Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Εκτός ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπακωνσταντίνου - ΚΚΕ: Από τα έγγραφα για τις λίστες λείπουν τα πιο σημαντικά στοιχεία.


Εκτός ΠΑΣΟΚ ετέθη ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με αφορμή την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» και τις πληροφορίες ότι παρενέβη στην πρώτη λίστα καθώς εμπεριέχονταν σε αυτήν συγγενικά του πρόσωπα.

 Η διαγραφή του ανακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο «ζητά να κινηθούν όλες εκείνες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα οδηγήσουν, με τον πιο πρόσφορο τρόπο, στην απόδοση όλων των ευθυνών»

ΚΚΕ: Μήνυμα προς το ΚΚ Κούβας για την 54η επέτειο από τη Νίκη της Επανάστασης !


Θερμό συντροφικό χαιρετισμό για την 54η επέτειο από τη Νίκη της Επανάστασης του κουβανικού λαού απευθύνει σε μήνυμά της η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας.

Στο μήνυμά της η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ αναφέρει:

Κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος ! O Παπακωνσταντίνου …δεν γνώριζε ότι συγγενικά του πρόσωπα ήταν στη λίστα Λαγκάρντ! “Πέταξαν” μόνα τους από την πρώτη λίστα…


O Παπακωνσταντίνου …δεν γνώριζε ότι συγγενικά του πρόσωπα ήταν στη λίστα Λαγκάρντ!

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου λέει τώρα ότι δεν γνώριζε ότι συγγενικά του πρόσωπα ήταν στη λίστα Λαγκάρντ που ο ίδιος έχασε… Ούτε απαντάει βέβαια στο ερώτημα πως αυτά τα συγκεκριμένα πρόσωπα φέρονται να αφαιρέθηκαν από την αρχική λίστα που δεν αξιοποιήθηκε ποτέ.

«ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ» : Αποπροσανατολισμός και παιχνίδια εντυπώσεων.


Τα κόμματα της διαχείρισης τσακώνονται για το ποιο μπορεί καλύτερα να εξυγιάνει το αστικό σύστημα και να πατάξει τάχα τη φοροδιαφυγή
Ολοκληρώθηκε χτες η αντιπαραβολή μεταξύ της αρχικής και της νεότερης εκδοχής της λεγόμενης «λίστας Λαγκάρντ». Το πόρισμα που συνέταξαν η ειδική ομάδα ελέγχου του ΣΔΟΕ και οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης,στάλθηκε στον Αρειο Πάγο και μέσω δικογραφίας θα καταλήξει τις επόμενες μέρες στη Βουλή.
Μέχρι χτες βράδυ, δεν είχαν δοθεί περισσότερα στοιχεία από τη νέα λίστα για τα ονόματα και τον αριθμό των Ελλήνων, φυσικών και νομικών προσώπων, που διαθέτουν καταθέσεις μεγάλων ποσών στην Ελβετία.

Μήνυμα του ΠΑΜΕ για τη νέα χρονιά.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εύχεται σε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο και στις οικογένειες τους το 2013 να έχουν υγεία και να είναι για όλους μια καλή αγωνιστική χρονιά.

Όλα επιβεβαιώνουν ότι και το 2013 θα είναι μια ακόμη χρονιά αντεργατικών, βάρβαρων μέτρων, σε βάρος της εργατικής τάξης, και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΑΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ : Αναγνωρίστηκε το "Ενιαίο Μέτωπο Εργαζομένων Ρωσίας" !


«Ενιαίο Μέτωπο Εργαζομένων Ρωσίας» (ΡΟΤ ΦΡΟΝΤ)

Το «Ενιαίο Μέτωπο Εργαζομένων Ρωσίας» (ΡΟΤ ΦΡΟΝΤ), που έχει συγκροτήσει το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ) με άλλες πολιτικές δυνάμεις, για την κάθοδο στις εκλογές, τελικά κατάφερε να αναγνωριστεί από τις αρμόδιες ρωσικές αρχές.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΚΕΚΡ η αναγνώριση έγινε από το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο νωρίτερα είχε αρνηθεί 7 συνεχόμενες φορές να καταγράψει το «Ενιαίο Μέτωπο Εργαζομένων Ρωσίας» ως «πολιτικό κόμμα», αποκλείοντάς το από τη συμμετοχή στις γενικές, περιφερειακές και τοπικές εκλογές.

Γέννα στο σπίτι, στο χωράφι, στη στάνη, για να πάρεις το «Επίδομα Τοκετού»...


Δεν είναι ο τοκετός στο σπίτι επιστροφή στην παράδοση και δέσιμο της γυναίκας με το παιδί. Είναι ένας επικίνδυνος αναχρονισμός για να καλύψει τις σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα της υγείας.

Από τα πρώτα του βήματα ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), υλοποιεί απαρέγκλιτα το λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε. Βαδίζει στο δρόμο των περικοπών, ψαλιδίζει βασικές παροχές, ανοίγει δρόμους στην ιδιωτική πρωτοβουλία και για το φιλέτο της αναπαραγωγής. Ρίχνει στις μυλόπετρες κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα και την μητρότητα στο στόχαστρο της αντιλαϊκής επίθεσης.

Αφιερωμένο στους βρωμοχουντικούς της Ν.Δ., Χρυσής αυγής και ΛΑ.Ο.Σ. : ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ «ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΥ»... Εφτά χρόνια αρπαχτή.


Εφτά χρόνια αρπαχτή



Ο Τύπος δεν ασχολούνταν με σκάνδαλα, ούτε σκανδαλιζόταν από τις σχέσεις των κρατούντων με τους μεγιστάνες του πλούτου. Είχε έρθει άλλωστε το πλήρωμα του χρόνου για να εκπληρωθεί το Τάμα του Έθνους.
 
Στους έντονα αντικοινοβουλευτικούς καιρούς μας, ένα δόλιο φάντασμα πλανιέται στον αέρα: ο ισχυρισμός περί «τιμιότητας» των δικτατόρων που κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία το 1967 για να την επιστρέψουν πριν από 36 χρόνια, σαν βρεγμένες γάτες, «στους πολιτικούς».

ΚΚΕ: Για τη δραματική κατάσταση με τη θέρμανση.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ



Η δραματική μείωση των μισθών και των συντάξεων και η ταυτόχρονη μεγάλη άνοδος της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης έχουν φέρει τα λαϊκά νοικοκυριά σε απελπισία. Για τα παγωμένα, χωρίς θέρμανση σπίτια, για την ολοένα και διογκούμενη φτώχεια που μαστίζει το λαό ευθύνεται η πολιτική της ΕΕ για τα κέρδη των μονοπωλίων, που εφάρμοζαν όλα τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» τα προηγούμενα χρόνια και εφαρμόζει σήμερα και η συγκυβέρνηση.