Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας χαιρετίζει τους αντιπροσώπους του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.


Το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας χαιρετίζει τους αντιπροσώπους του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και εύχεται στο Συνέδριο επιτυχή και παραγωγική δουλειά για την επεξεργασία στρατηγικών και τακτικών αποφάσεων για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ταξικής πάλης των εργαζομένων!


Τα κόμματά μας δεν έχουν απλά κοντινές ή και συμπίπτουσες στα περισσότερα ζητήματα θέσεις, αλλά και δουλεύουμε σε πολλά ζητήματα μαζί. Για παράδειγμα, το ΚΕΚΡ θεωρεί ότι έχουμε κι εμείς συμβάλει στη διαδικασία της επεξεργασίας των θέσεων του ΚΚΕ για την πείρα της οικοδόμησης του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ.

ΣΚΑΪ - Τράγκας: Το λιβανιστήρι του ναζισμού.Άρθρο του 902.gr


Βήμα προβολής, εξωραϊσμού και «εξανθρωπισμού» του φασιστικού - ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής παρείχαν ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ και η εκπομπή του Γιώργου Τράγκα την Κυριακή το βράδυ.


Τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Παππάς, Παναγιώταρος, Κασιδιάρης και Ματθαιόπουλος) κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με τον Γ. Τράγκα και από κοινού, παρουσιαστής και προσκεκλημένοι, έπλεξαν το εγκώμιο της Χρυσής Αυγής, λιβάνισαν το φασισμό, αθώωσαν τα εγκλήματα των ναζί και των στρατιωτικών καθεστώτων στην Ελλάδα.

Λίγα λόγια για τη Βόρεια Κορέα από την Φραγκίσκα Μεγαλούδη - Αναδημοσίευση.


   Λίγα λόγια για τη Βόρεια Κορέα- Αναδημοσίευση ανάρτησης που έκανε λίγες μέρες πριν στο μπλογκ της ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ η μοναδική Ελληνίδα που ζούσε στην Βόρεια Κορέα, Φραγκίσκα Μεγαλούδη




Όποτε αναφέρω  ότι ζώ στη Βόρεια Κορέα, η αντίδραση των περισσοτέρων είναι να με ρωτήσουν αν κάνω πλάκα. Και αμέσως μετά το κλασσικό "και τι κάνεις εκεί";
Η αλήθεια είναι ότι και εγώ προτού έρθω, πιθανόν να είχα τις ίδιες απορίες.

Θυμάμαι ότι η πρώτη φορά που άκουσα για την Βόρεια Κορέα ήταν στην δεκαετία του 90 όταν ένας φοβερός λιμός είχε πλήξει τη χώρα.

Γεννήματα της άνοιξης...Της Λιάνας Κανέλλη.


Πήρε να φουντώνει η άνοιξη με τα αναμενόμενα και πάντα ερμηνευμένα υποκειμενικά, σκαμπανευάσματά της. 


Σα να φεύγει η μυρουδιά της ναφθαλίνης, βαριά αλλά πάντα με κείνη την οικεία θαλπωρή της οικειακής στοργής. Ο πολιτισμός ενός λαού επιμένω πως φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις συμφορές, τις φυσικές καταστροφές, τις ήττες, αλλά κυρίως τις νίκες του.