Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού σχετικά με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας για τους νέους εργαζομένους



Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ –ΛΑΟΣ αποδεικνύει καθημερινά ότι βασικός της σκοπός είναι η ολοκλήρωση των πολιτικών που άφησε στη μέση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας για την πρόσληψη νέων εργαζομένων ορίζει μισθούς κάτω των 500 ευρώ καθαρά για τους νέους 18-25 ετών. Οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν την ειδικότητα των νέων εργαζόμενων και να επεκτείνουν τη δίχρονη «μαθητεία» σε «μαθητεία» αορίστου χρόνου.

Νέες κυρώσεις από την Ουάσιγκτον -Πυραυλικές δοκιμές σε ιρανικές στρατιωτικές ασκήσεις


 
Με σταθερούς ρυθμούς αυξάνεται η ένταση στον Περσικό Κόλπο και πέριξ των στενών του Ορμούζ ανάμεσα κυρίως στο Ιράν και τις ΗΠΑ. Η Τεχεράνη, όπως ανακοινώθηκε, προχώρησε, χτες, σε επιτυχή δοκιμή τριών διαφορετικών πυραύλων κατά την τελευταία ημέρα των ναυτικών ασκήσεων στην περιοχή, λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση των νέων σκληρότερων κυρώσεων σε βάρος της από την Ουάσιγκτον.
Χτες, δοκιμάστηκαν, όπως μετέδωσαν τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων, επιτυχώς ο πύραυλος «Γάντερ», τύπου Κρουζ, εδάφους - θαλάσσης, μεγάλου βεληνεκούς, ο πύραυλος Νουρ, επίσης μεγάλου βεληνεκούς, εδάφους - εδάφους, και ο πύραυλος Νασρ, μικρού βεληνεκούς, του οποίου τα ακριβή χαρακτηριστικά δεν είχαν γίνει γνωστά.

Οικολόγοι Πράσινοι-Δολοφονίες αμάχων από την τουρκική αεροπορία



Η τουρκική κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε ουσιαστική έρευνα για την εγκληματική αυτή ενέργεια και την παραπομπή των υπεύθυνων στη δικαιοσύνη
Η δολοφονία δεκάδων αμάχων πολιτών από δυνάμεις της τουρκικής αεροπορίας την περασμένη εβδομάδα κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ αποτελεί πράξη που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και συνιστά ενέργεια απαράδεκτη για χώρα που επιθυμεί την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις κυβερνητικές συσκέψεις για τα νέα μέτρα


 Την κοινωνία δεν την απασχολεί ούτε ο ανασχηματισμός, ούτε τα παζάρια μεταξύ των εκφραστών του μνημονίου, αλλά το πόσο γρήγορα θα φύγει η κυβέρνηση της φτώχειας και της ανεργίας. Τα νέα μέτρα  για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και απολύσεις, εντάσσονται σε έναν ενιαίο σχεδιασμό που από κοινού προωθούν η κυβέρνηση με την τρόικα  για τη συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους, το ξεπούλημα της χώρας στο μεγάλο κεφάλαιο και τους πιστωτές. 

Δήλωση του Παν. Λαφαζάνη, κοινοβ. εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ: Κινδυνολογία άλλων σκοτεινών εποχών!



Ο Παν. Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την παρακάτω δήλωση:
Η πρωτοφανής, άλλων σκοτεινών εποχών, πρωτοχρονιάτικη κινδυνολογία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου και στη συνέχεια του Προέδρου της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και οι εκβιαστικού τύπου πρωτοχρονιάτικες βολές του Λ. Παπαδήμου και του κυβερνητικού εκπροσώπου, που είχαν ως κοινό και ενιαίο στόχο μια ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, αποκαλύπτουν τα απόλυτα αδιέξοδα του συστήματος και καταδεικνύουν φόβο, απελπισία και πανικό.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜOY ΜΕ ΤΟΥΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ



Η εκτελεστική γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη σε άμεση και γενικευμένη δράση για την υπεράσπιση όσων έχουν απομείνει:
-στους μισθούς και  τα μεροκάματα
-τις συλλογικές συμβάσεις και τις συντάξεις,
-τα όρια των απολύσεων και τα ωράρια εργασίας,
-τα επιδόματα ανεργίας και τις ελάχιστες κοινωνικές παροχές.

Σήμερα και αύριο, η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό θα γεμίσει χρώματα, παιδικές φωνές



Σήμερα και αύριο, η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό θα γεμίσει χρώματα, παιδικές φωνές, θα ντυθεί στα γιορτινά της, θα υποδεχθεί εκατοντάδες μικρά παιδιά με τους γονείς τους, για να παίξουν, να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να φτιάξουν κατασκευές, να παρακολουθήσουν όμορφες παραστάσεις, να συζητήσουν, να 'ρθουν σε επαφή με το καλό βιβλίο... Σήμερα και αύριο γίνεται το Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ του ΚΚΕ για τα παιδιά. Μετά την επιτυχία που είχε η περσινή αντίστοιχη εκδήλωση της ΚΝΕ, η πρωτοβουλία επαναλαμβάνεται και φέτος, με ένα πρόγραμμα φροντισμένο με μεράκι για τα παιδιά αλλά και για τους γονείς τους.

Ο φόβος τους δεν κρύβεται-Λούκα Κατσέλη στην «Les Echos»-Ενας ακόμη κίνδυνος που απορρέει είναι ότι το ΚΚ κεφαλαιοποιεί το θυμό



Την ανησυχία των αστών για τη δράση του ταξικού κινήματος στην Ελλάδα και του ΚΚΕ, εκφράζει και η Λούκα Κατσέλη, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας πρόσφατα σε γαλλική εφημερίδα. Συγκεκριμένα σε συνέντευξή της στη γαλλική οικονομική εφημερίδα «Les Echos», στις 14 Νοέμβρη, η πρώην υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, απαντώντας στην ερώτηση δημοσιογράφου: «Ποια μορφή θα μπορούσε να πάρει μια κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα;», απαντά:

Δήλωση της Ρένας Δούρου, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής, σχετικά με τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα των Α. Μέρκελ και Ν. Σαρκοζί για το 2012



Στο ίδιος μήκος κύματος οι δεξιοί ηγέτες της Γερμανίας και Γαλλίας στα πρωτοχρονιάτικα μηνύματά τους διέγραψαν έναν σκοτεινό ορίζοντα για τους ευρωπαϊκούς λαούς τη νέα χρονιά. Ο καθένας είχε το δικό του ύφος – η κ. Μέρκελ με το γνωστό ύφος της δασκάλας και ο κ. Σαρκοζί υιοθετώντας πιο δραματικούς τόνους, καθώς έχει μπροστά του και τις κάλπες της άνοιξης – ωστόσο η ουσία των λεγομένων τους ήταν η ίδια: οι ευρωπαϊκές κοινωνίες δεν έχουν τίποτε να περιμένουν πέρα από σκληρή λιτότητα, ύφεση και ανεργία.

Ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ σχετικά με την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα καταστήματα NOTOS GALLERIES



Στις επιχειρήσεις «NOTOS COM HOLDING» επικρατεί ένα απαράδεκτο καθεστώς εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας. Οι εργαζόμενοι στα καταστήματαNOTOS.COM σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη εκβιάζονται από την εργοδοσία, με την απειλή της απόλυσης, για την επιβολή εκ περιτροπής εργασίας με ταυτόχρονη μείωση των αποδοχών τους. Οι εργαζόμενοι όμως αντιστέκονται και στις 3-1-2012 προχωρούν σε 24ωρη απεργία για να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους.