Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Βρε τις καημένες τράπεζες τι περνούν ! Να είναι καλά η σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΓΑΠ και το ΔΝΤ που τις βοηθούν να τα βγάλουν πέρα !


ΠΑΝΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ - ΕΘΝΟΣ



                                             ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ-Η υπεραξία του κάλλους

Το φεγγάρι πάει να γιομίσει. Φυσάει οχτάρι κι η άμμος τσούζει. Η έκπληξη κρέμεται από απλά καθημερινά πράγματα, όπως οι γεύσεις. Λιαστή ντομάτα με λάδι και σκόρδο. Ντομάτα που μυρίζει τον εαυτό της. Τυριά από μικρούς ντόπιους τυροκόμους με μεράκι. Η ισοπεδωτική «τουριστίλα» δεν είναι ορατή στη Μήλο. Οφθαλμοφανείς είναι οι «τρύπες» σ' αυτόν τον κυκλαδίτικο παράδεισο, που άφησαν η έλλειψη σχεδιασμού, κεντρικού, στο αγαθό των διακοπών, που ως δικαίωμα καταργείται πλέον συστηματικά και βασανιστικά για την πλειονότητα των εργαζομένων.


Μαγκωμένοι είναι όλοι γύρω. Ντόπιοι, και Γάλλοι, και Ισπανοί, και Γερμανοί. Σέβονται τις λίγες μέρες διακοπών τους, ωσάν να είναι οι τελευταίες της ζωής τους. Πού να το φανταστείς ότι θα μιλάς με νέα παιδιά, που πασχίζουν να κρατήσουν μια δουλειά εποχιακή, στην Ελλάδα του 2010, για τις μεταναστευτικές τους σκέψεις και προοπτικές (!)...

Βασίλης Οικονόμου-Πρόταση για τη δημιουργία μιας “προοδευτικής δημοκρατικής συμπαράταξης”

Συνέντευξη στον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Πρόταση για τη δημιουργία μιας “προοδευτικής δημοκρατικής συμπαράταξης”, στην οποία περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Δημοκρατική Αριστερά, τους Οικολόγους Πράσινους, καθώς και τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ που αποδεσμεύονται από την κυβερνητική πολιτική, καταθέτει μέσω της "Αυγής" της Κυριακής ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου. Εισηγείται, μάλιστα, η προσπάθεια αυτή να μην αρκεστεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά να πάρει ευρύτερα χαρακτηριστικά και να κατέβει ως ενιαίο σχήμα στις εθνικές εκλογές. Ο Β. Οικονόμου θεωρεί τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ιδιαίτερα τη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εκφραστεί αυτή η συμπαράταξη, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις, χωρίς, όμως, να αναφέρεται στο πρόσωπο που θα μπορούσε να εκφράσει όλον αυτό τον χώρο.

ΔΗ.Κ.ΚΙ.: Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ-ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Η απαράδεκτη απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης να θεωρήσει σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κόσσοβου, μιας περιοχής που ιστορικά και πολιτιστικά ανήκει στους Σέρβους αλλά είχε εποικιστεί από Αλβανούς, θα επηρεάσει αρνητικά το μέλλον της χώρας μας και της Βαλκανικής.
Η απόφαση αυτή παρά την πρακτικά μικρή νομική της αξία, έχει μεγάλη πολιτική σημασία. Η απόφαση μαρτυρά την επιθυμία της Αμερικανικής Νέας Τάξης πραγμάτων που επιβλήθηκε το 1989-΄90, μετά από την πτώση της ΕΣΣΔ, να προχωρήσει στους τελικούς σχεδιασμούς της σε βάρος της ανθρωπότητας.

