Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

"Αυγά, Γάλα, Ψωμί, Ελπίδα και Αλλαγή"

Μεγάλης κλίμακας ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση εναντίον τον Ταλιμπάν ξεκίνησε σήμερα στο Αφγανιστάν, παρουσία ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων από τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία. Οι Βρετανοί γιόρτασαν την "Ημέρα της Τηγανίτας", οι Βραζιλιάνοι την "Ημέρα των Εσωρούχων", ενώ την ίδια ώρα οι σημειώσεις στο χέρι του εκπροσώπου Τύπου στο Λευκό Οίκο προκαλούσαν πονοκέφαλο στον Μπαράκ Ομπάμα...

"Αυγά, Γάλα, Ψωμί, Ελπίδα και Αλλαγή". Δεν πρόκειται για τον τίτλο σουρρεαλιστικού μυθιστορήματος, αλλά για τις σημειώσεις στο χέρι του εκπροσώπου του προέδρου Ομπάμα, Ρόμπερτ Γκιμπς, την ώρα που έδινε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο. Πέρα και πάνω από την πατρίδα, τα ψώνια της συζύγου...

ΠΗΓΗ: www.enet.gr

Απεργούν στις 24/2 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Με 24ωρη γενική πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 24 Φεβρουαρίου κλιμακώνουν τα συνδικάτα την απάντησή τους στα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα, μετά την ανακοίνωση από τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σπύρο Παπασπύρο, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα συμμετάσχουν στη γενική απεργία που έχει ήδη κηρύξει η ΓΣΕΕ στις 24.2.Η απόφαση αυτή αναμένεται να επικυρωθεί αύριο από το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Στο μεταξύ, με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, ενώ και η απεργιακή συγκέντρωση των δημοσίων υπαλλήλων και το συλλαλητήριο τους ξεπέρασε τις προσδοκίες σε σύγκριση με τις προηγούμενες κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, αλλά και τις δυσκολίες που δημιουργούσε ο κακός καιρός. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, μιλώντας για τα κυβερνητικά μέτρα έκανε λόγο για ακραίες νεοφιλελεύθερες συνταγές και κάλεσε τους συνδικαλιστές, να οργανώσουν τις αντιδράσεις με βασική μέθοδο την ενότητα των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Γαβρίλης, έκανε λόγο για ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που οδήγησαν στην απουσία των σωματείων του ιδιωτικού τομέα από το σημερινό πρώτο αγωνιστικό ραντεβού για την ανακοπή του κυβερνητικού προγράμματος, ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το παρών στο δεύτερο ανάλογο ραντεβού στις 24 Φεβρουαρίου.

Ακολούθησε ένα μαζικό συλλαλητήριο από την πλατεία Κλαυθμώνος μέχρι τη Βουλή, όπου το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ παρέδωσε στα πολιτικά κόμματα το ψήφισμα με τα αιτήματα των εργαζομένων στο δημόσιο. Αξίζει να σημειωθεί, η παρουσία στο απεργιακό συλλαλητήριο πολλών ξένων μέσων ενημέρωσης που όπως φαίνεται παρακολουθούν στενά τις αντιδράσεις των Ελλήνων εργαζομένων απέναντι σε ένα πρόγραμμα που κατά πολλούς θεωρείται πιλότος και για την εφαρμογή ανάλογων πολιτικών σε άλλες χώρες της ΕΕ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι την ίδια ώρα, απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιούσαν στο Σύνταγμα συνδικαλιστές και σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Στην απεργιακή συγκέντρωση παραβρέθηκε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την κυβερνητική πολιτική ως κοινωνικά άδικη και αναποτελεσματική που οδηγεί σε αναδιανομή πλούτου σε βάρος των εργαζομένων. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την δημιούργησαν και που χρωστούν εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία και ταυτόχρονα φοροδιαφεύγουν μαζικά, ενώ προέβλεψε ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα θα ανατραπεί. Στο ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης υπογραμμίζεται ότι τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο εισόδημα, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στο δημόσιο. Σημειώνεται επίσης, ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολίτευσης οι μισθοί απειλούνται, όχι μόνο με πάγωμα αλλά και με ονομαστική μείωση, που για κάποιους θα ξεπεράσει το 20%. Υπογραμμίζεται επίσης ότι ο περιορισμός της απασχόλησης στο δημόσιο θα έχει δραματικές επιπτώσεις στις δημόσιες υπηρεσίες και τους εργαζομένους γενικότερα.

