Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Επικύρωση των μέτρων από την Βουλή ζητούν ΔΝΤ και ΕΕ ! Φοβούνται ότι δεν θα βρεθούν 151 βουλευτές από τους 178 της κυβέρνησης που θα ψηφίσαν τα αντιλαϊκά μέτρα


Από τη Βουλή και όχι απλώς από την τρικομματική κυβέρνηση φαίνεται πως θέλει να επικυρωθεί το πακέτο των μέτρων για τα 11.5 δισ. ευρώ το ΔΝΤ και η ΕΕ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», οι εταίροι προτάσσουν την ψήφιση των βασικών μέτρων από τη Βουλή, ώστε η χώρα μας να εξασφαλίσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Βασική αιτία είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα αλλά και το γεγονός ότι οι εταίροι έχουν σημαντικές αμφιβολίες για το αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να περάσει τα νέα μέτρα στη Βουλή.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΤΣΕΛΗΣ» - Πέτυχαν την καταβολή των δεδουλευμένων


 Επέστρεψαν στη δουλειά μετά από 13 μέρες απεργίας παίρνοντας ένα μισθό και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής μέχρι αρχές Δεκέμβρη, το αργότερο
Μετά από 13 μέρες σκληρής απεργιακής μάχης οι εργαζόμενοι στην αρτοβιομηχανία «ΚΑΤΣΕΛΗΣ», επέστρεψαν χτες νικητές στην εργασία τους. Η εργοδοσία αναγκάστηκε να τους καταβάλλει ήδη από χτες το μεσημέρι τα δεδουλευμένα του ενός από τους τρεις μήνες που χρωστούσε, ενώ δεσμεύτηκε σε χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των δεδουλευμένων - το οποίο θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες - μέχρι το αργότερο τις αρχές του Δεκέμβρη.

Μύθοι και αλήθειες για το μεταναστευτικό-Του Πάνου Τριγάζη

Του Πάνου Τριγάζη*



Το μεταναστευτικό είναι ένα πολύ δύσκολο ζήτημα, το οποίο απαιτεί σύνθετη προσέγγιση και δράση στο εθνικό, στο διεθνές και στο τοπικό επίπεδο, χωρίς επικίνδυνες απλουστεύσεις και ξενοφοβικές υστερίες.
Διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις απέτυχαν να διαμορφώσουν μια συνολική μεταναστευτική πολιτική και περιορίστηκαν σε σπασμωδικά μέτρα ήδη από τη δεκαετία του 1990, που η είσοδος οικονομικών μεταναστών στη χώρα μας άρχισε να παίρνει μαζικές διαστάσεις, με προέλευση τότε κυρίως την Αλβανία και άλλες Βαλκανικές χώρες.

K.K.E : Ρίχνει το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του Μνημονίου και διαγραφή του χρέους.


Για «αντιπολίτευση διαχειριστικής κριτικής», κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Περισσός, εκτιμώντας ότι τελικά δεν θα ψηφίσει την πρόταση νόμου για κατάργηση των μνημονιακών νόμων


Παναγιώτης Τσούτσιας

Χωρίς ένα βήμα πίσω στη... γραμμή της κατάργησης των μνημονίων, στη μονομερή διαγραφή του χρέους και στην αποδέσμευση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση βαδίζει το ΚΚΕ, οριοθετώντας ταυτόχρονα τις κόκκινες γραμμές που το χωρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στον Περισσό επισημαίνουν ότι η πρόταση νόμου που έχουν καταθέσει για την κατάργηση μνημονιακών νόμων, που βασίζονται στις δανειακές συμβάσεις, είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ παράλληλα αναμένεται να πετάξουν το γάντι και προς την πλευρά της Κουμουνδούρου, καθώς εκτιμούν ότι τελικά «θα κάνει πίσω» και δεν θα ψηφίσει την πρόταση νόμου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

ΚΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ :Καταγγέλλει τραμπουκισμούς χρυσαυγιτών.

H Κομματική Οργάνωση εργαζομένων του Δήμου Περάματος του ΚΚΕ, καταγγέλλει τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» οι οποίοι στις 8 Αυγούστου 2012 μπήκαν στο Δημαρχείο και με το γνωστό τους τραμπούκικο τρόπο κατέβασαν και πέταξαν τον πίνακα ανακοινώσεων του ΚΚΕ.

