Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα : Πορεία ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία

O Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη απολύει 94 εργαζόμενους στα «Ελληνικά Γράμματα»


ΠΟΡΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – 6.30μμ – Προπύλαια

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Αγώνας μέχρι τη νίκη ενάντια στο μέτωπο αφεντικών, κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ

Ο Σαμαράς «διαγράφει» τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη - Η διάσπαση της δεξιάς παράταξης είναι πλέον γεγονός.


Οξύτατη ανακοίνωση της ΝΔ, εντάσσει τον επίτιμο πρόεδρο στην πράσινη πολυκατοικία

«Καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη...» μια φράση που τα λέει όλα για τις προθέσεις του Αντώνη Σαμαρά όσον αφορά τον Επίτιμο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. 

O κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «υπάρχει ανάγκη για εθνική συνεννόηση όλων των πολιτικών κομμάτων έτσι ώστε η χώρα να καταφέρει να βγει από την κρίση». 

Άσκησε δριμύτατη κριτική τόσο στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου όσο και στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, ενώ χαρακτήρισε «λαϊκιστή» τον Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο εμμέσως εξέφρασε την εκτίμηση πως αν συνεχίσει σε αυτή τη λογική δεν θα γίνει ποτέ Πρωθυπουργός.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ : ΟΧΙ στις κοινές αεροπορικές ασκήσεις Ελλάδας- Ισραήλ

Σχετικά με τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδας – Ισραήλ, που αρχίζουν σήμερα στην Πελοπόννησο, το γραφείο τύπου του ΣΥΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στις κοινές στρατιωτικές αεροπορικές ασκήσεις Ελλάδας – Ισραήλ, που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στην Πελοπόννησο, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ελληνο-ισραηλινής στρατιωτικής συνεργασίας. Οι ασκήσεις αυτές αποτελούν πρόκληση για τα φιλειρηνικά αισθήματα του ελληνικού λαού, δεν υπηρετούν την υπόθεση της σταθερότητας και της ειρήνης στην ταραγμένη περιοχή μας, ούτε τα εθνικά μας θέματα. Βλάπτουν τις σχέσεις της χώρας μας με τον αραβικό κόσμο.

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα κατά την περιοδεία της στην Αμστελ

 Για τις δηλώσεις Γιούνκερ

 «Βγήκε ο κ. Γιούνκερ και είπε ότι ένας πρωθυπουργός μου είπε ότι κυβερνώ μία διεφθαρμένη χώρα και αυτό το ξέραμε εδώ και 20 χρόνια. Ε, λοιπόν εμείς δεν ασχολούμαστε καθόλου με αυτό. Και λέμε και στο λαό να μην ασχοληθεί. Είναι σκέτος αποπροσανατολισμός.
          Και να σας πω και κάτι άλλο: Τι σημασία έχει ποιος το είπε αυτό; Όλη αυτή η συζήτηση είναι αποπροσανατολισμός για τον εξής λόγο: Πρώτον, θέλουν να συνδέσουν την κρίση με τη διαφθορά. Τι θα πει διαφθορά; Πρώτα - πρώτα κρίση είχαν οι ΗΠΑ, κρίση έχει η Ιρλανδία, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, μπορεί κάθε χώρα να την χτύπησε η κρίση σε διαφορετική χρονική φάση, είτε εκδηλώθηκε οικονομική, είτε με οποιονδήποτε τρόπο. Όλοι είχαν λαμόγια όπως στην Ελλάδα;

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η καταδίκη των δολοφόνων του Αλ. Γρηγορόπουλου είναι νίκη του κινήματος και της εξέγερσης

Η καταδίκη του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο και χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβρη του 2008, καθώς και η καταδίκη του συνεργού του Βασίλη Σαραλιώτη, αποτελούν αποτέλεσμα όχι μόνο της αδιαμφισβήτητης αλήθειας, αλλά και της ευρύτερης κινητοποίησης του κινήματος. Πολύ πριν την απόφαση του δικαστηρίου, οι δράστες της στυγερής δολοφονίας είχαν ήδη καταδικαστεί βαριά στη συνείδηση όλου του λαού.

