Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Αθρόες παραβιάσεις δικαιωμάτων των θυμάτων του «Κατρίνα»


Με πολύ μεγάλη και μάλλον χαρακτηριστική καθυστέρηση η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας απλώς επιβεβαιώνει τις συνεχείς καταγγελίες διαφόρων οργανώσεων ότι τα δικαιώματα των θυμάτων του κυκλώνα «Κατρίνα» (Αύγουστος του 2005) έχουν πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων τόσο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση όσο και από τις πολιτειακές αρχές.


H Διαμαντοπούλου "χτύπησε" πάλι-Ανοίγει ο δρόμος της ακαδημαϊκής αναγνώρισης για τα πτυχία κολλεγίων


Ανοίγει ο δρόμος της ακαδημαϊκής αναγνώρισης για τα πτυχία κολλεγίων

thumb
Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Παιδείας για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών των κολεγίων κρίθηκε νόμιμο από το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με την συγκεκριμένη ρύθμιση στην ελληνική νομοθεσία είναι πλέον δυνατή η αναγνώριση των επαγγελματικών πτυχίων που χορηγούν τα κολέγια τα οποία λειτουργούν στη χώρα μας ως παραρτήματα ευρωπαϊκών πανεπιστημίων .

ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ -Εν μέσω ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Η νέα «κυβέρνηση» δηλώνει ότι δε θα αλλάξει τίποτα στις σχέσεις με ΗΠΑ και Ρωσία


Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης έχουν καταλάβει την έδρα της κυβέρνησης



Μέρα εθνικού πένθους έχει κηρυχθεί η αυριανή για τα θύματα των αιματηρών αντικυβερνητικών διαμαρτυριών που σημειώθηκαν στο Κιργιστάν τα τελευταία 24ωρα. Οι νεκροί ξεπερνούν τους 75, ενώ οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 1.000. Οι αντιπολιτευόμενες δυνάμεις έχουν καταλάβει την εξουσία και έχουν συγκροτήσει προσωρινή κυβέρνηση με επικεφαλής την πρώην υπουργό Εξωτερικών, αλλά και πρέσβειρα της χώρας στο Ηνωμένο Βασίλειο (1998-2001), Ρόζα Οτουνμπάγεβα. Η τελευταία, μάλιστα, δήλωσε πως η συγκεκριμένη μορφή εξουσίας θα παραμείνει για έξι μήνες ώστε να καταρτίσει νέο Σύνταγμα και να οργανώσει τη διεξαγωγή εκλογών. Ανακοίνωσε, επίσης, πως θα αναλάβει να επιστρέψει στο κράτος ορισμένα περιουσιακά στοιχεία που είχαν «παράνομα ιδιωτικοποιηθεί» αναφερόμενη στις δύο ηλεκτρικές εταιρείες «Severelectro» και «Vostokelectro».

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την Απεργία 21 - 22 Απρίλη


Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέοι, νέες, μετανάστες, άνεργοι,

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΚΑΙ 22 ΑΠΡΙΛΗ

Όχι άλλη ανοχή, όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη και την ευημερία των εκμεταλλευτών μας. Να υπερασπιστούμε με τον ενωμένο και αποφασιστικό αγώνα τη ζωή των οικογενειών μας, το μέλλον των παιδιών μας.
Τα μεροκάματα και οι μισθοί όχι μόνο δεν παίρνουν αύξηση, αλλά μειώνονται είτε άμεσα με τις περικοπές της κυβέρνησης και των εργοδοτών, είτε έμμεσα μέσα από τις φορολογικές επιβαρύνσεις και τον καταιγισμό των ανατιμήσεων στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, τα τιμολόγια των υπηρεσιών, κ.ά. Σχεδιάζουν να καταργήσουν και τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ταυτίζονται με το προσδόκιμο όριο ζωής, δηλαδή το όριο θανάτου, οι συντάξεις γίνονται προνοιακά επιδόματα, καταργείται κάθε ίχνος κοινωνικής μέριμνας και πρόνοιας και ισχύει το «έχεις λεφτά, έχεις ασφάλιση, αλλιώς πεθαίνεις αβοήθητος».

