Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό "Επίκαιρα".Πέφτει 3 μονάδες σε ένα μήνα Ν.Δ, πέμπτο κόμμα το ΠΑ.ΣΟ.Κ με 11 %. Γράφει ο Red Star.


Στα "Επίκαιρα" που κυκλοφορούν την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, δημοσιεύεται δημοσκόπηση της VPRC


Στην παρένθεση η αύξηση ή μείωση του ποσοστού του κάθε κόμματος από την έρευνα της VPRC τον Ιανουάριο του 2012.


Νέα Δημοκρατία     27,5 %   ( -3,0 )
Δημ.Αριστερά          16  %    ( +3,0 )
Κ.Κ.Ε                        14  %    ( +1,5 )
ΣΥ.ΡΙΖ.Α                   13,5 %   ( +1,0 )
ΠΑ.ΣΟ.Κ                   11  %     ( -1,0 )

Συνέντευξη Τύπου Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΣΥΝ, Ηρώ Διώτη, βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ.


(Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν εκτός από τη βουλευτή, ο Πέτρος Παπαγεωργίου γραμματέας της Κίνησης Λάρισας του ΣΥΝ και ο Δημήτρης Γελαλής, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ)
Εισήγηση Σ/Τ Ηρώς Διώτη
Την Κυριακή ζήσαμε την πιο μεγαλειώδη συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, ενάντια στην νέα δανειακή σύμβαση στην Αθήνα, στη Λάρισα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Ο λαός σαφώς μίλησε, μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα. Το μνημόνιο 2 το ψήφισαν 199 βουλευτές και το αποδέχονται μερικές δεκάδες μεγαλοεπιχειρηματιών η Τρόικα και οι δανειστές, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι το απορρίπτει όλη η χώρα.

Και μνημόνιο 2 και ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ! Reuters: Η ΕΕ εξετάζει την αναβολή όλου του πακέτου της Ελλάδας.


Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο συντεταγμένης χρεοκοπίας της Ελλάδας, αφού όλο και περισσότεροι αξιωματούχοι μιλούν στο Reuters για αναβολή της βοήθειας για μετά τις εκλογές.




Το ενδεχόμενο συντεταγμένης χρεοκοπίας εντός Ευρωζώνης εξετάζουν τώρα στις Βρυξέλλες. Αυτό συνάγεται από τις πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με τις οποίες «αξιωματούχοι της Ευρωζώνης μελετούν τρόπους για να καθυστερήσουν μέρος ή ακόμη και όλο το δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, αποφεύγοντας ταυτόχρονα μια άτακτη χρεοκοπία.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι καθυστερήσεις αυτές μπορεί να διαρκέσουν μέχρι τις αναμενόμενες εκλογές του Απριλίου.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε. για την παραίτηση του Κ. Παπούλια από τον προεδρικό μισθό

                   Σχόλιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας

Οι πολιτικοί κρίνονται πρωτίστως από τη θέση που παίρνουν απέναντι στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και τις κρίσιμες επιλογές που οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση. Κρίνονται απ' τη θέση που παίρνουν απέναντι σ' αυτούς που απειλούν το λαό και τον εκβιάζουν. Αν αυτά τα αποδέχονται ή τα ανέχονται, τότε ακόμα κι αν αρνούνται την οικονομική αποζημίωση ή μισθό, το μόνο αποτέλεσμα είναι να δίνουν άλλοθι στα αντιλαϊκά μέτρα.

Ο Καρατζαφέρης δεν πληρώνει τους εργαζομένους του!


Εργασιακό μεσαίωνα επιβάλλει στις επιχειρήσεις του, σύμφωνα με καταγγελίες, ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ., Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος δεν καταβάλει ούτε τις νόμιμες  αποδοχές στούς εργαζόμενους του και την ίδια ώρα ως πολιτικός διεκδικεί σε τηλεοπτικά παράθυρα τα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών





Όπως μάλιστα καταγγέλλειεργαζόμενος δημοσιογράφος επί 15 συναπτά έτη στην εφημερίδα «ΑΛΦΑ 1», ιδιοκτησίας του Γιώργου Καρατζαφέρη, παραμένει ο ίδιος και άλλοι συνάδελφοί του απλήρωτοι εδώ και μήνες, ενώ απαιτεί την πτώχευση της επιχείρησης καθώς σήμερα εκδικάζεται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η επικείμενη υπόθεση μη καταβολής δεδουλευμένων από την ιδιοκτησία της εφημερίδας.

