Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Κλιμάκωση της αντίστασης ενάντια στη συμφωνία κουρέματος του χρέους


Δεν στέγνωσε το μελάνι από την επαίσχυντη συμφωνία για το κούρεμα του χρέους κατά 50% στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ καιοι κυβερνητικοί παπαγάλοι επαναλαμβάνουν τους ίδιους άχαρους πανηγυρισμούς σαν κι αυτούς που ακολούθησαν την 21η Ιούλη. Έχουν μάλιστα το θράσος να εμφανίζουν την συμφωνία ως πακέτο που συνεπάγεται ελαφρύνσεις (!)για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα εξ αιτίας της απομείωσης του χρέους. Μάλλον ζούνε σε άλλο Πλανήτη!
Αυτή η συμφωνία διασώζει τα κέρδη των Τραπεζιτών και των βιομήχανων, προχωράει σε άνευ προηγουμένου λεηλασία των Ασφαλιστικών Ταμείων, των ΔΕΚΟ, των μισθών και των συντάξεων επιβάλλοντας υπερδεκαετή άγρια λιτότητα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 «…ο κάθε βράχος, η κάθε ρεματιά, το κάθε χωριό, καλύβα με καλύβα, σπίτι με σπίτι, πρέπει να γίνει φρούριο του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα… Έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα πρέπει να είναι και θα είναι, μια καινούρια Ελλάδα της δουλιάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ’ έναν πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό.»



Αθήνα, 31 του Οχτώβρη 1940,
Νίκος Ζαχαριάδης, Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ

Με αυτά τα λόγια το ΚΚΕ σάλπισε το σύνθημα της αντίστασης στην ιταλική εισβολή το 1940. Ο ελληνικός λαός ανταποκρίθηκε. Μετά την εισβολή του γερμανικού φασιστικού στρατού, έγραψε τις πιο ηρωικές σελίδες της ιστορίας μας. Δημιούργησε το ΕΑΜ, τον στρατό του, τον ΕΛΑΣ, την οργάνωση της νεολαίας, την ΕΠΟΝ.

Αποσπάσματα ομιλίας του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο Αγρίνιο

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Θέλω να ξεκινήσω με ένα θερμό χαιρετισμό σε όλους και όλες που βρίσκονται σήμερα εδώ.  Τους πολίτες που εξεγείρονται, που αντιστέκονται στον φόβο και την αγωνία, που κοιτάνε το μέλλον στα μάτια με αποφασιστικότητα και πείσμα. Το μήνυμα της Αριστεράς είναι αυτό: η ώρα της εναλλακτικής λύσης είναι τώρα. Οι ζωές μας και το μέλλον αυτού του τόπου, δεν μπορούν άλλο να μένουν στα χέρια των τραπεζιτών και των κερδοσκόπων. Ούτε στα χέρια ενός τελειωμένου πολιτικού συστήματος. Είναι ώρα να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας.

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την απόφαση της συνόδου κορυφής της ΕΕ


Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν βρίσκω κατάλληλα λόγια για να χαρακτηρίσω την εμφάνιση του πρωθυπουργού τα χαράματα. Στην ουσία είπε αυτό το νενικήκαμεν. Πιστεύω ότι έχει πλήρη συνείδηση του τι αποφασίστηκε στην ΕΕ, στην ευρωζώνη. Προσπαθεί να κοροϊδέψει τον λαό, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού δεν μπορεί να αποκοιμηθεί με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού.


Εμείς κρίνουμε τις αποφάσεις και των δύο συνόδων. Και της Κυριακής και τη χτεσινή. Διότι είναι απολύτως συνδεδεμένες μεταξύ τους μιας και την Κυριακή αποφασίστηκε η αναθεώρηση του συμφώνου του ευρώ, ζητήματα που έχουν σχέση με την οικονομική διακυβέρνηση, θέματα ισοσκελισμένων προϋπολογισμών κλπ. Δηλαδή εξαγγέλθηκε μια νέα σφοδρή επίθεση σε βάρος του βιοτικού επιπέδου, των μισθών, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των λαών και της Ελλάδας και όλης της Ευρώπης. Και αυτά ήταν ένα το κρατούμενο για να προχωρήσουν στη χθεσινή σύνοδο, με την οποία αποφασίστηκε η πτώχευση της Ελλάδας και όλα τα άλλα είναι κοροϊδία για τον λαό.

