Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ- «Επιβολή στρατιωτικού νόμου» στα Πανεπιστήμια

Η αστυνομία του Πουέρτο Ρίκο έχει καταλάβει τον χώρο του Πανεπιστημίου!- Photo by Ricardo Alcaraz of Diálogo.

Στις κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στην αύξηση των διδάκτρων στο Πουέρτο Ρίκο, η κυβέρνηση απαντά επί της ουσίας με την επιβολή «στρατιωτικού νόμου»....
Για πρώτη φορά από το 1981, η αστυνομία, πάνοπλη με αρκετές μονάδες περιλαμβανομένων και των ειδικών μονάδων καταστολής, από τα μεσάνυχτα της προηγούμενης Πέμπτης, έχει εισβάλει και καταλάβει επ' αόριστο την κεντρική Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου του Πουέρτο Ρίκο - UPR στο Ρίο Πιέδρας, αλλά και δέκα εκ του συνόλου των 11 πανεπιστημιακών συγκροτημάτων, καθώς η παρουσία της «εγγυάται τα δικαιώματα αυτών που επιθυμούν να προσέλθουν στα μαθήματα», όπως δήλωσε ο γενικός επιθεωρητής της Πανεπιστημιούπολης και παρά την έκκληση του Πρύτανη να μην «εισέλθουν στο Πανεπιστήμιο καθώς οι φοιτητές είχαν ήδη αποχωρήσει».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Κάτω η κυβέρνηση της βίας και της εξαθλίωσης

Βροντερή, μαζική και μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση της βίας και της εξαθλίωσης του λαού έδωσαν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι, στις τεράστιες απεργιακές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Παρά το κλίμα κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας, πολλοί τομείς της οικονομίας νέκρωσαν ή υπολειτούργησαν, ενώ οι κεντρικοί δρόμοι της χώρας μετατράπηκαν σε οργισμένα ποτάμια ενάντια στο «σφαγείο» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.  Η τεράστια μαζικότητα των διαδηλώσεων, τα πολιτικά συνθήματα και η απαίτηση να φύγουν η κυβέρνηση και η τρόικα, η εμφάνιση ενός μαζικού και οργανωμένου ανεξάρτητου αγωνιστικού ρεύματος με τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και τα συνδικάτα που αντιστέκονται και η πρωτοφανής μαχητικότητα και αποφασιστικότητα των σημερινών διαδηλώσεων, αποτελούν τα καινούργια στοιχεία της 15ηςΔεκέμβρη και της νέας ανατρεπτικής δυναμικής που αναπτύσσεται.  

tasos: ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ "ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ" ΚΑΙ ΟΙ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ"....

tasos: ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ "ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ" ΚΑΙ ΟΙ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ"....: "ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 15.12.2010 ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ 'ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ' ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕ..."

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, κατά τη συμμετοχή του στην απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων

Κατά τη συμμετοχή του στην απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η κυβέρνηση του χρεωκοπημένου μνημονίου οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο. Είναι μια κυβέρνηση μεταφραστών του μνημονίου που παραβιάζει το Σύνταγμα, προκειμένου να κάνει το χατίρι της άρχουσας τάξης, του μεγάλου κεφαλαίου, του ΣΕΒ, των καναλαρχών και των εκδοτών. Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο το γρηγορότερο θα μπει φραγμός σ’ αυτήν την κατρακύλα για την ελληνική κοινωνία.Είμαστε αισιόδοξοι.

ΝΑΡ : Απεργία 15 Δεκέμβρη: Ο κόσμος της δουλειάς μίλησε ξανά!


Πιάνοντας το νήμα της 5 Μάη, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι συμμετείχαν σήμερα στην Πανεργατική Απεργία και στις διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, παρά την αρχική βροχή, μια τεράστια συγκέντρωση συγκροτήθηκε από το Μουσείο μέχρι το ύψος της Κάννιγγος. Τα μεγάφωνα του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλούσαν στη συγκέντρωση και διαδήλωση και εκφωνούσαν αιτήματα και ψηφίσματα σωματείων. Με πυκνά μπλοκ και παλμό ξεκίνησε η τεράστια διαδήλωση λίγο μετά τις 12.00. Φτάνοντας στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή, το σχέδιο της αστυνομίας ήταν σαφές. Βροχή δακρυγόνων και χημικών προσπάθησαν να διαλύσουν την πορεία για να μη μείνει κανένας έξω από τη Βουλή.

Διαδηλωτές ξέσπασαν στον πρώην υπουργό της ΝΔ , Κωστή Χατζηδάκη.Σχόλιο του Red Star.

Η επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ, δείχνει πως θυμός του κόσμου είναι μεγάλος.Σήμερα ένας βουλευτής, αύριο ένας πρωθυπουργός, ένας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ή κάποιος από την Τρόικα (;).Ποιος μπορεί να ξέρει , όταν οι άνεργοι νέοι, οι πολίτες με τους μισθούς πείνας αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα.


 Η κυβέρνηση και όσοι στηρίζουν τον εργασιακό μεσαίωνα που ψηφίστηκε στην βουλή ας πάρουν το μήνυμα τώρα πριν είναι πιο αργά (για αυτούς).

