Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνη προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης με θέμα: Κυβέρνηση και Τρόϊκα κλείνουν την ΚΕΔ χωρίς καμιά μελέτη, με στόχο την fast-track εκποίηση της Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα





Η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με την Τρόϊκα, προχωρά στο κλείσιμο της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΚΕΔ), παρά την σημαντική προσφορά της εταιρείας στη διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση των Δημοσίων Ακινήτων και στην υλοποίηση σημαντικών Προγραμμάτων Στέγασης του Δημοσίου. Η απόφαση περιλαμβάνεται, στο «Μνημόνιο Συνεννόησης για τις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής» (τέταρτη επικαιροποίηση, 2 Ιουλίου 2011) όπου η κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκε  ρητά στην κατάργηση (κλείσιμο) της ΚΕΔ το αργότερο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2011.

To ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στην συνεχιζόμενη απεργία των εργαζόμενων στο ορυχείο Εσκονσίδα, της Χιλής,


Αγαπητοί συνάδελφοι,


Εκ μέρους  του  ΠΑΜΕ που συσπειρώνει το ταξικό κίνημα της χώρας μας  εκφράζουμε  την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή  μας  στην συνεχιζόμενη απεργία των εργαζόμενων στο ορυχείο Εσκονσίδα, της Χιλής, ενάντια στις περικοπές των μισθών τους.

Η Εσκονσίδα, στην έρημο Ατακάμα της Χιλής  είναι το μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού του κόσμου, ανήκει σε πολυεθνικές εταιρίες,  που καταληστεύουν τον  ορυκτό πλούτο της χώρας και εκμεταλλεύονται την εργατική της τάξη.

Θεματική Επιτροπή Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Αθήνας - Τραγέλαφος με τις τοποθετήσεις διευθυντών και σχολικών συμβούλων








Συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή ρύθμιση που συμπεριέλαβε η ηγεσία του Υπ. Παιδείας στο νομοσχέδιο «για την ενέργεια, τους υδρογονάνθρακες και άλλες διατάξεις» η οποία έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα Με τη ρύθμιση αυτή, που κατέθεσε εσπευσμένα το Υπ. Παιδείας, αποκλείει από τη διαδικασία επιλογής σχολικών συμβούλων όσες/όσους τοποθετηθούν ως διευθυντές σχολείων.
Το  Υπ. Παιδείας καταστρατηγεί το νόμο 3848/2010 που ψήφισε πριν ένα χρόνο και ο οποίος προβλέπει (άρθρο 24 παρ. 4) ότι η διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης σχολικών συμβούλων προηγείται της αντίστοιχης διαδικασίας για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων. Αγνόησε επίσης τις επισημάνσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας που ζητούσε (βλ. ανακοίνωση της ΟΛΜΕ της 8/6/2011) να προηγηθεί η επιλογή των σχολικών συμβούλων εκείνης των διευθυντών σχολείων.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ WATER POLO ΓΥΝΑΙΚΩΝ ! H ΕΘΝΙΚΗ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ 9-8 ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΚΙΝΑ !

Η Εθνική ομάδα γυναικών στο πόλο κέρδισε στον τελικό 9-8 την Κίνα στην Σανγκάη  και κατέκτησε το κύπελλο και το χρυσό μετάλλιο.Μια τεράστια νίκη για τον Ελληνικό Αθλητισμό !
Η Εθνική μας ήταν ανώτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα και κατέκτησε δίκαια την πρώτη θέση !Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ρωσία που κέρδισε την Ιταλία στον μικρό τελικό.

Red Star

ΙΝΔΙΑ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !


ΙΝΔΙΑ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΝΤ: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ, ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!
Σοβαρές αντιρρήσεις και επιφυλάξεις προέβαλαν σειρά εκπροσώπωναναπτυσσόμενων χωρών κατά τη συνεδρίαση (28.7) του ΔΝΤ, όσον αφορά τοχαρακτήρα και τα χαρακτηριστικά της χρηματοδότησης της Ελλάδας από το ΔΝΤ!
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή πρακτορεία, οι εκπρόσωποι της Βραζιλίαςς και της Ινδίας στη συνεδρίαση του ΔΝΤ τόνισαν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι "βιώσιμο" και ότι η χρηματοδότηση της Ελλάδας είναι "άνευ προοπτικών"! 