ΠΗΓΗ: www.nooz.gr

Τουρκία: Κούρδος δημοσιογράφος καταδικάστηκε σε 21 χρόνια κάθειρξης

Ο διευθυντής μίας εφημερίδας που εκδίδεται στην κουρδική γλώσσα καταδικάστηκε ερήμην από δικαστήριο της νοτιοανατολικής Τουρκίας σε κάθειρξη 21 χρόνων και 3 μηνών για προπαγάνδα υπέρ των κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).Δικαστήριο του Ντιγιάρμπακιρ έκρινε ότι ο Οζάν Κιλίντς της εφημερίδας "Αζαντίγια Βελάτ" (που σημαίνει "ελευθερία της πατρίδας" στα κουρδικά) είναι ένοχος για "προπαγάνδα υπέρ μίας τρομοκρατικής οργάνωσης" και για "έγκλημα στο όνομα μίας οργάνωσης χωρίς να ανήκει σε αυτήν", όπως αναφέρει ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο δημοσιογράφος κατηγορήθηκε επειδή τον Ιούνιο του 2009 εξέδωσε άρθρα και φωτογραφίες που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υπερασπίζονταν τον φυλακισμένο αρχηγό του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Η "Αζαντίγια Βελάτ", που ιδρύθηκε το 1994 ως εβδομαδιαία εφημερίδα και που από το 2006 κυκλοφορεί ως καθημερινή, έχει γίνει συχνά στόχος διώξεων και κατασχέσεων με την κατηγορία της προπαγάνδας υπέρ του PKK.


Ο προκάτοχος του Κιλίντς, Βεντάτ Κουρσούν, βρίσκεται στην φυλακή εξαιτίας ανάλογων κατηγοριών, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης υπεράσπισης της ελευθερίας του λόγου Bianet. Η έκθεση αυτή κάνει λόγο για 323 ανθρώπους, μεταξύ αυτών 123 δημοσιογράφοι, που καταδικάστηκαν το 2009 στην Τουρκία για εγκλήματα που συνδέονται με την ελευθερία του λόγου.


