Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-Ομιλία Παπανδρέου: πολιτικός επικήδειος χωρίς ίχνος αυτοκριτικής


Όσα στραβά κι αν έχουμε ως ελληνική κοινωνία, σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να μας αντιπροσωπεύει ένα τόσο κοντόφθαλμο και υποκριτικό πολιτικό σύστημα. Από τον πρωθυπουργό, ανίκανο για την παραμικρή αυτοκριτική, μέχρι τον κ. Σαμαρά που δε θέλει να λερώσει τα χέρια του έως τις εκλογές, κανείς τους δεν ενδιαφέρεται για τις καταστροφικές συνέπειες των ενεργειών τους στα συμφέροντα της κοινωνίας. Την ίδια στιγμή, η αριστερά αδιαφορεί για το αν οι άμεσες εκλογές που ζητά θα γίνουν σε συνθήκες χρεοκοπίας, οι οποίες θα εκβιάζουν την ψήφο των πολιτών.

ΝΑΡ- Καμία κυβέρνηση και καμία κάλπη δεν είναι λύση. Αγώνας για την ανατροπή, τώρα!


Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε κάτω από το βάρος της εργατικής - λαϊκής οργής. Τώρα, οι  μηχανισμοί του αστικού συνασπισμού εξουσίας – πανικόβλητοι- προσδοκούν να φυλακίσουν την αγανάχτηση και την αξιοπρέπεια στο κουτί μιας κάλπης, ή στην δήθεν συναίνεση μιας «κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης» των κομμάτων του μνημονίου και της αντιλαϊκής πολιτικής. Ο λαός, οι αγωνιζόμενοι, οι εργαζόμενοι και οι νέοι, δεν έχουν καμία αυταπάτη. Να φύγουν όλοι, τώρα, μαζί με την πολιτική τους!
Ένα εργατικό και λαϊκό Αγωνιστικό Μέτωπο ρήξης και ανατροπής είναι ο δρόμος της νίκης.

ΚΥΠΡΟΣ - ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ, Παραίτηση Χριστόφια ζητά η αντιπολίτευση


Προσπάθεια πολιτικού πραξικοπήματος με παραληρήματα και «λυσσαλέες επιθέσεις που θρέφουν το μίσος και το φανατισμό», εναντίον του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, κατήγγειλε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση για το Πόρισμα Πολυβίου, αναφορικά με τη φονική έκρηξη σε πυρομαχικά από το Ιράν, που προορίζονταν για τη Συρία και κατασχέθηκαν από την Κύπρο, με εντολές των ΗΠΑ, στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, που στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους. Σύσσωμη η αντιπολίτευση εμφανίστηκε να αναγνωρίζει ευθύνες αποκλειστικά στον Κύπριο Πρόεδρο και να χρησιμοποιεί το γεγονός για να ζητήσει την παραίτησή του, με δριμύτατες επιθέσεις στη χτεσινή συζήτηση.

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΑΣΚΑΛΩΝ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» ΚΑΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ-Μεγάλες επιτυχίες του ΠΑΜΕ στις εκλογές

Μεγάλες επιτυχίες του ΠΑΜΕ στις εκλογές
 
 
 
Διατήρησε την πρωτιά με μεγάλη αύξηση των δυνάμεών του το ΠΑΜΕ στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» (Ν. Ιωνία, Ν. Ηράκλειο, Μεταμόρφωση, Λυκόβρυση) στις εκλογές για το νέο ΔΣ που έγιναν προχτές. Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ, το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΠΑΜΕ, έλαβε 287 ψήφους από 204 που είχε πέρσι και ποσοστό 47,4% από 33% που είχε. Μιλάμε δηλαδή για αύξηση των δυνάμεών της κατά 40,7%, που εκτίναξε το ποσοστό του ψηφοδελτίου κατά 14,4 μονάδες πάνω από πέρσι.

Ομιλία του Πρόεδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

   Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθήσαμε το σύνολο του πολιτικού κατεστημένου της χώρας μας, να επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές παιχνίδι τακτικής, που ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια της σοβαρότητας.
Ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε, παίζοντας υποκριτικά το χαρτί του Δημοψηφίσματος, να συσπειρώσει γύρω του, έστω και με το στανιό το Μνημονιακό μπλοκ.
Ο κ. Σαμαράς, που μέχρι προχθές φώναζε για τη δανειακή σύμβαση και τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής για την χώρα μας, αποφάσισε ότι όλα αυτά τελικώς τα αποδέχεται. Αρκεί να τα ψηφίσει μια αναλώσιμη κυβέρνηση, και να φύγει από την εξουσία ο κος Παπανδρέου, ανοίγοντάς του το δρόμο για την πρωθυπουργία.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ. Συλλαλητήρια ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής επίθεσης.


  • Την Πέμπτη στην Ομόνοια στις 6 μ.μ.
  • Συγκεντρώσεις όλες τις επόμενες μέρες και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας
 
Επί ποδός βρίσκονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ και με στόχο το συλλαλητήριο που διοργανώνουν τη Πέμπτη10 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ. στηνΟμόνοια να αποτελέσει ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά στην πάλη ενάντια στην επίθεση που εξαπολύουν τα μονοπώλια, η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Σε αυτή την κατεύθυνση απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής, να πλημμυρίσει η Ομόνοια από τους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, από τους αυτοαπασχολούμενους και νεολαίους, από γυναίκες και συνταξιούχους. Να σταλεί καθολικό μήνυμα: Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας.

