιες ρυθμίσεις.

Πώς τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης «εξαφάνισαν» χιλιάδες διαδηλωτές.

 Στην αρχή επιχείρησαν να το παρουσιάσουν ως ένα «κομματικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ», ως «αχρείαστη παρέλαση» και «επαναστατική γυμναστική». 



Με όλες τους τις δυνάμεις τόσο κομματικά και συνδικαλιστικά στελέχη της συγκυβέρνησης, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ προκλητικά υπονόμευαν και μπλόκαραν συνελεύσεις φορέων και σωματείων για τη συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη. Σε αυτήν τη γραμμή κινήθηκαν και τα ΜΜΕ που τους στηρίζουν -όργιο παραπληροφόρησης και σπέκουλας για τα αιτήματα, τους σκοπούς και τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου.

Απέτυχαν.

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα



«Για να μην έχουμε άλλα χαμένα χρόνια, για να αντιμετωπίσουμε τον εμπαιγμό, τον αποπροσανατολισμό, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τα διάφορα δικομματικά παιχνίδια, ένας είναι ο δρόμος : το δείχνει σήμερα το μεγαλειώδης συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, αυτό που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα και που το αγκάλιασαν με τη συμμετοχή τους πάνω από 1000 οργανώσεις των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των αυτοαπασχολούμενων των πόλεων, των αγροτών, της νεολαίας, των φοιτητών, των σπουδαστών, των γυναικών. Αυτός είναι ο δρόμος, αυτή είναι η λύση.