Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Σε απολύσεις προχωρά ο ιδιοκτήτης του Έθνους, κ. Μπόμπολας.



Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον ιδιοκτήτη του Έθνους Μπόμπολα ο οποίος προχώρησε στην απόλυση της εργαζόμενης Πόπης Χριστοδουλίδου που δούλευε 25 χρόνια στην εφημερίδα.
      Θεωρήθηκε από τον ιδιοκτήτη ΜΜΕ και μεγαλοεργολάβο (πρόσφατα ανέλαβε δημόσια έργα στην Αλβανία κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ) σαν «αντιπαραγωγική». Θέλει να ξεμπερδεύει με εργαζόμενους που αντιστέκονται, που συμβάλλουν στην οργάνωση της πάλης στο χώρο δουλειάς, που συμπορεύονται και παλεύουν με το ταξικό εργατικό κίνημα.

Ολοι στις πλατείες, όλοι στην απεργία και τις πορείες στις 15 Ιούνη!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το διάγγελμα του πρωθυπουργού απευθυνόταν ουσιαστικά στους εταίρους του στο αστικό πολιτικό σύστημα, για να ζητήσει ακόμη μεγαλύτερη συναίνεση από αυτή που του παρέχουν ως τώρα για τη συνέχιση της πολιτικής της εξαθλίωσης του λαού. Κατανοώντας ότι αυτό το «βάρος» απέναντι στις λαϊκές αντιδράσεις δεν μπορεί να το σηκώσει μόνος του αυτός και το κόμμα του.
Ο λαός και η νεολαία μας δεν έχει κανένα λόγο να δώσει τη συναίνεσή του σε αυτή τη πολιτική που τον εξαθλιώνει. Αντίθετα έχει κάθε λόγο να δυναμώσει τις αντιστάσεις στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στους χώρους σπουδών, στις πλατείες. Με μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις να υπερασπισθεί τη ζωή του και το μέλλον των παιδιών του.
Να μετατρέψει την «αγανάκτηση» σε μαζικό κίνημα ανατροπής των «παλιών» και των «νέων» μέτρων.
Ολοι στις πλατείες, όλοι στην απεργία και τις πορείες στις 15 Ιούνη!
10/6/2011
Το γραφείο τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στην ΕΑΒ.



Η εργατική λαϊκή αφύπνιση πρέπει να γίνει τώρα. Να στερεωθεί στη συνείδηση του καθενός ότι ο λαός δεν πρέπει να υποκύψει στο δίλημμα να συνεισφέρει στην κρίση. Γιατί σε ένα βαθμό το έχουν περάσει στον κόσμο.
Δεύτερο, ότι ο λαός πρέπει να βάλει πλώρη για μεγάλες και ουσιαστικές ανατροπές και ρήγματα στο συσχετισμό δύναμης, στο πολιτικό εποικοδόμημα, κοινοβούλιο, κυβέρνηση, στο συνδικαλιστικό κίνημα. Και να έχει στο μυαλό του το εξής: Ότι η Ελλάδα μπορεί να ζήσει δίχως αφεντικά, ότι στην Ελλάδα πρέπει να επέλθει ριζική αλλαγή, αυτό που εμείς λέμε εργατική λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, παραγωγικός λαϊκός συνεταιρισμός για τους μικρούς παραγωγούς.

Ξεσηκωμός! Όλοι στην απεργία, όλοι στους δρόμους και στις πλατείες, όλοι στις συγκεντρώσεις.





Ξεσηκωμός! Όλοι στην απεργία, όλοι στους δρόμους και στις πλατείες, όλοι στις συγκεντρώσεις. Δεν θα περάσει το νέο, ακόμα πιο άγριο, Μνημόνιο! Ήρθε η ώρα να φύγουν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ. Εξέγερση παντού! Αυτό είναι το μήνυμα που έρχεται από τους τόπους δουλειάς και τις γειτονιές, ενόψει της μεγάλης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της Τετάρτης 15 Ιούνη. 

