Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Α.Σ.Κ.Ε : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 10-12-2010 ,ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οι επισκέψεις του Στρος Καν, που θύμισε με τη συμπεριφορά του τη χούντα, και του Ολι Ρεν για να στήριξουν την κατοχική κυβέρνηση και να πιέσουν την αξιωματική αντιπολίτευση για συναίνεση, δείχνουν ανάγλυφα την ανησυχία τους. Δηλ. ότι, παρά τα συνεχή δεινά και τη διαρκή αφαίμαξη και φτώχεια που επιβάλλουν στον ελληνικό λαό, το μνημόνιο οδηγεί ολοταχώς στη χρεωκοπία. Η «επιμήκυνση», που ωφελεί τους δανειστές-τοκογλύφους, η κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος, η επιβολή μισθών και συντάξεων πείνας για να πληρώνονται απρόσκοπτα οι τοκογλύφοι και για να στηρίζεται το γερμανικό ευρώ έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.
Τους τρομοκρατεί η στάση πληρωμών του χρέους της χώρας στους ξένους τοκογλύφους, τους τρομοκρατεί το παράδειγμα της Αργεντινής.

"Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα είναι τα δικαιώματα" διαμηνύει η Λ. Κανέλλη ένα 24ωρο έπειτα από το νομοσχέδιο σοκ της κυβέρνησης για ΔΕΚΟ και εργασιακά.

"Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα είναι τα δικαιώματα" διαμηνύει η Λ. Κανέλλη ένα 24ωρο έπειτα από το νομοσχέδιο σοκ της κυβέρνησης για ΔΕΚΟ και εργασιακά.


Η βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτήρισε "ψεύτη" τον Πρωθυπουργό και τον κατηγόρησε ότι δεν τολμά να πει την αλήθεια στους πολίτες: "Κινέζικα μεροκάματα. Αυτός είναι σκοπός του ευρωπαϊκού κεφαλαίου" είπε στον realfm 97.8 και τον Ν. Χατζηνικολάου. 

Η κ. Κανέλλη επικαλέστηκε παλαιότερες δηλώσεις του κ. Παπανδρέου σύμφωνα με τις οποίες είχε δεσμευτεί ότι δεν θα αδικήσει ποτέ τους ανθρώπους της εργασίας και σκωπτικά σχολίασε: "Αυτά τα έλεγε τον Μάρτιο. Έγινε περισσότερο σοσιαλιστής, τα ίδια είπε και στη Σοσιαλιστική Διεθνή".

14 και 15 Δεκεμβρίου 48ωρη απεργία των τραπεζών

48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις τράπεζες, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου και συγκέντρωση την Τρίτη 14/12, 1.00 μ.μ., στο Σύνταγμα και την Τετάρτη 15/12, 11.00 π.μ., στο Πεδίον του Άρεως, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, αποφάσισε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεως Ελλάδος (ΟΤΟΕ).
 
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το νομοσχέδιο, που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, για "την κατ' επίφαση στήριξη της ελληνικής οικονομίας πλήττει τον πυρήνα της υπόστασης του συνδικαλιστικού κινήματος, γιατί καταφέρνει ισχυρό πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις και τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων".

Άγρια κόντρα Παπανδρέου-Παπαρήγα στη Βουλή !


«Σφάχτηκαν» στη Βουλή ο πρωθυπουργός και η γ.γ. του ΚΚΕ για τις απολύσεις και τα εργασιακά.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Αλέκας Παπαρήγα ο Γιώργος Παπανδρέου της επεσήμανε τις απολύσεις που έγιναν στην «Τυποεκδοτική» και στον ραδιοφωνικό σταθμό 902 λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εσείς είπατε ότι θέλετε να νοικοκυρέψετε αυτές τις επιχειρήσεις, αλλά δεν δίνετε σε κανέναν άλλον το δικαίωμα να κάνει αυτό το νοικοκύρεμα. Εμείς θα νοικοκυρέψουμε τη χώρα σε όφελος των πολιτών».
Για μικροπρέπεια που δε χρειάζεται απάντηση έκανε λόγο η Αλέκα Παπαρήγα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ως την πιο επικίνδυνη της μεταπολίτευσης. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, δεν θα σας απαντήσω κύριε Παπανδρέου» είπε χαρακτηριστικά η γ.γ. του ΚΚΕ.

