Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Γράφει ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ:Σε καλή μεριά!


Σε καλή μεριά!


Ήταν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που ο πρώην πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος έκρινε σκόπιμο να δώσει επιστολή με τα 77 μέτρα του μνημονίου άμεσης εφαρμογής, από τα οποία, όπως έλεγε, δε θα έπρεπε να παρεκκλίνει ο τόπος, ανεξαρτήτως ετυμηγορίας της κάλπης.
Φυσικά, το καθένα από αυτά τα 77 μέτρα μεταφράζεται σε νέα βάρη - πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ - στις πλάτες του λαού.

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΑΡ Ο ΣΤ. ΜΠΑΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ



Επιβεβαιώνονται τελικά  οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για αποχώρησή του κορυφαίου και ιδρυτικού στελέχους του κόμματος, Στέφανου Μπαγιώργουαπό τη ΔΗΜΑΡ. Ένα ακόμη ηχηρό δείγμα της τεράστιας εσωκομματικής κρίσης που σοβεί  εντός της  Δημοκρατικής Αριστεράς.  
 Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τόσο ο ίδιος όσο και μια μεγάλη ομάδα στελεχών και μελών του κόμματος, πρόκειται την επόμενη εβδομάδα κι επισήμως να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους και να αποχωρήσουν από την ΔΗΜΑΡ. 

ΡΩΣΙΑ - Η συκοφαντία της «εθνικής προδοσίας» δεν «κολλά» στους μπολσεβίκους!



Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, απαντώντας σε ερωτήσεις στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας της Ρωσίας (Ανω Βουλή) την περασμένη Τετάρτη (27/06), προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου αντικομμουνιστική επίθεση κι αναφερόμενος στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, δήλωσε πως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «ιμπεριαλιστικός» και πως η Ρωσία ηττήθηκε σ' αυτόν εξαιτίας της «εθνικής προδοσίας των μπολσεβίκων», που υπέγραψαν συμφωνία χωριστής ειρήνης στο Μπρεστ - Λιτόφσκ με τους Γερμανούς. Οπως είπε, «στην ουσία, η χώρα μας νικήθηκε από την ηττημένη πλευρά.

Δήλωση Ν. Χουντή για τη Σύνοδο Κορυφής


Με αφορμή την απόφαση της Συνόδου Κορυφής o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής όπως έχει δημοσιευτεί σήμερα το πρωί (Εuro Area Summit Statement 29.06.2012) μπορώ να δηλώσω τα εξής.
Πρώτον: Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής σηματοδοτεί ένα πρώτο ρήγμα στις πολιτικές που προσπαθούν να ρίξουν τα βάρη της μεγάλης δημοσιονομικής και τραπεζικής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη στις πλάτες των εργαζομένων προσβάλλοντας ταυτόχρονα την ανεξαρτησία, την κυριαρχία αλλά και την δημοκρατία στις χώρες-μέλη της ΕΕ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την επιστολή Σαμαρά 29/6/2012





Η επιστολή του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στους ηγέτες της ΕΕ επιβεβαιώνει ότι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, η οποία προβλήθηκε κατά κόρον στην προεκλογική περίοδο από όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ, είχε καθαρά ψηφοθηρικό χαρακτήρα.

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ AYTOKTONIA ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΠΗΔΗΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΞΩΣΗ !




Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας εβδομηντάχρονος, όταν δικαστικός επιμελητής πήγε να του παραδώσει έγγραφο για έξωση.
Ο δικαστικός επιμελητής χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού του άνδρα, στο Γαλάτσι. Όταν του ανακοίνωσε το λόγο της επίσκεψης, εκείνος βγήκε στο μπαλκόνι και απειλούσε ότι θα πέσει στο κενό, αν ο δικαστικός επιμελητής δεν φύγει.