Αισχρός αντικομμουνιστής ο Απόστολος Κακλαμάνης-Αποθεώνουν ό,τι τσακίζει το λαό.



Στον αντικομμουνισμό κατέφυγε προχτές ο Α. Κακλαμάνης όταν, μιλώντας στη Βουλή, είπε ότι, αν εμείς όλοι μιλάμε εδώ σήμερα, σε ένα σημαντικό ποσοστό το χρωστάμε «στον Γ. Παπανδρέου, το "Γέρο της Δημοκρατίας" που στάθηκε μόνος από ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο τότε στην πιο κρίσιμη ώρα για το Εθνος. Χωρίς τον Γ. Παπανδρέου θα περιμέναμε και εμείς από κάποιον Γκορμπατσόφ, ό,τι θα είχε απομείνει από την Ελλάδα, να το παραδώσει, όπως παραδόθηκαν χώρες και λαοί του πρώην ανατολικού μπλοκ όταν κατέρρευσε ένα ολόκληρο σύστημα πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής διακυβέρνησης».

Αλέκα Παπαρήγα στη μεγαλειώδη συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε στο Σύνταγμα: Αν δεν πέσει η κυβέρνηση, να την ρίξουμε εμείς

Η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χτες στην μεγάλη και ενθουσιώδη κομματική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση δηλώνοντας για άλλη μια φορά την αντίθεση του ΚΚΕ σε κάθε κυβέρνηση συνεργασίας. Η Γ.Γ. του ΚΚΕ ζήτησε την άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία εντός 20 ημερών.

"Να συναντηθούμε στην κάλπη με ένα στόχο, να αποδυναμωθούν δραστικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ", τόνισε η Α. Παπαρήγα προσθέτωντας ότι "για να πάρει εκδίκηση ο εργαζόμενος για όλα όσα υποφέρει μια επιλογή έχει, να δώσει στην κάλπη δύναμη στο ΚΚΕ, ώστε την άλλη μέρα η δύναμη του ΚΚΕ να τροφοδοτήσει την αντεπίθεση του κινήματος, της λαϊκής συμμαχίας".

Στις 12.00 η συνάντηση Παπούλια-Παπανδρέου.



Για τις 12 σήμερα το μεσημέρι ορίστηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Πρωθυπουργού, αμέσως μετά τη ψηφοφορία για την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Αγωνιστικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ελλάδος ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 
Η λαϊκή οργή, που εκφράστηκε με τον πιο σαφή τρόπο στην επέτειο του άλλου μεγάλου ΟΧΙ, οδηγεί την κατοχική κυβέρνηση στη διάλυση και την κατάρρευση. Το πρόβλημα της Ελλάδας, όμως, δεν είναι μόνο μια κυβέρνηση, αλλά ολόκληρο το πλέγμα της εξάρτησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους λεόντειους οργανισμούς. Αυτό το πλέγμα μας οδηγεί στην καταστροφή.
Ο ελληνικός λαός καλείται και από την ιστορία του σ’ ένα νέο απελευθερωτικό ΟΧΙ προς τους νεοναζί της Ευρώπης, τους οποίους έχει αποθρασύνει η υποτέλεια του πολιτικού μας συστήματος, των ΜΜΕ συμπεριλαμβανομένων.

«Δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί» ήταν το σχόλιο της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αμέσως μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού.



«Δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί» ήταν το σχόλιο της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αμέσως μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού.
«Από ότι κατάλαβα, περιγράφοντας τη νέα κυβέρνηση, προτείνετε κυβέρνηση ενός και δύο χρόνων. Αν κατάλαβα επίσης καλά έχετε ανάγκη από κυβέρνηση συνεργασίας γιατί πρόκειται να πάρετε τα αγριότερα μέτρα», είπε η κ. Παπαρήγα και ζήτησε «να μπει τέρμα στον εκβιασμό ότι όλες αυτές οι θυσίες γίνονται για την έκτη και την έβδομη δόση».

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ - ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ!


no pasaran_kathetoΤης συντακτικής ομάδας της Μαρξιστικής Φωνής*

Την ώρα που η άρχουσα τάξη ψάχνει απεγνωσμένα λύση στο πολιτικό της αδιέξοδο υπό την απειλή της έξωσης της Ελλάδας από το ευρώ, οι ηγεσίες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν έκκληση για «εκλογές εδώ και τώρα», απορρίπτοντας σωστά κάθε δυνατότητα σχηματισμού μιας κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας», που θα επιχειρήσει να στεριώσει την απαίτηση της τρόικας και των δανειστών να συντριβεί το βιοτικό επίπεδο των εργαζόμενων.
Όμως οι εκλογές από μόνες τους δεν λύνουν κανένα πρόβλημα για τον εργαζόμενο λαό. Χρειάζεται μέσα από τις εκλογές να μπορεί να προκύψει λύση εξουσίας, ικανή να εκφράζει τα συμφέροντά του.

Τσίπρας: «Πρέπει να γίνουν εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου.»


Μετά το τέλος της ομιλίας του πρωθυπουργού, άρχισαν να τοποθετούνται οι πολιτικοί αρχηγοί των άλλων κομμάτων. Ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είπε:
«Ο πρωθυπουργός μίλησε για μιά άλλη κυβέρνηση, όχι για την δική του, και για την οποία ξέρουμε το στόχο της να συνεχίσει τις ίδιες ανάλγητες αντικοινωνικές πολιτικές.
Όπως και να την πούμε αυτή την κυβέρνηση θα είναι μια κυβέρνηση που θα στερείται λαϊκής νομιμοποίησης.