Κλειστή η Στουρνάρη από τους κουκουλοφόρους - Κλειστή από τα ΜΑΤ η Σόλωνος - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα παντού

Ρεπορτάζ από το www.newsit.gr

Από τις 15:15 δεκάδες κουκουλοφόροι έχουν ταμπουρωθεί στους χώρους του Πολυτεχνείου και έχουν ξεκινήσει πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ που απαντούν με δεκάδες δακρυγόνα. Οι κουκουλοφόροι έχουν στήσει πύρινα οδοφράγματα στην οδό Στουρνάρη, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν "μπλοκάρει" την είσοδο προς την περιοχή των Εξαρχείων σε όλο το μήκος της οδού Σόλωνος.

Πηγή:www.newsit.gr

Λαοθάλασσα στην Αθήνα.Δεκάδες χιλιάδες στην πορεία του ΠΑΜΕ.Χιλιάδες κόσμου και στην συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων.Καίγεται το Υπουργείο Οικονομικών.

Η τεράστια πορεία του ΠΑΜΕ (πραγματική λαοθάλασσα) ,δεν πέρασε μπροστά από την βουλή ,αλλά έστριψε προς την Αμαλίας και κατέληξε στην Συγγρού.
Υπήρχε μεγάλη ομάδα περιφρούρησης .Υπήρξαν λίγες δεκάδες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, που παρέμειναν στο Σύνταγμα.
Photo: www.Newsit.gr

Η μεγάλη πορεία των Πρωτοβάθμιων Σωματείων έφτασε στην βουλή , αλλά οι δυνάμεις των ΜΑΤ με δακρυγόνα "έσπασαν" την συγκέντρωση και άρχισαν να συγκρούονται με τον κόσμο.Αντιεξουσιαστές έριξαν βόμβες μολότοφ στο υπουργείο Οικονομικών.Το κυνηγητό ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές συνεχίζεται.

ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Μαζικό Μέτωπο ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ για να τους σταματήσουμε!

Η βάρβαρη επίθεση προχωρά καθημερινά και τα χειρότερα είναι μπροστά μας.
      Το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα για να αντιμετωπίσει την κρίση του και για να εξασφαλίσει την κερδοφορία του δημιουργεί τους όρους εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης όπως πριν το 1917.
      Η πολιτική της «εξόδου από την κρίση» σημαίνει για τους  εργάτες, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία παντού στον πλανήτη ανεργία και  εξαθλίωση. Καταστροφή των στοιχειωδών κοινωνικών δικαιωμάτων σε περίθαλψη, υγεία και παιδεία. Κατάργηση των ατομικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων για να αντιμετωπιστεί η αντίσταση των μαζών.
     Οι ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις, στη νέα φάση του ανελέητου ανταγωνισμού τους, επιβάλουν όρους που καθηλώνουν τη λειτουργία και ανάπτυξη των εξαρτημένων χωρών έως και σε επίπεδα καταστροφής τους  ώστε να διασφαλίζεται η διαρκής καταλήστευσή τους.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: Προβλήματα εργαζομένων στην εταιρεία «ΚΟΥΝΣΤΟΦ Α.Ε.» στο Ωραιόκαστρο Ν. Θεσσαλονίκης

Προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών



Η εταιρεία «ΚΟΥΝΣΤΟΦ Α.Ε.» που βρίσκεται στην περιοχή του Ωραιοκάστρου στο Νομό Θεσσαλονίκης, δραστηριοποιείται στον κλάδο των πλαστικών κουφωμάτων. Τα τελευταία δύο χρόνια άρχισαν να παρουσιάζονται σοβαρές καθυστερήσεις στις πληρωμές των δεδουλευμένων των εργαζομένων.
Το τελευταίο διάστημα οι 60 περίπου εργαζόμενοι της επιχείρησης, είναι απλήρωτοι και προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, ζητώντας να τους καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα. Η κατάσταση αυτή, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Ένταση της αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας

Tο κλίμα αστυνομοκρατίας και άγριας καταστολής των απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων οξύνεται διαρκώς και απλώνεται σαν βραχνάς στην Aθήνα και την επαρχία.
H κυβέρνηση του ΠAΣOK, μπροστά στην ογκούμενη λαϊκή οργή και αγανάκτηση και για να περάσει την αντιδραστική πολιτική του υποδουλωτικού μνημονίου, είναι έτοιμη να χτυπήσει αμείλικτα κάθε λαϊκή κινητοποίηση και να καθυποτάξει την πάλη του λαού.
H Aθήνα έχει γίνει μια αστυνομοκρατούμενη πόλη όπου καθημερινά χιλιάδες αστυνομικοί του «ΔIA» και των MAT ακροβολισμένοι σε διάφορα σημεία του κέντρου και περιφερόμενοι επιβάλλουν με την παρουσία τους το φόβο και την τρομοκρατία στο λαό.
Kαι μόλις εκδηλωθεί εργατική κινητοποίηση ή διαδήλωση αναλαμβάνουν δράση...
Mε την τρομοκρατία και την καταστολή χτυπήθηκε η απεργία των ναυτεργατών.