ΠΗΓΗ: www.nooz.gr

Φωτορεπόρτερ ελεύθερος μετά από φυλάκιση

Οι αμερικανικές δυνάμεις άφησαν ελεύθερο φωτογράφο του πρακτορείου Ρόιτερ που κρατείτο επί ενάμισυ χρόνο, χωρίς κατηγορίες. Ο αμερικανικός στρατός άφησε ελεύθερο σήμερα έναν φωτογράφο του πρακτορείου Ρόιτερ στο Ιράκ, ο οποίος κρατείτο εδώ και ενάμισυ χρόνο, χωρίς να του έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία.
Ο Ιμπραχίμ Τζάσαμ Μοχάμεντ, ένας Ιρακινός που συνεργαζόταν ως ανεξάρτητος ρεπόρτερ με το πρακτορείο Ρόιτερ προμηθεύοντας το με φωτογραφίες και βίντεο, είχε συλληφθεί στο σπίτι του στην πόλη Μαχμουντίγια, νότια της Βαγδάτης, ύστερα από επιδρομή των αμερικανικών και ιρακινών δυνάμεων, το Σεπτέβριο του 2008.
Η περίπτωση του Τζάσαμ δεν είναι η μοναδική, καθώς από την αμερικανική εισβολή του 2003 και μετά, αρκετοί από τους ιρακινούς δημοσιογράφους που εργάζονται για ξένα μέσα ενημέρωσης έχουν συλληφθεί κατά καιρούς από τον αμερικανικό στρατό και συχνά κρατούνται επί μήνες χωρίς να τους απαγγέλλεται καμία κατηγορία, γεγονός που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των διεθνών δημοσιογραφικών οργανώσεων.
Ο αμερικανικός στρατός διαβεβαίωνε ότι ο Τζάσαμ αποτελεί "απειλή για την ασφάλεια", αρνούνταν ωστόσο να δώσει οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία για τους λόγους της σύλληψης και της μακράς κράτησής του.
Ένα μήνα πριν από τη σύλληψη του Τζάσαμ, οι αμερικανικές δυνάμεις είχαν συλλάβει για τρίτη φορά έναν εικονολήπτη του Ρόιτερ, τον Άλι Μασχαντάνι και τον κράτησαν επί τρεις εβδομάδες, χωρίς να του απαγγείλουν καμία κατηγορία. Την προηγούμενη φορά που είχε συλληφθεί, το 2005, ο Μασχαντάνι είχε παραμείνει κρατούμενος επί πέντε μήνες, επίσης χωρίς να απαγγελθεί εναντίον του καμία κατηγορία.


ΠΗΓΗ: http://news247.gr/

Κλίμα πολέμου στον Λίβανο

Για την προοπτική ενός νέου πολέμου με το Ισραήλ κάνει λόγο ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Σάαντ Χαρίρι και κατηγορεί το εβραϊκό κράτος για επικίνδυνη κλιμάκωση.
Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποιούν καθημερινές παραβιάσεις του λιβανικού εναέριου χώρου δημιουργώντας μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση, κατήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σάαντ Χαρίρι στο BBC.
«Μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει ακούμε ένα σωρό απειλές από το Ισραήλ και όχι μόνον απειλές», είπε ο Χαρίρι στη συνέντευξή του. «Γινόμαστε μάρτυρες του τί συμβαίνει στο έδαφος και στον εναέριο χώρο μας και τι συμβαίνει συνεχώς τους δύο τελευταίους μήνες -- καθημερινά έχουμε ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη να εισέρχονται στον λιβανικό εναέριο χώρο», πρόσθεσε.
«Είναι κάτι που κλιμακώνεται, κάτι πραγματικά επικίνδυνο», είπε ο Χαρίρι σε βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του BBC και εξέφρασε τον φόβο για την προοπτική ενός νέου πολέμου με το Ισραήλ.
Την περασμένη εβδομάδα η Συρία κατηγόρησε το Ισραήλ ότι ωθεί τη Μέση Ανατολή σε ένα νέο πόλεμο.
Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν απάντησε με τη δήλωση ότι σε περίπτωση νέας σύρραξης η Δαμασκός θα ηττηθεί και ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ θα χάσει την εξουσία. Αργότερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου βεβαίωσε τη Συρία ότι η χώρα του επιθυμεί την ειρήνη.
Το 2006 το Ισραήλ διεξήγαγε έναν πόλεμο 34 ημερών κατά της λιβανικής Χεζμπολάχ. Τον περασμένο Ιανουάριο οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν ότι άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Λίβανο ανακάλυψαν εκατοντάδες κιλά εκρηκτικών μηχανισμών κοντά στα ισραηλινά σύνορα και κατηγόρησαν γι' αυτό τη Χεζμπολάχ.
Στη σημερινή συνέντευξή του ο Σάαντ Χαρίρι ξεκαθάρισε ότι ο Λίβανος είναι ενωμένος και η κυβέρνησή του θα σταθεί στο πλευρό της Χεζμπολάχ σε περίπτωση σύρραξης.
«Στοιχηματίζουν, πιστεύω, ότι αν εκδηλωθεί πόλεμος εναντίον μας θα υπάρξει ίσως ένας διχασμός στο Λίβανο. Λοιπόν δεν πρόκειται να υπάρξει διχασμός στο Λίβανο. Θα ορθωθούμε κατά του Ισραήλ. Θα ορθωθούμε στο πλευρό του λαού μας», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 10/2/2010


