Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Ώρα για πανεργατικό ξεσηκωμό διαρκείας ενάντια στο νέο Μνημόνιο.


Η νέα επιδρομή της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζόμενων, με τα βάρβαρα μέτρα που αποφάσισε για να πειστούν οι δανειστές ότι η αποπληρωμή του χρέους θα προχωρήσει απρόσκοπτα, είναι η πιο ανοιχτή ομολογία χρεοκοπίας της κυβερνητικής προπαγάνδας και απάτης. Οι θυσίες του λαού όχι μόνο δεν έφεραν έξοδο της οικονομίας από τη κρίση αλλά άνοιξαν την όρεξη στις αχόρταγες αγορές δηλ. στους τραπεζίτες, τους κερδοσκόπους και την εργοδοσία να ζητούν περαιτέρω καταστροφή του κοινωνικού κράτους με τις ιδιωτικοποιήσεις σε βασικά κοινωνικά αγαθά όπως το ρεύμα και το νερό, περισσότερη λιτότητα με κόψιμο μισθών και συντάξεων, με τίναγμα των τιμών των βασικών ειδών διατροφής στα ύψη.

Επιστολή ΠΑΜΕ προς την Διοίκηση της ΓΣΕΕ για κήρυξη Πανελλαδικής Απεργίας στις 2 Ιούνη.




Η κυβέρνηση αποφάσισε και τις επόμενες ημέρες θα συγκεκριμενοποιήσει και θα συμπληρώσει μαζί με την Τρόικα τα νέα αντεργατικά και ταυτόχρονα ευνοϊκά για το κεφάλαιο μέτρα.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ζητούν άμεση συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ προκειμένου να παρθεί απόφαση για Πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 2 Ιούνη.
Οι εργαζόμενοι της χώρας μας ένα δρόμο έχουν.

Ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΝ Α' Θεσσαλονίκης για την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΗΣΗ ΕΥΑΘ - ΟΛΘ.


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την οριστική πλέον απόφασή της να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και του ΟΛΘ, κήρυξε τον πόλεμο απέναντι σε όλη την κοινωνία της Θεσσαλονίκης.   Το λιμάνι αποτελεί  βασικό πυλώνα  της οικονομικής ζωής της πόλης, ενώ η ΕΥΑΘ, επειδή το νερό αποτελεί κοινωνικό αγαθό, δεν μπορεί να θεωρείται εμπόρευμα προς πώληση.  Ταυτόχρονα και οι δύο επιχειρήσεις είναι  κερδοφόρες. 


Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας την κρίση ως πρόσχημα και αφορμή ολοκληρώνει και προωθεί τις νεοφιλελεύθερες  επιλογές της. 

ΠΑΜΕ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Σάββατο 28 Μάη 11 π.μ. Ομόνοια - όλοι στο συλλαλητήριο!


ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ



Σάββατο 28 Μάη 11 π.μ. Ομόνοια - όλοι στο συλλαλητήριο!
Τα νέα βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα να μην περάσουν!!!
Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες.
Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι κόλαση για το λαό-παράδεισος για το κεφάλαιο. Φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, κόβουν κάθε δικαίωμα στη ζωή σε μας και στα παιδιά μας, φέρνουν ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα. Έτσι θωρακίζεται η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.
Μια επιλογή έχουμε: με κοινωνική-λαϊκή συμμαχία να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά να βγούμε στους δρόμους ώστε να μην περάσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, τα μέτρα που επιβάλλει η δικτατορία των μονοπωλίων.

Να καταδικαστούν τα μέτρα! Να μην περάσουν!
Καμία συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική τους!

Συγχαρητήριο μήνυμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα προς τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΛΕΛ Α. Κυπριανού.


Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα απέστειλε προς τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού το ακόλουθο συγχαρητήριο μήνυμα:

«Αγαπητέ σύντροφε,
Συγχαίρουμε τα μέλη και στελέχη του ΑΚΕΛ για το θετικό αποτέλεσμα που σημείωσε το κόμμα σας στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές με αύξηση του ποσοστού, των ψήφων και των εδρών του.
Αυτό το αποτέλεσμα συνιστά σημαντικό πολιτικό γεγονός, γιατί επιτεύχθηκε σε δύσκολες συνθήκες παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης καθώς και σφοδρής επίθεσης εναντίον του ΑΚΕΛ από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, για τις θέσεις του αρχών ενάντια στο ΝΑΤΟικό κατασκεύασμα του «Συνεταιρισμού για την Ειρήνη» και για μια βιώσιμη και αποτελεσματική λύση του Κυπριακού προβλήματος.

Τετάρτη 25 Μάη, οι Έλληνες αγανακτισμένοι συγκεντρωνόμαστε στο Σύνταγμα,στις 6:00.Να το μάθουν όλοι !

