Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α :Και αυτή η κυβέρνηση θα γίνει γρήγορα παρελθόν.

Και αυτή η κυβέρνηση θα γίνει γρήγορα παρελθόν

O τρικομματικός θίασος των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εξελίσσεται κάτι σε συνδυασμό σε εταιρεία security και πλασιέ του Μάνεση, του Σάλλα και της τρόικα!
Αφού στήθηκε συστηματικά από τις μέχρι τώρα μνημονιακές κυβερνήσεις η αιτιολογούμενη «κατάρρευση της ΑΤΕ», εκχωρήθηκε στον «μοναδικό προσφέροντα!» κ Σάλα για «τίμημα» που θέμα είναι αν ξεπερνάει την αξία του κεντρικού της καταστήματος στο κέντρο της Αθήνας!

Ανάκληση εδώ και τώρα των παράνομων, εκδικητικών και καταχρηστικών απολύσεων των 6 εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας! - Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.


Προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας - Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων



Η Ελληνική Χαλυβουργία  του κ. Μάνεση προχώρησε προ λίγων ημερών σε 6 νέες εκδικητικές -και ως εκ τούτου καταχρηστικές-, χωρίς αποζημιώσεις –και ως εκ τούτου παράνομες- απολύσεις απεργών εργατών (εκ των οποίων οι 3 είναι συνδικαλιστές) μετά την επιστροφή τους στην εργασία, σε εφαρμογή της απόφασης της γενικής συνέλευσης του σωματείου τους για αναστολή της απεργίας.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για τη σχεδιαζόμενη αύξηση του τέλους υπέρ των λεγόμενων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Καμία αύξηση στο τέλος υπέρ των Α.Π.Ε. στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Να καταργηθεί τώρα μαζί με τα άλλα εξοντωτικά χαράτσια. Να μειωθεί δραστικά το τιμολόγιο της ΔΕΗ υπέρ των ανέργων και των χαμηλοαμειβόμενων.

Κυβέρνηση: Ολοταχώς για μέτρα-σοκ και Μνημόνιο 3

Η “επαναδιαπραγμάτευση”, η “απαγκίστρωση” και η “αποδέσμευση” από το Μνημόνιο τελείωσαν. Μετά την προχθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που συγκροτούν την τρικομματική κυβέρνηση, το οικονομικό επιτελείο και το Μέγαρο Μαξίμου ξεκίνησαν ήδη να φτιάχνουν το παζλ των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ, που θα βυθίσουν βαθύτερα στην ύφεση τη χώρα.
 Από τη σύσκεψη των αρχηγών βγήκαν εμφανώς ενισχυμένοι ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Έτσι, χθες, έχοντας το “πράσινο φως” του Αντ. Σαμαρά, ο “τσάρος” ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τα μέτρα-σοκ, ενώ στη συνέχεια ενημέρωσε τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μέτρα-σοκ
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν δεδομένες τις οριζόντιες περικοπές, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι “ισχύει η προγραμματική συμφωνία των κομμάτων”, ενώ κατά πάσα πιθανότητα απ’ αυτές δεν θα εξαιρεθούν ούτε τα ειδικά μισθολόγια. Ως επικοινωνιακό αντιστάθμισμα, μάλιστα, το Μέγαρο Μαξίμου άφησε χθες να διαρρεύσει ότι “κατόπιν εντολής του Αντ. Σαμαρά, οι περικοπές των συντάξεων του ΟΓΑ εξαιρούνται από τις συζητήσεις του Γ. Στουρνάρα με την τρόικα”.

Tηλεφωνικό χαράτσι στις κλήσεις προς ΕΟΠΠΥ

 «Οδηγείτε τους ασφαλισμένους ευθέως στην εξόντωση. Συγχαρητήρια για το ανοσιούργημα που επιτελείτε!».
Μ' αυτά τα οργισμένα λόγια καταλήγει χτεσινή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ) με αφορμή την απόφαση της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να αυξήσει μέχρι και 36 φορές τη μονάδα χρέωσης για το κλείσιμο ραντεβού και πληροφορίες στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Από τη Δευτέρα, οι ασφαλισμένοι αντί για το 184 θα καλούν στους νέους αριθμούς 14784 και 14900 για τα τηλεφωνικά ραντεβού στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο όμως, κάθε κλήση, όπως διαπίστωσε και κατάγγειλε προχτές ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), θα κοστίζει πανάκριβα:
  • Αν η κλήση γίνει από σταθερό τηλέφωνο προς το 14784 τότε η χρέωση μιας αστικής μονάδας ανά κλήση θα είναι 0,99 ευρώ, από 0,03 ευρώ, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Δηλαδή, η κλήση θα είναι 33 φορές (!) ακριβότερη.
  • Αν η κλήση γίνει από σταθερό τηλέφωνο προς το 14900 τότε η χρέωση μιας αστικής μονάδας ανά κλήση θα είναι 1,08 ευρώ, αντί 0,03 ευρώ όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Δηλαδή, η κλήση θα είναι 36 φορές ακριβότερη.
  • Οταν η κλήση για ραντεβού γίνει από κινητό, θα κοστίζει ακόμη πιο ακριβά: 1,18 ευρώ ανά λεπτό.

