Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαίους που διαδήλωσαν το Σάββατο την ημέρα της 39ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου του 73. Ο παλμός της διαδήλωσης και τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που φωνάζονταν προσπάθησαν να αναδείξουν δυο πράγματα. Ένα: ότι τα αιτήματα της εξέγερσης για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία-Ανεξαρτησία παραμένουν ανεκπλήρωτα και στο σήμερα. Σε μια περίοδο μάλιστα που η βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης –ΕΕ – ΔΝΤ ξεθεμελιώνει καταχτήσεις δεκαετιών, σπρώχνει το λαό στην πείνα και την απόγνωση, παραδίδει τη χώρα και τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές βορά στο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο. Δύο: ότι ο καλύτερους τρόπος για να τιμήσουμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα μας, ενάντια στην φασιστικοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής και την καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών μας. Είναι φανερό ότι παρ' όλες τις δυσκολίες και τις αδυναμίες που έχει το κίνημα, να οργανωθεί και να πετύχει νίκες, ο λαός μας σε κάθε ευκαιρία βγαίνει και εκφράζει την αντίθεση του ενάντια στην πολιτική της ανεργίας, της φτώχειας και της εξάρτησης.

Για την επίθεση σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 

Καταγγέλλουμε τη νέα ισραηλινή και ιμπεριαλιστική
εγκληματική επίθεση σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού 

Με μια «χειρουργική» επιχείρηση ακριβείας οι δυνάμεις της φασιστικής κυβέρνησης του Ισραήλ δολοφόνησαν το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Τζαμπάρι και τον γιο του. Η ισραηλινή δολοφονία είχε σαν συνέχεια  νέες  στρατιωτικές επιθέσεις και βομβαρδισμούς  κατά του  παλαιστινιακού λαού στην Λωρίδα της Γάζας, που πυροδότησαν άμεσες αντιδράσεις στον παλαιστινιακό λαό αλλά γενικότερα και σ’ όλο τον αραβικό κόσμο.
Η εγκληματική ενέργεια του Ισραήλ, έρχεται να κλιμακώσει την ένταση στο χώρο της Μέσης Ανατολής σε μια στιγμή καθόλου τυχαία. Η επίθεση που οι Ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν δεν θα μπορούσε να εκδηλωθεί αν δεν είχε πάρει το πράσινο φως απ’ τα γεράκια του  αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Και ενώ από τη μία συνεχίζει την  πολιτική της γενοκτονίας των παλαιστινίων στη λωρίδα της Γάζας, ταυτόχρονα συνδέεται  με  τη στρατηγική των ιμπεριαλιστικών επεμβατικών σχεδίων  στη Συρία και στο Ιράν.

Κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ στα συνδικάτα της Ευρώπης


Η Εκτελεστική γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί  τα συνδικάτα της Ευρώπης να πραγματοποιήσουν  αγωνιστικές δραστηριότητες  με διάφορες μορφές  για να  καταγγείλουμε  τις   δολοφονικές επιθέσεις της κυβέρνησης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι στρατιωτικές αυτές επιθέσεις του Ισραήλ υπηρετούν τα σχέδια που έχουν καταστρώσει τα επιτελεία των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και σχετίζονται με την προσπάθεια των ιμπεριαλιστών για επέμβαση σε βάρος της Συρίας και του Ιράν.
Να απαιτήσουμε 

Θεσσαλονίκη Όλοι στα δικαστήρια! Να αθωωθούν οι εργαζόμενοι αγωνιστές !


