Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Λιάνα Κανέλλη : Καθαρά και ξάστερα και σφυροδρεπανάτα...

Πατριδογνωμόνιο


 Ας εκληφθεί όπως θέλει κι απ' όποιον θέλει το σημερινό πατριδογνωμόνιο. Το πρώτο του 2014. Κατά τον τίτλο του, που δεν είναι γραμμένος με χάριν (clean) καθαρήν, αλλά τουναντίον με την ξεκάθαρη κι εντελώς χθόνια, όχι όμως και καταχθόνια, ελπίδα, να εκληφθεί και ως απειλή. Γιατί από ιδεολογικά μορμολύκια, από ψωνάρες που πάσχουν από σύνδρομο στέρησης δημοσιότητας, από μια διανόηση των απωθημένων και εντέλει αυτόν τον αφόρητο εσμό των μασκαρεμένων φασιστοειδών δεν μπορεί να περιμένει κανείς τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από το... αλάθητον του παπατζή.
Λοιπόν ψευτόμαγκες δηλωσάκηδες και ερπετά του διαδικτύου η ταπεινότητά μου, αποφάσισα να συστρατευτώ με το ΚΚΕ εδώ και είκοσι δύο χρόνια.

Κάλεσμα για διαδήλωση στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις στις 8 του Γενάρη, ενάντια στην κυβέρνηση και την ΕΕ απευθύνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής, αντι-ΕΕ αριστεράς, να αναλάβουν την πρωτοβουλία για την οργάνωση της διαδήλωσης ενάντια  στην βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ, που θα ενταθεί με την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας. 


Καλεί τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς και του μαζικού κινήματος  να διαδηλώσουν την μέρα εκείνη, σαν πρώτο βήμα στην κλιμάκωση των αγώνων το επόμενο διάστημα. 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 8 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τη συνέντευξη του Υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρα στο Βήμα της Κυριακής.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


 Οι υποσχέσεις του Υπ. Οικονομικών, για χρονιά ανάκαμψης, επιστροφής στις αγορές και τέλους των μνημονίων, είναι κάλπικες για το λαό, διότι με ή χωρίς μνημόνιο η όποια ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας δεν θα τον ανακουφίσει ούτε θα αναστείλει την εφαρμογή νέων αντιλαϊκών μέτρων.

Αυτό το Σάββατο εκτάκτως,διαβάστε στον «Κυριακάτικο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»...

Διαβάστε στον «Κυριακάτικο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» που κυκλοφορεί το Σάββατο 4 Γενάρη 2014:


«Μνημόνια διαρκείας» για όλους τους λαούς της ΕΕ - Η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία της ΕΕ για το πρώτο εξάμηνο του 2014, προωθώντας τους αντιλαϊκούς στόχους των μονοπωλίων - Πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα για το 2014 θα βρεθούν στο επίκεντρο των νέων συζητήσεων κυβέρνησης - τρόικας.