M.Α.Σ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2011



ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2011


Η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών χαιρετίζει τους πάνω από 15.000 φοιτητές και σπουδαστές που στήριξαν με την ψήφο τους τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ. Καμία επανάπαυση-ούτε λεπτό για χάσιμο. Κυβέρνηση-πλουτοκρατία συνεχίζουν τη σφαγή του λαού. Τώρα θέλουν να συναινέσουμε και εμείς κατά το «σφάξε με αγά μου να αγιάσω». Μπορούμε να τους σταματήσουμε, να τους ανατρέψουμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη μας.

Ο συσχετισμός στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ
αλλάζει στον καθημερινό ανυποχώρητο  αγώνα
·  Για μόρφωση που έχει ανάγκη ο λαός μας, για να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης που μετατρέπουν τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ σε επιχειρήσεις, για δωρεάν σπουδές, για να τελειώσουν όλοι τις σπουδές τους,  για πανεπιστήμια στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων, ώστε η επιστήμη να απαλύνει τον ανθρώπινο μόχθο, να πολεμά τον σκοταδισμό και την αμάθεια, να αξιοποιείται στην προστασία του εργαζομένου στη δουλειά, στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.
·  Για δουλειά, μόνιμη και σταθερή με δικαιώματα για όλους ,που το πτυχίο να αποτελεί την μόνη προϋπόθεση, για να μην υπάρχει ανεργία.   
·  Για ζωή αξιοπρεπή, με πρόσβαση στη δημόσια δωρεάν Υγεία, στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, με  ελεύθερο χρόνο. Όπου  οι εργαζόμενοι θα μπορούν να απολαμβάνουν αυτά που παράγουν .

Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία! 

Δεν θα νομιμοποιήσω το έγκλημα, λέει ο Αλέξης Τσίπρας για το Μεσοπρόθεσμο.Kάλεσε τους νέους ανθρώπους να ακολουθήσουν το παράδειγμα άλλων νέων, όπως στην Ισπανία, παραπέμποντας στις συγκεντρώσεις που γίνονται στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ.



 (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Δεν ήρθα εδώ να συζητήσω τη λεηλασία της ελληνικής οικονομίας, δεν θα νομιμοποιήσω το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει τη γενναιότητα να παραδεχθεί το λάθος και ψάχνει για συνενόχους, ενώ συμπλήρωσε πως το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να φύγει το συντομότερο δυνατόν.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά. «Βλέπει» τους πολιτικούς αρχηγούς -πλην Αλέκας- ο Γιωργάκης.


Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς πλην της Αλέκας Παπαρήγας, η οποία αρνήθηκε την πρότασή του.
Η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11.15 π.μ. και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξήλθε του Μεγάρου Μαξίμου χωρίς να κάνει δηλώσεις. Θεωρείται πιθανό να κάνει κάποια δήλωση από τα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της νέας επιδρομής σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, η κυβέρνηση, υπό την πίεση της τρόικας, αναζητά διακομματική συναίνεση.
Τα επόμενα "ραντεβού" του Γ. Παπανδρέου έχουν ως εξής:
  • •Στις 12.15 μ.μ., με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Καμιά συναίνεση με τους εκτελεστές των δικαιωμάτων μας.


Η εκβιαστική απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης και των εκπροσώπων του κεφαλαίου για «εθνική συναίνεση» στην πολιτική του παλιού και των επόμενων –ακόμα αγριότερων- μνημονίων, αποτελεί μια απροκάλυπτη αντιδημοκρατική επιβολή. Η τρόικα και η κυβέρνηση μαζί με την λεηλασία των κοινωνικών δικαιωμάτων επιδιώκουν και την υπονόμευση των δημοκρατικών ελευθεριών, θέλοντας να εντάξουν με το ζόρι όλο το λαό και τις πολιτικές δυνάμεις στο «στρατόπεδο του Μνημονίου».  

Οι εργαζόμενοι φυσικά δεν θα βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους. Δεν θα συναινέσουν σε μια πολιτική που τους σπρώχνει στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εξαθλίωση, και τους μετατρέπει σε ισόβιους όμηρους των τοκογλύφων – τραπεζών.

Χρέος και «χρέος»-Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Πήραν το χρέος από το 126% του ΑΕΠ και μέσα σε ένα χρόνο το πήγαν στο 150%.
Τον επόμενο χρόνο, όπως οι ίδιοι ομολογούν, θα το πάνε στο 170%.
Πράγμα γνωστό εξ αρχής. Αυτό είναι το μνημόνιό τους και εκεί οδηγούσε. Ολοι το ήξεραν, όλοι το έβλεπαν.
*
Σήμερα, επικαλούμενοι και πάλι το χρέος, που κατά τον Γιούγκερ «δεν είναι βιώσιμο» - και δεν είναι βιώσιμο, γιατί αυτοί θέλουν να είναι «μη βιώσιμο» - έρχονται και εκβιάζουν, τρομοκρατούν και απειλούν:
Νέες μειώσεις μισθών, νέες μειώσεις συντάξεων, νέες αυξήσεις φόρων, γενικό ξεπούλημα. Κρεμούν στον τράχηλο της Ελλάδα την ταμπέλα «πωλείται». Δένουν στον εργαζόμενο στα κάτεργα της εκμετάλλευσης και της φτώχειας να σέρνει μια σιδερένια μπάλα στα πόδια.

