Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ηχηρότατο μήνυμα αποφασιστικής στήριξης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια

 
Ηχηρότατο μήνυμα αποφασιστικής στήριξης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, έστειλε χθες πλήθος κόσμου από την Ορόκλινη. Στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων των νέων κτιρίων του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης, περίπου 1500 άτομα από την κοινότητα, από κάθε γωνιά της επαρχίας Λάρνακας αλλά και από άλλες επαρχίες, επιφύλαξαν μια αποθεωτική υποδοχή στον Πρόεδρο Χριστόφια, ο οποίος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του ευχαριστώντας θερμά για την υποδοχή και τη στήριξη. 
Τα συνθήματα που πραγματικά δόνησαν την ατμόσφαιρα ήταν «Πρόεδρε είμαστε μαζί σου», «Κράτα  γερά», «Να είσαι δυνατός» και «Αξιος», τα οποία ακούγονταν κατά την έλευση του Προέδρου στο χώρο, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και κατά την αποχώρησή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρόεδρος χρειάστηκε αρκετή ώρα και μεγάλες προσπάθειες από τους υπεύθυνους της φρουράς του για να φτάσει στη θέση του αφού όλοι ήθελαν να του μεταδώσουν από κοντά το μήνυμα στήριξης, αλλά και αποστροφής σε όλα όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης με τη στήριξη μεγάλης μερίδας των ΜΜΕ, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν οι πολίτες, οι οποίοι είχαν εμφανή στο πρόσωπό τους τα χαρακτηριστικά της πραγματικής αγανάκτησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν από το χαιρετισμό του για τον οποίο γίνεται αναφορά σε άλλο ρεπορτάζ, ο Πρόεδρος έκανε κάποιες σύντομες εκτός κειμένου αναφορές. Απευθυνόμενος προς το Κοινοτικό Συμβούλιο, αλλά και προς τους κάτοικους της Ορόκλινης ανέφερε ότι είναι άξιοι συγχαρητηρίων για το γεγονός ότι φιλοξενούν οικογένειες από τριάντα τόσες χώρες χωρίς προβλήματα και πρόσθεσε ότι «αυτό οφείλεται στην ποιότητα του χαρακτήρα και της συνείδησης και στο ανοιχτόμυαλο της ηγεσίας του χώρου, αλλά και όλων των Οροκλινιωτών». «Θέλω να σας συγχαρώ θερμά γι’ αυτό.  Είστε παράδειγμα προς μίμηση», είπε ο Πρόεδρος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο κόστος του νέου κτιρίου επισημαίνοντας ότι η  γεωγραφία έχει ευνοήσει την Ορόκλινη, η οποία μπορεί να αξιοποιεί τα έσοδα από τον τουρισμό για να φτιάχνει τόσο εντυπωσιακά έργα όπως το νέο Κοινοτικό Μέγαρο, αλλά και άλλα αναπτυξιακά έργα προοδευτικού χαρακτήρα.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας έπλεξε το εγκώμιο του παρόντος Υπουργού Εσωτερικών, Νεοκλή Συλικιώτη, υπογραμμίζοντας ότι η επιλογή του στο αξίωμα του Υπουργού Εσωτερικών είναι από τις πιο πετυχημένες. «Δουλεύει σκληρά, ασταμάτητα, είναι καλός οργανωτής και είναι και απαιτητικός προϊστάμενος. Αυτό είναι που χρειάζεται η οποιαδήποτε κυβέρνηση και η δημόσια υπηρεσία», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: