Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο.


Η στάση απέναντι στον ιμπεριαλιστικό οργανισμό του ΝΑΤΟ βοηθά κάθε συνειδητοποιημένο εργαζόμενο να ξεχωρίσει την «ήρα από το στάρι».



1. Η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 20 - 21 Μάη στο Σικάγο, έχει στόχο να ενισχύσει παραπέρα την ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία, ορκισμένο εχθρό του δικαιώματος κάθε λαού να επιλέγει το δικό του δρόμο ανάπτυξης.
Οι προσαρμογές, που το ΝΑΤΟ κάνει τα τελευταία χρόνια στο δόγμα και στη δομή του, οφείλονται και στην εμφάνιση και όξυνση νέων αντιθέσεων μέσα στο ιμπεριαλιστικό σύστημα διεθνώς, αντανακλούν ανακατατάξεις στην ισορροπία μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, εντός, αλλά κυρίως με την ισχυροποίηση κρατών εκτός του ΝΑΤΟ και την τάση διαμόρφωσης νέων διεθνών συμμαχιών με επίκεντρο την Ασία.

Γκάλοπ της Pulse δημοσιεύει αύριο το "Ποντίκι".Διαφορά 3 % από τη ΝΔ έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ! Αναλυτικά- ΣΥΡΙΖΑ 24,5 %-ΝΔ 21,5 %-ΠΑΣΟΚ 15,5 %-ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝ 8 %- ΚΚΕ 6 %- ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤ.6 %-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6 %




Μια νέα δημοσκόπηση στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ενισχυμένος στην πρώτη θέση των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος με ταυτόχρονη άνοδο της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει αύριο το «Ποντίκι».
Η δημοσκόπηση ειναι της εταιρείας Pulse και στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,5% και ακολουθούν η ΝΔ με 21,5%, το ΠΑΣΟΚ με 15,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, και το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και η ΔΗΜ.ΑΡ. που συγκεντρώνουν από 6%.

Δήλωση του Αλέξη Τσίπρα μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Στην σημερινή  σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητήσαμε η  υπηρεσιακή κυβέρνηση να μην υλοποιήσει μέτρα που αφορούν σε περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων και δημοσίων δαπανών, που αφορούν στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και σε ιδιωτικοποιήσεις.
Πιο συγκεκριμένα, ζητήσαμε στο βαθμό που απαιτούνται για την εφαρμογή του Ν 4051, που αφορά σε περικοπές μισθών και συντάξεων, έκδοση υπουργικών αποφάσεων και διαταγμάτων η υπηρεσιακή κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμία τέτοια ενέργεια έως ότου σχηματιστεί κυβέρνηση που θα έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Δελτίο Τύπου ΚΚΕ - Για τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων 16/5/2012




Η πραγματικότητα, όπως εξελίχθηκε στη σημερινή συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων στην Προεδρία της Δημοκρατίας, έχει ως εξής:
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος, πρόταση με την οποία συμφώνησαν οι Αντώνης Σαμαράς και  Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τον Γεράσιμο Αρσένη. Με αυτές τις προτάσεις διαφώνησαν η Αλέκα Παπαρήγα και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά την σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας 16/5/2012.



«Θα σας πω την πρότασή μας που τελικά αυτή αποφασίστηκε: Αυστηρά υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία δεν πρέπει να προχωρήσει σε καμία ενέργεια, ούτε στα πλαίσια της ΕΕ ούτε στο ΝΑΤΟ, κάποια ενέργεια που να δεσμεύει το λαό, γιατί εμάς μας ενδιαφέρει να μην υπάρχει δέσμευση εναντίον του λαού. Και αν υπάρξει ένα έκτακτο γεγονός, κάτι απρόσμενο εν πάση περιπτώσει, με την διαδικασία της επικοινωνίας με τα κόμματα και με ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Εκδήλωση «Ξ» Βόλου: ιστορική ευκαιρία, μεγάλες ευθύνες για την Αριστερά



