Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Υγειονομικοί, Μαζική και μαχητική η πρώτη απάντηση (βίντεο και φωτογραφίες)

Μια πρώτη και μαζική απάντηση από τους υγειονομικούς πήρε σήμερα η κυβέρνηση με τη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας και την πορεία προς το Σύνταγμα. Το συλλαλητήριο συγκροτήθηκε κατά κύριο λόγο από τους εργαζόμενους των νοσοκομείων που κλείνουν ή έκλεισαν και οι εργαζόμενοί τους βγαίνουν σε διαθεσιμότητα, Φλέμινγκ, Γ.Ν. Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Πολυκλινική. Πέρα από αυτά συμμετείχαν εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία που αποδυναμώνονται σημαντικά μιας και απολύονται συνάδελφοί τους που προέρχονται από τα πρώην ΙΚΑ, την Αγία Όλγα, με δύο πανό των σωματείων Αγία Όλγα και 7ου, και το Σισμανόγλειο δηλαδή. Πανό είχαν επίσης το Γενικό Κρατικό της Μεσογείων, το ΚΑΤ, το Αττικό, το Θριάσιο, ο Ευαγγελισμός. Συμμετείχαν και εργαζόμενοι από νοσοκομεία που δεν είχαν πάρει ή δεν κατέβασαν πανό στη πορεία σιχτιρίζοντας αρκετοί τις διοικήσεις των σωματείων τους. Επιπλέον ήταν εκεί και το ΠΑΜΕ μαζί με λαϊκές επιτροπές γειτονιών καθώς και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και φορείς συνταξιούχων.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τους παιδικούς σταθμούς.Η προσχολική αγωγή δεν είναι πολυτέλεια.Είναι βασική ανάγκη...

Τα στοιχεία που ανακοινώνει η κυβέρνηση, σχετικά με τον αριθμό των παιδιών που δε θα γίνουν δεκτά σε παιδικούς σταθμούς για τη φετινή χρονιά με βάση το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, δεν αποτυπώνουν ούτε στο ελάχιστο την πραγματική κατάσταση και το μέγεθος του προβλήματος.



Αποσιωπά το γεγονός ότι έχει εκ των προτέρων απορρίψει δεκάδες χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών, αυστηροποιώντας τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα και μάλιστα με κριτήριο το οικογενειακό εισόδημα του 2011.

Τηλεφωνική παρέμβαση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στον Υπ. Υγείας Α. Γεωργιάδη.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, πραγματοποίησε σήμερα τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη, με θέμα το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις δημοσίων νοσοκομείων.



Με αφορμή και τη σημερινή συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με εκπροσώπους του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας και των δήμων της περιοχής, μετέφερε στον υπουργό Υγείας την ανησυχία των κατοίκων και των φορέων της Δυτικής Αθήνας σε σχέση με τη συρρίκνωση του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» (πρώην Λοιμωδών), που οδηγεί στο κλείσιμο του.

Δημήτρης Κουτσούμπας : Αναβάθμιση και όχι κατάργηση των νοσοκομείων.

Συνάντηση με τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας και εκπροσώπους της Τοπικής Διοίκησης, είχε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ



Συνάντηση για το θέμα της κατάργησης του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» και τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων, είχε χτες το μεσημέρι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ). Στη συνάντηση, που έγινε στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, εκτός από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του ΑΣΔΑ, συμμετείχαν επίσης ο δήμαρχος Αιγάλεω Χρήστος Καρδαράς και εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών Αγίας Βαρβάρας και Πετρούπολης. 

Ανησυχητικές εξελίξεις.Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τα γεγονότα στην Πρεμετή της Αλβανίας.

Στο σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:



«Το ΚΚΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Πρεμετή της Αλβανίας και για το τι πραγματικά κρύβεται πίσω από αυτές, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που γίνεται προσπάθεια από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τις αστικές κυβερνήσεις να υποδαυλιστούν εθνικιστικοί και θρησκευτικοί διχασμοί, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών στην ευρύτερη περιοχή.