«Μην δίνετε δεκάρα σε αυτά που σας λένε. Για τη σωτηρία των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλοεμπόρων ενδιαφέρονται. Αν οι εργαζόμενοι δεν καταφέρουν να σπάσουν αυτή την καταιγίδα των μέτρων, αν συμμορφωθούν στα κελεύσματα της κυβέρνησης, σε ένα χρόνο θα έρθουν ακόμα χειρότερα.
Φράγμα λοιπόν στα μέτρα, ξεσηκωμός, συνεχής αγώνας, γιατί τα χτυπήματα έρχονται και με το φορολογικό και με την κοινωνική ασφάλιση. Ας μην τους αφήσουμε δίοδο. Μην τους πιστέψετε. Γυρίστε τους την πλάτη».

Ρουμανία: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους



Συναγερμός σήμανε σήμερα στο αεροδρόμιο του Ιασίου, στη βορειοανατολική Ρουμανία, όταν αεροπλάνο των Αυστριακών Αερογραμμών πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στο πιλοτήριο.
Σύμφωνα με τον διοικητή του αεροδρομίου, Μάριαν Βασίλε, δεν υπήρξαν τραυματίες. Ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, οι επιβάτες αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση της μάσκας οξυγόνου που βρίσκεται στα καθίσματα του αεροπλάνου.
«Οι επιβάτες είναι ασφαλείς. Βρίσκονται στο αεροδρόμιο και πίνουν καφέ, εν αναμονή της συνέχισης της πτήσης τους προς Βιέννη», δήλωσε ο κ. Βασίλε και πρόσθεσε ότι το αεροσκάφος θα απογειωθεί γύρω στις 3:30 μ.μ.
Εξάλλου, χθες το βράδυ, αεροπλάνο της εταιρίας «Air France», που είχε απογειωθεί από το Παρίσι, ανέφερε καπνό στο πιλοτήριο, λίγο προτού προσγειωθεί, με ασφάλεια, στο διεθνές αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου.
Πηγές: Ναυτεμπορική-ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απεργιακή συγκέντρωση ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος


Με πορεία προς το υπουργείο Εργασίας ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Παράλληλα, το ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να απεργήσουν εκ νέου στις 24 Φεβρουαρίου. 

"Αν οι εργαζόμενοι δεν καταφέρουν να σπάσουν αυτήν την καταιγίδα των μέτρων και συμμορφωθούν στα κελεύσματα της κυβέρνησης, σε ένα χρόνο θα έρθουν χειρότερα", δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία παρέστη στη συγκέντρωση, καλώντας τους πολίτες να αντισταθούν και να αδιαφορήσουν απέναντι στην εισοδηματική πολιτική για το Δημόσιο. 

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, η οποία τόνισε ότι "μας κήρυξαν τον πόλεμο, θα απαντήσουμε στο δρόμο με αγώνες. Θα απαντήσουμε ματαιώνοντας και την τελευταία προσδοκία τους: Να πεθάνουμε δουλεύοντας για τα αφεντικά".

Αύξηση στους μισθούς, τα ημερομίσθια και τις συντάξεις, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, προστασία των ανέργων, κατάργηση όλων των "αντιασφαλιστικών-αντεργατικών νόμων", δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες κοινωνικές παροχές στην Παιδεία, την Υγεία και την Πρόνοια και κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, ήταν τα μέτρα που πρότεινε εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης Βασίλης Σταμούλης, πρόεδρος των Συνδικάτων Κλωστοϋφαντουργιών, Ιματισμού και Δέρματος. 