Πειραματόζωα με νομική κάλυψη

Στις αρχές Σεπτέμβρη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλειο προσπαθώντας να βρει την σωστή ισορροπία, λες και αυτή υπάρχει, μεταξύ της βελτίωσης της καλής μεταχείρισης των ζώων και της διευκόλυνσης της ιατρικής έρευνας, ουσιαστικά ενέκρινε τη συνέχιση των πειραμάτων στα ζώα. Ο νέος κανονισμός για τα πειράματα στα ζώα, δεν προτείνει καμία εναλλακτική λύση και οι ελάχιστες βελτιώσεις που αναφέρει δεν πρόκειται να μειώσουν τον απίστευτο αριθμό των 12.000.000 ζώων, που βρίσκουν βασανιστικό θάνατο στο βωμό της επιστήμης και όχι μόνο.

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας χθες, αλλά στην εποχή του Μνημονίου ποιος ακούει τις φωνές των συνανθρώπων μας με ψυχική νόσο που θέλουν να ζήσουν χωρίς στίγμα; Με ίσα δικαιώματα, όπως επιβάλλει η δημοκρατία, ώστε να ενταχθούν σύμφωνα με τις δυνάμεις τους στην κοινωνία;

Ισόβια για Κορκονέα-Δεκαετής κάθειρξη για Σαραλιώτη

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν 15 μήνες φυλάκιση επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, κρίνοντάς τον ένοχο χωρίς κανένα ελαφρυντικό για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο του Αλέξη Γρηγορόπουλου,μετατρέποντας την κατηγορία -σε σχέση με την αρχική- σε βαρύτερη. Στον Βασίλη Σαραλιώτη, το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών, μη αναγνωρίζοντας και σε αυτόν κανένα ελαφρυντικό.

Χωρίς κανένα ελαφρυντικό

Ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον φυλάκιση δεκαπέντε μηνών για πράξεις οπλοχρησίας, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας, στον ειδικό φρουρόΕπαμεινώνδα Κορκονέα και ποινή δεκαετούς κάθειρξης στο συνάδελφο και συγκατηγορούμενό του, Βασίλη Σαραλιώτη.
Η υπεράσπιση του δεύτερου κατηγορουμένου υπέβαλε αίτημα να δοθεί αναστολή εκτέλεσης της ποινής του Β. Σαραλιώτη, ενόψει της έφεσης που όπως δήλωσαν, θα καταθέσουν ακόμη και σήμερα, χωρίς ωστόσο αυτό να γίνει δεκτό καθώς οι δικαστές του Κακουργιοδικείου, με πλειοψηφία 6 προς 1, έκριναν ότι δεν πρέπει να δοθεί αναστολή.
Ως προς τις παρεπόμενες ποινές, το δικαστήριο διέταξε τη διαρκή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων του Κορκονέα, ενώ στον Σαραλιώτη επέβαλε διετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ TOY K.K.E : Για την κατάσταση στις Παιδαγωγικές Σχολές

Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων


  Με το ξεκίνημα της ακαδημαϊκής χρονιάς, οι Παιδαγωγικές Σχολές της χώρας, όπως και ένας μεγάλος αριθμός Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα λειτουργίας, εξαιτίας των περικοπών των κρατικών κονδυλίων έως και 40%, της έλλειψης διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, των ανεπαρκών υποδομών. Στις Παιδαγωγικές Σχολές ειδικότερα το ζήτημα είναι ιδιαίτερα οξυμμένο καθώς, λόγω έλλειψης μόνιμου προσωπικού και αιθουσών διδασκαλίας, δεν μπορούν να πραγματο-ποιήσουν το εκπαιδευτικό έργο και αναστέλλουν τις πρακτικές ασκήσεις των φοιτητών.

Δήλωση του Γ.Μηλιού, υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχετικά με την πιθανολογούμενη χρονική παράταση του Μνημονίου

Σύμφωνα με δηλώσεις των επικεφαλής του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, που δημοσιεύονται στον σημερινό Τύπο, μελετάται παράταση της χρονικής διάρκειας του Μνημονίου και των πολιτικών απαξίωσης της εργασίας και του κοινωνικού κράτους που συνδέονται με αυτό. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση και τα συμφέροντα του κεφαλαίου που εκπροσωπεί, στηριζόμενοι στους διεθνείς συμμάχους τους, ελπίζουν να μονιμοποιήσουν το καθεστώς εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα που σήμερα οικοδομούν.Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο.