Δήλωση της Ρένας Δούρου, υπεύθυνης για την Ευρωπαϊκή πολιτική, για τις βιαιότητες στο Κοσσυφοπέδιο



«Από το βράδυ της Πέμπτης το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου βρίσκεται υπό τον έλεγχο των νατοϊκών δυνάμεων (KFOR) ενώ παράλληλα η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί σε διάλογο το Βελιγράδι και την Πρίστινα, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτα» τα βίαια γεγονότα που ξέσπασαν στα σύνορα με τη Σερβία.
Οι ευθύνες της διεθνούς κοινότητας και κυρίως της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τεράστιες: τα βίαια επεισόδια που ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας έχουν τη ρίζα τους στη βούληση της Πρίστινας να επιβάλλει, χωρίς να ενημερώσει την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, δικούς της συνοριοφύλακες και αστυνομικούς σε φυλάκια στα σύνορα με τη Σερβία προκειμένου να ελέγξει την επιβολή του εμπάργκο που έχει επιβάλλει στην εισαγωγή σερβικών προϊόντων.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ.«Να μπούμε στη λεωφόρο οριστικής διεξόδου».Μαχητική συγκέντρωση του ΚΚΕ χτες στο Βαθύ της Σάμου


Δεν πρέπει να χάνεται ούτε μία μέρα για το λαό όλης της Ελλάδας. Ερχονται πολύ χειρότερα και το θέμα είναι ότι τώρα είμαστε πιο ώριμοι, πιο έμπειροι και μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε με όπλο τη μαχητικότητα, την ενότητα δράσης, τη δύναμη του αγώνα και όχι με τη μοιρολατρία, το «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα» ή, πολύ περισσότερο, με μια τυφλή αγανάκτηση και απογοήτευση. Η Ελλάδα μπορεί να αναπτυχθεί, γιατί έχει σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες. Αλλά, ανάπτυξη και συμμόρφωση στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανάπτυξη και μονοπώλια, ανάπτυξη και συμβιβασμός - κυριολεκτικά - με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, είναι δύο πράγματα ανεξάρτητα και αντίθετα μεταξύ τους.

Φρουτάκια: Κυβερνητικό δωράκι στην ΙΝΤΡΑΛΟΤ του Κόκκαλη !



«Όλα» τα μηχανάκια για τα «φρουτάκια» χαρίζει μέχρι το 2020 ο Βενιζέλος στην ΙΝΤΡΑΛΟΤ. Ενώ μέχρι τώρα το νομοσχέδιο προέβλεπε την παραχώρηση μόνο μέρους των μηχανημάτων αυτών(16.500), με τροποποίηση που κατέθεσε σήμερα ο Ευ. Βενιζέλος, δίνει στον ΟΠΑΠ (δηλαδή στον μοναδικό συμβεβλημένο ιδιώτη πάροχο την ΙΝΤΡΑΛΟΤ) και τα 35.000 μηχανήματα.  (ο κατασκευαστής και πάροχος των μηχανημάτων αυτών η ΙΝΤΡΑΛΟΤ θα παίρνει το 8% από τα έσοδα μέχρι το 2020)

Βενεζουέλα: Ευχές στον Τσάβες από πλήθος υποστηρικτών


Τα «χρόνια πολλά» στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, που έκλεισε τα 57, είπαν εκατοντάδες υποστηρικτές του που συγκεντρώθηκαν έξω από την προεδρική κατοικία και του ευχήθηκαν να ξεπεράσει τον καρκίνο.
Ο Τσάβες από το μπαλκόνι του, κουνώντας μια μεγάλη σημαία της Βενεζουέλας, τραγούδησε και χαιρέτισε το πλήθος μοιράζοντας φιλιά. "Θα ζήσουμε", τους είπε.
Κρατώντας αγκαλιά μια από τις κόρες του έσβησε τα κεράκια που είχαν στηθεί πάνω σε μια τεράστια τούρτα και απευθυνόμενος στο πλήθος είπε: "Θα ήθελα να ήμουν με όλους εσάς εκεί κάτω, αλλά δεν θα ήταν σωστό".

ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ!-


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΡΑΕ, ΜΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ  ''ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΕΙΡΕΣΙΑ''!
Αναδημοσίευση από www.iskra.gr
                                                                                                                                                ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ''ΔΩΡΑ'' ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 

Έτοιμη να εφαρμόσει τις κοινωνικά ανάλγητες προτάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας(ΡΑΕ), για τη δημιουργία "Ενεργειακού Τειρεσία"εμφανίζεται η ΔΕΗ.
«Κάθε αγορά πρέπει να διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες τους οποίους η ΡΑΕ με τις προτάσεις της, που είναι εναρμονισμένες με το πνεύμα του υπό ψήφιση ενεργειακού νομοσχεδίου, επιδιώκει να οριοθετήσει» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ. 
Μια ημέρα πριν τη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ εξέφρασε τη διαφωνία της με τις προτάσεις της ΡΑΕ, τονίζοντας πως το ηλεκτρικό ρέυμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό.
ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΑΕ

ΕΝΕΤΙΚΑ ΤΕΙΧΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Απροστάτευτα από την πολιτεία.


Την ανάγκη προστασίας των Ενετικών Τειχών στην Κέρκυρα από οικοδομικές αυθαιρεσίες, ανέδειξε στη Βουλή με Ερώτησή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χ. Χαραλάμπους, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ολιγωρεί και δεν προχωράει στις απαραίτητες ενέργειες.
Ο βουλευτής τόνισε ότι, παρόλο που τα Τείχη έχουν κηρυχθεί διατηρητέα μνημεία, οι εκάστοτε κυβερνήσεις ανέχονται τις διάφορες αυθαιρεσίες, που κατά καιρούς κάνουν ιδιώτες, προσπαθώντας να χτίσουν διάφορα οικήματα ακόμα και πάνω στα τείχη.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Συνέλαβαν...80χρονη για λάθος κλήση! Το πρωτοφανές περιστατικό που αποκαλύπτει το CRETALIVE έγινε σε χωριό του Ηρακλείου- Η ηλικωμένη κατέληξε στο νοσοκομείο από το σοκ!


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Συνέλαβαν...80χρονη για λάθος κλήση!

Δεν είναι η πρώτη φορά που αστυνομικοί λόγω υπερβάλλοντος ζήλου ή...βιασύνης κάνουν γκάφα, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους! Και μάλιστα παραλίγο να στείλουν στον...άλλο κόσμο μια 80χρονη την οποία σώνει και καλά ήθελαν να συλλάβουν γιατί δεν υπέγραφε μια δικαστική κλήση για τον γιο της! Χειροπέδες δεν πρόλαβαν να της περάσουν γιατί κλονίστηκε η υγεία της, τους...έμεινε στα χέρια και την πήγαν στο Κέντρο Υγείας ενώ  διαπιστώθηκε ότι είχαν πάει σε...λάθος χωριό και πως δεν ήταν η μητέρα του...ανθρώπου που αναζητούσαν!

Δήλωση του Δ. Χατζησωκράτη για τις εξελίξεις στην οικονομία και τη δανειακή σύμβαση.



Δήλωση του υπεύθυνου για θέματα οικονομικής πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Χατζησωκράτη, για τις εξελίξεις στο πεδίο της οικονομίας και τη νέα δανειακή σύμβαση:

"Στην ΕΕ, ήδη προετοιμάζονται αυστηροί δημοσιονομικοί όροι για τη νέα δανειακή σύμβαση. Φινλανδία και Ολλανδία διεκδικούν τις εμπράγματες εγγυήσεις. Ο κ. Σόιμπλε σκληραίνει τους όρους παρέμβασης των μηχανισμών στήριξης.