Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Σημαντική παρέμβαση Γκοντάρ υπέρ ενός χρήστη του διαδικτύου που έχει καταδικαστεί στη Γαλλία για «παράνομο κατέβασμα» οπτικοακουστικών αρχείων


Associated Press

Θέση υπέρ ενός χρήστη του διαδικτύου που έχει καταδικαστεί στη Γαλλία για «παράνομο κατέβασμα» οπτικοακουστικών αρχείων με βάση τον «δρακόντειο» σχετικό νόμο της Γαλλίας, πήρε ο σπουδαίος σκηνοθέτης, Ζαν Λικ Γκοντάρ.

Ο Γκοντάρ έχει ταχθεί κατά του συγκεκριμένου νόμου και στο πλαίσιο αυτής της αντίθεσής του έδωσε στον καταδικασθέντα Τζέιμς Κλιμέντ 1.000 ευρώ, σαν μια συμβολική κίνηση υποστήριξης στα δικαστικά του έξοδα, αφού ο 37χρονος διαδικτυακός... «πειρατής» έχει προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο πολιτιστικό περιοδικό «Les Inrockuptibles» δήλωσε: «δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως η πνευματική ιδιοκτησία». Πρόσθεσε ότι το «κόπιράιτ» είναι ανέφικτο και σημείωσε: «Ενας δημιουργός δεν έχει δικαιώματα. Εγώ δεν έχω δικαιώματα. Εχω μόνο καθήκοντα».

ΔΗ.Κ.ΚΙ. : ΣΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός της Χώρας και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στις εκλογές του Οκτώβρη 2009, εξαπάτησε τον Ελληνικό Λαό με υποκριτικές και ψεύτικες δεσμεύσεις με σκοπό την υφαρπαγή της ψήφου του.
Είναι επίσης αναμφισβήτητο γεγονός ότι μετά τις εκλογές όχι μόνο δεν κράτησε τα προσχήματα σε ότι αφορά την μεγάλη απόκλιση λόγων και πράξεων, αντίθετα πέρασε σε πολιτικές πρακτικές που θυμίζουν Αυτοκράτορες και Υπηκόους, τουλάχιστον…! Τα δημοκρατικά στοιχεία που ευαγγελίζονταν τόσο ο ίδιος όσο και το ΠΑΣΟΚ πήγαν περίπατο, βρίσκονται στις καλένδες μαζί με τις ελπίδες του Ελληνικού λαού που πίστεψε.

Δήλωση του Μπάμπη Αγγουράκη ευρωβουλευτή και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ από τη Βενεζουέλα

Η κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας

Η παρουσία μας εδώ εκφράζει την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών προς τους εργαζόμενους και τις λαϊκές δυνάμεις της Βενεζουέλας. Είναι έκφραση των ισχυρών διεθνιστικών δεσμών με το ΚΚ Βενεζουέλας και το ταξικό εργατικό κίνημα της χώρας, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στους λαϊκούς αγώνες.
Στην περιοχή εκτυλίσσονται γενικότεροι σχεδιασμοί του βορειοαμερικανικού ιμπεριαλισμού, με την εμπλοκή της ΕΕ του ΝΑΤΟ και ευρωπαϊκών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Οι ενορχηστρωμένες πιέσεις και απειλές εναντίον της Βενεζουέλας, οι προσπάθειες παρέμβασης στις εκλογές  με την συκοφάντηση της κυβέρνησής της, του προέδρου της χώρας που προωθούν οι ιμπεριαλιστές πρώτα και κύρια οι ΗΠΑ, η όξυνση του αντικομμουνισμού που τροφοδοτούν τα ελεγχόμενα από την ολιγαρχία ΜΜΕ δεν είναι άσχετες με τις εξελίξεις.

Μεγάλη συμμετοχή στα χτεσινά ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ.Tο σύνθημα : «Ληστεύουν το λαό με τις ανατιμήσεις, ήρθε η ώρα να τους τιμωρήσεις» ,ακούστηκε σε ολόκληρη την χώρα !