Οι απολύσεις γίνονται χιονοστιβάδα (στα εργοστάσια, συμβασιούχων, stage) τα ωράρια εργασίας λάστιχο που οι εργοδότες το τεντώνουν όσο θέλουν και οι τόποι δουλειάς μετατρέπονται σε εφιαλτικές «γαλέρες». Η ανεργία τσακίζει κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια και την ίδια ώρα προετοιμάζουν νέες δεκάδες χιλιάδες απολύσεις και στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Περιοδείες και συγκεντρώσεις του ΚΚΕ


Συναντήσεις με σωματεία εργαζομένων και άλλους φορείς θα έχει τις επόμενες μέρες στην Εύβοια ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Τη Δευτέρα, 12 Απρίλη, στις 10 π.μ., προγραμματίζεται συνάντηση με το σύλλογο νεφροπαθών Εύβοιας και στις 11 π.μ. επίσκεψη στο ΘΧΠ στο Βαθύ Αυλίδας.
Επίσης:
-- Σήμερα, Σάββατο 10 Απρίλη, στις 8 μ.μ., σε εκδήλωση που διοργανώνεται στο ξενοδοχείο «Ναύπακτος» στη Ναύπακτο, θα μιλήσει οΝίκος Μωραΐτης, βουλευτής του ΚΚΕ.
-- Τη Δευτέρα 12 Απρίλη, στις 10 π.μ. αντιπροσωπεία της ΚΟΑ με επικεφαλής τον Νίκο Παπακωνσταντίνου, βουλευτή του ΚΚΕ, θα επισκεφθεί το νοσοκομείο «Αττικό».
Στην Αιτωλοακαρνανία
Συγκεντρώσεις για τις πολιτικές εξελίξεις, το χαρακτήρα συνολικά της κυβερνητικής πολιτικής και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ πραγματοποιεί η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.
-- Αύριο Κυριακή 11 Απρίλη, στις 8.30 μ.μ., στο Λουτρό Αμφιλοχίας (καφενείο του Θάνου Κώστα), με ομιλητή τον Τίμο Παπανικολάου, μέλος της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Απαράδεκτη τακτική των ιδιωτικών εταιρειών που εκμεταλλεύονται τα διόδια .Ερώτηση Γρ.Ψαριανού, Ν.Τσούκαλη προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη - Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων



Ανήμερα το Πάσχα , η πολυεθνική εταιρία που εκμεταλλεύεται τα διόδια Ελευσίνας, η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., αποφάσισε να εφαρμόσει εκφοβιστική τακτική απέναντι σε πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν το αντίτιμο των διοδίων. Συγκεκριμένα, υπάλληλος της εν λόγω εταιρείας ανέλαβε ρόλο αστυνομικής αρχής και εγκλώβισε οδηγό που αρνήθηκε να πληρώσει. Παρόλο που έγινε καταγραφή του αριθμού της πινακίδας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, η υπάλληλος αρνήθηκε να σηκώσει την μπάρα και, βάζοντας έναν κώνο πίσω από το αυτοκίνητο, κράτησε τον οδηγό και την οικογένειά του «όμηρους» μέχρι να έρθει η Τροχαία, την οποία είχε στο μεταξύ ειδοποιήσει.

ΠΑΜΕ: ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 21 και 22 Απρίλη


  • Προκλητική η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αρνήθηκε να αποφασίσει για απεργία
  • Στις 22 Απρίλη, ώρα 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Συντάγματος, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα


Κυβέρνηση και εργοδότες κλιμακώνουν τον καθολικό πόλεμο ενάντια στα δικαιώματα, στη ζωή της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων στις πόλεις και τα χωριά. Τώρα, η εργατική τάξη πρέπει να απαντήσει επιθετικά. Οχι άλλη ανοχή, όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη και την ευημερία των εκμεταλλευτών της. Να υπερασπιστεί με τον ενωμένο και αποφασιστικό αγώνα τη ζωή των οικογενειών της, το μέλλον των παιδιών της. Αυτό το κάλεσμα απευθύνει το ΠΑΜΕ σε όλη την εργατική τάξη. Να πάρει πάνω της την υπόθεση της κλιμάκωσης του αγώνα. Καλεί τα ΔΣ των Συνδικάτων, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, να δώσουν, με πείσμα, μαχητικά, με αποφασιστικότητα, τη μάχη της 48ωρης απεργίας στις 21 και 22 Απρίλη, απαντώντας σε εργοδότες, κυβέρνηση και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Είναι προκλητική η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που αρνήθηκε εντελώς ξεδιάντροπα την πρόταση για απεργία. Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε απεργία στις 22 Απρίλη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε άλλη ημερομηνία αν αυτό αποφασίσει η ΓΣΕΕ. Είναι παιχνίδια καθήλωσης και υποταγής των εργαζομένων στον αντιλαϊκό τυφώνα. Οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έγιναν το φερέφωνο της αντιΠΑΜΕ τακτικής της ΠΑΣΚΕ σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Συνετρίβη το αεροπλάνο του προέδρου της Πολωνίας


Ο Πολωνός Πρόεδρος και η σύζυγος του ανάμεσα στα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας.

