Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα Μεντβιέντεφ στον Χριστόφια

Συγχαρητήριο μήνυμα με αφορμή την 50ή επέτειο εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου απηύθυνε ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβιέντεφ στον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, διαβεβαιώνοντας ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να συμβάλει στην επίτευξη δίκαιης και καθολικής διευθέτησης του Κυπριακού.

"Είναι ευχάριστο ότι οι παλαιές παραδόσεις φιλίας και συνεργασίας των χωρών μας δυναμώνουν και αναπτύσσονται", αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Μεντβιέντεφ, σημειώνοντας ότι "η ειλικρινής συμπάθεια και ο αμοιβαίος σεβασμός, που αισθάνονται ο ένας προς τον άλλον, ο ρωσικός και ο κυπριακός λαός, παίζουν σημαντικό ρόλο στην σταθερά ανοδική ανάπτυξη της διμερούς πολιτικής, εμπορικο-οικονομικής και ανθρωπιστικής εταιρικής σχέσης".

"Είμαι πεπεισμένος ότι οι επικείμενες τον Οκτώβριο συνομιλίες μας στην Κύπρο θα είναι, όπως πάντοτε, αποτελεσματικές και θα υπηρετήσουν την περαιτέρω εμβάθυνση του αποδοτικού διαλόγου", δηλώνει ο Ρώσος πρόεδρος στο μήνυμά του, που δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα από την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Κ.Κ.Ε για τις επικείμενες αυξήσεις στο αλεύρι και το ψωμί.

«Χοντροκομμένο ψέμα» αποκαλεί το ΚΚΕ τον ισχυρισμό ότι οι επικείμενες αυξήσεις στο αλεύρι, στο ψωμί και στα ζυμαρικά οφείλονται στην απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις εξαγωγές σιτηρών.
 
"Η αλήθεια είναι ότι οι μεγαλέμποροι - μεγαλοεισαγωγείς έχουν τις αποθήκες τους γεμάτες και από σκληρό και από μαλακό στάρι", σημειώνει το ΚΚΕ. Όπως υποστηρίζει, εκβιάζουν τους μικρομεσαίους παραγωγούς μέσω των φθηνων εισαγωγών να ρίξουν τις τιμές τους."Οι νέες υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές θα οδηγήσουν σε υπέρογκη αύξηση των κερδών τους, χωρίς οι μικροί παραγωγοί - που ήδη έχουν ξεπουλήσει την παραγωγή τους - να έχουν κανένα όφελος", τονίζει το κομμουνιστικό κόμμα.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την προαναγγελθείσα αύξηση της τιμής του ψωμιού

Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
Η προαναγγελθείσα αύξηση της τιμής του ψωμιού εντάσσεται σε ένα άγριο κερδοσκοπικό παιχνίδι σε βάρος των καταναλωτών και υπέρ των μεγαλεμπόρων και των αλευροβιομηχάνων. Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει άμεσα όλα τα αναγκαία εκείνα μέτρα που θα παγώνουν την τιμή του ψωμιού και των παραγώγων του σιταριού από τη στιγμή που αποτελούν βασικά είδη πρώτης ανάγκης και ευρείας κατανάλωσης.
Αποτελεί σκάνδαλο πρώτου μεγέθους οι αγρότες μας να πωλούν φθηνά και οι καταναλωτές να πληρώνουν ακριβά.
To Γραφείο Τύπου

Άθλια προπαγάνδα και αντικομμουνισμός από το ΠΑ.ΣΟ.Κ-Υπηρετούν τη σαπίλα και την αντίδραση


«Το ΚΚΕ είναι από τα πιο οπισθοδρομικά κομμάτια που έχει γνωρίσει όχι η Αριστερά στην Ευρώπη, στον κόσμο θα έλεγα». Αυτά είπε χτες σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η υφυπουργός Παιδείας, Ε. Χριστοφιλοπούλου. Βέβαια, το ποιος λέει κάτι σε βάρος του ΚΚΕ είναι κριτήριο για να ανταπαντήσει κανείς στον όποιο σχολιασμό. Με την περίπτωση της Χριστοφιλοπούλου δε θα συνέτρεχε κανένας λόγος να ασχοληθεί κανείς, αν η συγκεκριμένη δεν ήταν στέλεχος μιας κυβέρνησης και ενός υπουργείου που προωθεί στην εκπαίδευση ό,τι πιο αντιδραστικό έχουμε δει τα τελευταία πενήντα τουλάχιστον χρόνια. Για τη Χριστοφιλοπούλου και την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει, «προοδευτικό» είναι να κάνουν οι μαθητές μάθημα σε τάξεις των 30, να ξεκινάει η σχολική χρονιά και τα κενά να υπολογίζονται ήδη σε χιλιάδες, οι μαθητές να διδάσκονται ό,τι πιο αντιεπιστημονικό (βλέπε θεώρηση της Ιστορίας) και με τον πλέον αντιπαιδαγωγικό τρόπο (διδασκαλία γραφής και ανάγνωσης από την προσχολική ηλικία), τα κολέγια να αλωνίζουν με τη βούλα του κράτους, η παραπαιδεία να οργιάζει, απομυζώντας το λαϊκό εισόδημα, και οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών να ελαστικοποιούνται ολοένα και περισσότερο, με αναπληρωτές και ωρομίσθιους.

ΠΑΚΙΣΤΑΝ -Πεθαίνουν εγκαταλειμμένοι από την πείνα και τις ασθένειες- Σε άμεσο κίνδυνο 3,5 εκατομμύρια παιδιά

 Το «σοκ» του εξέφρασε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν αντικρίζοντας την ανείπωτη καταστροφή που έχει συντελεστεί στο Πακιστάν, μία «προαναγγελθείσα» τραγωδία και προϊόν της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της εγκληματικής αμέλειας της κυβέρνησης του Πακιστάν, απότοκο της πολιτικής εξυπηρέτησης των συμφερόντων της εγχώριας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών.
Ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποίησε επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έκανε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα ώστε να βοηθήσει τους εκατομμύρια πληγέντες. Ο ΟΗΕ έκανε έκκληση για βοήθεια ύψους 460 εκατομμυρίων δολαρίων προς τους πρόσφυγες ενώ οι δωρητές έχουν υποσχεθεί να καλύψουν μόλις το 20% των χρημάτων που απαιτούνται για την παροχή τροφίμων, φαρμάκων και πόσιμου νερού στα θύματα της καταστροφής.
Ενόσω ο Μπαν Κι Μουν επισκεπτόταν τις πληγείσες περιοχές, κάτοικοι τόσο στην επαρχία Σιντ όσο και στην επαρχία Πουντζάμπ προχώρησαν σε δυναμικές κινητοποιήσεις απαιτώντας την άμεση αρωγή εκ μέρους της κυβέρνησης. «Πεθαίνουμε από την πείνα. Κανείς δεν έχει εμφανιστεί για να μας βοηθήσει», φώναξαν εξοργισμένοι καθώς εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να είναι αβοήθητοι χωρίς καμία αρωγή, καθαρό νερό, φαγητό και κατάλυμα.