Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΡΩΣΙΑ: 'Εμμεση παραδοχή της υπεροχής του σοσιαλισμού

Στην ημερήσια διάταξη της κοινής συνεδρίασης του Κρατικού Συμβουλίου και της επιτροπής για την υλοποίηση των «εθνικών προγραμμάτων», που πραγματοποιήθηκε στις 27 Δεκέμβρη στο Κρεμλίνο, βρίσκονταν τα θέματα που αφορούσαν τη μητρότητα και την παιδική ηλικία. Ομως στην αρχή της συνεδρίασης με πρωτοβουλία του Προέδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, άλλαξε η πορεία της συζήτησης κι αυτή αφιερώθηκε στο «εθνικό ζήτημα».Στο κέντρο της προσοχής του Ρώσου Προέδρου βρέθηκαν τα πρόσφατα σοβαρά επεισόδια στη Ρωσία, όπου μετά το θάνατο φιλάθλου, εθνικιστικές ομάδες προσπάθησαν να διοργανώσουν μαζικές ταραχές και πογκρόμ σε βάρος μεταναστών, από τις νότιες και κεντρικές ασιατικές περιοχές της πρώην ΕΣΣΔ (που εργάζονται στις λαϊκές αγορές και στις οικοδομές της Μόσχας).

ΟΟΣΑ παίρνει ο άνεμος

Έναν ακόμη διεθνή τοποτηρητή, πέραν της τρόικας, αποκτά η Ελλάδα. Πρόκειται για τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ο οποίος θα αποφανθεί για το πώς θα αλλάξουν οι ζωές χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που πρόκειται να μεταταχθούν.
Η ζωή χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων στα χέρια του ΟΟΣΑ
Η ζωή χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων στα χέρια του ΟΟΣΑ
Το νέο ρόλο του ΟΟΣΑ ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας για τη διαδικασία με την οποία προχωρούν οι μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς να δώσει συνολικό χρονοδιάγραμμα. Ο ΟΟΣΑ, όπως είπε, καλείται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011 να κάνει «λειτουργική αξιολόγηση» στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η δημόσια διοίκηση, άρα να επισημάνει πού υπάρχουν κενά και πού ελλείψεις.

Financial Times Γερμανίας : Αναμενόμενη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι αγορές παραμένουν σχετικά ψύχραιμες αφού υπολογίζουν σε μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δηλαδή σε μια χρεοκοπία της Ελλάδας.

Κατά τον αρθρογράφο της εφημερίδας Κρίστιαν Κίρχνερ, το μόνο ερώτημα είναι η επιλογή του χρόνου της ανακοίνωσης για την αναδιάρθρωση : ''Οι πολιτικές ηγεσίες θέλουν να περιμένουν μέχρι το 2012. Η Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να επιδείξει πρόοδο. Ίσως όμως η αναδιάρθρωση να γίνει και το 2011.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ

Σήμερα, ολοένα και περισσότερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας υφίστανται επίθεση ενάντια στο δικαίωμά τους για αξιοπρεπή διαβίωση. Σε τέτοιο σημείο, μάλιστα, που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν ούτε στην κάλυψη των υποχρεώσεών τους για τις πιο βασικές ανάγκες τους, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα.
Σε αυτή την περίοδο, η  κυβέρνηση υιοθετεί νέα τιμολόγια της ΔΕΗ πράττοντας διπλή αδικία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ-Χριστούγεννα…1941!


Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ- www.prin.gr

Μαύρη, κατάμαυρη η χρονιά που πέρασε για τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τους περισσότερους μικρομεσαίους εξαιτίας της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης Παπανδρέου, της πιο επιθετικής κυβέρνησης του κεφαλαίου που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα μέχρι τώρα. Εφιαλτική αναμένεται η χρονιά που έρχεται. Τηρουμένων των αναλογιών, τα φετεινά Χριστούγεννα μοιάζουν με εκείνα του 1941, της πιο εφιαλτικής περιόδου της γερμανικής κατοχής της Ελλάδας.

Η ζωή θα δείξει αν θα αποδειχθεί πιο δύσκολο να απαλλαγεί η χώρα από την κυβέρνηση των πολιτικών δοσιλόγων του Γ. Παπανδρέου από όσο ήταν να απαλλαγεί η Ελλάδα από τη ναζιστική κατοχή.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ: Αρση κριτικής υποστήριξης προς την κυβέρνηση Λούγκο

Άρση κριτικής υποστήριξης προς την κυβέρνηση Λούγκο

Την άρση της κριτικής υποστήριξης προς την κυβέρνηση του προέδρου Φερνάντο Λούγκο αποφάσισε και κοινοποιεί με ανακοίνωσή της στις 19/12, η Κεντρική Επιτροπή τουΠαραγουανού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΠΚΚ), σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση Λούγκο έχει αθετήσει το μεγαλύτερο μέρος των κυβερνητικών της δεσμεύσεων και της συμφωνίας που υπέγραψε».
Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρονται τα βασικά σημεία της συμφωνίας από το 2008 για: εμβάθυνση της δημοκρατίας, της εθνικής κυριαρχίας με έμφαση στο ζήτημα της ενέργειας και την αγροτική μεταρρύθμιση.

Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και οι απεργίες των ΜΜΜ.

Στην αρχή τους έφταιγαν οι διαδηλώσεις που πήγαινε ο τζίρος και τα κέρδη τους «κατά διαόλου». Kι άρχισαν τις καταγγελίες και τις αντιδραστικές δηλώσεις. Mιλάμε για τον Eμπορικό Σύλλογο Aθηνών, τον ανεκδιήγητο Mίχαλο του EBEA, τα παπαγαλάκια των MME και κάθε βουλευτικό τηλεοπτικό, πολιτικό κατακάθι που χύνει τη χολή του στο διπλανό του.
Ύστερα, αφού στέγνωσε η κρίση και η φτώχεια τα ταμεία τους, ήθελαν νέο εξιλαστήριο θύμα. Kαι τι βρήκαν οι «αθεόφοβοι». Tην απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς! Άρχισαν τα γνωστά κάλαντα πως ο κόσμος δεν κατεβαίνει στο κέντρο των Aθηνών γιατί απεργούν τα λεωφορεία, το τραμ, το μετρό, τα τρόλεϋ.

Δραματικές εξελίξεις στα ΜΜΕ


Μία ακόμη εφημερίδα, η κυριακάτικη "Veto" των Μ. Τριανταφυλλόπουλου και Π. Κυριακίδη, προστίθεται στον κατάλογο των "λουκέτων", τρίτη στη σειρά μέσα σε δύο μήνες, μετά την "Απογευματινή" και το "Βήμα". Την ίδια ώρα στο Alter επιχειρούν διάσωση του καναλιού, το οποίο όσο κλυδωνίζεται από χρέη κινδυνεύει να παρασύρει μαζί του και μεγάλο μέρος της διαφημιστικής αγοράς, αφού έχει προεισπράξει διαφήμιση πολλών εκατομμυρίων ευρώ για το 2011.
Σε κρίσιμη καμπή ο τηλεοπτικός Alter, καθώς τα τελευταία 24ωρα δημιουργείται η εντύπωση ότι γίνονται κινήσεις από μετόχους του, προκειμένου να σωθεί από τη χρεωκοπία. Ο σταθμός, που αντιμετωπίζει  μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, καθώς οι τράπεζες έχουν κλείσει τη στρόφιγγα του δανεισμού, κατάφερε μόλις προ ημερών να εξοφλήσει στους εργαζόμενους τις αποδοχές του Νοεμβρίου, ενώ τα χρέη του υπολογίζονται σε 450 εκατομμύρια ευρώ.

Συνετρίβη αεροσκάφος με 11 επιβαίνοντες στη Ρωσία.Δεν υπάρχουν επιζώντες.


Μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Antonov An-22 του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας συνετρίβη τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη στην περιοχή Τούλα, νότια της Μόσχας, με συνέπεια 11 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, δήλωσε πηγή των εγχώριων υπηρεσιών ασφαλείας που επικαλέστηκε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

"Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, στο αεροσκάφος επέβαιναν 11 άνθρωποι, και όλοι είναι νεκροί", δήλωσε η πηγή αυτή.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ - Ενιαίος αγώνας στην προοπτική της λαϊκής εξουσίας

Στις εγκαταστάσεις της «Κόκα - Κόλα» στη Μεταμόρφωση περιόδευσε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ
Σε ένταση και συντονισμό της πάλης, με ταξικό προσανατολισμό ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται συνολικά οι εργαζόμενοι και για τη διαμόρφωση των όρων που θα οδηγήσουν σε βαθύτερες αλλαγές μέχρι και το επίπεδο της εξουσίας, κάλεσε οΣπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας σε εργαζόμενους, κατά τη χτεσινή περιοδεία κλιμακίου του Κόμματος στις εγκαταστάσεις της «Κόκα - Κόλα» στη Μεταμόρφωση.
Αφορμή για την περιοδεία αποτέλεσαν οι δεκάδες πρόσφατες απολύσεις προσωπικού, για τις οποίες το ΚΚΕ έχει καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, στην οποία καταγράφεται η καταγγελία των εργαζομένων «πως οι απολύσεις γίνονται με στόχο την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και τη σταδιακή αντικατάσταση των απολυμένων με εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, δίχως δικαιώματα».

Άγγλοι αστυνομικοί ξυλοκόπησαν νεαρό διαδηλωτή με εγκεφαλική παράλυση. Δείτε το βίντεο.