Στη συγκέντρωση, την οποία χαιρέτισε και εκπρόσωπος των εργαζομένων στα προγράμματα stage, συμμετείχαν και μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και η Συντονιστική Επιτροπή Αναπήρων.

Πηγή:www.nooz.gr

ΙΡΑΝ:Ανεβάζουν το «εσωτερικό θερμόμετρο» οι απειλές Χαμενεΐ

Ο πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Ayatollah Ali Khamenei,Photo: REUTERS

Σωρεία απειλών εκτόξευσε κατά των υποστηρικτών της λεγόμενης «μεταρρυθμιστικής» αντιπολίτευσης ο πνευματικός ηγέτης του Ιράν, ανεβάζοντας κατακόρυφα το θερμόμετρο της εσωτερικής έντασης λίγα μόνο 24ωρα πριν τις προγραμματισμένες, για την Πέμπτη, μεγάλες συγκεντρώσεις με αφορμή την ολοκλήρωση του εορταστικού 10ημέρου για την επέτειο της επιστροφής του Ρουχολάχ Χομεϊνί στο Ιράν, που άνοιξε το δρόμο για την ίδρυση της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Το εξαιρετικά σκληρό ύφος του Αγιατολάχ Χαμενεΐ καθιστά πολύ πιθανό και αυτές οι διαδηλώσεις να πνιγούν στο αίμα.
«Εχθρούς της Ισλαμικής Επανάστασης» χαρακτήρισε ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ τους διαδηλωτές που ανταποκρίνονται στα καλέσματα της «μεταρρυθμιστικής» πτέρυγας του καθεστώτος, παρά το ότι ολοένα περισσότερο, όπως γίνεται σαφές, τα επίσημη αιτήματα των «μεταρρυθμιστών» αποδεικνύονται πολύ «περιορισμένα στα όρια του καθεστώτος» για μια σημαντική μερίδα του λαού. Ο πνευματικός ηγέτης του Ιράν κατηγόρησε τους αντιπολιτευόμενους διαδηλωτές ότι λειτουργούν ως «υποχείρια» ξένων δυνάμεων και ότι «δεν αποτελούν κομμάτι του ιρανικού λαού!».
Προειδοποίησε ότι στους δρόμους της Τεχεράνης θ' αναπτυχθούν σημαντικές δυνάμεις ασφαλείας και των παραστρατιωτικών σωμάτων, «που δε θ' αφήσουν να υπάρξει καμία απολύτως διασάλευση της τάξης». Κατέληξε, δε, απειλώντας απροκάλυπτα, ότι «αν γίνει απόπειρα θα διοργανωθούν μεγάλες διαδηλώσεις, εκτός των επισήμων συγκεντρώσεων, ο ιρανικός λαός θα τις συνθλίψει».
Οι απειλές Χαμενεΐ συνέπεσαν με τη γνωστοποίηση, τόσο από την ιστοσελίδα «Kalame.org» όσο και από το ημιεπίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Isna», ότι ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών (επί προεδρίας Μουχάμαντ Χαταμί) και νυν στέλεχος του κόμματος «Μέτωπο Συμμετοχής για ένα Ισλαμικό Ιράν», Μοχσέν Αμινζαντέχ καταδικάστηκε σε έξι χρόνια κάθειρξης. Ο Αμινζαντέχ κρίθηκε ένοχος για «συμμετοχή σε αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις και για διατάραξη της κρατικής ασφάλειας». Είχε συλληφθεί ως διοργανωτής των διαμαρτυριών που ακολούθησαν την εκλογή Αχμαντινετζάντ στην προεδρία τον Ιούνη.
Σε συνέχιση των συνομιλιών σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν επιμένει η Κίνα παρά τις πιέσεις για την ενίσχυση του καθεστώτος κυρώσεων εναντίον της Τεχεράνης από τις ΗΠΑ.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Κ.Κ.Ε: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τα μέτρα της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό


Πρέπει να γίνει σεισμός από τον εργατικό και παλλαϊκό ξεσηκωμό. Όλοι στην απεργία και στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.
Η κυβέρνηση επιχειρεί να ανατινάξει συθέμελα ό,τι έχει απομείνει στο οικοδόμημα της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων, κυριολεκτικά να σφαγιάσει όλες τις κατακτήσεις των προηγούμενων δεκαετιών και να καταδικάσει τους εργαζόμενους στην ανασφάλεια και στην αναζήτηση εργασίας ως τα βαθιά γεράματα. Από τα μέτρα της πλήττονται καίρια όλοι οι εργαζόμενοι, με μεγαλύτερα θύματα τις γυναίκες και τους νέους.
Η αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης είναι μεγάλη και γενικευμένη και την επιβάλλει με πολλούς τρόπους. Το ίδιο και τη δραστική μείωση των συντάξεων. Στην ουσία αυτό που προωθείται με την αναλογική σύνταξη δεν είναι παρά ένα επίδομα πτωχοκομείου μετά από 40 χρόνια εργασίας. Η κυβέρνηση χαρίζει τα τεράστια χρέη που έχουν επιχειρηματίες και κράτος προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ συνεχίζει να παραδίδει τα αποθεματικά στο έλεος των τραπεζιτών και του χρηματιστηρίου.
Προσθέτει 5χρόνια στις γυναίκες, επιβάλλοντας την εξίσωσή τους με τους άνδρες, αποδομεί το θεσμό των βαρέων και ανθυγιεινών, επιβάλλει την αναζήτηση εργασίας ακόμα και μετά τα 67 με τον ωμό εκβιασμό μιας καλύτερης σύνταξης από αυτής του πτωχοκομείου. Αυτά είναι τα λεγόμενα κίνητρα για παραμονή στην εργασία. Ταυτόχρονα οι παροχές υγείας και η νοσοκομειακή και φαρμακευτική κάλυψη παραδίδονται στο έλεος του εμπορευματοποιημένου και ελεγχόμενου από τις επιχειρήσεις τομέα υγείας και φαρμάκου.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πιστέψουν καμία από τις δικαιολογίες της κυβέρνησης, να μην φοβηθούν καμία από τις απειλές. Να μην παρασυρθούν από τις καθησυχαστικές και παραπλανητικές θεωρίες ότι δεν θίγονται τα ώριμα και κατοχυρωμένα δικαιώματα. Δεν μένει τίποτα όρθιο. Αυτά τα μέτρα ήταν προαποφασισμένα εδώ και καιρό, δεν πρέπει να περάσουν. Το κοινό αίτημα όλων των εργαζόμενων, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των αυτοαπασχολούμενων, πρέπει να είναι καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, να μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης, 5 χρόνια νωρίτερα για τις εργαζόμενες γυναίκες. Να δοθούν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, σύγχρονες ιατροφαρμακευτικές παροχές σε ένα αποκλειστικά δωρεάν, δημόσιο σύστημα υγείας.

ΠΑΜΕ-ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ




Ο σημερινός «δολοφόνος», η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο αρμόδιος Υπουργός της δεν έχουν ούτε περισσότερα, ούτε καλύτερα επιχειρήματα από τους προηγούμενους εγκληματίες (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά).
Το παραμύθι είναι το ίδιο. Ό,τι κάνουν, το κάνουν για να διασώσουν τα Ταμεία και τις συντάξεις. Για να διασώσουν το Ασφαλιστικό Σύστημα που χάνεται.
Οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών είναι αδίστακτοι και τους κάνει ακόμη πιο αδίστακτους η στήριξη που τους προσφέρουν τα εξαγορασμένα κυβερνητικά και εργοδοτικά Συνδικάτα, όπως η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, κ.ά.
Η αγωνία τους ήταν και παραμένει ίδια. Πώς θα απαλλάξουν τους καπιταλιστές και το αστικό κράτος από κάθε ασφαλιστική και συνταξιοδοτική επιβάρυνση.
Ένα το σύνθημα σε κάθε γραφείο, γιαπί, εργοστάσιο, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε στόμα εργάτη και εργάτριας:
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10π.μ.
ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗ.Κ.ΚΙ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ! (ΠΑΜΕ, ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ, Κ.Α.) ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΕΝΙΑΙΑ ΣΤΙΣ 10-2-2010 ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΟΙΝΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩ





ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!