Με γελοίες και αστήρικτες κατηγορίες οδηγούνται αύριο, Δευτέρα 19 του Νοέμβρη, στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, δύο εργαζόμενοι σε δήμους και ένας συνδικαλιστής δάσκαλος, γιατί συμμετείχαν στην μαζική συγκέντρωση των εργαζόμενων στους ΟΤΑ και άλλων κλάδων έξω από την ΔΕΘ, με αφορμή την ελληνογερμανική συνέλευση και την παρουσία του προκλητικού γερμανού υφυπουργού Φούχτελ, την Πέμπτη 15/11. Το κυνηγητό και οι συλλήψεις που έγιναν μια ημέρα μετά την κινητοποίηση, ήταν αποτέλεσμα κυβερνητικής εντολής για να εξευμενιστεί η γερμανική κυβέρνηση και να κτυπηθεί ο ηρωικός αγώνας των εργαζόμενων στους ΟΤΑ ενάντια στις μαζικές απολύσεις. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο οι τρεις κυβερνητικοί συνεταίροι, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, να στείλουν τους αστυνομικούς μέσα σε σχολείο για να συλλάβουν μπροστά στους μαθητές του, τον αγωνιστή δάσκαλο Θανάση Αγαπητό, λίγα λεπτά αφότου τελείωσε η σχολική γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου!

ΣΥΡΙΖΑ - Σπέρνει επικίνδυνες αυταπάτες για το «κούρεμα» του χρέους



Την αδιέξοδη και επικίνδυνη για το λαό πρόταση διαχείρισης του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει η θέση του για το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους. Ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος, Γιάννης Μηλιός, δήλωσε  για την επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup:  «Το πολυδιαφημισμένο επόμενο Eurogroup θα συζητήσει αναμφίβολα το ζήτημα που θέτει το ΔΝΤ αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και συνεπώς την ανάγκη «κουρέματος» ενός σημαντικού μέρους του.

Βιώσιμον κι ο Βίος Αβίωτος-ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ



Πολυτεχνείο, Κυπριακό, Μεταπολίτευση, πάνε κοντά σαράντα χρόνια και οι πληγές ορθάνοιχτες για ένα λαό κι έναν αγωνιστικό πολιτισμό σαν τον ελληνικό, που δημιούργησε ένα τεράστιο ιστορικό κεφάλαιο, αλλά η κυρίαρχη αστική τάξη το ρούφηξε κυριολεκτικά για πάρτη της. Αν δεν υπήρχε το ποιητικό αξίωμα «λευτεριάς λίπασμα οι πρώτοι νεκροί...» , η εξέγερση μιας νιότης, έμπνευση και παρακαταθήκη αντίστασης, θα πνιγόταν ολοκληρωτικά στην ταύτισή της με τη λεγόμενη «γενιά του Πολυτεχνείου».

Το βασικό περιεχόμενο του νέου αντιλαϊκού πακέτου μέτρων


ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Συγκεκριμένα, από την 1/1/2013 καταργούνται για όλους τους συνταξιούχους, το Δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας σε όλα τα ταμεία των κύριων συντάξεων, ενώ καταργούνται και τα δώρα των επικουρικών συντάξεων. Συνολικά η περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης κύριων και επικουρικών στερεί από τους συνταξιούχους πάνω από 2,3 δισ. ευρώ το 2013. Επιβάλλεται νέο χαράτσι στις κύριες και επικουρικές συντάξεις 5%-20%.

Τι ήταν τελικά η Χούντα; - Του Πάρη Μακρίδη



Του Πάρη Μακρίδη

Η 39η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πλησιάζει και, ειδικά φέτος, αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Από τη μια, η πλήρης απαξίωση του αστικού-κοινοβουλευτικού πολιτικού σκηνικού οδηγεί μερικούς, ελαφρά τη καρδία και χωρίς συγκεκριμένη γνώση, να λένε «μια χούντα μας χρειάζεται».

Από την άλλη, η άνοδος της Χρυσής Αυγής και της εθνικιστικής της προπαγάνδας, η οποία σε μεγάλο βαθμό αποτελεί αποθέωση της επταετίας, μας φέρνει αντιμέτωπους με την ανάγκη να δούμε τι ακριβώς ήταν το στρατιωτικό καθεστώς της 21ης Απριλίου.