Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Όχι στη νέα συμφωνία παράτασης των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και της επιτροπείας.

Η χτεσινή κοινή δήλωση του Eurogroup, την οποία αποδέχτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, αποτελεί απαράδεκτη υποταγή στις απαιτήσεις των δανειστών. 


Έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τον πόθο, τις προσδοκίες και τις διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος και του λαού για τερματισμό της λιτότητας και έξοδο από τα καταστροφικά μνημόνια και την ταπεινωτική επιτροπεία , για ρήξη και όχι συμβιβασμό με τα συμφέροντα των τραπεζιτών για να πάρουμε πίσω όσα μας λεηλάτησαν και να κατακτήσουμε όσα μας αξίζουν.

Οι Συνθήκες της ΕΕ, οι τυφλές ελπίδες και η μόνη διέξοδος.

Του Κώστα Παπαδάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος



  

H στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στις διαπραγματεύσεις με βάση τη «δανειακή σύμβαση» και το μνημόνιο είναι αποκαλυπτική. Προσφέρεται για συμπεράσματα, αφού αξιοποιείται ήδη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που δηλώνουν ότι η κυβέρνηση κλέβει τη δική τους πολιτική.
Είναι σημαντικό, ασφαλώς, το να συνειδητοποιείται ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει το λαό, ότι η πολιτική της είναι αντιλαϊκή, υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα.

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου : Να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα οι ναυτεργάτες της ΝΕΛ.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, επισκέφτηκε  τα καράβια της ΝΕΛ «ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ» και «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ». που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και έκφρασε την συμπαράστασή του στους απλήρωτους εργαζόμενους που φτάνουν να τους χρωστούν μέχρι και 8 μήνες

Είναι αυτή η γνωστή φάρα των εφοπλιστών  που απολαμβάνουν την φοροασυλία και βγάζουν δις ευρώ στις πλάτες των εργαζομένων.  Είναι αυτοί που στο όνομα της φιλανθρωπίας πετάνε ψίχουλα στους άνεργους και στα παιδιά τους και από την άλλη έχουν κακοπληρωμένα πληρώματα.

ΚΚΕ: Σχόλιο για τη συμφωνία της κυβέρνησης.

Σε σχόλιό του για τη συμφωνία της κυβέρνησηςτο Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Όσο επικίνδυνη είναι η επέκταση του μνημονίου που συμφώνησε η κυβέρνηση, άλλο τόσο επικίνδυνη είναι η προσπάθεια να νομιμοποιήσει αυτή τη συμφωνία, φορτώνοντάς την στο λαό και εμφανίζοντάς την ως προϊόν της λαϊκής θέλησης.

Αμόλα αξιοπρεπώς καλούμπα!...Της Λιάνας Κανέλλη.

Αμόλα αξιοπρεπώς καλούμπα!



 Μπορεί κάποιος να κάμει την ανάγκη φιλοτιμία κι έτσι να εμφανίζει αυτό που κατ' ανάγκη γίνεται ως κάτι που γίνεται οικειοθελώς. Ωραία όλα αυτά, συνοδευόμενα συχνά κι από το σύνηθες, την καραμέλα των ημερών, αξιοπρέπεια. Ανοίγεις το λεξικό και για την αξιοπρέπεια βρίσκεις, ως πλήρες ερμήνευμα στο ουσιαστικό, πως πρόκειται για σεβασμό κι εκτίμηση στον εαυτό μας, αλλά χωρίς έπαρση και τήρηση των κανόνων σωστής συμπεριφοράς, ευγένεια δε ήθους.