Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Γκάλοπ της Rass δείχνει μια από τα ίδια.Τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης συγκεντρώνουν 37,9 % (43,9 % με αναγωγή ! ).Ο λαός δεν έχει αλλάξει μυαλά.Δείτε τα ποσοστά που παίρνουν τα κόμματα με αναγωγή των αναποφάσιστων.Γράφει ο Red Star.

Νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».


Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Rass τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά με αναγωγή των αναποφάσιστων.(Όπως πάντα διατηρούμε τις επιφυλάξεις για κάθε πολιτική έρευνα σε εποχές πολιτικής ρευστότητας και χειραγώγησης των εταιριών δημοσκοπήσεων).

Στην παρένθεση η διαφορά με τις εκλογές του Ιουνίου.

Κ.Κ.Ε.                     5,3 %   (+0,8)
Ν.Δ.                         28,0 %  (-1,7)
 ΣΥ.ΡΙΖ.Α                 26,7 % (-0,2)

Παροξυσμός και μίσος από ΔΗΣΥ κατά του ΑΚΕΛ.


Γράφει ο Νικόλας Νικόλα


Ο  Νίκος Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ καλλιεργούν το διχασμό και το μίσος ενάντια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το ΑΚΕΛ, υπογράμμισε χθες ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, που διαμήνυσε παράλληλα ότι οι προεκλογικές μεταλλάξεις και μεταμορφώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ δεν μπορούν να διαγράψουν το παρελθόν τους.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών αποτελούν την κορύφωση της επιχείρησης εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Οι δήθεν λεονταρισμοί απέναντι στην τρόικα έχουν την ίδια αξιοπιστία με τις προεκλογικές δεσμεύσεις των κυβερνητικών κομμάτων για επαναδιαπραγμάτευση.

ΠΑΜΕ : Για τις συντάξεις των εργατοπατέρων.


Πήρε ο πόνος τον Μακελάρη των εργατικών δικαιωμάτων υπουργό εργασίας Βρούτση για τις συντάξεις των εργατοπατέρων;



Όχι βέβαια. Έχει μπροστά του την απάντηση της εργατικής τάξης με την 24ωρη απεργία στις 26 Σεπτέμβρη ενάντια στα βάρβαρα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.
Είναι γνωστό ότι οι συντάξεις των εργατοπατέρων είναι δημιούργημα των κυβερνήσεών τους.

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ! ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ!


Η βαρβαρότητα των μέτρων της τρικοματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κάτω από τις επιταγές της ιμπεριαλιστικής τρόικας δεν θα μπορούσε να αφήσει απ' έξω τον τομέα της Υγείας. Έτσι, αφού απαγόρευσαν ουσιαστικά στο λαό να έχει γιατρούς, φάρμακα και εξετάσεις υποχρεώνοντάς τον να τα πληρώνει απ' την τσέπη του, ετοιμάζονται να κλείσουν μια σειρά δημόσια νοσοκομεία.
Απαιτούν να μπει λουκέτο σε περισσότερα από 50 νοσοκομεία σ' όλη τη χώρα και σε περισσότερα από 15 στο λεκανοπέδιο της Αττικής! Οι λεγόμενες συγχωνεύσεις αυτόν το στόχο έρχονται να υπηρετήσουν, θέτοντας ευθέως σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή των κατοίκων. Μάλιστα, έχουν το θράσος να το παρουσιάζουν σαν αναβάθμιση της περίθαλψης που παρέχουν, όταν είναι ολοφάνερο ότι στόχος τους είναι να βάλουν εμπόδια που δυσκολεύουν την πρόσβαση των ασθενών στα νοσοκομεία.

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ... ΠΟΛΙΤΙΚΑ.Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.


Οσα ακολουθούν δημοσιεύτηκαν την περασμένη Κυριακή στην εφημερίδα «Καθημερινή», σε άρθρο υπό τον τίτλο
«Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη δημοκρατία»
και φέρουν την υπογραφή του Στ. Κασιμάτη.
*
Αντιγράφουμε:

*
«Οσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στην Χρυσή Αυγή - και σοβαρολογώ απολύτως. Της το οφείλουμε για την ευκαιρία που μας προσφέρει -και μάλιστα την ώρα που την έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη- ώστε να διορθώσουμε λάθη δεκαετιών και να κάνουμε μια νέα αρχή στην πολιτική ζωή.

Καταγγελία για την επίθεση της Χρυσής Αυγής στην Λάρισα

Ανακοίνωση-Καταγγελία


 Καταγγέλλουμε την επίθεση και την κλοπή των ροπαλοφόρων τραμπούκων της Χρυσής Αυγής, που έγινε την Δευτέρα το βράδυ στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου , ενάντια σε νεαρούς Πακιστανούς, που είχε  αποτέλεσμα να τραυματιστούν.
Τα μνημόνια και η αντιλαϊκή πολιτική δεν έφεραν μόνο την πείνα, την ανεργία και την εξαθλίωση του λαού. Ενίσχυσαν επίσης τις αντιδραστικές και φασιστικές δυνάμεις, που θέλοντας να υπηρετήσουν το σύστημα της εκμετάλλευσης και της υποτέλειας, επιτίθενται σε αγωνιστές, προκαλούν και απειλούν.

