Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Σχόλιο από το Ξεκίνημα-Ένας προκλητικός, κυνικός και γελοίος υπαλληλάκος – Χρυσοχοΐδης


Σχόλιο από το Ξεκίνημα



Η απροκάλυπτη δήλωση του Χρυσοχοΐδη ότι δε διάβασε το μνημόνιο εξόργισε την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Ακόμα χειρότερα ο υπουργός μας πληροφόρησε ότι δεν το διάβασε γιατί ήταν απασχολημένος με πιο σοβαρά πράγματα – την καταπολέμηση του εγκλήματος…

Ο υπουργός πολλών κυβερνήσεων, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ο νυν υπουργός Ανάπτυξης και «φέρελπις» ηγέτης των σοσια-Ληστών δεν ήξερε τι είναι το μνημόνιο και όμως το ψήφιζε. Απλώς ηλίθιος ή εντολοδόχος;

Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ-Πολιτική έρευνα της VPRC για το 2012, που δημοσιεύουν τα «Επίκαιρα»-Πρώτη η ΝΔ 30,5 %-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 13 %-ΚΚΕ 12,5 %-ΣΥΡΙΖΑ 12,5 %-ΠΑΣΟΚ 12 %-ΛΑΟΣ 6 %




Η πρώτη πολιτική έρευνα της VPRC για το 2012, που δημοσιεύουν τα «Επίκαιρα» την Πέμπτη, καταγράφει ραγδαίες αλλαγές στην πολιτική σκηνή και στους πολιτικούς συσχετισμούς.



Η πτώση του ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζεται αμείωτη και με έντονους ρυθμούς, φέρνει το κόμμα στην πέμπτη θέση της πρόθεσης ψήφου, πίσω από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Δημοκρατική Αριστερά.


Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 13%, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ από 12,5% και το ΠΑΣΟΚ 12%, ανοίγοντας την ψαλίδα με τη ΝΔ στις 18,5 ποσοστιαίες μονάδες!

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ (Παν. Τσούτσιας- Τ. Σαράντης).


Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ  

•    Μας οδήγησαν σε μία τραγωδία, σε μια κόλαση, μας έδεσαν τα χέρια και τα πόδια χωρίς να γνωρίζουν καν τι έπρατταν, όπως τώρα αποδεικνύεται, με πολύ μεγάλη ελαφρότητα, γιατί την ίδια στιγμή που επιχειρηματολογούσαν και κατέστρεφαν κάθε προοπτική για τον ελληνικό λαό, έλεγαν ότι δεν είχαν διαβάσει καν τι ήταν αυτό το οποίο θα μας έρθει.
•    Δεν διαπραγματεύτηκαν ούτε στιγμή. Η εμπλοκή στην υπόθεση του PSI αυτό αποδεικνύει. Ό,τι ανακοίνωσε ο κ. Νταλάρα στην ελληνική πλευρά, η ελληνική πλευρά το αποδέχθηκε, άμεσα, και μάλιστα διέρρευσε ότι έχει κλείσει η συμφωνία. Αυτοί οι οποίοι έφεραν αντιρρήσεις στο αποτέλεσμα της ανακοίνωσης των πιστωτών και όχι της διαπραγμάτευσης, ήταν το ΔΝΤ και η γερμανική πλευρά.

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στο Ρ/Σ Real FM και το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.


Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στο Ρ/Σ Real FM 




Θέλω να ξεκινήσω τη συζήτησή μας ζητώντας την εκτίμησή σας για το πού βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Ανοιχτό τοPSI, ανοιχτό το θέμα του νέου μνημονίου, πιέσεις να τελειώνουμε στις επόμενες έξι - επτά μέρες, μέχρι το τέλος του μήνα. Ξέρετε, οι πολίτες είμαστε ζαλισμένοι.

Κύριε Χατζηνικολάου, το νέο μνημόνιο δε νομίζω ότι είναι ανοιχτό.

Είναι τελειωμένο λέτε.