Οι «Financial Times» διώχνουν το ΔΝΤ από την Ελλάδα!

 
(ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ “ΠONTIKI” ΣΤΙΣ 02-08-12)
Ενώ στην Ελλάδα παιζόταν ένα απίστευτο θέατρο του παραλόγου κι ένα ασταμάτητο... κρυφτούλι στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με τα σκληρά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου να προκαλούν τριγμούς συνοχής στην κυβέρνηση εξαιτίας της ρητορικής απροθυμίας των Βενιζέλου και Κουβέλη να συναινέσουν στην υιοθέτηση του επιθετικού πακέτου που απαιτεί «εδώ και τώρα» η τρόικα, κάποιοι έβαζαν στο τραπέζι σενάρια αποχώρησης του ΔΝΤ από τη χώρα μας.
Τη Δευτέρα έσκασε μύτη ένα φοβερό κείμενο στη βρετανική οικονομική εφημερίδα «Financial Times», το οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, «συμβούλευε» το ΔΝΤ να εγκαταλείψει... πάραυτα την Ελλάδα.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ - Προκρίσεις σε δυο τελικούς από την κωπηλασία


Η κωπηλασία συνέχισε και χτες να προσφέρει διακρίσεις για τα ελληνικά χρώματα αφού από τα τέσσερα πληρώματα που είχαν βρεθεί στα ημιτελικά, τα δυο (τετράκωπος ανδρών και δίπλο σκιφ γυναικών) κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό των αγωνισμάτων τους. Συγκεκριμένα την καλή αρχή έκανε η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου αποτελούμενοι απο τους Στέργιο Παπαχρήστου, Γιώργο Τζάλλα, Γιάννη Τσίλη και Γιάννη Χρήστου που προκρίθηκε στον αυριανό τελικό αφου πήρε τη δεύτερη θέση στην ημιτελική της σειρά με χρόνο 6.02.61 (χρόνος που είναι ο τέταρτος καλύτερος της εξάδας του τελικού).

Επίκαιρη η πρόταση του ΚΚΕ

 
Παρά το «θέατρο» που έχει στηθεί από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, για να θολώσουν τα νερά περί δήθεν προσπάθειας «να μην παρθούν νέα επώδυνα μέτρα για τους αδύναμους», είναι ξεκάθαρο ότι είναι αποφασισμένη νέα επίθεση στα λαϊκά στρώματα γιατί αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου προκειμένου να βγει από την καπιταλιστική κρίση που βαθαίνει, ρίχνοντας τα βάρη στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα του Σουδάν καταγγέλλει τη δολοφονική βία του καθεστώτος Μπασίρ.12 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε διαδηλώσεις


Τη βάρβαρη χρήση βίας στις προχτεσινές διαδηλώσεις κατά του δικτατορικού καθεστώτος του Σουδανού προέδρου Ομάρ Αλ Μπασίρ, που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα του Δυτικού Νταρφούρ, Ενγιάλα, εξαιτίας των πρόσφατων μέτρων στυγνής λιτότητας, κατήγγειλε σε χτεσινή ανακοίνωσή της η Γραμματεία της ΚΕ του Σουδανικού Κομμουνιστικού Κόμματος.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι από τα πυρά των αστυνομικών κατά των ειρηνικών διαδηλωτών σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 άτομα - εκ των οποίων οι πέντε ήταν 16χρονοι και 17χρονοι μαθητές! - τραυματίστηκαν πάνω από 50 άλλα και συνελήφθησαν δεκάδες, μεταξύ αυτών και η Νόρα Αλσαντίγκ, μέλος της ΚΕ του Σουδανικού ΚΚ και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος στην περιοχή.

ΡΩΣΙΑ - Ο καπιταλισμός δείχνει τα …δόντια του


Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας πρόσφατα στη συνεδρίαση του Κρατικού Συμβουλίου της χώρας αναγνώρισε πως στη σημερινή Ρωσία «είναι απαράδεκτα μεγάλες οι εισοδηματικές διαφορές» και πως το 13% του πληθυσμού (18 εκατομμύρια άνθρωποι) ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο Πάβελ Κουντιούκιν, πρόεδρος του Ιδρύματος Κοινωνικών Ερευνών, σημείωσε πως η ρωσική στατιστική υπηρεσία παίρνει ως «όριο της φτώχειας» εκείνο το εισόδημα που μπορεί να εξασφαλίσει απλώς την επιβίωση στον πληθυσμό.