Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Δ.Κουτσούμπας: "Φαίνεται ότι είμαστε μπροστά σε μια συμφωνία, σε ένα νέο πρόγραμμα, εγώ θα το έλεγα μνημόνιο"

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από την Άρτα όπου πραγματοποιεί περιοδεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις και τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης:
«Απ’ ό,τι φαίνεται το περιτύλιγμα μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει μάλλον. Φαίνεται ότι είμαστε μπροστά σε μια συμφωνία, σε ένα νέο πρόγραμμα, εγώ θα το έλεγα μνημόνιο ουσιαστικά, αφού στο μεγαλύτερο μέρος του, τα μνημονιακά μέτρα που πάρθηκαν όλα τα προηγούμενα 4-5 χρόνια θα εξακολουθούν να είναι σε ισχύ.

Συζητάμε για την «επόμενη μέρα», οργανώνουμε την πάλη για τα λαϊκά προβλήματα.Η δράση της ΚΟ Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ για την ενίσχυση της εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης.

Οι κομματικές δυνάμεις της Οργάνωσης Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ αμέσως μετά τις εκλογές βρέθηκαν δίπλα στους φίλους και ψηφοφόρους του Κόμματος, στους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής. 



Ο στόχος δεν ήταν να συζητήσουμε μόνο τα εκλογικά αποτελέσματα, αλλά κύρια να συζητήσουμε την «επόμενη μέρα» που ήρθε.
Σε αυτήν την κατεύθυνση οργανώθηκαν δεκάδες συσκέψεις, σε πόλεις όπως το Αγρίνιο, τα Γιάννενα, η Πρέβεζα, μικρότερες συσκέψεις στα χωριά, ειδικά στην Κέρκυρα, αλλά και σε κλάδους όπως οι οικοδόμοι, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ενώ διοργανώθηκε γλέντι με μαζική συμμετοχή στη Λευκάδα. Σε όλη τη δραστηριότητα αυτή μεταφέρθηκε θετικό κλίμα. Συζητήθηκαν η αύξηση του ποσοστού και των ψήφων μέσα στις πόλεις των Ιωαννίνων και του Αγρινίου, η διατήρηση αυξημένων ποσοστών σε Λευκάδα, Πρέβεζα, Zίτσα, το κέρδισμα νέων ψηφοφόρων, η στράτευση περισσότερων οπαδών στη δουλειά για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Πίσω από τις λέξεις. Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου.

Του Νίκου Μπογιόπουλου 



Στις Βρυξέλλες από χτες και τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα θα δίνεται η μάχη των λέξεων και των διατυπώσεων που θα χρησιμοποιηθούν στα συμπεράσματα της Συνόδου ώστε να συνεχιστεί η σχέση της Ελλάδας με τους εταίρους της στην ΕΕ και στο ΔΝΤ. Αλλά πέρα από τα λέξεις υπάρχει η ουσία. Ας δούμε την ουσία:
Η Ελλάδα μπήκε στην γκιλοτίνα των Μνημονίων για μια πενταετία με τον λαό να θυσιάζεται.