Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου-Γαλλία : Κατέστρεψαν 300 καταυλισμούς των Ρομά

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταδικάζει την καταστροφή, ύστερα από εντολή του Γάλλου Προέδρου Ν. Σαρκοζί 300 καταυλισμών των Ρομά στη χώρα του.
Γνωρίζουμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες προετοιμάζουν βαριές επιθέσεις και σε άλλα στρώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στα οποία ανήκει και η πλειοψηφία των Ρομά.
Στη χώρα μας έχουμε δει να επαληθεύεται άπειρες φορές η παροιμία που λέει «όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού σου, θα πάρει και το δικό σου φωτιά». Οι επιθέσεις που εξαπολύονται σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες από την Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις που υποκλίνονται στην πολιτική της δε γίνονται για την προστασία του λαού.

ΔΝΤ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, Σύνοδος για την αποθέωση της απασχολησιμότητας- Το Σεπτέμβρη στο Οσλο, με προσκεκλημένο τον Ελληνα πρωθυπουργό

Τα οφέλη που προκύπτουν για το κεφάλαιο από το τσάκισμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων με αφορμή την κρίση, επιχειρούν να δρέψουν τώρα οι κάθε είδους οργανισμοί και κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας. Μ' αυτό το στόχο, το ΔΝΤ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας, συγκαλούν σύνοδο για την απασχόληση στις 13 Σεπτέμβρη στο Οσλο, με την παρουσία μάλιστα και του Ελληνα πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου!
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, αντικείμενο της συνόδου είναι «οι προκλήσεις στην ανάπτυξη, στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική συνοχή». Στην πραγματικότητα, η σύνοδος αναμένεται να αποθεώσει την απασχολησιμότητα και να εστιάσει σε όλα εκείνα τα μέτρα που περιλαμβάνονται και στη νέα στρατηγική «ΕΕ 2020».

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ (ΣΕΤΔ)


Δημοσιονομικές χρεοκοπίες, πολιτικές κρίσεις, εργατικές εξεγέρσεις
     Ένα νέο στάδιο της καπιταλιστικής χρεοκοπίας

Η αποτυχία των κρατικών σχεδίων διάσωσης
1.      Η διεθνής καπιταλιστική χρεοκοπία έχει μπει, σαφώς, σε μια φάση πολύ πιο εκρηκτική από εκείνη του Σεπτεμβρίου 2008, όταν η χρεοκοπία της Λήμαν Μπράδερς απείλησε να προκαλέσει  την κατάρρευση όλης της παγκόσμιας οικονομίας. Η γιγάντια επιχείρηση διάσωσης του τραπεζιτικού συστήματος που ακολούθησε εκείνη την χρεοκοπία οδήγησε σε μια δημοσιονομική κρίση χωρίς προηγούμενο και σε μια επικείμενη κατάσταση παύσης πληρωμών πολλών κρατών. Ξεσκεπάστηκαν έτσι οι αγιάτρευτοι περιορισμοί της επέμβασης του κράτους για την διάσωση της παγκόσμιας οικονομίας από την καπιταλιστική χρεοκοπία και  την ανασυγκρότηση εκείνων ακριβώς των βάσεων που προκάλεσαν την έκρηξη.