Πηγή: www.topontiki.gr

ΠΑΜΕ: Μαζικά, μαχητικά, διαδήλωσαν χτες χιλιάδες εργαζόμενοι, υπερασπίζοντας τις Κλαδικές Συμβάσεις

*

Μαζικά, μαχητικά, διαδήλωσαν χτες χιλιάδες εργαζόμενοι, υπερασπίζοντας τις Κλαδικές Συμβάσεις. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση με νομοσχέδιο «σκούπα»:
  • Καταργεί τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις τσακίζοντας μισθούς και μεροκάματα.
  • Μειώνει μέχρι και 25% τις αποδοχές των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ.
  • Αυξάνει τη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων με την αύξηση του ΦΠΑ.
  • Φοροελαφρύνει και επιδοτεί με τζάμπα χρήμα το κεφάλαιο για επενδύσεις.
Πηγή: www.rizospastis.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 15ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ

15 Δεκέμβρη

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

Μαχητικά – μαζικά – ενωτικά

Αυτό το χρέος δεν είναι δικό μας

Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Η πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 15 Δεκέμβρη ανοίγει ουσιαστικά το δεύτερο γύρο αντιπαράθεσης των εργαζομένων με τις αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της Τρόικα που μετατρέπουν τη χώρα μας σε κοινωνικό και εργασιακό νεκροταφείο.
Το Μνημόνιο νούμερο 3 είναι ακόμα πιο σκληρό και αντεργατικό, δεν αφήνει τίποτε όρθιο. Έχει ήδη ανοίξει την όρεξη του ΣΕΒ να απαιτεί με θρασύτητα την κατάργηση και των ελάχιστων εργασιακών δικαιωμάτων που έμειναν ακόμα ανέπαφα και την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα.

Επείγονται αυτοί! Εμείς;

"Μειώσεις αποδοχών στις ΔΕΚΟ, μετατάξεις εργαζομένων από τις ΔΕΚΟ σε υπηρεσίες του Δημοσίου, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων, αύξηση του ΦΠΑ σε μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών κ.ά. περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο με τίτλο «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας», που συζητείται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο με εισηγητή τον υπουργό Οικονομικών" (από Ελευθεροτυπία)

Επείγοντα μέτρα λοιπόν αυτοί! Εμείς θα πάρουμε κανένα επείγον μέτρο στήριξης του εργάτη, του αγρότη, του μαθητή, του φοιτητή, όλου του λαού και της νεολαίας; Ή ζαλισμένοι θα εξακολουθήσουμε να ψάχνουμε τα εναλλακτικά, στην αντιμετώπιση της κρίσης του συστήματος, προγράμματα; Όχι τίποτ' άλλο γιατί έτσι όπως πάει η ζαλάδα και το σοκ που αισθάνεται ο κόσμος θα γίνει κάποια στιγμή οργή, θα βγει στους δρόμους, και κάποιοι θα ψάχνουν να βρουν το πρόγραμμα και τις προτάσεις που θα ξεσηκώσουν το κόσμο!
'Εχουμε ζαλιστεί από τα τόσα προγράμματα. Λαϊκοεξουσιαστικά, αντικαπιταλιστικά, δημοκρατικά, εναλλακτικά, οικολογικά και 'γω δε ξέρω πόσα ακόμη θα εκπονηθούν.

ΠΟΕ -ΟΤΑ: Η ΠΑΣΚΕ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Στο 39ο καταστατικό και το 40ο ενδιάμεσο (για το πρόγραμμα δράσης) συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ, που έγινε στην Αθήνα, στις 6, 7 Δεκέμβρη, η ΠΑΣΚΕ απέδειξε ξεκάθαρα με ποιόν είναι, τι θέλει μέσα στα συνδικαλιστικά όργανα, που θέλει να οδηγήσει τον συνδικαλισμό. Με απόλυτη ευθύνη της ΠΑΣΚΕ δεν τροποποιήθηκε το καταστατικό ώστε να καλυφθούν συνδικαλιστικά οι συμβασιούχοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ενώ υπήρχε κοινή πρόταση για την εγγραφή όλων των συμβασιούχων, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, σε όλα τα επίπεδα, για πρώτη φορά, από όλες τις παρατάξεις που αναφέρονται στην αριστερά (ΔΑΣ, ΑΣΚ, Αγωνιστικών Κινήσεων-Συσπειρώσεων, Ταξικής Πορείας), η ΠΑΣΚΕ τοποθετήθηκε ως εξής: «Στην αντιμετώπιση της πρότασης για την εγγραφή όλων των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ή θέσης δεν μπορεί και δεν πρέπει να αλλάξει ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο.
Είναι αντιδεοντολογικό και αντιδημοκρατικό εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας αλλά και υπό καθεστώς “ομηρίας” που προσλαμβάνονται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και που πολύ πιθανόν μετά από δύο, τέσσερις ή οκτώ μήνες να μην εργάζονται καν στο χώρο της ΤΑ, να διαμορφώνουν συνδικαλιστικές πλειοψηφίες για το σύνολο των εργαζομένων και με ορίζοντα τριετίας, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο για το συνδικαλιστικό κίνημα ……».