Αυτό που είναι σχετικά ανοιχτό είναι το PSI, που βέβαια κανείς δεν μπορεί να βάλει την υπογραφή του αν θα κλείσει με βάση την απόφαση του περασμένου Οκτώβρη, που στην πραγματικότητα θα είναι παραπάνω «κούρεμα», γιατί υπάρχει και το ονομαστικό «κούρεμα», υπάρχει και το πραγματικό «κούρεμα» ή αν θα έχει καινούριους κύκλους «κουρέματος», ή αν θα σπάσουν οι συμφωνίες ή δε θα γίνουν οι συμφωνίες.

Δήλωση Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνου για την εξωτ. πολιτική και άμυνα, σχετικά με τις εξελίξεις στ Μέση Ανατολή και τον Περσικό Κόλπο.


Τρία πανίσχυρα αμερικανικά αεροπλανοφόρα έχουν συγκεντρωθεί εδώ και μέρες στον Περσικό Κόλπο. Πρόκειται για μια στρατιωτική επιθετική ενέργεια πολύ μεγάλη  για παιχνίδι εντυπωσιασμού. Τα αεροπλανοφόρα είναι τέτοιας ισχύς που μόνο σοβαρό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το θέμα. Πρόκειται για το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson (CVN-70) και το USS Abraham Linkoln (CVN-72) μαζί με τα πλοία που τα συνοδεύουν καταδρομικά, αντιτορπιλικά και φρεγάτες κλάσης Ticoderoga, Arleigh Burke και O.H. Perry.
Από την άλλη πλευρά ο κίνδυνος διάδοσης της πυρηνικής ενέργειας και των πυρηνικών όπλων στη Μέση Ανατολή και τον Περσικό Κόλπο είναι υπαρκτός και αυξανόμενος, πρώτα και κύρια με το τεράστιο πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ αλλά και τον κίνδυνο να διευρυνθούν οι κίνδυνοι σε μια σειρά άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν.

Περί ''αριστερής κυβέρνησης''. της Αριάδνης Αλαβάνου


Περί ''αριστερής κυβέρνησης''
 της Αριάδνης Αλαβάνου
thumb
Τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκαν τρία άρθρα στον Τύπο της αριστεράς  σχετικά με την “αριστερή κυβέρνηση”. Του Μ. Μαΐλη στον “Ριζοσπάστη” (15/1), του Π. Μαυροειδή στο aristeroblog.gr και του Γ. Σαπουνά στην “Εποχή” (22/1). * Έτσι, έστω και άτυπα, γίνεται (δεν ξέρουμε αν θα συνεχιστεί) κάποια  ανταλλαγή απόψεων για ένα καίριο ζήτημα: Έχει νόημα να μιλάμε σήμερα για “αριστερή κυβέρνηση” και υπό ποιες προϋποθέσεις;
[H φωτό απο το http://bleeps.gr/main/]
Πριν απαντηθεί αυτό το ερώτημα, πρέπει να τεθεί ένα άλλο: Ευσταθεί η άποψη ότι υπάρχει “κοινωνική ζήτηση” (όπως λέει ο Γ.Σ.) για μια αριστερή κυβέρνηση;
Όντως, στην Ελλάδα εμφανίζονται συνθήκες που δείχνουν ότι στο πλαίσιο της οξύτατης κρίσης των αστικών κομμάτων εξουσίας, της πολιτικής  αποδέσμευσης των οπαδών τους, της καταστροφικής οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης   και της ευρύτερης κρίσης της Ε.Ε. διαμορφώνεται η δυνατότητα πολιτικών ανατροπών.

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ :Απέτρεψαν διακοπή ρεύματος σε σπίτια.


Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Τη δέσμευσή τους ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να βυθίσουν στο σκοτάδι τα σπίτια των εργατικών λαϊκών οικογενειών, που αδυνατούν ή δε θέλουν να πληρώσουν τα χαράτσια για να μη στερηθούν άλλες βασικές ανάγκες, υλοποίησαν στην πράξη χτες το πρωί οι Λαϊκές Επιτροπές της Κέρκυρας στην περιοχή Ποταμού, αποτρέποντας τη διακοπή του ρεύματος από εργολαβικά συνεργεία της ΔΕΗ σε 8 σπίτια.
Αντιπροσωπείες από τις 12 Λαϊκές Επιτροπές του νησιού συγκρότησαν μαζί με κατοίκους ομάδες περιφρούρησης, έστησαν «μπλόκο» για να προστατεύσουν τα λαϊκά σπίτια από το εργολαβικό συνεργείο που βγήκε για να υλοποιήσει τους εκβιασμούς της κυβέρνησης.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Συνυπογράφει τη σφαγή μισθών και συντάξεων.


Συνάντηση με την τρόικα και εμπιστοσύνη στους εργατοπατέρες που συμμετέχουν στον «κοινωνικό διάλογο»

Την «υπογραφή» της στα νέα μέτρα σφαγιασμού των μισθών και των συντάξεων βάζει η ηγεσία της ΝΔ, ανανεώνοντας ταυτόχρονα την «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση Παπαδήμου, προκειμένου να φέρει σε πέρας την αντιλαϊκή αποστολή της.
Οι φραστικές και ανούσιες διαφωνίες και επιφυλάξεις που διατυπώνονται δημόσια για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους, δεν μπορούν να αποκρύψουν την πλήρη συστράτευση της ηγεσίας της ΝΔ στη νέα έφοδο της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, με στόχο το σάρωμα των εργασιακών δικαιωμάτων.

Στα κάτεργα του κινέζικου καπιταλισμού.Εργαζόμενοι απείλησαν με μαζική αυτοκτονία.


Εργαζόμενοι απείλησαν με μαζική αυτοκτονία

Δεκάδες Kινέζοι εργαζόμενοι της εταιρίας Foxconn (βιομηχανικού κολοσσού που κατασκευάζει ηλεκτρονικές συσκευές για λογαριασμό γνωστών πολυεθνικών μεταξύ των οποίων η Apple, η Sony, η Nintendo και η HP) απείλησαν με ταυτόχρονη αυτοκτονία, σε περίπτωση που η ηγεσία της επιχείρησης δεν θα κατέβαλε τις οφειλόμενες σ’ αυτούς αποζημιώσεις. Για δύο ημέρες παρέμεναν στην ταράτσα του κτιρίου που κατασκευάζει τις ηλεκτρονικές παιχνιδομηχανές Xbox 360, δηλώνοντας αποφασισμένοι να δώσουν τέρμα στη ζωή τους με μαζικό άλμα θανάτου· τελικά μεταπείστηκαν αφού είχαν προηγηθεί σκληρές διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του εργοστασίου και με... στελέχη του ψευδεπίγραφου Kινεζικού Kομμουνιστικού Kόμματος.
H Foxconn έχει θλιβερή ιστορία σε αυτοκτονίες υπαλλήλων της, καθώς, μόνο το 2010 υπήρξαν 18 απόπειρες και 14 νεκροί.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ: Για το μαθητικό εισιτήριο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΕ).



Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων


Διανύουμε τον 5ο μήνα λειτουργίας των σχολείων και οι μαθητές δεν έχουν πάρει ακόμη το δελτίο μαθητικού εισιτηρίου για τις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.).
Το γεγονός αυτό επιβαρύνει επιπλέον τον οικογενειακό προϋπολογισμό μετά και την καρατόμηση μισθών και συντάξεων. Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι μαθητές των νυχτερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, που μέσα σε συνθήκες όξυνσης της ανεργίας, απολύσεων, μείωσης του εισοδήματός τους, καλούνται να πληρώνουν και τις μετακινήσεις τους.
Ο ΟΑΣΑ επιρρίπτει τις ευθύνες για τη μη υπογραφή σύμβασης στο Υπουργείο Παιδείας.