Αεροσκάφος Τουπόλεφ 154, το οποίο μετέφερε τον Πολωνό πρόεδρο Λεχ Κατσίνσκι από την Βαρσοβία στο Σμόλενσκ, συνετρίβη λίγο πριν την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της ρωσικής πόλης, ανακοίνωσε ο Πιοτρ Πασκόφσκι εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών. 



«Το αεροσκάφος έπεσε πάνω σε δέντρα, συνετρίβη και έπιασε φωτιά», δήλωσε στην πολωνική τηλεόραση TVN24.



«Στο αεροσκάφος επέβαιναν ο πρόεδρος, η σύζυγός του, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Κρέμερ», πρόσθεσε.

Αποκλεισμός των στελεχών της INTERATTICA από εργαζομένους για τις μαζικές απολύσεις

Το είδαμε στο "'Εξω από τη Βουλή":
[Αναδημοσίευση από «Πρωτοβουλία Αναρχικών Αιγάλεω»]
Ενημέρωση: 19:00
(Η ΙΝΤΕΡΑΤΙΚΑ είναι μια εταιρία κούριερ η οποία στεγάζεται επί της Κηφισού κοντά στη διασταύρωσή της με την Πέτρου Ράλλη.)
Ξαφνικά, και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση, η εταιρία σήμερα ανακοίνωσε πτώχευση και μαζικές απολύσεις εργαζομένων χωρίς αποζημιώσεις. Στο άκουσμα της είδησης, εργαζόμενοι στην εταιρία προχώρησαν σε αποκλεισμό της  κρατώντας μέσα τους διευθυντές, προκειμένου να τους εξαναγκάσουν να καταβάλουν τις αποζημιώσεις.
16.20: Περίπου 100 άτομα, εργαζόμενοι και ελάχιστοι αλληλέγγυοι, παραμένουν στην εταιρία, κρατώντας αποκλεισμένους τους διευθυντές οι οποίοι διαπραγματεύονται με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.
16.30: Μετά από διαπραγματεύσεις, η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα δώσει περίπου 550.000 ευρώ στο σύνολο των 1.300.000 ευρώ που χρωστάει. Ο αποκλεισμός συνεχίζεται…

Στην κλιμάκωση της επίθεσης, κλιμάκωση των αγώνων!

Με καταιγιστικούς ρυθμούς και χωρίς σταματημό κλιμακώνει την αντιλαϊκή-αντεργατική επίθεση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Υπακούοντας πιστά στις εντολές των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και των ΗΠΑ, του ξένου και ντόπιου κεφάλαιου, και θέλοντας να τους πείσει ότι μπορεί να υπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντά τους, έχει ήδη έτοιμα και φέρνει στη Βουλή τα επόμενα νομοσχέδια που θα σαρώσουν τα δικαιώματα και το εισόδημα του λαού και των εργαζομένων.
Φορολογικό, ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις είναι τα νέα «πακέτα» μέτρων που έρχονται να συμπληρώσουν τα ληστρικά μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 3 Μάρτη. Και -παρά τις επικοινωνιακές φανφάρες των κυβερνητικών στελεχών- αποδεικνύεται ότι και τα νέα μέτρα κινούνται στην ίδια και χειρότερη κατεύθυνση. Έτσι, η «αποκατάσταση των φορολογικών αδικιών» αποδείχτηκε πραγματική φοροληστεία στο εισόδημα των εργαζομένων και των μικρομεσαίων εισοδημάτων. Η «εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος» αποδεικνύεται κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης-περίθαλψης, και ο «εκσυγχρονισμός των εργασιακών σχέσεων» αποδεικνύεται διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, απελευθέρωση των απολύσεων, επέκταση της ανεργίας, της επισφάλειας και της αβεβαιότητας.