Απουσία υπουργών - βουλευτών η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την Εθνική Επέτειο, μια ημέρα μετά τις αποδοκιμασίες κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτη έξω από το ναό του Αγ. Δημητρίου.



Οι  εκπαιδευτικοί φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια - όπως είχαν προειδοποιήσει ότι θα κάνουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, προκαλώντας την
έντονη αντίδραση του υπουργείου Παιδείας  -, κρατούσαν πανό - "Το σχολείο πεθαίνει" και "Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ" - και φώναζαν συνθήματα.

Αηδιασμένος ο Πούτιν με τον θάνατο του Καντάφι.



Αηδιασμένος αισθάνθηκε ο Ρώσος Πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, βλέποντας τις εικόνες της τηλεόρασης που παρουσίαζαν τα τελευταία λεπτά του Μουάμαρ Καντάφι και το πτώμα του μετά το θάνατό του, δεν θέλησε όμως να προβεί σε πολιτικές δηλώσεις για το θέμα.

ΣΥΡΙΖΑ-Μήνυμα για την επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου


Τιμούμε την  28η Οκτωβρίου ως μια ημέρα-σύμβολο των αγώνων ενάντια στο φασισμό και στον πόλεμο, των αγώνων για ελευθερία, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Αποτίουμε φόρο τιμής στους λαούς που ύψωσαν το ανάστημά τους στο φασισμό και που σφράγισαν με τους αγώνες τους τη συλλογική μνήμη. Ο ελληνικός λαός ήταν από τους πρώτους σε θυσίες στη διάρκεια του αντιφασιστικού αγώνα και η συμβολή του υπήρξε ανεκτίμητη στην αντιφασιστική νίκη και στην απελευθέρωση της Ευρώπης από το φασισμό, κυρίως μέσα από την πολύμορφη δράση του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ που κατ’ αναλογία αποτελεί  ζωντανό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές.

Αλέκα Παπαρήγα: Ο λαός δεν μπορεί να αποκοιμηθεί με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού H κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για ελεγχόμενη πτώχευση που μπορεί, όπως είπε, να εξελιχθεί και σε ανεξέλεγκτη πτώχευση

 
Αποφασίστηκε η πτώχευση της Ελλάδας, υποστήριξε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του KKE Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σχετικά με τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της ΕΕ και την απόφαση για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50%.

Μ-Λ ΚΚΕ :O αναρχισμός είναι εχθρός του λαϊκού κινήματος.



Mε αφορμή τις τελευταίες κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα ήρθαν στο προσκήνιο μία σειρά αντιθέσεις και πολιτικές αντιπαραθέσεις. Zητήματα που κουκουλώνονται από πολιτικές σκοπιμότητες, το χρόνο ή την ιδεολογική οκνηρία, θέματα που συρρικνώνονται από το «μεροδούλι-μεροφάι», το θεαματικό ακτιβισμό και τον τυφλό κινηματισμό έρχονται με σφοδρότητα στο προσκήνιο και απαιτούν πολιτικές απαντήσεις. Oρισμένοι αγωνιστές της αριστεράς που θεωρούν πως «όλα τα λύνει ο δρόμος» προσπερνούν την ιδεολογική και πρακτική πλευρά των ερωτημάτων, στρογγυλεύουν την αναγκαία αντιπαράθεση υποτιμώντας έτσι την πολιτική.
Ένα κεφάλαιο όλων των παραπάνω αφορά την αντίθεση σ' όλα τα επίπεδα του μαρξισμού με τον ποικιλώνυμο αναρχισμό.