(ΠΑΜΕ, ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ, Κ.Α.)
ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΕΝΙΑΙΑ


ΣΤΙΣ 10-2-2010 ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΟΙΝΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το ΔΗΚΚΙ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ και οι κατά τόπους μαζικοί φορείς των Δημοσίων Υπαλλήλων, για να μην περάσουν τα ταξικά αντιλαϊκά μέτρα Κυβέρνησης - Ε.Ε. Οι κινητοποιήσεις της 10ης Φεβρουαρίου πρέπει να αποτελέσουν το ξεκίνημα για ένα ευρύτατο μέτωπο ανατροπής του δεύτερου και τελικού γύρου της νεοφιλελεύθερης εφόδου και μιας άλλης πορείας για τον τόπο.

Το ΔΗΚΚΙ καλεί όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, τους ανένταχτους αγωνιστές και τα στελέχη του συνδικαλιστικού μαζικού κινήματος να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε σε κάθε πόλη να υπάρξει μία αγωνιστική συγκέντρωση και να μην παρουσιαστεί φαινόμενο διάσπασης των δυνάμεων σε πολλές συγκεντρώσεις.

Το ΔΗΚΚΙ θεωρεί ότι εφ’ όσον υπήρξε από κοινού ψήφιση των κινητοποιήσεων από τις μεγαλύτερες προοδευτικές παρατάξεις στην ΑΔΕΔΥ θα πρέπει να υπάρξει και κοινή στάση και παρουσία στις συγκεντρώσεις που θα διοργανωθούν.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Σώπα όπου να 'ναι θα σημάνουν οι καμπάνες !



Στίχοι: Γιάννης Ρίτσος
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Πρώτη εκτέλεση: Γρηγόρης Μπιθικώτσης
 


E.E.K-Kάτω το πρόγραμμα “σταθερότητας και ανάπτυξης” · Γενική Απεργίας Διαρκείας ·Για μια εργατική σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση.Όλοι στην απεργία της 10 Φεβρουαρίου!


Kάτω το πρόγραμμα 
“σταθερότητας και ανάπτυξης” 
·       Γενική Απεργίας Διαρκείας
·        Για μια εργατική σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση

 Όλοι στην απεργία της 10 Φεβρουαρίου!
 