H έξαρση του αντικομμουνισμού και η στοχοποίηση της Aριστεράς προάγγελος ευρύτερων αντιδημοκρατικών επιβουλών

Αν επρόκειτο απλώς για τον Θ. Πάγκαλο, πράγματι, δεν θα έπρεπε να λογαριάζει κανείς στα σοβαρά, όσα κατά καιρούς εκστομίζει. O «μεγάλος τραγουδιστής» ωστόσο (που αξιοποιούν τον κυνισμό και τη θρασύτητά του χωρίς να παύουν να τον βλέπουν με καχυποψία ακόμα και οι υψηλοί εντολείς του που του αναθέτουν τις βρώμικες δουλειές) συμβαίνει να είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και «συντονιστής» του κυβερνητικού έργου. Όσο κι αν αμφιβάλλει κανείς για τα άλλα συντονιστικά του κατορθώματα, αυτό που σίγουρα πάντως συντονίζει και στο οποίο δείχνει το δρόμο, μέσα συνήθως από προσχεδιασμένες τηλεοπτικές παραστάσεις του, είναι ηανύψωση της συκοφαντίας και της προβοκάτσιας κατά του αριστερού, κομμουνιστικού και ευρύτερου λαϊκού κινήματος σε «γραμμή», που διαλαλεί φωναχτά όσα η ντόπια ολιγαρχία και οι ξένοι κηδεμόνες της κυβέρνησης θέλουν να ακούσουν και τα οποία για την ακρίβεια οι ίδιοι υποβάλλουν και προωθούν με όλα τα πρόσφορα γι' αυτούς μέσα. Και με τον προκλητικό «τσαμπουκά» τύπου Πάγκαλου και με άλλες πιο υπόγειες και ύπουλες μεθοδεύσεις που συμπληρώνουν τον ωμό τραμπουκισμό με μια περισσότερο εκλεπτυσμένη όσο και δόλια δημαγωγία. Όταν ο Πάγκαλος προλέγει ασύδοτος, ότι η Αριστερά «θέλει νεκρούς», δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να απειλεί με νεκρούς, να συκοφαντεί το λαϊκό κίνημα, να εκφοβίζει και τρομοκρατεί το λαό.

Ανακοίνωση του ΚΣ της ΚΝΕ:ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ- Η θυσία της εμπνέει τους αγώνες της νέας γενιάς

Ανακοίνωση του ΚΣ της ΚΝΕ
«Το παράδειγμα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου είναι περήφανη απάντηση στη βρώμικη προπαγάνδα των χορτάτων παπαγάλων των αστών που μιλάνε χλευάζοντας για τα παιδιά με τα "κοντά παντελονάκια", που δίνουν τη μάχη των απεργιακών φρουρών στα εργοστάσια, στα βαπόρια, σε όλους τους χώρους δουλειάς». Αυτά τονίζει, μεταξύ άλλων, το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, στην ανακοίνωσή του για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τη δολοφονία της συντρόφισσας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου.
Η συντρόφισσα Σωτηρία δολοφονήθηκε την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις στους εργάτες και στις εργάτριες έξω από το εργοστάσιο - κάτεργο της ΕΤΜΑ. Δολοφονήθηκε από την εργοδοσία, η οποία έδωσε την καθαρή εντολή: "Να μην πάρουν οι εργάτες προκηρύξεις του ΚΚΕ. Για κανέναν λόγο".
Η συντρόφισσα Σωτηρία ήταν φοιτήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έπεσε έξω από την πύλη του εργοστασίου σε μια από τις εκατοντάδες εξορμήσεις της Οργάνωσης Σπουδάζουσας για την ενημέρωση και την κινητοποίηση των εργαζομένων. Δολοφονήθηκε κρατώντας τις προκηρύξεις του ΚΚΕ στο χέρι και μια πικέτα που έγραφε: "Παλέψτε μέσα απ' τα σωματεία για πραγματικές αυξήσεις - ΚΚΕ". 30 χρόνια μετά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει περιορισμούς και απαγόρευση της πολιτικής δράσης, της διακίνησης των πολιτικών ιδεών σε δημόσιους χώρους, σε χώρους δουλειάς.