Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Στάση εργασίας την Τρίτη 16/10 σε Ησάπ και Μετρό

Σε προειδοποιητική στάση εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 πμ, προχωρούν αύριο Τρίτη 16 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος).
Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα μέσα σταθερής τροχιάς διαμαρτύρονται για την έξαρση που παρατηρείται, το τελευταίο διάστημα, των περιστατικών επιθέσεων αγνώστων κατά του προσωπικού της ΣΤΑ.ΣΥ, που είχαν ως αποτέλεσμα να νοσηλευτούν δύο εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

ΠΑΜΕ - Η λαϊκή οργή πρέπει να εκφραστεί ως δύναμη οργάνωσης και αντεπίθεσης



Η επίθεση δίχως τέλος, η ακόρεστη όρεξη του κεφαλαίου να τα αρπάξει όλα, δείχνει πως ο πόλεμος που έχει κηρυχτεί στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, δεν αντιμετωπίζεται με ασπίδες και φλυαρίες αλλά απαιτεί οργάνωση, χρειάζονται επιθετικοί αγώνες ώστε να μην τα σαρώσουν όλα.
Η λαϊκή οργή πρέπει να εκφραστεί όχι σαν δύναμη εκτόνωσης και δυσαρέσκειας, αλλά ως δύναμη οργάνωσης και αντεπίθεσης.

Ανακοίνωση του KKE για την πώληση ληγμένων τροφίμων στα σούπερ μάρκετ



Η πώληση ληγμένων τροφίμων αποτελεί μια νοσηρή έμπνευση ανάλογη της σήψης που βρίσκεται το καπιταλιστικό σύστημα το οποίο λειτουργεί με σκοπό το κέρδος. Νομιμοποιούν την τροφή απ' τα σκουπίδια και την αξιοποιούν προς όφελος των σούπερ μάρκετ και των βιομηχανιών τροφίμων που κερδίζουν διπλά, καθώς θα έχουν και όφελος, αντί να έχουν κόστος από την απόσυρση και την καταστροφή των αδιάθετων προϊόντων τους.

Σχόλιο του ΚΚΕ για τα νέα μέτρα στο εργασιακό




Ποιος εργαζόμενος θα αποδεχτεί να ζήσει αυτός και τα παιδιά του σε ένα εργασιακό καθεστώς 13 ωρών ελαστικής, προσωρινής δουλειάς, 6ήμερης εργασίας, με μισθούς 300 - 500 ευρώ χωρίς ασφάλιση και με σύνταξη εξαθλίωσης μετά τα 70;

ΑΣΚΕ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Κ. ΦΟΥΧΤΕΛ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Κ. ΦΟΥΧΤΕΛ.



3 ημέρες πριν από την επέτειο της 12ης Οκτωβρίου 1944, ημέρας απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς, τους συμμάχους τους και τους ελληνόφωνους συνεργάτες τους, η άξια κληρονόμος του Αδόλφου Χίτλερ επισκέφθηκε την υπό κατοχήν Ελλάδα, επισημοποίησε την κυριαρχία της γερμανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης και προώθησε τα συμφέροντα του γερμανικού κεφαλαίου.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ :Το λαϊκό και αντάρτικο κίνημα στο προσκήνιο.


Συζήτηση με την Ντ. Λόπες από την «Πατριωτική Πορεία» Κολομβίας


Η κατάσταση στην Κολομβία, μια χώρα από τους καλύτερους συμμάχους του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και όχι μόνο σε όλο τον κόσμο, γίνεται όλο και πιο αφόρητη για τα λαϊκά στρώματα, με την επίθεση του κεφαλαίου, τις διώξεις αγωνιστών, την ένοπλη κοινωνική σύγκρουση. Την επόμενη βδομάδα ανοίγει από το Οσλο και θα συνεχιστεί στην Αβάνα ένας κύκλος διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης του Χουάν Μανουέλ Σάντος με τις Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP), του κομμουνιστικού αντάρτικου που αντιπαλεύει για σχεδόν 50 χρόνια την κρατική καταστολή. Ενα γεγονός, που, ανεξάρτητα πώς θα εξελιχθεί, δεσπόζει στη χώρα, ενώ κυριάρχησε και την περασμένη Παρασκευή σε κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της Κολομβίας.