Δήλωση του Δ.Παπαδημούλη για τις αποδοχές και τις συντάξεις των βουλευτών μετά και τη σημερινή ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αποδοχές και τις συντάξεις των βουλευτών μετά και τη σημερινή  ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, δήλωσε τα εξής:  

Έχουμε ζητήσει εδώ και δυο χρόνια την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και τη δραστικότερη περικοπή των αποδοχών και των άλλων προνομίων των βουλευτών.  Η σημερινή ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας πιέζει το προεδρείο της Βουλής, αλλά και τα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ να υποστηρίξουν έμπρακτα ανάλογες πρωτοβουλίες.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για τις δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου & τις εξελίξεις στο Eurogroup.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για τις δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου 15/2/12



Τα κόμματα της συγκυβέρνησης και της ΕΕ έως τώρα με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να κρύψουν από το λαό τα μεγάλα αδιέξοδα και τις οξυμμένες αντιθέσεις που υπάρχουν μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Τώρα που αυτά δεν κρύβονται, επιχειρούν, ακόμα πιο κινδυνολογικά, να εμφανίσουν τα δικά τους αδιέξοδα ως διλήμματα του λαού.
Οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι πιο αποφασιστικά πρέπει να απορρίψουν την τρομοκρατία και να τους απαντήσουν: Αρνούμαστε την εξαθλίωση με ή χωρίς ευρώ.

Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση-εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σάββατο 18 Φλεβάρη, ώρα 6.30 μ.μ. Σινέ Κεραμεικός



Γράμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ 
προς τους αγωνιστές του κινήματος και τις δυνάμεις της Αριστεράςγια τη διαμόρφωση αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής
 
Εργαζόμενοι/ες, συναγωνιστές/τριες!
           
Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι δυνάμεις του συστήματος, οι τραπεζίτες, ο ΣΕΒ, η ΕΕ, το ΔΝΤ και το πολιτικό τους προσωπικό, βουλιάζουν στην κρίση. Εντείνεται η ύφεση, αυξάνει η φτώχια και η ανεργία, σφίγγει η θηλιά του χρέους.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ- Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά της λιτότητας-Έρευνα δείχνει πως το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η ζωή ήταν καλύτερη κατά τη διάρκεια του σοσιαλισμού !




Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής λιτότητας συνεχίζονται στη Ρουμανία παρά το δριμύ ψύχος και τις έντονες χιονοπτώσεις που πλήττουν το τελευταίο διάστημα τη χώρα. Με το αίτημα της παραίτησης του Προέδρου Τράιαν Μπασέσκου και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών οι Ρουμάνοι κατέβηκαν σε κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις της Ρουμανίας προειδοποιώντας πως θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους. Στα βορειοανατολικά της χώρας, στη Σουτσεάβα οι διαδηλωτές για πέμπτη συνεχόμενη βδομάδα συγκεντρώθηκαν και πάλι έξω από το διοικητικό μέγαρο, στη πόλη Σιμπίου, όπου πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τις 16 Γενάρη, φώναξαν συνθήματα κατά του Προέδρου, της νέας κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μιχάι Ράζβαν Ουνγκουρεάνου, ενώ στη πόλη Πλοέστι οι διαδηλωτές συνέχισαν τις διαμαρτυρίες τους για 31η ημέρα.
Αναπολούν το σοσιαλισμό

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλη: Τα στοιχεία της Eurostat για την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στην Ελλάδα σοκάρουν