Το εργατικό κίνημα πρέπει να δώσει τη δική του απάντηση στην «πράσινη» κυβέρνηση των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, στην Ευρωπαϊκή Ένωση των ιμπεριαλιστών και στους γύπες των διεθνών αγορών, ενάντια στο πρόγραμμα “σταθερότητας και ανάπτυξης”
   Mε στόχο την σταθεροποίηση της οικονομίας τους και την έξοδο από την ευρω-επιτήρηση, η κυβέρνηση Παπανδρέου προχωρά σε νέες φορο-ληστρικές επιδρομές, μειώσεις μισθών-συντάξεων, πάγωμα προσλήψεων στο δημόσιο, ανοίγοντας το δρόμο στην παραπέρα απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση των εργατικών κεκτημένων και των ελευθεριών και δικαιωμάτων, την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης. 
    Αυτά είναι τα “δίκαια” μέτρα του ΠΑΣΟΚ την ώρα που η χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού φέρνει μαζική ανεργία, φτώχεια, ακρίβεια και κοινωνικό αποκλεισμό, την ώρα που. τράπεζες, υπηρεσίες και βιομηχανίες βρίσκονται στο χείλος της αποδιοργανώνοντας τον κοινωνικό ιστό και αναπαράγοντας διαρκώς την κοινωνική ασφυξία. 
    Μία στις πέντε εργατικές οικογένειες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Ένας στους δύο συνταξιούχους ζει με λιγότερα από 500 ευρώ τον μήνα. Ένας στους τρεις εργάτες είναι μερικώς απασχολούμενος και εν δυνάμει άνεργος. Ο στρατός των ανέργων και από κάθε κοινωνικό κεκτημένο αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς δίπλα σε εργαζόμενους που κι αυτοί βλέπουν τα εργασιακά τους δικαιώματα να συρρικνώνονται. 
     Οι προσπάθειες των καπιταλιστών να βρουν διέξοδο από την κρίση διαμέσου κυρίως της κρατικής χρηματοδότησης τραπεζών και επιχειρήσεων έχουν πέσει στο κενό.
      Η μόνη μέθοδος που απομένει στην κυβέρνηση είναι νέα μέτρα αφαίμαξης των λαϊκών εισοδημάτων από τη μια μεριά και η βία και η κρατική καταστολή από την άλλη.
      Πίσω από την «επείγουσα ανάγκη» να σωθεί η οικονομία, βρίσκεται η εναγώνια προσπάθεια της αστικής τάξης να πετύχει την πλήρη αναδιοργάνωση των κοινωνικών σχέσεων σε βάρος της εργασίας.
      Στις 10 Φεβρουαρίου με όπλο την απεργία να δοθεί μια μαζική ταξική εργατική απάντηση στην κυβέρνηση, τα αφεντικά αλλά και στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία. 
      Την ίδια στιγμή που η κοινωνική κρίση χτυπά “κόκκινο”, οι σημερινές ηγεσίες του “επίσημου συνδικαλισμού” εμφανίζονται όσο ποτέ πρόθυμες να υπηρετήσουν τις ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου, αρκούμενες είτε σε μια απεργία-φωτοβολίδα (ΑΔΕΔΥ), είτε σε “διαβούλευση” με την κυβέρνηση (ΓΣΕΕ), είτε σε κομματικές παρελάσεις (ΠΑΜΕ)
       Η αυτοργάνωση της εργατικής τάξης είναι ο μόνος άξονας της οργάνωσης του αγώνα της ενάντια στα μέτρα Παπανδρέου-Τρισέ-Δασκαλόπουλου. Όχι στη “δημόσια διαβούλευση” για εργασιακό-ασδαλιστικό. Επιτροπές δράσης πρέπει να δημιοργηθούν σε κάθε χώρο δουλειάς, σπουδής και σε κάθε συνοικία και να συντονιστούν πανελλαδικά για την οργάνωση γενικής απεργίας διαρκείας.
       Ούτε ευρώ για τη χαμένη “διεθνή αξιοπιστία” του ελληνικού καπιταλισμού. Να καταργηθεί τώρα το εξωτερικό χρέος της χώρας στους διεθνείς Τοκογλύφους και να εθνικοποιηθεί το τραπεζικό σύστημα,  η βιομηχανία και το εμπόριο κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση.
      Να απολυθούν οι καπιταλίστες και τα “golden boys” τους και όχι οι εργάτες. Λιγότερη δουλειά, μόνιμη και αξιοπρεπή δουλειά για όλους και όχι δουλεία. Πολιτογράφηση όλων των μεταναστών.
      Πανευρωπαϊκός εργατικός αγώνας για τη διάλυση της Ε.Ε. του κεφαλαίου, για τις Ενωμένες Σοσιαλιστικες Πολιτείες της Ευρώπης
     Μόνο η εργατική τάξη μπορεί να δώσει διέξοδο από την κρίση, με τη δική της εξουσία και το δικό της  πρόγραμμα αναδιοργάνωσης της κοινωνίας σε νέες, σοσιαλιστικές βάσεις



 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
  ΕΕΚ-Τροτσκιστές / eek@ath.forthnet.gr / www.eek.gr