Σωματείο εργαζομένων στη WIND: κατάπτυστη και απαράδεκτη η στάση της Διοίκησης


Δελτίο Τύπου του Σωματείου των Εργαζομένων στη WIND


Τετάρτη 28/6/2012


Την Δευτέρα 24 Ιουνίου η Διοίκηση της εταιρίας κάλεσε δια τηλεφώνου το ΔΣ του σωματείου σε εσπευσμένη συνάντηση προκειμένου να το ενημερώσει για κάτι «ευχάριστο» χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες. Στην συνάντηση που έγινε μετά από λίγη ώρα,ενημερωθήκαμε για την απόφαση της διοίκησης να τρέξει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου σε συγκεκριμένα τμήματα, με έναρξή της λίγα λεπτά μετά την συνάντηση μας.

Σύννεφα πολέμου...


Του Δημήτρη Μυ- www.topontiki.gr

Μπορεί να είναι ...σύμπτωση, ωστόσο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Περσικού κόλπου κλιμακώνεται επικίνδυνα η συγκέντρωση τεράστιας δύναμης πυρός. Ακούσαμε τις προηγούμενες μέρες για την κάθοδο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μοίρας του Ρωσικού στόλου. Σήμερα, ας δούμε την απάντηση...
Σύμφωνα με τις επίσημες αμερικανικές ανακοινώσεις μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα, στην εύφλεκτη περιοχή, ανοιχτά της Συρίας καθώς και στον Περσικό Κόλπο σπεύδουν οι εξής δύνάμεις:

ΠΑΜΕ : Για την κατάργηση της επιδότησης των τροφείων στα νέα ζευγάρια.


Για την κατάργηση της επιδότησης των τροφείων στα νέα ζευγάρια



Πάνω από ένα εκατομμύριο άνεργοι, η πλειοψηφία κυρίως νέοι. Χιλιάδες νέοι ανασφάλιστοι, χιλιάδες εργαζόμενοι κυνηγούν με το δόκανο το μεροκάματο, χιλιάδες πτυχιούχοι εκτός του αντικείμενου τους αναζητούν εργασία, χιλιάδες επιδοτούμενοι εργάτες αλλά παράλληλα απλήρωτοι από τα διάφορα προγράμματα εργασίας.
Άνεργοι και απλήρωτοι εργαζόμενοι που καλούνται την ίδια στιγμή να πληρώσουν διάφορα χαράτσια και φόρους που ξεπερνούν την πραγματικότητα. Παράλληλα χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις, μειώσεις μισθών, 400 ευρώ μισθός στους νέους κάτω των 25 ετών εφόσον δουλεύουν 8ωρο, 200 ευρώ μισθός στους part time και στις συμβάσεις μαθητείας, τσάκισμα των οικογενειακών επιδομάτων, μείωση του επιδόματος ανεργίας, χτύπημα στα επιδόματα μητρότητας κλπ
Και όμως δεν υπάρχει φρένο.
Τώρα καταργούν και τις επιδοτήσεις των τροφείων στα νέα ζευγάρια.

To K.K.E. για την καταστροφή μνημείων του Άρη Βελουχιώτη.


Το ΚΚΕ καταγγέλλει τα φασιστοειδή που αυτοαποκαλούνται «Ε.Ο. 1821» για την καταστροφή μνημείων του Άρη Βελουχιώτη στη Μεσούντα της Άρτας και στην Καλοσκοπή Φωκίδας.



Μάλιστα, η εν λόγω «οργάνωση» με την ανακοίνωσή της απειλεί ανοιχτά το ΚΚΕ και τους αγωνιστές εργάτες.
Πρόκειται για φασιστική ομάδα που δρα στο έδαφος της 5ης φάλαγγας της αστικής τάξης, που όπως όλοι οι όμοιοί τους αξιοποιούνται πολύμορφα για το τσάκισμα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, για την τρομοκράτηση του λαού και πρωτίστως για το λυσσαλέο χτύπημα στην πρωτοπορία της εργατικής τάξης, στο ΚΚΕ. Οι δημόσιες αρχές έχουν ευθύνη και δεν πρέπει να αδιαφορούν απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιεί το χαράτσι της ΔΕΗ !

Σε συνάντηση χτες με τη διοίκηση της Επιχείρησης, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε να εξαιρεθούν από τις διακοπές ρεύματος μόνο τα πλέον εξαθλιωμένα τμήματα του λαού.





