Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Τι επιβεβαιώνει η περίπτωση της Αργεντινής; -Ποια η σχέση της με την πολιτική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α;


Τι δείχνει η νέα δικαστική απόφαση στις ΗΠΑ για το χρέος της Αργεντινής;



 Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, η κυβέρνηση της Αργεντινής βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα δικαστική απόφαση, που την υποχρεώνει να αποπληρώσει στο ακέραιο Αμερικανούς κατόχους ομολόγων, που δε συμμετείχαν στην αναδιάρθρωση του χρέους που έγινε το 2005 και το 2010. Συγκεκριμένα, δικαστήριο της Νέας Υόρκης αποφάσισε ότι οι επενδυτικές εταιρείες - μεγαθήρια (NML Capital Ltd, Elliot Management Corp΄s, NML Capital Ltd, Aurelius Capital Management), που είχαν στην κατοχή τους ομόλογα της Αργεντινής και αρνήθηκαν να τα ανταλλάξουν με νέα, πρέπει να τα πληρωθούν στο ακέραιο.

Χρυσή Αυγή: Ναζιστικό παραλήρημα του Ηλία Παναγιώταρου.Αισχρές συκοφαντίες ενάντια στο ΚΚΕ και ύμνοι για την χούντα του 1967.

 Όλη η δυσωδία από τον οχετό της φασιστικής προπαγάνδας μαζεμένη σε μια «έκδοση». Αυτό είναι η συνέντευξη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου στο περιοδικό «Crash» του Γ. Τράγκα.


Ξαναγράψιμο της ιστορίας στα μέτρα των ναζί του χτες και των υπερασπιστών της αστικής και ευρωενωσιακής ιδεολογίας του σήμερα (που κι αυτοί χτεσινοί είναι). Ύμνοι στο δικτάτορα Μεταξά και στη στρατιωτική δικτατορία του Παπαδόπουλου. Λάσπη και αισχρές συκοφαντίες ενάντια στο ΚΚΕ και στους κομμουνιστές.

HΠΑ: Κινητοποιήσεις των εργαζομένων της «Walmart».


Κινητοποιήσεις των εργαζομένων της «Walmart».


Από την κινητοποίηση εργαζομένων του "Walmart" στο Maryland

Η «Μαύρη Παρασκευή», η πλέον εμπορική ημέρα του χρόνου στις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεκίνησε ουσιαστικά από την Πέμπτη το βράδυ όταν οι μεγάλες αλυσίδες -όπως οι «Walmart», «Kmart», «Toys R Us», «Sears» και άλλες- άνοιξαν τις πύλες τους για τη «φρενίτιδα της κατανάλωσης».
Ωστόσο η φετινή «Μαύρη Παρασκευή» χρωματίστηκε και από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη «Walmart», όπου οι συνθήκες εργασίας προσομοιάζουν με κάτεργο και όπου ο συνδικαλισμός όχι μόνο απαγορεύεται αλλά διώκεται.

Από σήμερα οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν απ' την τσέπη τους τα φάρμακα.


Έναν  ακόμα Γολγοθά θα ανέβουν απ' το Σάββατο -και για μια τουλάχιστον εβδομάδα- οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι καθώς θα πληρώνουν εξ ολοκλήρου απ' την τσέπη τους τα φάρμακα. 
Τα νέα χαράτσια - τη στιγμή που οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τις συμμετοχές μέχρι 25% στα φάρμακα- έρχονται μετά την -κατά πλειοψηφία- απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) για την καθυστέρηση των οφειλών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και το αναδρομικό χαράτσι στους φαρμακοποιούς για το λεγόμενο rebate, που προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Να μην περάσει ο εκβιασμός της κυβέρνησης.Άρθρο του Ριζοσπάστη για τα εργασιακά.


Σε ωμό εκβιασμό καταφεύγει η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ προκειμένου να τρομοκρατήσει και να κάμψει τις έντονες αγωνιστικές αντιδράσεις των εργαζομένων ενάντια σε διαθεσιμότητα - απολύσεις.
Γρηγοριάδης Κώστας

 Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έστειλε τελεσίγραφο σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου που δεν έχουν δώσει τις λίστες με τους υπαλλήλους που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα. Υπενθυμίζει ότι ο νόμος του τρίτου μνημονίου ορίζει πως η μη έγκαιρη αποστολή των στοιχείων «αποτελεί σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα για το οποίο επιβάλλεται πειθαρχική ποινή προστίμου, η οποία ισούται με το 1/4 των αποδοχών των υπαλλήλων».

Omer Goldman: Στη φυλακή η νεαρή Ισραηλινή αντιρρησίας συνείδησης.


Το όνομά της είναι Omer Goldman, είναι 19 χρόνων και δηλώνει αντιρρησίας συνείδησης του Ισραηλινού στρατού (Shministim).


Η Omer αρνήθηκε να καταταγεί στον στρατό και αντιμετωπίζει ποινές φυλάκισης. Ο πατέρας της μάλιστα, δεν είναι ένας οποιοσδήποτε γονιός. Διετέλεσε αναπληρωτής επικεφαλής της Μοσάντ, και εξακολουθεί να θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στον τομέα της ασφάλειας στο Ισραήλ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ)

1982-2012
30 χρόνια ΚΚΕ(μ-λ)
Αποσπάσματα από την εισήγηση της σημερινής εκδήλωσης 

Σάββατο 24/11, 6:00 μ.μ. στο Πάντειο

Από την Προλεταριακή Σημαία που κυκλοφορεί από σήμερα


Τον περασμένο Ιούνη συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από τότε που, με ατμομηχανή την ΚΟΘ του τότε ΚΚΕ(μ-λ), μια ομάδα συντρόφων αποφάσισε να πάει κόντρα στην αποσύνθεση του παλιού ΚΚΕ(μ-λ) και να συνεχίσει την οργανωμένη δράση της προκειμένου να δώσει σάρκα και οστά σε μια σύγχρονη κομμουνιστική οργάνωση.
Δεν τηρήσαμε βέβαια τις ημερομηνίες με αυστηρότητα, όχι μόνο γιατί δεν το επέτρεψαν οι συνθήκες των προηγούμενων μηνών που ήταν πλήρεις σημαντικών εξελίξεων, αλλά κυρίως γιατί στις προθέσεις μας δεν ήταν μια εκδήλωση μνήμης και αποτίμησης αλλά μια εκδήλωση όπου θα εκθέταμε τις σκέψεις μας για τις κατευθύνσεις μας για το παρόν και το μέλλον της κομμουνιστικής προοπτικής της εργατικής τάξης, του λαϊκού επαναστατικού κινήματος και της σοσιαλιστικής διεξόδου.

Νότιος Αφρική: «Χιλιάδες απολύσεις στα μεταλλωρυχεία λόγω των απεργιών» προαναγγέλει εκπρόσωπος των εργοδοτών.


Την Παρασκευή σε δηλώσεις προχώρησε ο γενικός διευθυντής του Επιμελητηρίου των Μεταλλωρυχείων της Νότιας Αφρικής και εκπρόσωπος της εργοδοτικής ένωσης που δραστηριοποιείται στον κλάδο, Μπ. Σιμπίγια.


Συγκεκριμένα είπε: "Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις του χρόνου, κατά το πρώτο τρίμηνο (...) δεν ξέρω τους ακριβείς αριθμούς αλλά μπορώ να σας πω ότι θα είναι πιθανότατα χιλιάδες, ίσως πάνω από 10.000 ή και περισσότερες" και πρόσθεσε ότι "οι συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις από τις αρχές Αυγούστου επηρέασαν την κερδοφορία".