Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ο Γ. Μίχας συνεχίζει την προβοκάτσια του ΠΑΣΟΚ

Ότι τον στηρίζουν δύο υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» διαδίδει ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά. Στο «παιχνίδι» των εντυπώσεων και των ονομάτων και ο Β. Μιχαλολιάκος
Η σκυτάλη της προβοκάτσιας και της λάσπης κατά του ΚΚΕ μεταφέρεται από χέρι σε χέρι ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, στο ΛΑ.Ο.Σ., στη ΝΔ και στα δημοσιογραφικά συγκροτήματα όλη αυτή τη βδομάδα πριν από τον β' γύρο των εκλογών. Αυτή τη φορά ο Γιάννης Μίχας, υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, διέδωσε ότι 2 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» - χωρίς να αναφέρει ονόματα φυσικά - θα τον στηρίξουν στο β' γύρο των εκλογών.
Συγκεκριμένα, στο χτεσινό τεύχος της τοπικής εφημερίδας του Πειραιά «Κοινωνική» αναφέρεται: «Οπως πληροφορηθήκαμε χτες, άλλοι 44 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Πέτρου Μαντούβαλου και 2 από το ΚΚΕ της Ελπίδας Παντελάκη ακολούθησαν τον Γ. Μίχα σε περιοδεία στα Μανιάτικα δηλώνοντας την αμέριστη στήριξή τους στο πρόσωπο του υποψήφιου Δημάρχου».
Σε τηλεφωνική επικοινωνία της Ελ. Παντελάκη με την εφημερίδα, της είπαν ότι ο Γ. Μίχας αρνήθηκε να αναφέρει ονόματα των δυο υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που υποτίθεται πως τον στηρίζουν. Γνωστή η τακτική που λέει «πες πες, κάτι θα μείνει», όπως γνωστό είναι ότι ενοχλεί η στάση του ΚΚΕ, που καλεί τα λαϊκά στρώματα να καταψηφίσουν και στο β' γύρο τα ψηφοδέλτια τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ.

ΚΚΕ(μ-λ) : Παρέμβαση κάλεσμα για αποχή και στο δεύτερο γύρο

Παρέμβαση, πραγματοποιώντας πικετοφορία στο κέντρο της Αθήνας, υπέρ της αποχής και στο δεύτερο γύρο με κάλεσμα στο λαό να εκφράσει την οργή του με αγώνες και κινητοποιήσεις  έκανε το ΚΚΕ(μ-λ) το απόγευμα της Πέμπτης. Διασχίζοντας την Αιόλου και την Ερμού το κλίμα από τους παρευρισκόμενους ήταν θετικό και αρκετοί κουβέντιαζαν. 

"...η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχοντας την πλήρη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., έχει εξαπολύσει την πιο άγρια και βάρβαρη επίθεση στον κόσμο της δουλειάς, καταργώντας δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα και μειώνοντας το εισόδημά τους μέσα σε λίγους μήνες πάνω από 20%.
Οταν επίσης είναι πλέον ολοφάνερο πως ετοιμάζουν για μετά τις εκλογές και νέο γύρο βαρβαρότητας, όταν η τύχη του λαού μας βρίσκεται στο έλεος των ιμπεριαλιστών αφεντάδων που με τους ντόπιους υπηρέτες τους καταδυναστεύουν τις πλατιές εργαζόμενες μάζες.

Κοκκίνησε η Εύβοια : Διπλασιασμός ποσοστού για το Κ.Κ.Ε και εντυπωσιακή άνοδος σε ψήφους.Το Κ.Κ.Ε πήρε την περασμένη Κυριακή το μεγαλύτερο ποσοστό και τις περισσότερες ψήφους, σε σχέση με όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έγιναν ποτέ στην Εύβοια !Αναλύει ο Red Star.

