Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 53ΧΡΟΝΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ


Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει τη θλίψη και την οργή του για το θάνατο του 53χρονου διαδηλωτή και εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναγωνιστές του.
Υπογραμμίζει για άλλη μια φορά τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης που, επιχειρώντας να στηρίξει μια άγρια αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική, δημιούργησε τις συνθήκες που οδήγησαν στο τραγικό συμβάν.

ΠΑΜΕ-η 48ωρη απεργία και οι απεργιακές εκδηλώσεις αποτελούν την αφετηρία μιας ακόμα πιο αποφασιστικής κλιμάκωσης των αγώνων.



Το ΠΑΜΕ, τα σωματεία του, οι επιτροπές αγώνα από τα ξημερώματα 
έδωσαν και δίνουν με επιτυχία τη μάχη της 48ωρης απεργίας.
 Από το πρωί, μαζί με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν 
στο κάλεσμά του, δίνει τη μάχη της περικύκλωσης της βουλής με στόχο 
να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο, για την καταδίκη και την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Tο πολυνομοσχέδιο βάφτηκε με αίμα - Νεκρός ένας διαδηλωτής από τον πετροπόλεμο.



Δυστυχώς νεκρός είναι διαδηλωτής που τραυματίστηκε βαριά στα επεισόδια στο Σύνταγμα σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος45χρονος, συνδικαλιστής οικοδόμος, δέχθηκεπέτρα στο κεφάλι, ενώ κατά τη νοσηλεία του στον Ευαγγελισμό υπέστη ανακοπή καρδιάς. 



Εκτός ελέγχου βγήκε  η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, αφού σημειώθηκαν μάχες σώμα με σώμαμεταξύ κουκουλοφόρων και μελών του ΠΑΜΕ. Στο σημείο έσπευσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ,Αλέκα Παπαρήγα, η οποία και παραχώρησε συνέντευξη τύπου για τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν. 

Λαοθάλασσα και σήμερα στο Σύνταγμα, έσμιξαν για πρώτη φορά οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ


Επαναλαμβάνεται σε όγκο και παλμό η χθεσινή μεγαλειώδης διαδήλωση στο κέντρο της πρωτεύουσας, με δεκάδες χιλιάδες πολίτες να ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ. Από νωρίς το πρωί η Βουλή βρίσκεται περικυκλωμένη από ένα μεγάλο πλήθος που κάθε άλλο παρά πτοήθηκε από τα χθεσινά επεισόδια και εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την κυβερνητική πολιτική λιτότητας. Συμπλοκές σημειώθηκαν το μεσημέρι μεταξύ διαδηλωτών, με πάνω από είκοσι άτομα να τραυματίζονται σοβαρά, μεταξύ των οποίων και ένας πολύ σοβαρά.
Πιστές στο σημερινό ραντεβού τους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν από τις 11:00 στο Σύνταγμα, όπου συναντήθηκαν με τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ. Οι τελευταίοι έκαναν την παρουσία τους αισθητή από το πρωί, κάνοντας πράξη την υπόσχεση για περικύκλωση του κτιρίου του Κοινοβουλίου.

Αλ. Παπαρήγα: Το Σύνταγμα δεν ανήκει σε κανέναν


«Κυβέρνηση, κόμματα, όσοι φοβούνται την ταξική πάλη νομίζουν ότι μπορούν να την καταστείλουν είτε με το καρότο και το μαστίγιο είτε με παρακρατισμούς», δήλωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σχετικά με τις σημερινές συγκρούσεις μελών του ΠΑΜΕ - κουκουλοφόρων.


Οπως είπε, «άλλη διέξοδος δεν υπάρχει από το να πάρει ο λαός στα χέρια του την υπόθεση». Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι κατά τις συγκρούσεις δεν έπρεπε να επέμβει η αστυνομία, καθώς εκτίμησε ότι «θα γινόταν ένα γενικότερο μπάχαλο».

Κατάσχεση μισθών αν δεν πληρωθεί το τέλος ακινήτων !

 
Ακόμα και με κατάσχεση μισθών και συντάξεων θα απειλούνται όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων αρνούνται να πληρώσουν το γνωστό τέλος, μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ.
Αυτό αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες ότι επεξεργάζονται στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ως ύστατο μέτρο συμμόρφωσης των φορολογουμένων στην εφαρμογή του μέτρου.
Η υιοθέτηση του κρίνεται απαραίτητη μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση του συγκεκριμένου φόρου αλλά και από την κίνηση στην οποία προέβησαν αρκετοί ιδιοκτήτες όλες τις προηγούμενες εβδομάδες να …σταματήσουν ιδία βουλήσει την ηλεκτροδότηση ακινήτων τους.

ΙΤΑΛΙΑ :Δράση προβοκατόρων.


Τα επεισόδια στη Ρώμη το περασμένο Σάββατο και οι «μάχες» της αστυνομίας με τους κουκουλοφόρους επανέφεραν στη μνήμη τη γνωστή συνέντευξη του πρώην προέδρου της Ιταλίας Φρ. Κοσίγκα, για τον τρόπο που στήνεται μια προβοκάτσια από το αστικό κράτος και τις δυνάμεις καταστολής: Είχε πει τότε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του, που είχε αναπαράγει η γαλλική «Λιμπερασιόν» στις 21 Νοέμβρη του 2008: «Αφήστε τους (σ.σ. αναφερόταν στους φοιτητές) να κάνουν ό,τι θέλουν.

Ανακοίνωση Ν.Ε. ΣΥΝ Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μεγαλειώδης η πορεία, απόλυτη η απονομιμοποίηση του ΠΑΣΟΚ


Η πορεία των εργαζομένων στην Θεσσαλονίκη σήμερα ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων. Πάνω από 40.000 εργαζόμενοι διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης απονομιμοποιώντας στην πράξη την πολιτική της κυβέρνησης. Η λαϊκή εντολή είναι φανερή: Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει τώρα!
Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε την απρόκλητη εισβολή των ανδρών της ομάδας Ζ` στο Εργατικό Κέντρο και την σύλληψη διαδηλωτή εντός του κτιρίου.

Ο ΛΑΟΣ ΜΙΛΗΣΕ! ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!


 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤ!  

ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!



Ο γίγαντας ελληνικός λαός μίλησε σήμερα με την πάνδημη συμμετοχή του στην απεργία των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, την απεργία του εμπορικού κόσμου αλλά και στις πρωτοφανείς συγκλονιστικές συγκεντρώσεις και πορείες που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, με αποκορύφωμα τις άνευ προηγουμένου ειρηνικές και ενωτικές συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

ΝΑΡ- Συγκλονιστικό ποτάμι ανατροπής! Να ανατραπεί η κυβέρνηση και η πολιτική της!


 
 
Ο μεγαλύτερος Πανεργατικός-παλλαϊκός ξεσηκωμός μετά τη μεταπολίτευση ήταν οι σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε δεκάδες πόλεις της χώρας.
Με τη μεγαλύτερη, την πιο μαζική και πολιτική απεργιακή κινητοποίηση εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Από νωρίς οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας γέμισαν με χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές. Πολύ μαζικά τα μπλοκ του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, που συγκεντρώθηκαν από το Μουσείο μέχρι την Πανεπιστημίου. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι των Δήμων, οι ηρωικοί απεργοί των ΟΤΑ έδωσαν παλμό και αποφασιστικότητα στη διαδήλωση. Μαζική και η συμμετοχή της νεολαίας.