Δήλωση Ηρούς Διώτη, βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, για τη Μαύρη Βίβλο των επιπτώσεων από την εφαρμογή του Μνημονίου, που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ (Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Κυριακής)


Ο πρώτος και κυριότερος στόχος που η Επιτροπή Μελετών και Τεκμηρίωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς συνέταξε τη «Μαύρη Βίβλο» των επιπτώσεων από την εφαρμογή του Μνημονίου, ήταν για να αποκαλύψει ένα προς ένα τα μεγάλα ψεύδη της σημερινής κυβέρνησης προς την κοινωνία, που σχετίζονται τόσο με τους υπαίτιους της δημιουργίας του δημοσίου χρέους όσο και με την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης της ελληνικής οικονομίας, καθώς και την αντισυνταγματικότητα του ίδιου του Μνημονίου. Εδώ να πω ότι την ερχόμενη Πέμπτη 26 Μαΐου, συζητείται σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής, κατόπιν προτάσεως της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, η σύσταση επιτροπής για το δημόσιο χρέος.

Οδηγούν σε κλείσιμο το μοναδικό κρατικό ωδείο !


Στις Συμπληγάδες της αντιλαϊκής πολιτικής το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης
Είναι το μοναδικό κρατικό ωδείο στην Ελλάδα, το οποίο παρέχει δωρεάν φοίτηση στους σπουδαστές του και συνάμα ο παλαιότερος δημόσιος φορέας πολιτισμού (97 χρόνων) της χώρας. Ο λόγος για το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, το οποίο οδηγείται στο κλείσιμο ή στην ιδιωτικοποίησή του, εξαιτίας της ασφυκτικής αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Η ίδια πολιτική που έχει απαξιώσει και συνθλίβει στις Συμπληγάδες της δοκιμασμένους μουσικούς και ευρύτερα πολιτιστικούς οργανισμούς του τόπου μας, αποτελεί τροχοπέδη για τη λειτουργία του μοναδικού κρατικού ωδείου, καθώς το υπουργείο Πολιτισμού - Τουρισμού (ΥΠΠΟ-Τ) μείωσε δραματικά τη χρηματοδότησή του. Σε μία χώρα, όπως η δική μας, όπου η μουσική παιδεία έχει ολοκληρωτικά εκχωρηθεί στους ιδιώτες, το αρμόδιο υπουργείο καταδικάζει το μοναδικό κρατικό ωδείο σε ένα διά της ασφυξίας θάνατο, καθιστώντας ανέφικτη τη λειτουργία του.

Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ-Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα





Η φωτογραφία δεν είναι μονταζ...είναι από την εποχή(ΔΕΘ 2008) που ο Γ. Παπανδρέου στήριζε τους αγώνες μας εναντίον της ιδιωτικοποίησης,σήμερα αποφάσισε να μας πουλήσει ο ίδιος...Πιστεύει ότι  τα 100.000.000 ευρώ που θα "πιάσει" η ΕΥΑΘ θα μας σώσουν, όσο μας έσωσε και το Μνημόνιο...
Όταν καταλάβει τι πουλάει, θα είναι αργά...Το νερό κ. Παπανδρέου;

Ο ΟΤΕ ποτέ!!!-Σύνθημα του ΠΑΣΟΚ την εποχή Ανδρέα Παπανδρέου


Του Δημήτρη Μυ - TOPONTIKI.GR



Το παραπάνω ήταν ένα σύνθημα του ΠΑΣΟΚ την εποχή του Παπανδρέου (πατρός), όταν ο Μητσοτάκης ξεκινούσε την... αξιοποίηση του ΟΤΕ. Έκτοτε η ιστορία είναι γνωστή και ενδιαφέρουσα. Περισσότερο, ωστόσο, ενδιαφέρον έχει ότι ο σημερινός Παπανδρέου (ο Μικρός, όπως πιθανότατα θα καταγραφεί στην Ιστορία) επιχειρεί την πατροκτονία του πληθωρικού Ανδρέα (“Τσοβόλα δώστα όλα”) και καταλήγει στο άλλο άκρο ξεπουλώντας όχι μόνο τη χώρα, αλλά και τους κατοίκους της, αυτήν και τις επόμενες γενιές...
Η ανάγνωση του καταλόγου του ξεπουλήματος, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά το υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας, είναι φανερό ότι στην ουσία περιγράφει την εκποίηση των τιμαλφών της χρεοκοπημένης χώρας.