Το Κ.Κ.Ε κατάφερε σε πολλούς νομούς να έχει μεγάλη άνοδο σε ψήφους και ποσοστά.Σε άλλους νομούς η άνοδος ήταν μικρότερη.Ας δούμε τι έγινε στην Εύβοια που ανήκει στην νέα Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.Το τελικό αποτέλεσμα έχει ως εξής (σε παρένθεση το αποτέλεσμα των βουλευτικών του 2009) :

1) Κλέαρχος Περγαντάς (ΠΑ.ΣΟ.Κ)   41.490 ψήφοι  - 34,91 % ( 72.438 ψήφοι- 48,18 %)
2) Αθανάσιος Χειμάρας (Ν.Δ)              35.934 ψήφοι -  30,24%  ( 46.751 ψήφοι-31,09 %)
3) Γιώργος Μαρίνος (Κ.Κ.Ε )                16.391 ψήφοι  - 13,79 % ( 10.093 ψήφοι-6,71 %)
4) Νίκος Παπανδρέου (ΛΑ.Ο.Σ)           15.875 ψήφοι -  13,36 % ( 9.043 ψήφοι -6,01  %)
5) Νίκος Στουπής (ΣΥΝ)                         5.836 ψήφοι -  4,91 % ( 5.858 ψήφοι -3,90 %)
6) Δ. Σπανούδη (ΔΗ.ΑΡ-ΟΙΚ.ΠΡ-Σ.Σύριζα) 3.320 ψήφοι -2,79 % ( 3.375 ψήφοι -2,24 %)

Το Κ.Κ.Ε διπλασίασε τα ποσοστά σε σχέση με τις βουλευτικές ένα χρόνο πριν.Το 6,71 % έγινε 13,79 % και πήρε 6.198 ψήφους επιπλέον.

Αν δούμε και τις εκλογές στο μακρινό παρελθόν ,το Κ.Κ.Ε πήγε καλύτερα από ποτέ σε ψήφους και ποσοστά στην Εύβοια !

Στις Ευρωεκλογές του 2009 είχε 7,60 % και 8.320 ψήφους.

Το 2007 , που είχε Πανελλαδικά 8,15 % (το μεγαλύτερο ποσοστό από το 1985 και μετά),στην Εύβοια είχε πάρει 7,22 % και 11.403 ψήφους.

Στις Νομαρχιακές του 2006 ,μαζί με το ΔΗ.Κ.ΚΙ , είχαν λάβει 11.782 ψήφους  και 7,85 %.

Στις Νομαρχιακές του 2002 , είχε 6,80 % και 10.414 ψήφους.

Τον Ιούνιο του 2004 στις Ευρωεκλογές είχε 8,00 % και 10.703 ψήφους.

Λίγους μήνες πριν το Μάρτιο του 2004 στις εθνικές εκλογές είχε μόλις 4,68 % και 7.551 ψήφους.

ΣΓΟΥΡΟΣ-ΚΙΚΙΛΙΑΣ : ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ «ΧΑΣΟΥΝ» ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 

WWW.ISKRA.GR

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΣΤΟ Β' ΓΥΡΟ... ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ «ΜΑΥΡΙΣΕΙ» Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ!

Του ΠΑΝΑΓΙΩΓΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Το 50%, περίπου, των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους είτεδεν προσήλθε στις κάλπες (απείχε) είτε ψήφισε άκυρο ή λευκό (περίπου 10%) την περασμένη Κυριακή!

Το 24% που μόλις μετά βίας συγκέντρωσε στον α' γύρο ο κυβερνητικός εκλεκτός Γ. Σγουρός, αντιπροσωπεύει, στην ουσία, μόνο το 12%, περίπου, του συνολικού εκλογικού σώματος, ενώ το 20,4% που έλαβε ο εκλεκτός του Α. ΣαμαράΒας. Κικίλιας μόνο το 10% περίπου!
Αυτό είναι το σημερινό κατάντημα των ποσοστών του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού, για τα οποία επαίρονταν, χωρίς αιδώ, τηνΚυριακή το βράδυ Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαράς.
Αν ο κόσμος της Αριστεράς –ανεξαρτήτως κεντρικών τοποθετήσεων-σύσσωμος δεν ψηφίσει, αντίθετακαταψηφίσει μαζικά και αποφασιστικά (άκυρο ή λευκό) την Κυριακή, τόσο τον Γ. Σγουρό όσο και τον Β. Κικίλια, τότε το πλήγμα που θα δεχθούν και οι δύο θα είναι βαρύτατο και ταπεινωτικό!