Ενα μεγάλο «ναι» στο χαράτσι είπε χτες ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στη ΔΕΗ, όπου ζήτησε να παγώσουν οι διακοπές ρεύματος μόνο για τα πλέον εξαθλιωμένα τμήματα του λαού!
Συγκεκριμένα, ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για «τα κομμάτια του πληθυσμού»που αδυνατούν να αποπληρώσουν χαράτσια και λογαριασμούς ρεύματος. Επικαλέστηκε μάλιστα τον«υψηλό δείκτη κοινωνικής ευθύνης που η ΔΕΗ έχει αποδείξει ότι διαθέτει» (!) για να ζητήσει από τον πρόεδρό της να παγώσουν οι διαδικασίες διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρις ότου αποφανθεί η Βουλή για το θέμα.

Η απόγνωση και η δύναμη του 70%

 Εικόνες ταχείας "αφρικανοποίησης" της Ελλάδας, αλλά και των άλλων χωρών του ευρωμεσογειακού Νότου, καταγράφουν οι εκθέσεις της Κομισιόν και του ΟΟΣΑ. Όσο κι αν παραξενεύει, οι στατιστικές υπηρεσίες των διεθνών οργανισμών διαπιστώνουν τα δεινά που προκαλεί η πολιτική των προϊσταμένων τους.

Άνεργοι οικογενειάρχες, άστεγοι πρώην μεσαίοι, μορφωμένοι με θρυμματισμένο βιοτικό επίπεδο, νέοι που ψάχνουν ελπίδα στην ξενιτιά, απόκληροι συνταξιούχοι, ανήμποροι γέροι χωρίς φάρμακα, όλοι αυτοί συγκροτούν το πλήθος της απόγνωσης. Δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι, είναι η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας! Πολλοί απ' αυτούς κατανίκησαν τον φόβο, έκαναν ένα βήμα μπροστά, αναγνώρισαν την ελπίδα στη δυνατότητα ανατροπής που αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εξαφανίστηκαν μετά τις εκλογές. Υπάρχουν και ο αριθμός τους μεγαλώνει μαζί με την απόγνωση και την οργή.

Τι να προσδοκούν από μια κυβέρνηση που συμπεριφέρεται σαν να μην έγιναν εκλογές; Που τοποθετεί υπουργό Οικονομίας τον φανατικό υπέρμαχο του Μνημονίου; Αυτόν που θεωρούσε ότι η ύφεση δεν φέρνει κοινωνική καταστροφή, αλλά... ευκαιρίες για ανάπτυξη;

Η ανεργία διαλύει Ελλάδα και Ευρώπη

Τετρακόσιες χιλιάδες θέσεις εργασίας χάθηκαν στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τη σχετική τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν για την κοινωνική κατάσταση στην Ε.Ε. Το ίδιο διάστημα χάθηκαν 660.000 θέσεις εργασίας στην Ισπανία, 210.000 θέσεις στην Πορτογαλία και 180.000 θέσεις στην Ιταλία. Ειδικά για την Ελλάδα η έκθεση αναφέρει ότι αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση της απασχόλησης το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου και ιδίως στους τομείς των υπηρεσιών και των κατασκευών.
 Τα στοιχεία αυτά, που, λόγω των τυπικών κριτηρίων με τα οποία έχουν συλλεχθεί, όσο μαύρα κι αν είναι, δεν αρκούν για να περιγράψουν την πραγματικότητα της ανεργίας, η οποία καμουφλάρεται με διάφορους τρόπους μέτρησης και με την ανάδειξη των μορφών υποαπασχόλησης σε πραγματική εργασία. 

Το ΚΚΕ για τη Σύνοδο:«Κοροϊδία»

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής για τη Σύνοδο Κορυφής:

"Τίποτα καλό δεν πρέπει να περιμένει ο λαός από τη Σύνοδο της ΕΕ, όπου συζητούνται οι υπερεξουσίες της Κομισιόν που θα ισχυροποιήσουν τη δικτατορία των μονοπωλίων.

Τα περί «καλής» και «κακής» επαναδιαπραγμάτευσης αποτελούν κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων. Δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, που οι εταίροι της αλληλοσφάζονται για την κυριαρχία, όμως όλοι μαζί τσακίζουν τους λαούς.