«Ληστεύουν το λαό με τις ανατιμήσεις, ήρθε η ώρα να τους τιμωρήσεις»!
Προσκλητήρια παλλαϊκής οργάνωσης και πάλης τα χτεσινά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα
Στην Ομόνοια
Χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, γυναίκες, σπουδαστές και φοιτητές έδωσαν χτες δυναμικό «παρών» στο προσκλητήριο πάλης και διεκδίκησης που απηύθυναν σε ολόκληρη τη χώρα το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, για να μην περάσουν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, στο ΦΠΑ, στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Στην Αθήνα, στην πλατεία Ομονοίας και από εκεί με πορεία στο υπουργείο Οικονομικών διαδήλωσαν και έκαναν καθαρή την απόφασή τους να παλέψουν με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο, για να μη φορτώσουν στα λαϊκά στρώματα και νέα βάρη. Συνάμα, με τη χτεσινή κοινή εκδήλωση που διοργάνωσαν οι παραπάνω φορείς, έκαναν ένα σταθερό βήμα στο ενιαίο μέτωπο πάλης για να διαφεντεύουν οι ίδιοι οι παραγωγοί του πλούτου τους κόπους και τον ιδρώτα τους, για άλλο δρόμο ανάπτυξης και εξουσίας, που θα έχει ως σκοπό την ευημερία του λαού, την ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα μονοπώλια.
Με τα πανό και τις σημαίες στα χέρια τους, με τα συνθήματά τους και τα τραγούδια τους, πορεύτηκαν από τις προσυγκεντρώσεις στην Ομόνοια και μετά στο Σύνταγμα. «Καμιά διακοπή σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, αέριο για τους άνεργους και τους απλήρωτους» απαιτούσαν οι εργάτες! «Απειθαρχούμε στο μνημόνιο, στην ΕΕ και την κυβέρνηση. Οργανωνόμαστε για την ανατροπή» διακήρυξαν οι σπουδαστές και οι φοιτητές. «Βάλε πάγο στα κέρδη τους. Πριν αυτά παγώσουν τα παιδιά σου» έγραφε η πικέτα της ΟΓΕ.

Ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα και Βουλευτών για την αιφνιδιαστική απαγόρευση του Φεστιβάλ της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών

Προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη - Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης

Θέμα: Απαράδεκτη η αιφνιδιαστική απαγόρευση του Φεστιβάλ της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών
Η Ένωση Αφρικανών Γυναικών εδώ και αρκετό καιρό διοργάνωνε το τρίτο ετήσιο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και Πολιτισμού στην Πλατεία Αμερικής.   
Ο Δήμος της Αθήνας με αιφνιδιαστική και ατεκμηρίωτη απόφαση ανακάλεσε την άδεια που είχε εκδώσει για τη διεξαγωγή του, επικαλούμενος ανώνυμες πληροφορίες περί κινδύνου πρόκλησης επεισοδίων από «διάφορες ομάδες που είναι αντίθετες στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης».
Η απόφαση του Δήμου γεννά ξεκάθαρα ερωτηματικά, για μια ακόμη φορά, για τη στάση του απέναντι στην πίεση των ακροδεξιών ομάδων στην περιοχή. Με την απαγόρευση της εκδήλωσης, ο Δήμος ουσιαστικά παίρνει το μέρος εκείνων που θεωρούν ότι παρόμοιες εκδηλώσεις είναι επικίνδυνες, παραβιάζοντας έτσι κατάφωρα δημοκρατικά δικαιώματα.

Απαγόρευση του Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και Πολιτισμού

το όραμα Κακλαμάνη για τους μετανάστες
Για άλλη μια φορά ο δήμος της Αθήνας δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο έναντι των μεταναστών. Ο Κακλαμάνης, πρωτεργάτης στις επιχειρήσεις σκούπα, που θεωρεί ότι για τη βρώμα στην Αθήνα φταίνε οι ...μετανάστες, στηρίζεται στη δράση των φασιστικών και ρατσιστικών συμμοριών και αποφασίζει την απαγόρευση του Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και Πολιτισμού της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών. Απαγόρευση που στοχεύει εκτός από τους μετανάστες και όλους όσους αντιδρούν στη πολιτική επίθεσης στα δικαιώματα του λαού, κομμάτι του οποίου είναι και οι μετανάστες.
Πιστή η πλειοψηφία του δήμου, και όχι μόνο, στην αντιμεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζουν τόσο η νυν όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση, εντείνει τη καταστολή και τις απαγορεύσεις.

