Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Δωρεάν μετακινήσεις-πάσο για όλους τους φοιτητές!Όχι στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων!


Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη με το ΠΑΜΕ
Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια



Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα μεγάλη αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων για τις αστικές συγκοινωνίες. Μας βάζουν να πληρώνουμε «χρυσάφι» για να πάμε στη σχολή, στη δουλειά ή στο σπίτι μας.
Παράλληλα για άλλη μια χρονιά μας στέλνουν στις πολυεθνικές για να βγάλουμε πάσο. Ακόμη και το πάσο, ξεπουλιέται στις εταιρίες για να αγοράζεται ακριβά από τους φοιτητές-πελάτες.

Το ναυάγιο της «κυβερνώσας αριστεράς».Βαρυσήμαντο άρθρο του Παναγιώτη Μεντρέκα.


Το ναυάγιο της «κυβερνώσας αριστεράς»


Μόλις τρεις μήνες μετά τις εκλογές και η νέα λαιμητόμος που στήνουν μαζί συγκυβέρνηση και ΕΕ αποκαλύπτει με τον πλέον επώδυνο τρόπο πόσο μεγάλη απάτη ήταν η επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων που θα έφερνε ανακούφιση στο λαό και την οποία έθεσαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ. Η αγριότητα των νέων μέτρων φανερώνει ότι οι περιβόητες κόκκινες γραμμές των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ είναι λεπτές κλωστούλες μπροστά στη χαλύβδινη αλυσίδα της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ και της ανάκαμψης της υψηλής καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχει ένα ακόμα μεγαλύτερο ναυάγιο: Αυτό της λεγόμενης κυβερνώσας αριστεράς.

Το ΚΚΕ διοργάνωσε τραμπουκισμούς τα 3 τελευταία χρόνια !ο κύριος Τσίπρας και τα παρδαλά στίφη του είναι τα SA με όρους Βαϊμάρης ! Εμετική επίθεση Πάγκαλου ,από το Βήμα της Κυριακής, σε Κ.Κ.Ε και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Για ακόμα μία φορά ο Θ. Πάγκαλος επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλ. Τσίπρα



Με άρθρο του με τίτλο «Ένα σύγχρονο κίνημα τραμβούκων», στο οποίο επιτίθεται σκληρά στον ΣΥΡΙΖΑ, τη Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ αλλά και τον Π. Καμμένο, ο Θεόδωρος Πάγκαλος έρχεται και πάλι να ταράξει τα νερά.


Αρθρογραφώντας στο «Βήμα της Κυριακής» αναφέρει μεταξύ άλλων:

Στον αέρα η νέα δόση για την Ελλάδα, 20 δισ.ευρώ έλλειμμα εμφανίζει η Ελλάδα αποκαλύπτει το Der Spiegel !

20 δισ. ευρώ έλλειμμα εμφανίζει η Ελλάδα στον προϋπολογισμό, προκειμένου να αντεπεξέλθει στους όρους για τη χορήγηση έκτακτης βοήθειας, σύμφωνα με τις προσωρινές εκτιμήσεις που έχει συγκεντρώσει η Τρόικα.


Αυτό υποστηρίζει ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel  που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα. Προδημοσίευση της έντυπης έκδοσής στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού αναφέρει ότι το ποσό αυτό είναι διπλάσιο από τις αρχικές εκτιμήσεις που πρόσφατα είχαν γίνει παραδεκτές και, κατά συνέπεια, η Ελλάδα μπορεί να λάβει την επόμενη δόση βοήθειας από τους πιστωτές, μόνο όταν κλείσει το έλλειμμα.

Οριζόντια περικοπή νοημοσύνης...Της Λιάνας Κανέλλη.


Λιάνα Κανέλλη-Κυριακάτικος Ριζοσπάστης


Πέρυσι τέτοιες μέρες τολμούσα να σηκώσω στο «ιερό» βήμα της Βουλής των Ελλήνων μια φραντζόλα ψωμί κι ένα μπουκάλι γάλα. Αυτοί που δάγκωσαν το βυζί της μάνας τους για να συλλέξουν τρομοκρατημένα ψηφαλάκια, κάτι προοδευτικάριοι που πήγαν μάλιστα και καλά στις εκλογές, θυμάμαι να γράφουν στην εφημερίδα τους πως δεν ξέρουν πού βρήκα φραντζόλα με 0,60!...

ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. ΕΦΑΓΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΟΧΙ Η…..ΔΡΑΧΜΗ.Του Γιώργου Δελαστίκ.


Toυ Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*


Πασίγνωστος ο προπαγανδιστικός ισχυρισμός – και απολύτως πιστευτός από ένα μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων, όπως άλλωστε αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας και η σύγκριση των εκλογικών αποτελεσμάτων της 6ης Μαΐου με εκείνα της 17ης Ιουνίου:

Η «αριστεροσύνη» του ΣΥΡΙΖΑ...Άρθρο του Ριζοσπάστη.

Την ...αριστεροσύνη του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται η χτεσινή «Αυγή» για να ψέξει το ΚΚΕ ότι ασκεί άδικη κριτική σε βάρος του.


Παραθέτει μάλιστα διάφορα παραδείγματα «ατάκτως ερριμμένα», από θέσεις που διατύπωσε κατά καιρούς το ΚΚΕ για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα επιμέρους μέτωπα, αλλά και στη στρατηγική του γραμμή, για να ισχυριστεί τελικά ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα λέει το ΚΚΕ, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερός! Αρα, σύμφωνα με την «Αυγή», δεν είναι δυνατόν, για παράδειγμα, οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα ναρκωτικά να αναπαράγουν τη ναρκω-κουλτούρα.

ΝΕ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: Αγώνας ενάντια στη διάλυση της ΕΟΣΣ.


ΝΕ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κλιμακώνεται επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα η επίθεση κατά της Ενωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (ΕΟΣΣ), με προφανή στόχο τη διάλυσή της και την ιδιοποίηση του Σαμιώτικου κρασιού και του διεθνούς απήχησης ονόματός του από επίδοξους κρασοβιομήχανους. Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση της ΝΕ Σάμου του ΚΚΕ με αφορμή την υπογραφή χορήγησης άδειας σε ιδιωτικό οινοποιείο στη Σάμο.