«Δημοκρατικός» φασισμός και «φασιστική» δημοκρατία

Τώρα που παρατηρείται άνοδος (εκλογική; κοινωνική;) του φασισμού, με τη Χρυσή Αυγή να εκτοξεύεται από το 0,0..% στο 7%, στο 10%, στο 12% (;), θα ήταν ίσως χρήσιμο ένα παιχνίδι αντιστροφής των όρων «δημοκρατία» και «φασισμός». Ενα «παιχνίδι» που τόσο καλά γνωρίζουν να παίζουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, η κυβέρνηση και οι κυρίαρχοι θεσμοί.
«Δημοκρατία» έχουμε όταν η Χρυσή Αυγή «επιβάλλει την τάξη» στη θέση ενός κράτους που δήθεν αδυνατεί να εφαρμόσει το νόμο, κυνηγώντας, χτυπώντας και δολοφονώντας μετανάστες (γιατί ζουν παράνομα, με την έννοια ότι δεν θα έπρεπε να ζουν καθόλου), ενώ σειρά θα έχουν και οι «διαφορετικοί». «Φασισμός» είναι να επιμένεις στο δικαίωμα να ζεις σε μια ξένη χώρα νόμιμα και με όλα τα δικαιώματα ενώ δεν είσαι λαμόγιο αλλοδαπός επενδυτής (για να έχεις κάθε δικαίωμα). «Φασίστες» είναι οι απεργοί χαλυβουργοί που κλείνουν το εργοστάσιο και «δεν αφήνουν τον κόσμο να δουλέψει», ενώ «δημοκράτης» είναι ο Μάνεσης που «δίνει δουλειά στον κόσμο εφαρμόζοντας το νόμο». «Δημοκρατία» είναι οι 1.500.000 άνεργοι στο βαθμό που υπομένουν στωικά και αδιαμαρτύρητα την εξαθλίωσή τους ως τις επόμενες εκλογές (για να ανανεώνεται ο εκβιασμός και η κοροϊδία).

Συκοφαντία και συσκότιση της προβοκάτσιας,Για την 5η Μάη του 2010.


«Το ΚΚΕ προστάτευσε το Κοινοβούλιο από την εισβολή ακραίων ομάδων την άνοιξη του 2011», γράφει ο Μ. Κοττάκης στη χτεσινή «Δημοκρατία», επιχειρώντας δύο πράγματα:


Πρώτον, να παρουσιάσει το ΚΚΕ ως μια δύναμη «ενταγμένη στο σύστημα» που «προστατεύει» τάχα μου το Κοινοβούλιο και τους βουλευτές. Ομως, το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ δεν προστάτευσαν τη Βουλή, αλλά περιφρούρησαν το ίδιο το εργατικό - λαϊκό κίνημα και τη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση στις 5 Μάη του 2010 (σε αυτή τη συγκέντρωση αναφέρεται) από την προβοκάτσια, που, όπως αποδείχτηκε, σχεδίαζαν φασιστικές και άλλες ομάδες του συστήματος σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.

Συνελήφθησαν «χρυσαυγίτες» που έκαναν έλεγχο και έκλεψαν αλλοδαπούς!


Στον ανακριτή Λάρισας οδηγούνται αύριο δυο νεαροί, ηλικίας 24 και 18 ετών, οι οποίοι φορώντας μπλούζες με τα διακριτικά της Χρύσης Αυγής έκαναν ελέγχους σε αλλοδαπούς για να διαπιστώσουν εάν διέμεναν νόμιμα στη χώρα ενώ αναζητούνται άλλοι δυο συνεργοί τους.



Σε βάρος των δύο νεαρών σχηματίστηκε δικογραφία για απρόκλητη σωματική βλάβη και ληστεία σε βάρος δύο αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν.

Πικετοφορίες Λαικών επιτροπών και σωματείων στις 22 Σεπτέμβρη.


Πικετοφορίες Λαικών επιτροπών, σωματείων,συλλόγων




Σε πικετοφορία ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, της ΕΕ, της Τρόικας και του κεφαλαίου και στα πλαίσια της δράσης για την επιτυχία της Πανελλαδικής-Πανεργατικής απεργίας στις 26 Σεπτέμβρη, καλούν το Σάββατο 22/9 στις 10.30πμ το Συνδικάτο Οικοδόμων (παράρτημα κέντρου), ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, το σωματείο αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων στο Δήμο Αθήνας.



Αντίστοιχα Λαϊκές επιτροπές, σωματεία και φορείς διοργανώνουν το Σάββατο πικετοφορίες σε διάφορες γειτονιές με σημεία έναρξης τα εξής:

Νέος κεφαλικός φόρος από την κυβέρνηση Σαμαρά ( Ν.Δ.,ΠΑ.ΣΟ.Κ και ΔΗ.ΑΡΙ )


ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ - ΕΚΜΙΣΘΩΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ!

Πρόταση για επιβολή κεφαλικού φόρου ύψους 150 ευρώ στους ιδιοκτήτες - εκμισθωτές ακινήτων, στους αυτοαπασχολούμενους, στις ατομικές επιχειρήσεις και σε όσους έχουν αγροτικό εισόδημα, αλλά δεν είναι κατ'επάγγελμα αγρότες, κατέθεσε το οικονομικό επιτελείο στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.