Απόσπασμα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στους εργαζόμενους του ορυχείου του Κύριου Πεδίου στη ΔΕΗ ΑΕ

«Υπάρχει και η συγκυρία των ερχόμενων εκλογών. Αν επαναληφθεί με μικρές αυξομειώσεις το εκλογικό αποτέλεσμα του Οκτώβρη 2009, θα είναι σαν να σβήνει ο λαός ό,τι έγινε και πριν το 2009 και μετά. Κοιτάξτε, η ψήφος μετράει μόνο που τη ρίχνεις. Δεν μετράει το αν τη ρίχνεις βλαστημώντας ή βρίζοντας ή λέγοντας άντε σου δίνω άλλη μια ευκαιρία. Έτσι μετριέται η ψήφος.
Η αποχή είναι στήριγμα της σημερινής κατάστασης. Δεν πιάνει τόπο, ούτε θα φιλοτιμηθούν να πουν ότι ο λαός δεν ψηφίζει, άρα να αλλάξουμε πολιτική. Σκασίλα τους μεγάλη, μετράει τι ψηφίζεις.

Λαϊκός Δρόμος για τον Γρηγόρη Ψαριανό-Πριν πούμε άξιος ο μισθός του, αξίζει να τον μαυρίσουμε όπου κι αν εκτεθεί.

O Γ. Ψαριανός είναι γνωστός από την αποχώρησή του από τον ΣYPIZA και από τη στήριξη που έδωσε στις καινούργιες πολιτικές πατερίτσες του ΠAΣOK που ονομάζονται «Δημοκρατική Aριστερά».
Στη Bουλή έγινε γνωστός από τις ανούσιες φλυαρίες, νεοφιλελεύθερες «μάγκικες» τάχα ομιλίες που δεν είχαν καμία σχέση με την Aριστερά, το ήθος και το πνεύμα της.
Tώρα ο πρώην εκφωνητής, φίλαθλος της AEK και άσχετος -κατά δήλωση του με τα πολιτικά- ξαναχτύπησε. Δεν τον ενδιαφέρει, λέει ο σοσιαλισμός, το μνημόνιο, και η E.E. αλλά το νοικοκύρεμα της χώρας.

Συλλαλητήρια για εργασικά - ακρίβεια από το ΠΑΜΕ , σε όλη την Ελλάδα.

 ΑΠΕ-Από το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα και πορεία προς τη Βουλή, πραγματοποίησαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και σε άλλες πόλεις. Αιχμή της κινητοποίησης ήταν η αντίθεση στις ανατιμήσεις βασικών καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών που «εξανεμίζουν το λαϊκό εισόδημα και ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις στις ΔΕΚΟ». Επίσης οι δυσμενείς αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και η αντίθεση στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο Σαρκοζί δεν «είδε» τρία εκατ. Γάλλους- Στους δρόμους οι εργαζόμενοι ενάντια στη μεταρρύθμιση για το συνταξιοδοτικό

www.enet.gr
Δυναμικό παρών έδωσαν εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι στη σημερινή πανεθνική απεργία σήμερα, εκφράζοντας την αποδοκιμασία τους για το σχέδιο του Νικολά Σαρκοζί να αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 έτη. Πρόκειται για τη δεύτερη κινητοποίηση των συνδικάτων μέσα στον ίδιο μήνα, την μαζικότητα της οποίας επίχειρησε να υποβαθμίσει η γαλλική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το συνδικάτο CFDP περίπου 2,9 εκατ. πολίτες σε όλη τη Γαλλία διαδηλώνουν σήμερα σε σχέση με τα 2,5 εκατ. της αντίστοιχης κινητοποίησης πριν μια εβδομάδα. Πάντως όλα τα συνδικάτα επιμένουν ότι η σημερινή κινητοποίηση είναι πολυπληθέστερη αυτής της 7ης Σεπτεμβρίου.

K.K.E : Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για το κυβερνητικό σχέδιο στο Ελληνικό

Τα σχέδια της κυβέρνησης να γίνουν στην περιοχή του Ελληνικού καζίνο, μαρίνες, πολυτελή ξενοδοχειακά κέντρα και ιδιωτικά αεροδρόμια, καμία σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες και τα οξυμμένα προβλήματα του λαού στην Αττική. Αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι από τις επενδύσεις της περιβόητης πράσινης ανάπτυξης διασφαλίζονται θεαματικά κέρδη για διεθνείς και εγχώριους μονοπωλιακούς ομίλους.
Ο λαός δεν χρειάζεται χώρους τύπου Λας Βέγκας. Η δυνατότητα να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες για άθληση, ψυχαγωγία, πολιτιστική δραστηριότητα, μεγάλης έκτασης πνεύμονα πρασίνου με δωρεάν και εύκολη πρόσβαση του εργαζόμενου, με φθηνές και γρήγορες συγκοινωνίες, σε ένα μεγάλο πολυθεματικό πάρκο στο Ελληνικό, έχει ήδη τεκμηριωθεί επιστημονικά και δεν απαιτεί δαπανηρές επενδύσεις.