Χτες σημειώθηκε νέο επεισόδιο με τραμπούκο «χρυσαυγίτη» πάλι, στον πίνακα ανακοινώσεων να σκίζει το λογότυπο του ΚΚΕ και να απειλεί «κομμούνια θα γίνετε σαπούνια», και «όταν μπαίνω εγώ στο Δημαρχείο όλοι πέφτουν κάτω».
«Νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν το ΚΚΕ με τέτοιες ενέργειες; Είναι βαθιά νυχτωμένοι», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Εργαζομένων Δήμου Περάματος του ΚΚΕ και προσθέτει:

ΙΣΠΑΝΙΑ - Οι καπιταλιστές χρεώνουν 3 ευρώ το κολατσιό που φέρνουν οι μαθητές στο σχολείο από το σπίτι !




Η επιβολή χρηματικού ποσού για όσα παιδιά φέρνουν στο σχολείο ...το κολατσιό τους από το σπίτι προωθείται από περιφερειακές αρχές στην Ισπανία σε μια στιγμή που η πλειοψηφία του λαού αντιμετωπίζει τις συνέπειες της πολιτικής λιτότητας και της καπιταλιστικής κρίσης.
Συγκεκριμένα, σε κάποιες περιπτώσεις από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι μαθητές θα πρέπει να πληρώνουν έως και 3 ευρώ την ημέρα για να φέρνουν φαγητό ή το κολατσιό τους από το σπίτι.

ΧΙΛΗ - «Κυνήγι μαγισσών» κατά των φοιτητών



Με ποινικές διώξεις κατά των ηγετικών στελεχών του φοιτητικού και μαθητικού κινήματος απαντά η κυβέρνηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα, για τις «παράνομες διαδηλώσεις που ανοίγουν την πόρτα στους βανδαλισμούς και την εγκληματικότητα», όπως τόνισε ο υπουργός Προεδρίας Αντρές Τσάντγουικ. Αφορμή για τις διώξεις, που ανακοίνωσε σχεδόν αμέσως ο Τσάντγουικ και ενόσω βρίσκονταν ακόμη σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις των μαθητών και των φοιτητών στο Σαντιάγο, η πυρπόληση τριών λεωφορείων της «Transantiago» κοντά στην πλάσα Ιτάλια.

Γκρουπ στο Facebook δημιουργήθηκε με όνομα «Παραίτηση Β. Πολύδωρα τώρα», με αφορμή το διορισμό της κόρης του βουλευτή στη Βουλή, τη μία μέρα που διετέλεσε Πρόεδρος Βουλής.



Μάλιστα μέσα σε μόλις ένα 24ωρο η σελίδα κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους από 4.500 φίλους, ενώ μοναδικός σκοπός όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του γκρουπ είναι: «να συγκεντρώσει άτομα που θεωρούν ανήθικο το διορισμό της κόρης του Β. Πολύδωρα στην βουλή και ότι πρέπει να παραιτηθούν άμεσα και οι δύο.».
Διαβάστε κάποια από τα καυστικά σχόλια των φίλων της σελίδας:

Οι αγωνιστές της δημοκρατίας στην Τουρκία δεν είναι τρομοκράτες!

Η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την εκ νέου σύλληψη του κούρδου αντιφασίστα αγωνιστή Kalayci Nevzat και την επαπειλούμενη παράδοση του στις τούρκικες φασιστικές κρατικές αρχές. Ο Kalayci Nevzat, μόλις πριν λίγο καιρό είχε αφεθεί ελεύθερος με οριστική παύση της δίωξης εναντίον από το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης αποδείχνοντας πως η πρώτη σύλληψη του από τις αστυνομικές αρχές ήταν δίχως κανένα στοιχείο για την δήθεν τρομοκρατική δράση που του απέδιδαν.
Η νέα εκδικητική σύλληψη του έγινε με βάση έγγραφα των τούρκικων κρατικών αρχών οι οποίες όπως είναι γνωστό στον καθένα, κυνηγούν σαν τρομοκράτες όλους τους αγωνιστές της δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην γειτονική χώρα.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Kalayci Nevzat, το σταμάτημα της διαδικασίας παράδοσης του στην Τουρκία και την παροχή πολιτικού ασύλου.
Θεσσαλονίκη 10/8/2012
Κ.Ο.Θεσσαλονίκης