Διεργασίες για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ-Άρθρο από τον Κ.Ζαγάρα στην Αυγή


    Συνεχίζεται η αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων της 7ης Νοεμβρίου από τις δυνάμεις της αριστεράς, ενώ την ίδια ώρα το ιστορικό στέλεχος Μανώλης Γλέζος, ζήτησε χθες με δήλωση- παρέμβαση την έναρξη συζήτησης που να περιλαμβάνει κριτική και αυτοκριτική αλλά και τον επιμερισμό ευθυνών για τις εξελίξεις στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Χθες επίσης δημοσιοποιήθηκε και η πρώτη επίσημη εκτίμηση από την πλευρά του "Μετώπου Α-Α" του Αλ. Αλαβάνου, με την ΚΟΕ να υποστηρίζει μεταξύ άλλων για το κακό αποτέλεσμα της "Ελεύθερης Αττικής", ότι χρεώθηκε την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ.  Εκτός από την ΚΟΕ που προτείνει "λευκό ή άκυρο" στον β' γύρο απέναντι στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ και η ομάδα ΡΟΖΑ κάλεσε τους ψηφοφόρους να αποδοκιμάσουν τους εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού. Πέρα από αυτά ΑΚΟΑ και ΡΟΖΑ σημειώνουν την ανάγκη ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

    Μ. Γλέζος: Συνεργασία στη ριζοσπαστική αριστερά με αμοιβαία κατανόηση και αλληλεγγύη

    Με δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος υπογράμμισε τη σημασία ενότητας της ριζοσπαστικής αριστεράς. “Τώρα ήρθε η ώρα της κριτικής και της αυτοκριτικής. Με νηφαλιότητα και χωρίς αντιπαλότητες να αναληφθούν και να επιμεριστούν ευθύνες.

    ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι φοιτητές


    Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι φοιτητές και οι πανεπιστημιακοί ενάντια τα σχέδια της κυβέρνησης συνασπισμού Συντηρητικών και Φιλελεύθερων Δημοκρατών υπό τον Ντέιβιντ Κάμερον για την κατάργηση του πλαφόν στα δίδακτρα στα Πανεπιστήμια της Αγγλίας και τον τριπλασιασμό τους σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά και περικοπές της τάξης του 40% στις κρατικές δαπάνες και επιχορηγήσεις προς την Ανώτατη Παιδεία.
    Σε καθιστική διαμαρτυρία, αλλά και κατάληψη κτιρίου του Πανεπιστημίου, όπου στεγάζεται το λογιστήριο, προχώρησαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, στον απόηχο της πολύ μαχητικής διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα την Τετάρτη και στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 52.000 διαδηλωτές.

