Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Αφήνει τα ελληνόπουλα της ξενιτιάς χωρίς καθηγητές και δασκάλους η απαράδεκτη Υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Β.ΠΡΙΜΙΚΗΡΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Μέσα από τις λογικές του άγριου νεοφιλελευθερισμού και με τις προσταγές του ΔΝΤ και της Ε.Ε. η ελληνική κυβέρνηση περιορίζει και αυτά τα ελάχιστα ποσά που δαπανούνται για τη μόρφωση των ελληνόπουλων της διασποράς.
Η Υπουργός Παιδείας διαμήνυσε ότι δεν θα σταλεί κανείς εκπαιδευτικός και ούτε θα αντικατασταθούν αυτοί των οποίων λήγουν οι συμβάσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα μειωθούν οι εκπαιδευτικοί και κατά συνέπεια θα μειωθούν και οι ώρες διδασκαλίας στα ελληνικά σχολειά του εξωτερικού.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ασφαλιστικό: να μην περάσει η σφαγή των εργατικών δικαιωμάτων!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη του ΛΑΟΣ και την ουσιαστική συναίνεση της ΝΔ, κλιμακώνει το διαρκές αντεργατικό πραξικόπημά της. Παρά τη λαϊκή οργή και τη μαζική αντίδραση και απόρριψη  από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, επιμένει στην υλοποίηση της αντιδραστικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και τους τραπεζίτες, με επόμενους σταθμούς την κατάθεση του ασφαλιστικού τερατουργήματος Λοβέρδου, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και το γενικό ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση των πάντων.
Την ίδια στιγμή σε όλη την Ευρώπη παίρνονται μέτρα στην ίδια κατεύθυνση. Από τα «PIGS» του Νότου, μέχρι την Αγγλία και τη Γερμανία, οι αστικές τάξεις, μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, λένε στους λαούς τα ίδια.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΗΠΑ: TΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΓΙΝΕ...ΕΦΙΑΛΤΗΣ- Αυξάνονται οι άνεργοι, κόβονται τα επιδόματα

Νέα αύξηση του αριθμού των ανέργων, απρόσμενη κατά τους αναλυτές , καταγράφηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποδεικνύοντας ότι οι απολύσεις συνεχίζονται με σχετικά υψηλό ρυθμό, παρά την «ανάπτυξη» που φέρεται ότι καταγράφει η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.
Συγκεκριμένα αύξηση κατά 12.000 σημείωσε ο αριθμός των νέων ανέργων που αιτήθηκαν επιδόματος ανεργίας την περασμένη βδομάδα, ανεβάζοντας το σύνολο στις 472.000, έναντι εκτιμήσεων για 450.000. Η εξέλιξη αυτή υποδεικνύει ότι οι εταιρείες συνεχίζουν να περικόπτουν το εργατικό προσωπικό τους για να ενισχύσουν ή να διατηρήσουν τα κέρδη τους και η τάση αυτή δεν είναι αναστρέψιμη κατά τους αναλυτές. Δε θα μπορούσε, εξάλλου, να γίνει και διαφορετικά εντός του καπιταλιστικού συστήματος.

K.K.E: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής συνιστά εφ' όλης της ύλης κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματα των λαών της ΕΕ και προσπάθεια προσωρινού συμβιβασμού των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για το μέλλον της Ευρωζώνης. Η προώθηση της αντιλαϊκής στρατηγικής ΕΕ - 2020 δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο όσον αφορά στα δικαιώματα της Κοινωνικής Ασφάλισης, των εργασιακών σχέσεων, των μισθών και των συντάξεων.
Οι αυστηρότεροι όροι εφαρμογής του Συμφώνου Σταθερότητας θα οδηγήσουν σε νέα αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, αυξάνοντας την πιθανότητα βαθιάς παρατεταμένης ύφεσης σε αρκετά κράτη μέλη της Ευρωζώνης.

(26/6)Εκδήλωση-συζήτηση του ΕΕΚ στο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση-συζήτηση του ΕΕΚ στο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
“Διέξοδος από την καπιταλιστική χρεοκοπία – για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και διακρίσεις”
Σάββατο 26 Ιούνη, 7 μμ,ομιλητής: Σάββας Μιχαήλ (γ.γ. του  ΕΕΚ)
διοργάνωση: Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα – Κ.Ο. Θεσσαλονίκης