Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Συντριβή επιβατηγού αεροπλάνου στις Άλπεις.Μια τραγωδία με πολλά ερωτήματα.

Τη βδομάδα που πέρασε, η αεροπορική τραγωδία που το πρωί της περασμένης 

Τρίτης προκάλεσε το θάνατο 150 ανθρώπων μονοπώλησε το ενδιαφέρον, 

προκαλώντας μια σειρά ερωτήματα, ενώ οι έρευνες εξακολουθούσαν να 

συνεχίζονται προς διάφορες πλευρές.


Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η προσοχή των εισαγγελικών αρχών είχε στραφεί στην κατάσταση της υγείας του 28χρονου συγκυβερνήτη Αντρέας Λούμπιτς, ο οποίος - όπως αποκαλύφθηκε - είχε «διαγνωσμένη νόσο» και ακολουθούσε «αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή από τους γιατρούς», κάτι που η εταιρεία για την οποία δούλευε φέρεται να μη γνώριζε. Μάλιστα, εισαγγελική ανακοίνωση έκανε λόγο για «ιατρικά σημειώματα που (σ.σ. βρέθηκαν στο σπίτι του Λούμπιτς) αναφέρουν ότι είναι ανίκανος προς εργασία», ενώ και τη μέρα της μοιραίας πτήσης ο Λούμπιτς είχε αναρρωτική άδεια αλλά τελικά μπήκε στο πιλοτήριο (γερμανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για προβλήματα «κατάθλιψης και κρίσεις πανικού» που είχε).

ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ.Του Γιώργου Δελαστίκ.

Του Γιώργου Δελαστίκ


Δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία για την ένταση των στραγγαλιστικών πιέσεων που ασκούν οι Γερμανοί στην κυβέρνηση Τσίπρα, αξιοποιώντας τόσο όλους τους μηχανισμούς της ΕΕ όσο και πρωτίστως την ΕΚΤ για να προκαλέσουν ασφυξία ρευστότητας στην ελληνική οικονομία. Γνωρίζαμε άλλωστε άριστα εκ των προτέρων τη στάση που θα τηρούσε η Γερμανία για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και ως εκ τούτου να καταπνίξει εν τη γενέσει της την αντίσταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει τη συμφωνία μόνο για ενημέρωση στη Bουλή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει τη συμφωνία με τους εταίρους μόνο για ενημέρωση στη Βουλή, επισημαίνει τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να μην καταθέσει στη Βουλή τη συμφωνία που υπέγραψε με την τρόικα, για να γίνει συζήτηση και σχετική ψηφοφορία, και θεωρεί απαράδεκτη την προσπάθεια να κλείσει το θέμα με τη χρησιμοποίηση του άρθρου 142 του κανονισμού της Βουλής, που προβλέπει σύντομη ενημέρωση του πρωθυπουργού, για το σοβαρό αυτό πολιτικό θέμα.

Ερώτηση του ΚΚΕ για τα πρόστιμα σε χιλιάδες λαϊκές οικογένειες.

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης και Σταύρος Τάσσος για τα απαράδεκτα πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες μέσα απ’ την υποχρεωτική ένταξη τους στον 4178/2013. Αναλυτικά, το κείμενο:

«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Θέμα: Για τα απαράδεκτα πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες μέσα απ’ την υποχρεωτική ένταξη τους στον 4178/2013.