Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΝΑΡ:Πολυτεχνείο 2011: μήνυμα νέων αγώνων.

 
"Η ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή εργαζομένων και νεολαίας στις πορείες του Πολυτεχνείου στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα στέλνουν μήνυμα νέων αγώνων για την ανατροπή της άγριας επίθεσης, που προωθεί η συγκυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, σύμφωνα με τις αυστηρές επιταγές του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ" τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Παρά το κλίμα αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας, που προσπάθησε να επιβάλει η κυβέρνηση Παπαδήμου, με την προκλητική παράταξη χιλιάδων αστυνομικών, τους προληπτικούς ελέγχους και τη χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών, το ασίγαστο πάθος του εργαζόμενου λαού και της ανυπότακτης νεολαίας δεν μπορεί να ανακοπεί.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το χαράτσι της ΔΕΗ και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη.


Οι μεθοδεύσεις του αντιπροέδρου της μνημονιακής συμμαχικής Κυβέρνησης σχετικά με την υπόθεση του ειδικού τέλους για τα ακίνητα, είναι επικίνδυνες.
Οι προκλητικά ωμές παρεμβάσεις του, που καταλύουν τη θεμελιώδη αρχή της διάκρισης των εξουσιών και τις βασικές αρχές του αστικού κράτους δικαίου, ανοίγουν δρόμους αντιδημοκρατικής και αντισυνταγματικής εκτροπής. Προϊδεάζουν για Κράτος Εκτάκτου Ανάγκης. Κάνουμε έκκληση στο νομικό κόσμο και όλους τους  κοινωνικούς φορείς να κινητοποιηθούν άμεσα ώστε με τη δράση τους να σταματήσουν αυτό τον αντιδημοκρατικό κατήφορο.

Ζωντανή μετάδοση της Εκδήλωσης Αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ για τους Απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας.



Αύριο Σάββατο 19 Νοέμβρη θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από το site του ΠΑΜΕ στην ιστοσελίδα http://www.pamehellas.gr η εκδήλωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στην Ελληνική Χαλυβουργία, μέσα από το χώρο του εργοστασίου στις 5μ.μ.

Ογκώδη εκπαιδευτικά συλλαλητήρια στην Ισπανία

Με συνθήματα όπως: «η παιδεία δεν είναι για πούλημα, είναι για υπεράσπιση», χιλιάδες φοιτητές αλλά και καθηγητές στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη υπερασπίστηκαν τη δημόσια παιδεία, που πλήττεται από τις περικοπές που επιβάλλει η ισπανική κυβέρνηση. 

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις διαδηλωτών




Συνολικά 250 άτομα συνελήφθησαν χθες στις ΗΠΑ στη διάρκεια διαδηλώσεων του κινήματος «Καταλάβετε την Γουόλ Στριτ» (Occupy Wall Street), το οποίο συμπλήρωσε δύο μήνες ζωής.
Όπως έγινε γνωστό, 64 άτομα συνελήφθησαν το βράδυ, στη διάρκεια διαδήλωσης πολλών χιλιάδων ανθρώπων που τερματίσθηκε στη γέφυρα του Μπρούκλιν.


Ανακοίνωση καταγγελία για τις διώξεις αγωνιστών στη Θεσσαλονίκη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Της ΚΟΘ του ΚΚΕ (μ-λ).
Το ΚΚΕ (μ-λ) καταγγέλλει στο δημοκρατικό λαό της Θεσσαλονίκης και όλης της χώρας την κατά κυβερνητική παραγγελία «αναγνώριση» και «ταυτοποίηση» από τη Γενική αστυνομική διεύθυνση της Θεσσαλονίκης των ατόμων εκείνων που θεωρούνται ως υπαίτιοι για την ματαίωση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου που χαρακτηρίζεται ως «έκνομες ενέργειες». Ανοίγει έτσι ο δρόμος για άσκηση μηνύσεων από την εισαγγελική αρχή και για εφαρμογή διώξεων και καταδικών ενάντια σε αγωνιστές.  Η συγκυβέρνηση των κομμάτων του κεφαλαίου και της υποτέλειας με τους φασίστες υπουργούς προκαλεί διπλά παραμονές Πολυτεχνείου καθώς στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών βρίσκονται συνδικαλιστές από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αγωνιστές της αριστεράς. «Υπαίτιος» όμως είναι όλος ο λαός και «υποκινητής» η πολιτική της εξαθλίωσης και του εξανδραποδισμού κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ.