Νέα επιδρομή στην ασφάλιση

Πλήρης σύνταξη στα 40 χρόνια δουλειάς και 70 έτη και... βάλε

Το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι το νέο τερατούργημα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που βάζει ταφόπλακα σε αυτό που ονομάζεται κοινωνική ασφάλιση. Αποτυπώνει με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο το βαθύ αντεργατικό και αντιδραστικό πρόσωπο της λεγόμενης δημοκρατικής κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου και τη δουλικότητά της στις απαιτήσεις της αστικής τάξης, του μεγάλου κεφαλαίου, ξένου και ντόπιου.
Ετσι, με το καινούριο νομοσχέδιο, η 35ετία και με όριο τα 65 ή 37ετία που ισχύει με το σημερινό καθεστώς χωρίς όρια ηλικίας γίνεται 40 χρόνια δουλειάς. Αν πάρουμε υπόψη μας το γεγονός ότι επί 27 συνεχή χρόνια η ανεργία στη χώρα ήταν, μέχρι το 2008, σε ετήσια βάση, 400.000 και αν σε αυτό προστεθεί η μερική απασχόληση, η εποχική, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τότε για να θεμελιώσει ένας εργαζόμενος δικαίωμα συνταξιοδότησης θα πρέπει να δουλεύει μέχρι τα 70.

Ο λαϊκός ξεσηκωμός μπορει να επιβάλει την ανατροπή του προγράμματος σταθερότητας, να ακυρώσει τα νέα μέτρα, να αποτρέψει την κλιμάκωση της επίθεσης.

Μετά τα ληστρικά μέτρα που ανακοίνωσαν στις 3 Μάρτη ετοιμάζονται να αναγγείλουν και άλλα πακέτα μέτρων: κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, απελευθέρωση απολύσεων, υπονόμευση και άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο, μεγάλες περικοπές και ανατροπές σε υγεία-περίθαλψη-παιδεία, ξεπούλημα των υδάτων και των ακτογραμμών της χώρας και ό,τι έχει απομείνει από το λεγόμενο δημόσιο πλούτο. Με τα νέα πακέτα μέτρων, που θα αφορούν και στον ιδιωτικό τομέα θα διευρυνθεί το μέτωπο αντιπαράθεσης του λαού με την πολιτική της κυβέρνησης, της αστικής τάξης, των εντολών της ΕΕ και της σύμπραξης με το ΔΝΤ.
Η εργαζόμενη πλειοψηφία, ο λαϊκός ξεσηκωμός μπορούν να επιβάλουν την ανατροπή του προγράμματος σταθερότητας, να ακυρώσουν τα νέα μέτρα, να αποτρέψουν την κλιμάκωση της επίθεσης.
Αυτόν το στόχο μπορεί και πρέπει να υπηρετήσει η δράση κάθε αριστερής οργάνωσης και αγωνιστή που θέλουν να συνδέσουν τη μοίρα τους με αυτή του λαού μας. Αυτό είναι το απόλυτο πολιτικό προαπαιτούμενο, το πλαίσιο της κοινής μας δράσης.

Φταίνε οι εγαζόμενοι, η αλληλεγγύη και το ...ταξικό μίσος που απολύονται!!!!

Μυτιλήνη 08/04/2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΜΕ ΛΕΣΒΟΥ

Ένα μήνα και πλέον μετά την αναστολή λειτουργίας των εφημερίδων ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ και ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΑΙΟΛΙΚΑ και ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται απλήρωτοι για όλο αυτό το χρονικό διάστημα σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για όλη την κοινωνία η εργοδότρια εταιρία ΑΙΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ- Γ. ΚΟΝΔΥΛΟΥΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. προχώρησε σε απολύσεις μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα χωρίς την καταβολή των νόμιμων αποζημιώσεων.
Οι λόγοι που προβάλει αποδεικνύουν περίτρανα την απόφαση του εργοδότη να εκδικηθεί τους εργαζόμενους που διεκδίκησαν τα νόμιμα δικαιώματα τους. Συγκεκριμένα σε εργαζόμενη που προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας για να διεκδικήσει τα δικαιώματα της, δηλαδή να αμείβεται με την ειδικότητα την οποία πραγματικά ασκεί αναφέρει «Με αφορμή την ως άνω καταγγελία σας, στην οποία προχωρήσατε από κοινού με άλλες 4 εργαζόμενες αποφασίσαμε την αναστολή έκδοσης της εφημερίδας.».

Με τίνος το μέρος είσαι; Αφιερωμένο σε ...όποιον θέλεται!

Εμείς το αφιερώνουμε σε αριστερά κόμματα και οργανώσεις που ...μπερδεύονται. Όποιος παρεξηγηθεί μάλλον έχει τη μύγα! Αλλά πως να το κάνουμε αυτό το τραγούδι είναι ήδη πολύ μα πάρα πολύ επίκαιρο!


Αντίσταση στις γειτονιές