Την Τετάρτη 16 Μάη η τοπική οργάνωση του Ξεκινήματος στο Βόλο οργανώνει εκδήλωση με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών στις 6 Μάη, τις προοπτικές και καθήκοντα που προκύπτουν, με ομιλητές, πέρα από το «Ξ», από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του «Ξ» Βόλου  



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βόλος, 14 Μάη 2012

Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση:

Ιστορική ευκαιρία και μεγάλες ευθύνες για την Αριστερά
Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τα καθήκοντα της αριστεράς


Το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μάη συνιστά πολιτικό σεισμό. Η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού έτσι όπως το γνωρίζαμε εδώ και 4 σχεδόν δεκαετίες, η κατάρρευση των κομμάτων του μνημονίου, η είσοδος της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στη Βουλή αλλά πάνω από όλα η αλματώδης άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν ένα ριζικά νέο τοπίο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΑΚΕΛ: Το ΑΚΕΛ εκτιμά ότι οι προεδρικές εκλογές του 2013 μπορούν να δώσουν στη χώρα και το λαό μας νέες θετικές προοπτικές.


Η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ κατά τη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) της συνεδρία ασχολήθηκε με το θέμα των προεδρικών εκλογών του 2013. 

Η συζήτηση στην Ολομέλεια έγινε στη βάση εισηγητικής ομιλίας του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού.

Η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ επικρότησε ομόφωνα τις έως τώρα ενέργειες της Γραμματείας και του Πολιτικού Γραφείου αναφορικά με το θέμα των Προεδρικών εκλογών.

Η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ εκτιμά ότι η σπουδή ορισμένων δυνάμεων και προσώπων να οδηγήσουν με τις αποφάσεις τους σε πρόωρη και παρατεταμένη προεκλογική περίοδο είναι λάθος.

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για τις Φοιτητικές Εκλογές της 16ης Μάη.


Οι φοιτητικές εκλογές στις 16 του Μάη,έρχονται σε μια περίοδο που ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία ξαναβρίσκουν την ελπίδα τους.

Η μεγάλη άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα η εκλογική καθίζηση των κομμάτων του μνημονίου,στις βουλευτικές εκλογές,έσπασε τις βεβαιότητες.Αποδείχθηκε ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος και κανένας εκβιασμός δεν μπορεί να υπερισχύσει όταν έρχονται στο προσκήνιο οι κοινωνικές ανάγκες.
Η σπουδάζουσα νεολαία,είναι αυτή που βιώνει στο σήμερα τη διάψευση των προσδοκιών και καταδικάζεται σε ένα μέλλον χωρίς εργασιακά δικαιώματα,με μισθούς 360 ευρώ,μόνο και μόνο για να υπηρετηθεί ο «εθνικός στόχος» της ανταγωνιστικότητας.

Η ΕΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και... η ΕΔΑ.


Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

«Σας παραπλανούν
- σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα στην προχτεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως -
με τα ιστορικά παραδείγματα που χρησιμοποιούν σε άλλες συνθήκες και άλλες καταστάσεις. Οπως το παράδειγμα του 1958, όπου η ΕΔΑ έγινε αξιωματική αντιπολίτευση με ποσοστό πάνω από 24%.
Παραλείπουν να πούνε ότι τότε η ΕΔΑ - τηρουμένων των αναλογιών της περιόδου - δεν είχε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Λόγου χάρη, στο κρίσιμο ζήτημα της σύνδεσης και ένταξης της Ελλάδας στη ΕΟΚ έλεγε "όχι", μιλώντας για το λάκκο των λεόντων».

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: «Οργάνωση - Αντεπίθεση για μόρφωση, δουλειά».


Σήμερα στις κάλπες φοιτητών και σπουδαστών ρίχνουμε τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ


Σήμερα γίνονται οι φετινές φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, στον απόηχο των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μάη και στο φόντο της προεκλογικής περιόδου που έχει πια ξεκινήσει για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές του Ιούνη.
Οι δυνάμεις της ΚΝΕ και οι φοιτητές και σπουδαστές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) στηρίζουν τα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο, τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ.


Καλούν τους νέους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ να δουν τις φοιτητικές εκλογές ως ένα αγωνιστικό σταθμό στην πάλη τους για τη διεκδίκηση όλων όσων τους ανήκουν στις σπουδές και τη ζωή τους. Συμμετέχουν στις εκλογές με κεντρικό σύνθημα: 

Δήλωση του Αλ.Αλαβάνου ,15-5-2012.


Σε σχέση με την αναφερόμενη από τα μέσα ενημέρωσης παρατήρηση του Ε. Βενιζέλου προς τον Α. Τσίπρα ότι "ο Αλαβάνος διαφωνεί" στο θέμα της κυβέρνησης, ο Α. Αλαβάνος έκανε την παρακάτω δήλωση:



"Επανειλημμένα και δημόσια έχω εκφράσει τη άποψη ότι η αριστερά δεν πρέπει να συμμετάσχει σε κυβέρνηση με τις δυνάμεις του μνημονίου κι ότι οι εκλογές είναι αναγκαίες για να αποφασίσει ο λαός στο δίλημμα με σαφήνεια, υποστηρίζοντας εδώ πλήρως τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Με αυτούς που διαφωνώ απόλυτα είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο για την ευθύνη τους για την καταστροφή της χώρας και της κοινωνίας, αλλά και γιατί, για να στηρίξουν το μνημόνιο, εξαπολύουν μια πρωτοφανή εκστρατεία φόβου.

Η αθλιότητα δεν συμψηφίζεται.


Γράφει στον Ριζοσπάστη
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ




Ο κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος είναι δημοσιογράφος και πριν από λίγες μέρες υπέστη στα Εξάρχεια επίθεση ξυλοδαρμού. Επρόκειτο για φασιστικού, τραμπούκικου, παρακρατικού τύπου λιντσάρισμα.
Ο κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με αφορμή την εγκληματική αθλιότητα που διεπράχθη εις βάρος του, συνέγραψε άρθρο στην ιστοσελίδα «protagon.gr» με αναφορές στους πιθανούς δράστες, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:
*
«Στέρεη φιλοσοφική και ιστορική μου θέση είναι ότι ο κομμουνισμός και ο ναζισμός είναι ομόρριζα συστήματα, βασισμένα στον μαρξισμό...»!
*
Εχουμε να πούμε δύο λόγια και να ξεκαθαρίσουμε δυο πράγματα
(που πιθανώς ακόμα και ο κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος δύναται να αντιληφθεί):

Να μην πληρωθεί ούτε αυτό το ομόλογο, ούτε κανένα! Ούτε δεκάρα τσακιστή στους τοκογλύφους.


Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Για δες τι μαθαίνει κανείς από σπόντα: στην προσπάθειά τους να εκβιάσουν τον λαό, οι Παπαδήμιοι και τα παπαγαλάκια τους στα κανάλια «θυμήθηκαν» το ομόλογο των 435 εκ. ευρώ που λήγει σήμερα και πως, αν δεν πληρωθεί, αυτό θα ισοδυναμεί με χρεοκοπία της χώρας. Μόνο που αναγκάστηκαν να παραδεχτούν και μια άλλη αλήθεια, την οποία τόσον καιρό μας έκρυβαν: ότι το ομόλογο αυτό δεν συμμετείχε στο PSI!
 
Έχουμε και λέμε: την ίδια στιγμή που τα αποθεματικά Ασφαλιστικών Ταμείων, Νοσοκομείων, Πανεπιστημίων και λοιπών Νομικών Προσώπων του Δημοσίου κουρεύτηκαν από 53 μέχρι 99%, προκειμένου να «πανηγυρίζουν» για την επιτυχία του PSI οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς, οι τοκογλύφοι θα αποζημιωθούν στο ακέραιο για τα ομόλογα που κατέχουν.