Το ΠΑΜΕ σας καλεί να απαιτήσουμε όλα τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ να συνεδριάσουν σήμερα το πρωϊ και με κατεπείγουσες διαδικασίες να πάρουν απόφαση για την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Παρασκευή 10 Δεκέμβρη σαν πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση που πιθανόν την ίδια ημέρα καταθέτει το έκτρωμα για τις ΔΕΚΟ στη Βουλή.

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΕΚΟ

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤHΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΚΟ

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ !!  ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ  ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ !!!΄

Το ΠΑΜΕ σας καλεί να απαιτήσουμε όλα τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ να συνεδριάσουν σήμερα το πρωϊ και με κατεπείγουσες διαδικασίες να πάρουν απόφαση για την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Παρασκευή 10 Δεκέμβρη  σαν πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση που πιθανόν την ίδια ημέρα καταθέτει το έκτρωμα για τις ΔΕΚΟ στη Βουλή.

Η κυβέρνηση  με τις ευλογίες ΕΕ, ΔΝΤ,  ΝΔ,  ΛΑ.Ο.Σ, κόμματος της Μπακογιάννη,  προχωράει με κατεπείγουσες διαδικασίες στην παράδοση όλων των ΔΕΚΟ (αστικές συγκοινωνίες, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΑΣ, ΠΥΡΚΑΛ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ και δεκάδες άλλες) και των δικαιωμάτων των εργαζομένων βορά στο μεγάλο κεφάλαιο. Σαν μοντέλο χρησιμοποιεί τον ήδη ψηφισμένο νόμο για τον ΟΣΕ. Δεν πρέπει να ξεγελούν κανέναν οι ελιγμοί ότι δήθεν θα αφήσει απέξω τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο ΔΕΚΟ. Είναι ψέμα. Θέλει να αποπροσανατολίσει, να αποτρέψει τον κοινό μας αγώνα.  

Αν μπερδευτήκατε από τον χτεσινό επικοινωνιακό βομβαρδισμό σχετικά με τη νέα εργασιακή νομοθεσία, τα πράγματα συνοψίζονται με μια φράση: Διακόσια χρόνια πίσω...


Από το www.topontiki.gr-Του Δημήτρη Μυ

Αν μπερδευτήκατε από τον χτεσινό επικοινωνιακό βομβαρδισμό σχετικά με τη νέα εργασιακή νομοθεσία, τα πράγματα συνοψίζονται με μια φράση: Διακόσια χρόνια πίσω...
Το 1817 ο Ρόμπερτ Όουεν, ένας Ουαλός ουτοπιστής ήταν ο πρώτος που συνόψισε τοεργατικό αίτημα για «οκτώ ώρες εργασία, οκτώ ώρες αναψυχή, οκτώ ώρες ανάπαυση». Η ελληνική κυβέρνηση με τα κατεπείγοντα νομοσχέδια (τα χτεσινά και αυτά που θα ακολουθήσουν) επαναφέρει στην επικαιρότητα το σύνθημα περί οκταώρου, για όσους τουλάχιστον έχουν εργασία...

ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ- Νέες απειλές και πιέσεις από ΗΠΑ - Ν. Κορέα



Η ρίψη πυρών πυροβολικού στο πλαίσιο γυμνασίων από τις ένοπλες δυνάμεις της ΛΔ Κορέας χτες τα ξημερώματα ανοιχτά της λεγόμενης «Βόρειας Μεθοριακής Γραμμής» (που έχουν καθορίσει αυθαίρετα ΗΠΑ και Ν. Κορέα μετά το τέλος του Κορεατικού Πολέμου το 1953) χρησιμοποιήθηκε ως νέο πρόσχημα για την άσκηση νέων αμερικανο-νοτιοκορεατικών ασφυκτικών πιέσεων έναντι της Πιονγιάνγκ.
Οι επικεφαλής των γενικών επιτελείων ενόπλων δυνάμεων ΗΠΑ ναύαρχος Μάικλ Μάλεν και Ν. Κορέας Χαν Μιν-Κου αργότερα χτες στη Σεούλ δεν έκρυψαν ότι θα πυκνώσουν τα ριψοκίνδυνα στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποιούν κάθε τόσο, προκαλώντας την υπομονή της γείτονα ΛΔ Κορέας.