Δ. Παπαδημούλης: «Η κυβερνητική πολιτική αυξάνει ακραία τη φτώχεια και συρρικνώνει το κοινωνικό κράτος»
Στη Βουλή φέρνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης με επίκαιρη ερώτησή του, τα σοκαριστικά στοιχεία της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στην Ελλάδα.
Ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος  στοιχεία  της Εurostat  υπογραμμίζει ότι το ποσοστό των ανθρώπων που απειλείται από τη φτώχεια στην Ελλάδα φτάνει το 27,7% του πληθυσμού από 20,1% το 2009, δηλαδή αύξηση μόνο σε ένα έτος κατά 7,7%, με αποτέλεσμα να είναι το έκτο υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου ο αντίστοιχος μέσος όρος είναι 16,4%.

Του Παναγιώτη ΜΕΝΤΡΕΚΑ-Στο ΚΚΕ δεν πιάνουν ούτε προβοκάτσιες, ούτε απειλές



Το μόνο που δεν έγραψε ο Ι. Κ. Πρετεντέρης στα χτεσινά «ΝΕΑ» είναι ότι τελικά για τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ το 1933 στη Γερμανία ευθύνονταν οι κομμουνιστές. Οτι δεν ήταν προβοκάτσια των χιτλερικών (που με κοινοβουλευτικές διαδικασίες και με τη στήριξη του γερμανικού κεφαλαίου, των αστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων ήταν στην κυβέρνηση), γιατί τέτοιοι μηχανισμοί μυστικών κρατικών υπηρεσιών, κέντρων και μηχανισμών δεν υπήρξαν ούτε υπάρχουν. Κατά τα γραφόμενά του, αυτό που υπάρχει είναι μόνο «εξτρεμιστές» οργανωμένοι, που μπορεί «να μην είναι απαραιτήτως μέλη του ΚΚΕ» (πώς μας κάνατε τέτοια χάρη, κ. Πρετεντέρη; Στην περίοδο εκπτώσεων οφείλεται;) που όμως «παίρνουν στα σοβαρά ότι ο καπιταλισμός καταστρέφει τη χώρα» που λέει το ΚΚΕ... Αυτοί, λοιπόν, κάψανε την Αθήνα την Κυριακή του 2ου μνημονίου!

13ο Συνέδριο ΠΟΕΔΗΝ: Ήττα των μνημονιακών, άνοδος των Αριστερών δυνάμεων



Έγινε την προηγούμενη βδομάδα, 7 - 9 Φλεβάρη, το 13ο συνέδριο της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία, ΠΟΕΔΗΝ.

Στο Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ συμμετείχαν και ψήφισαν 771 σύνεδροι έναντι 937 συνέδρων του προηγούμενου συνεδρίου το 2009. Δηλαδή 166 λιγότεροι σύνεδροι!

Ο λόγος που οι σύνεδροι φέτος ήταν κατά αρκετοί λιγότεροι ήταν λόγω της μικρότερης συμμετοχής των εργαζομένων στις εκλογές των πρωτοβάθμιων σωματείων (στα διάφορα νοσοκομεία) απ΄ όπου προκύπτουν οι αντιπρόσωποι στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ.

15 Φεβρουαρίου 2010-15 Φεβρουαρίου 2012.Τους κράζαμε από τότε, έτσι δεν είναι ;Τι έγραφε έξαλλος ο Matrix1917 για το ΠΑΣΟΚ 2 χρόνια πριν.



Ο τίτλος της ανάρτησης που είχα κάνει 2 χρόνια πριν ήταν αυτός:


Nα δεις που κάποτε θα μας πουνε και μαλ...ς να δεις που κάποτε θα μας πούνε και χαζούς.Τάδε έφη Matrix1917


Καυστικά έγραφα μεταξύ άλλων:


Μήπως είσαι τελικά μαλ...ας ; Ρε ο Σημίτης και ο Παπανδρέου πιστεύουν ότι και χαζός είσαι και μαλ..ας.Θα σου κόψουν τον 14αρτο μισθό και θα πεις και ευχαριστώ ; Ρε αδέλφια ξυπνήστε, βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει.