Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ομιλία του Θανάση Παφίλη, σε συγκέντρωση στην Καισαριανή : Με το ΚΚΕ για την οργάνωση της λαϊκής αντίστασης !

 Σε συγκέντρωση στη Καισαριανή μίλησε χτες το βράδυ ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής.


Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, έγινε και η παρουσίαση της υποψηφιότητας του Ηλία Σταμέλου για δήμαρχος Καισαριανής με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Ο Θανάσης Παφίλης, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην Καισαριανή, θυμίζοντας πως πρόκειται για συνοικία - σύμβολο του ανυπόταχτου αγώνα των κομμουνιστών και πως ο λαός της, στις μεγάλες και στις δύσκολες στιγμές, πάντα έδινε το «παρών» στους μεγάλους πολιτικούς αγώνες.

ΤΕ Χίου του ΚΚΕ: Συγκέντρωση τώρα για την άμεση απελευθέρωση του Μάρκου Σκούφαλου που συνελήφθη και κρατείται στην ΑΔ Χίου.

Συγκέντρωση τώρα για την άμεση απελευθέρωση του Μάρκου Σκούφαλου 


 Σε συγκέντρωση έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου καλεί αυτή την ώρα τους εργαζόμενους και το λαό του νησιού, η Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του Μάρκου Σκούφαλου, στελέχους του ΚΚΕ, δημοτικού συμβούλου Δήμου Χίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλους του ΔΣ Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ο οποίος έχει συλληφθεί και κρατείται από την Αστυνομία.
Ο Μάρκος Σκούφαλος συνελήφθη μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του χθες ο ιδιοκτήτης της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ ΑΕ και στέλεχος της Χρυσής Αυγής στο νησί για το περιεχόμενο και την ουσία της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Μάρκος Σκούφαλος με την οποία ασκούσε κριτική για την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη της ΚΟΙΝΣΕΠ και 3 νομικών προσώπων - εταιρειών του Δήμου Χίου για τις ανάγκες ενοικίασης εργαζομένων σε αυτές.

Κοκκινίζει όλη η Ελλάδα ! Εκδηλώσεις των Οργανώσεων του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα για τις εκλογές.

 Εκδηλώσεις των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ για τις θέσεις του ΚΚΕ για τη μάχη των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών γίνονται τις επόμενες μέρες σε όλη τη χώρα. 


Συγκεκριμένα: 

- Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση σήμερα  Πέμπτη 6 Φλεβάρη στις 7.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τη μάχη των Ευρωεκλογών, των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών».

Σταύρος Τάσσος, Σεισμολόγος : "Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ψήφος αντίστασης, ελπίδας και προοπτικής για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού..."

Σταύρος Τάσσος, Σεισμολόγος 



Ο σεισμός που έγινε την περασμένη Κυριακή αλλά κι αυτός που έγινε σήμερα (σ.σ. τη Δευτέρα) έφεραν ξανά στην επικαιρότητα το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας, γενικά απ' τις φυσικές καταστροφές, που το Κόμμα μας βέβαια το έχει εντάξει στις υψηλότερες των προτεραιοτήτων του, γιατί συνδέεται άμεσα με την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων και εκ του λόγου αυτού με χιλιάδες θέσεις εργασίας στον κατασκευαστικό κλάδο.
Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε απ' την πλευρά του φυσικού φαινομένου είναι να μη γίνει ο σεισμός κάτω απ' τα πόδια μας.

Σεισμός: Ένα «πολιτικό» φαινόμενο.Του Νίκου Μπογιόπουλου.

  Για μια ακόμα φορά ένας σεισμός ξεγυμνώνει την διαρκή ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού.


Επιβεβαιώθηκε και πάλι με δραματικό τρόπο ότι η Ελλάδα είναι μια αθωράκιστη χώρα από άποψη αντισεισμικής προστασίας. Πιστοποιήθηκε εκ νέου ότι η Ελλάδα έχει αφεθεί από τους ταγούς της στο έλεος των συνεπειών του εκάστοτε φυσικού φαινομένου.
Αλλά, σε αντίθεση με τους σεισμούς, η ανεπάρκεια, η ανετοιμότητα και τελικά η αδιαφορία, δεν είναι «φυσικό» φαινόμενο. Η Ελλάδα των εγκλημάτων της «Ρικομέξ» και της «Φαράν» δεν έχει προκύψει από κάποιο «φυσικό» φαινόμενο.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλίας : Όλοι στα μπλόκα της αγροτιάς για εργασία-τροφή-ελευθερία.

Πεδίο της κοινωνικής αναμέτρησης με τα μνημόνια, τις κυβερνητικές δυνάμεις και την ΕΕ γίνονται αυτές τις μέρες οι κάμποι και οι αγροτικές περιοχές όλης της χώρας.


Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται η δυνατότητα μερικών χιλιάδων ανθρώπων να συνεχίσουν να ζουν από την καλλιέργεια της γης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα για το μεγάλο κομμάτι της κοινωνικής πλειοψηφίας έναν από τους πιο κρίσιμους παράγοντες για την επιβίωσή του.