    Ανακοίνωση της ΚΟΕ για τα εκλογικά αποτελέσματα

    Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές έγιναν στο περιβάλλον της επίθεσης της κυβέρνησης και της τρόικας, της μεγάλης κοινωνικής δυσαρέσκειας και οργής, της πολιτικής κρίσης που δοκιμάζει συνολικά το πολιτικό σύστημα. Τα εκλογικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τη ρευστότητα και τους μετασχηματισμούς, τις τάσεις και όχι τις παγιωμένες καταστάσεις. Τα μεγάλα ποσοστά της αποχής και του λευκού επιβεβαιώνουν την τεράστια κρίση εμπιστοσύνης προς το σύνολο του πολιτικού συστήματος και των κομμάτων. Το «όλοι ίδιοι είναι» εντείνεται και δίνει τον τόνο. Είναι γενικευμένη η δυσαρέσκεια μεγάλων κομματιών της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεολαίας που δεν εκφράζονται από το σημερινό πολιτικό σύστημα. Είναι δεδομένη όμως και η προσπάθεια να κυριαρχήσει η αποπολιτικοποίηση και η αδιαφορία στα πλαίσια μιας ευρύτερης «αμερικανοποίησης» του πολιτικού συστήματος. Η αποχή δεν είναι άσχετη από την απουσία ενός πολιτικού ρεύματος ανταγωνιστικού με το σημερινό σύστημα.
    Η κίνηση Παπανδρέου με το δίλημμα που έθεσε κατάφερε να συγκρατήσει μια πολύ μεγαλύτερη εκλογική κατακρήμνιση που θα δημιουργούσε άμεσο πρόβλημα επιβίωσης της κυβέρνησης. Αυτό όμως δεν μπορεί να αποκρύψει ούτε την εικόνα της απώλειας περίπου ενός εκατομμυρίων ψήφων από την κυβερνητική παράταξη, ούτε την πραγματικότητα της καταδίκης του μνημονίου από τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία. Αποφεύχθηκε όμως μια παταγώδης ήττα που θα έθετε σε άμεση αμφισβήτηση κάθε νομιμοποίηση της κυβέρνησης και κερδήθηκε χρόνος.

    ΡΩΣΙΑ : Τιμήθηκε η Μεγάλη Σοσιαλιστική Οχτωβριανή Επανάσταση

    Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι πήραν μέρος στις μαζικές εκδηλώσεις για την Οχτωβριανή Επανάσταση, που διοργανώθηκαν σ' όλη τη χώρα από τα Κομμουνιστικά Κόμματα, παρά τις προσπάθειες των αρχών να περιορίσουν το γιορτασμό και να αλλοιώσουν τη σημασία της Επανάστασης που συγκλόνισε τον κόσμο. Οπως είναι γνωστό, οι ρωσικές αρχές από το 2005 έχουν αποφασίσει πως η 7/11 δεν είναι αργία και στη θέση του γιορτάζεται η ηρωική παρέλαση του Κόκκινου Στρατού το 1941 που αναχωρούσε από τη Μόσχα για το μέτωπο για να αντιμετωπίσει τους ναζί εισβολείς.
    Στην πόλη της Επανάστασης, στο Λένινγκραντ, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση και κοινή συγκέντρωση των κομμουνιστικών κομμάτων της Ρωσίας, μαζί με ταξικά συνδικάτα. Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Βίκτορ Τιούλκιν, Α` Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΕΚΚ), αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση του εργατικού κινήματος της Ρωσίας και στην ανάγκη οι εργαζόμενοι να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα της οργάνωσης του αγώνα, καθώς και στα καθήκοντα που απορρέουν για τους ήδη οργανωμένους και συνειδητοποιημένους εργαζόμενους.

    Πολωνικός καπιταλισμός -Με μπικίνι στην προεκλογική καμπάνια

    Αυτοδιοικητικές εκλογές εν' όψει στην Πολωνία και τραγουδίστρια της χώρας, αγαπημένο πρόσωπο για τα ταμπλόιντ, επιστρατεύει τα μεγάλα όπλα με στόχο την εκλογή. Για να κερδίσει θέση στο δημαρχείο προαστίου της Βαρσοβίας στις εκλογές τις 21ης Νοεμβρίου, πραγματοποιεί διαφημιστική καμπάνια με αφίσες που την δείχνουν σε παραλία με μπικίνι και το σύνθημα «όμορφη, ανεξάρτητη, ικανή».
    Οι αφίσες αναμένεται να κυκλοφορήσουν ευρέως στην πόλη τις προσεχείς μέρες, αναφέρει το Ρόιτερς.