Μ.Α.Σ : ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “LA MIRAGE” ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ


Θέλουν να μετατρέψουν το ξενοδοχείο “La Mirage” της Ομόνοιας, ιδιοκτησίας Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας σε φοιτητική εστία με νοίκι 200€.
Πρόκειται για τη νέα, φιλολαϊκή τάχα, κοροϊδία της κυβέρνησης απέναντι στους φοιτητές μετά το αισχρό αστείο του Συστήματος «Εύδοξος+». 
Ιδού το αίσχος! Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ο δήμαρχος Αθηναίων προχώρησαν σε συνάντηση με θέμα τη σύμβαση μετατροπής του ξενοδοχείου “La Mirage” σε φοιτητική εστία.
Στόχος, όπως έχουν το θράσος να λένε, να αναβαθμιστεί το κέντρο αφού θα ανακαινιστεί το εγκαταλελειμμένο κτίριο και να πέσει και παραδάκι αφού κάθε φοιτητής θα πληρώνει 200€ το μήνα (η καθαριότητα δωματίου είναι πολυτέλεια και χρεώνεται έξτρα).

Συμφωνία για «κούρεμα» 50% του ελληνικού χρέους

Βρυξέλλες: Του Θάνου Αθανασίου -REAL.GR




Σύμφωνα με πληροφορίες, επετεύχθη ευρεία συμφωνία για «κούρεμα» 50% του ελληνικού χρέους. Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τον Τσαρλς Νταλάρα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες επανήλθαν στο Συμβούλιο, προκειμένου να συντάξουν τα συμπεράσματα της μαραθώνιας σύσκεψης. 

ΠΗΓΗ-WWW.REAL.GR

Ο Βενιζέλος ενημέρωσε Παπούλια και κυβερνητική επιτροπή.


Μισή ώρα διήρκησε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ κυβερνητικών στελεχών στις Βρυξέλλες και των μελών της κυβερνητικής επιτροπής στην Αθήνα.


Οι υπουργοί ενημερώθηκαν από τους κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, Φίλιππο Σαχινίδη, Ηλία Μόσιαλο και την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ελληνικό Τύπο στις Βρυξέλλες, οι τέσσερις ενημέρωσαν τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής ότι μετά από παρέμβαση της ελληνικής αποστολής η φρασεολογία για τους επόπτες άλλαξε προς το ευνοϊκότερο και πλέον είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα ασκούν διοικητικές αρμοδιότητες και η εφαρμογή του προγράμματος θα εναπόκειται στην κυβέρνηση και μόνο, χωρίς να χάνεται η ουσία της τεχνικής βοήθειας.

ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ.



Ξεκινά στο Eυρωκοινοβούλιο, με διακομματική πρόταση Γραπτής Δήλωσης. Ο Μ. Τρεμόπουλος από τους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας.
Πρωτοβουλία Γραπτής Δήλωσης για επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, ξεκινά στο ευρωκοινοβούλιο. Στην ολομέλεια στο Στρασβούργο κατατέθηκε ήδη η σχετική πρόταση από 5 ευρωβουλευτές όλων των μεγάλων πολιτικών ομάδων, ανάμεσά τους και του Μιχάλη Τρεμόπουλου.
Η πρόταση στοχεύει να συγκεντρώσει τις υπογραφές της απόλυτης πλειοψηφίας των ευρωβουλευτών μέχρι τέλους Ιανουαρίου του 2012, προκειμένου να υιοθετηθεί ως επίσημη απόφαση του ευρωκοινοβουλίου.

Η δραστική μείωση των λειτουργικών δαπανών παγώνει τις σχολικές αίθουσες και έχει αφήσει χωρίς θέρμανση χιλιάδες μαθητές στη Θεσσαλονίκη.


Η δραστική μείωση των λειτουργικών δαπανών παγώνει τις σχολικές αίθουσες και έχει αφήσει χωρίς θέρμανση χιλιάδες μαθητές στη Θεσσαλονίκη.

Ηδη σε 21 σχολεία η Εταιρία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης προχώρησε στη διακοπή παροχής φυσικού αερίου λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

Τα ποσά που χρωστούν τα σχολεία είναι απλήρωτοι λογαριασμοί από την προηγούμενη χρονιά και κυμαίνονται από 5.000 έως 8.000 ευρώ για κάθε σχολείο Χωρίς πετρέλαιο έχουν μείνει και πολλά δημοτικά και γυμνάσια σχολεία στην Ορεστιάδα, καθώς όπως καταγγέλθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμος δε μερίμνησε για να γεμίσουν έγκαιρα οι δεξαμενές.