Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Στα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας.

Κλείνουν σήμερα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας 

από τη γερμανική - ναζιστική κατοχή.





Αυτή η επέτειος «ξύνει» στην ιστορική μνήμη το τεράστιο κατόρθωμα της ασίγαστης πάλης με όλες τις μορφές, και βασικά την ένοπλη, κατά της ναζιστικής κατοχής από τους Γερμανούς ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους, έργο αποκλειστικά των λαϊκών μαζών, με επικεφαλής την εργατική τάξη και το ΚΚΕ. Αποτέλεσμα της πολύχρονης πάλης κατά τη διάρκεια της κατοχής του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, της Εθνικής Αλληλεγγύης, της ΟΠΛΑ, μιας αιματηρής ηρωικής πάλης στην οποία το ΚΚΕ, το εργατικό κίνημα προσέφερε άξια στελέχη του.

Προεδρικές εκλογές στη Βολιβία

Στις κάλπες προσέρχονται από τις 8.00 τοπική ώρα (15.00 ώρα Ελλάδας) οι ψηφοφόροι της Βολιβίας οι οποίοι καλούνται να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο της χώρας αλλά και τους εκπροσώπους τους στα δύο Σώματα του Κογκρέσου, τα 130 μέλη της Βουλής και τους 36 Γερουσιαστές. Τα εκλογικά κέντρα κλείνουν σε λίγη ώρα, στις 14:00 τοπική ώρα, και τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα πρώτα έξιτ πολ.

Αριστερές δεξιότητες στα ψίχουλα...Άρθρο της Λ.Κανέλλη

Η ανθρωπιστική καταστροφή» είναι πλέον η πιο ισοπεδωτική «τάπα» σε κάθε ιδεολογική αντιπαράθεση ή και μάχη στη σημερινή πολιτική επικοινωνία. Οπλα - άλλοθι του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου για να αιτιολογεί τις επεμβάσεις του όπου Γης συγκινώντας τρομοκρατικά τους λαούς. Η προσαρμοσμένη αριστερά και η σοσιαλδημοκρατία σε όλες τους τις εκδοχές προσχώρησαν ανενδοίαστα στην επένδυση του όρου με φτιασιδώματα ικανά να ξεγελάσουν ακόμη και σοβαρούς διανοούμενους.

Θέλει εξαιρετική προσοχή αυτή η επένδυση που κάνει η αριστερά και μετατρέπεται σε συναίνεση, αν όχι και ηθική αυτουργία στο έγκλημα της θεώρησης των πραγμάτων από βολικά αταξική σκοπιά.