Απεργούν οι φαρμακοποιοί Αττικής και Πειραιά τη Δευτέρα


Την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας για τη Δευτέρα αποφάσισαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης των διοικητικών τους συμβουλίων.
Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις την ίδια ημέρα, προκειμένου να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Οι δύο Σύλλογοι κάνουν λόγο για πρωτοφανή επίθεση κατά του κλάδου των φαρμακείων, της οποίας κατάληξη θα είναι η κατάλυση της περίθαλψης του ελληνικού λαού.

«Να σώσουμε το λαό, όχι τις τράπεζες»


Ο Κλάους Ερνστ, 57 χρόνων, είναι συμπρόεδρος του Die Linke, του κόμματος της Αριστεράς της Γερμανίας. Υπήρξε συνδικαλιστής, πρόεδρος του κόμματος της «Εκλογικής Εναλλακτικής για την Κοινωνική Δικαιοσύνη» (WASG), μέχρι την ένωσή του με το Κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού (PDS) το 2007.
Στεφάνι στο Πολυτεχνείο κατέθεσε χθες ο Κλάους Ερνστ
Στεφάνι στο Πολυτεχνείο κατέθεσε χθες ο Κλάους Ερνστ

Ο Ερνστ ήρθε στην Αθήνα και μίλησε την Τετάρτη το βράδυ σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αιτιολόγησε μεταξύ άλλων τη στάση του Die Linke στη Βουλή, όταν καταψήφισε το πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. «Καταψηφίσαμε γιατί δεν θεωρούμε ότι θα σωθεί μια χώρα αν περικοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις, αν ιδιωτικοποιηθεί ο δημόσιος πλούτος, αν διαλυθεί το κοινωνικό κράτος», είπε ο Γερμανός πολιτικός. 

38η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ -Η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική

Χιλιάδες λαού διαδήλωσαν, χτες, ενάντια στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973
Τριάντα οχτώ χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο λαός διαδηλώνει και κάνει σαφές ότι τα αιτήματα για «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία», όχι μόνο δε θα μείνουν αδικαίωτα, αλλά θα αντεπιτεθεί στη σημερινή βαρβαρότητα που δεν εξανθρωπίζεται, θα διεκδικεί το μέλλον και τη ζωή που αξίζει σε αυτούς που παράγουν τον πλούτο, σ' εκείνους που δημιουργούν τα πάντα.Χιλιάδες εργαζόμενοι, φοιτητές, νέοι, άνεργοι διαδήλωσαν χτες στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία από το κέντρο της Αθήνας μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία, στέλνοντας ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα ενάντια στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου των κομμάτων της πλουτοκρατίας.
Στη μεγάλη συγκέντρωση που καλούσαν το ΠΑΜΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, ένα σύνθημα κυριαρχεί και δίνει το στίγμα για την προοπτική: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς τ' αφεντικά».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πορεία για την 38 επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου



Η μαζική, ειρηνική και αγωνιστική συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στη σημερινή πορεία του Πολυτεχνείου, αποτελεί την πρώτη απάντηση στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - ΛΑΟΣ. Ταυτόχρονα, αποδεικνύει την αποφασιστικότητα  του λαού μας να συνεχίσει να αγωνίζεται με μεγαλύτερο πείσμα κατά της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης αρνούμενος την προοπτική της πλήρους εξόντωσής του .

Καρατζαφέρης-Ολο και πιο επικίνδυνος



Την επιθυμία του να παραμείνει η συγκυβέρνηση για πολύ καιρό στο σβέρκο του λαού εξέφρασε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης. Για «όσο πρέπει για να λύσει τα θέματα (...) Μην κοροϊδευόμαστε. Αυτή η κυβέρνηση ήρθε να λύσει θέματα. Εάν δεν λύσει αυτά τα θέματα δεν μπορεί να φύγει (...) Εάν αποτύχει μπορεί να φύγει νωρίτερα, αλλά αν πετυχαίνει και πηγαίνει σωστά το πράγμα και λύνονται θέματα (...) γιατί να την αλλάξουμε;», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οταν μιλάει ο ΛΑ.Ο.Σ. για «επιτυχία» της συγκυβέρνησης θα πρέπει οι άνθρωποι του μόχθου να ανατριχιάζουν.