K.K.E : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις δηλώσεις Γιούνγκερ και Στρος Καν

Οι επικεφαλής της ΕΕ και του ΔΝΤ λένε μισή αλήθεια και μεγάλα ψέματα. Κρύβουν ότι η πολιτική ΠΑΣΟΚ, ΝΔ που οδήγησε σε λεηλασία της χώρας από το μεγάλο κεφάλαιο είχε τη στήριξη και την καθοδήγηση της ΕΕ και ότι η κρίση έπληξε όλες τις χώρες της ΕΕ. 
Ότι τα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου τα είχαν αποφασισμένα και ότι οι χώρες στις οποίες εφαρμόστηκαν χρόνια πριν δεν γλίτωσαν την κρίση ενώ η θέση των εργαζομένων επιδεινώθηκε δραματικά.
Για να έχει νόημα και δύναμη το όχι του λαού στο μνημόνιο, στην αντιλαϊκή πολιτική πρέπει να συνοδεύεται από την αποδυνάμωση των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου» στις εκλογές.

Περιττή, άχρηστη και δαπανηρή πολυτέλεια το πλήθος των συμβούλων των πρωθυπουργών

ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ Γ. ΔΡΕΤΤΑΚΗ*  - ΑΥΓΗ 


Η πρόσληψη συμβούλων από τους εκάστοτε πρωθυπουργούς είναι «παράδοση» στη χώρα μας. Και ο σημερινός πρωθυπουργός, συνεχίζοντας την «παράδοση» αυτή και ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, αποφάσισε να προσλάβει πλήθος συμβούλων από το εξωτερικό, με αποτέλεσμα το σύνολο των (Ελλήνων και ξένων) συμβούλων του να ξεπερνά τους 100 (!) με κόστος πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (έστω και αν, ορισμένοι από αυτούς, είναι άμισθοι). Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι:
- Είναι αναγκαία η πρόσληψη τέτοιων συμβούλων;
- Δεν υπάρχουν στην Ελλάδα ιδρύματα που θα μπορούσαν να συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό;
- Οι όποιες συμβουλές δίνουν οι ξένοι σύμβουλοι έχουν καμιά σχέση με την ελληνική πραγματικότητα;

ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΡΟΔΟΣ: Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΗΝΥΜΑ- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΨΗΦΟΣ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΗΝΥΜΑ
ΤΙΜΩΡΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΛΙΛΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ


Η ψήφος στις ερχόμενες εκλογές για την τοπική και περιφερειακή διοίκηση είναι πέρα για πέρα πολιτική. Ο λαός έχει κάθε συμφέρον να αποκρούσει την προπαγάνδα των αστικών κομμάτων και των παραφυάδων τους, που θέλουν να κρύψουν ότι τα ζητήματα της καθημερινότητας στη πόλη και στην ύπαιθρο δεν διαχωρίζονται από τους όρους που ζει και βγάζει το ψωμί της η εργατική και λαϊκή οικογένεια και αποτελούν αντανάκλαση της συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής.

Παρά τις επιμέρους διαφορές τους, αυτές οι πολιτικές δυνάμεις έχουν κοινό συμφέρον να κυριαρχήσουν τα λεγόμενα τοπικά κριτήρια στις ερχόμενες εκλογές, ώστε η ψήφος να διαχυθεί σε δήθεν «ικανούς», «άξιους», «ανεξάρτητους» και «υπερκομματικούς» υποψήφιους για να γλιτώσει τι λαϊκό βόλι η πολιτική που όλη υπηρετούν.

«Αναδιαπραγμάτευση» με νέα σκληρά μέτρα

Με μια επικοινωνιακή επίθεση διαψεύσεων –και λόγω προεκλογικής περιόδου– η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να πείσει ότι ο «μονόδρομος» του μνημονίου μάς οδηγεί στη σωτηρία, παρόλο που όλα τα στοιχεία οδηγούν σε νέα, ακόμη πιο σκληρά μέτρα. 
Πρόσφατος, αλλά και έσχατος, προάγγελος αυτών των μέτρων η νέα αναθεώρηση του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009 (15%...) και οι περίφημες δηλώσεις Στρος – Καν του ΔΝΤ.
Οι κυβερνητικές διαψεύσεις, ωστόσο, αντιμετωπίζονται πια από την πλειοψηφία των πολιτών με την εμπειρία τής μέχρι τώρα τακτικής της: ό,τι σήμερα διαψεύδεται, αύριο γίνεται επίσημη πολιτική.