Ταυτόχρονα, οι ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος εντείνουν την προσπάθεια για να υπάρξει μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις διαδηλώσεις, με στόχο ειδικά στην Αθήνα τον πρώτο αποκλεισμό της Βουλής από τα πλήθη των απεργών και διαδηλωτών. Σε αποκλεισμό καλεί και η Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Εκβιάζει το λαό να βγάλει μόνος του τα μάτια του. Αναγορεύει σε «πατριωτικό» καθήκον τη συναίνεση στα μέτρα που έχει ανάγκη η πλουτοκρατία.



ΚΚΕ: Απ' άκρη σε άκρη πρέπει να ακουστεί σε όλη τη χώρα ότι δε δέχεται ο λαός να πληρώνει για την κρίση και το χρέος. Να αξιοποιήσει δοκιμασμένα όπλα, να συσπειρωθεί γύρω από το ταξικό κίνημα, να γίνει το πιο ισχυρό αντίπαλο δέος απέναντι σε κυβέρνηση - τρόικα - μονοπώλια
  • Αποφασισμένη η κυβέρνηση να περάσει διά πυρός και σιδήρου τα νέα μέτρα - κόλαση για το λαό, για να σωθούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως επιδιώκουν, επίσης, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και τα άλλα κόμματα του συστήματος.
  • Κάθε εργασιακός χώρος, κλάδος και συνοικία πρέπει να μετατραπεί σε κέντρο αγωνιστικής συσπείρωσης, αλληλεγγύης και αντεπίθεσης. Μάχες παντού, για να μην περάσουν τα μέτρα, μάχη παντού κατά των κομμάτων και της κυριαρχίας του κεφαλαίου, του στηρίγματός του, της ΕΕ.
  • Η πανεργατική, παλλαϊκή συμμετοχή στην απεργία, που καλεί το ΠΑΜΕ, στις 15 Ιούνη, πρέπει να σημάνει την αρχή μιας νέας ταξικής και πολιτικής αντεπίθεσης, κλιμάκωσης για τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων.
  • Ο λαός να χρησιμοποιήσει τη δύναμή του. Λαϊκή συμμαχία, για τη Λαϊκή Εξουσία, με αποδέσμευση από την ΕΕ, για Λαϊκή Οικονομία. Να στηριχτεί στο ΚΚΕ, στην εμπειρία του, στη μαχητικότητα, στη σταθερότητά του.

Πολίτες εναντίον βουλευτών - Τους έστειλαν εξώδικο! Με ένα εξώδικο εκ μέρους 1380 πολιτών στρέφονται εναντίον των βουλευτών οι πολίτες, διαμαρτυρόμενοι για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει - Η απάντηση του βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μ. Κριτσωτάκη

Με ένα εξώδικο στρέφονται κατά των βουλευτών του νομού Ηρακλείου 1380 (μέχρι στιγμής) πολίτες του Ηρακλείου. Μέσα από το εξώδικο, το οποίο επέδωσε δικαστικός κλητήρας στους οκτώ βουλευτές του νομού Ηρακλείου, οι πολίτες επιφυλάσσονται να ζητήσουν την ποινική δίωξη των αιρετών για οποιαδήποτε ζημία διαπιστωθεί σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, τα δικαιώματα των οποίων (καθώς και του ελληνικού κράτους) οι βουλευτές έχουν ορκιστεί με προστατεύουν.


ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Των χιλίων τριακοσίων ογδόντα πολιτών του Ηρακλείου που την υπογράφουν (η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται)
ΠΡΟΣ
Τους Βουλευτές του Νομού Ηρακλείου
1)   Βασίλειο Κεγκέρογλου   
2)     Γιάννη Μιχελογιαννάκη
3)     Φραγκίσκο Παρασύρη    
4)     Μαρία Σκραφνάκη
5)     Μανόλη Στρατάκη
6)    Μανόλη Κεφαλογιάννη
7)    Λευτέρη Αυγενάκη
8)     Μιχάλη Κριτσωτάκη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ: Στον Πρόεδρο της Βουλής

Κύριε Βουλευτά

Εχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την ψήφιση από τη Βουλή του περίφημου μνημονίου και εμείς μόλις πρίν από λίγους μήνες μάθαμε -δυστυχώς όχι από εσάς- τι ακριβώς ψηφίστηκε τότε.

Μπορούμε να συντρίψουμε το νέο «σύμφωνο λεηλασίας»!
Καμία εμπιστοσύνη στις μανούβρες του συστήματος
Η αντίσταση είναι υπόθεση του λαού και όχι σωτήρων όποιας απόχρωσης

Απίστευτο και όμως συμβαίνει! Είναι από τις λίγες φορές στην πρόσφατη ιστορία των αγώνων μας που βρισκόμαστε τόσο κοντά στο να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη σε βάρος του κατεστημένου, της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Όλον αυτό τον χρόνο που μας πέρασε (για να μην πάμε πιο πίσω) βιώσαμε για τα καλά στο πετσί μας τι σημαίνει ΔΝΤ, τι σημαίνει «βοήθεια» από την ΕΕ, τι σημαίνει «σωτηρία» από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Χρειάστηκε να χάσουμε πολλά, να επιδεινωθεί η θέση μας και το βιοτικό μας επίπεδο για να καταλήξουμε στο ότι δεν υπάρχει άλλη λύση απ’ το να πάρουμε την υπόθεση της αντίστασης στα χέρια μας. Βγήκαμε στους δρόμους, στις πλατείες, με επιμονή, με υπομονή προκειμένου να διοχετεύσουμε την οργή και την αγανάκτησή μας σε μια και μόνη πολιτική κατεύθυνση: ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ!
Εκτός από οργή και αγανάκτηση, αρχίσαμε να συσσωρεύουμε εμπειρίες από τις ήττες και τις διαδοχικές επιθέσεις που δεχτήκαμε στο όνομα του μνημονίου και δεν καταφέραμε να αποκρούσουμε.

Μόνο ένα σχόλιο!

Είναι πραγματικά τραγικό. Σε μια κατάσταση ανάτασης του λαού, σε μια συγκέντρωση που κρατά δύο βδομάδες, και που παρόλο που δείχνει σημάδια κάμψης είναι ακόμη ζωντανή και τίποτα δεν προδικάζει το οριστικό ξεφούσκωμά της κάποιοι να ασχολούνται όχι με τις απόψεις, έστω της μειοψηφίας, αλλά πως θα τις φιμώσουν! 
Είναι τρομερό σε κινηματικές διαδικασίες και στο όνομα της δήθεν πλειοψηφίας να απαγορεύουν στις μειοψηφίες να παλέψουν την άποψή τους. Είναι τρομακτικό άνθρωποι και συλλογικότητες που ανεμίζουν την δήθεν ανανέωση της αριστεράς, που σε άλλες περιπτώσεις κλείνουν τη λέξη δημοκρατία σε όλες τις πτώσεις, να απαγορεύουν τη διαφορετική γνώμη. Είναι να τους βλέπεις και να τρομάζεις. Αν τώρα είναι έτσι αν βρεθούν σε θέσεις πραγματικής εξουσίας τι θα κάνουν; Και αυτοί  ευαγγελίζονται την αριστερά και τον σοσιαλισμό!
Αυτοί αργότερα θα καταγγέλουν το σύστημα, αυτοί θα μιλούν για την αλληλεγγύη της αριστεράς,  θα καταγγέλουν άλλες πλειοψηφίες για καταπάτηση των δικαιωμάτων τους! Και η δυστυχία τους θα είναι ότι από μας θα έχουν και την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση όταν την χρειαστούν, όχι μόνο στα λόγια αλλά στη πράξη.
Από πότε ρε σύντροφοι το κίνημα λειτουργεί με τη λογική της υποταγής της μειοψηφίας στη πλειοψηφία; Tότε γιατί δεν κάνετε μόκο και να τρέχετε πίσω την ΠΑΣΚΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα για παράδειγμα; Ή μήπως τρέχετε τελικά; 
Πως γίνεται όλοι εσείς που μας τα πρήξατε στις εκλογές της Ε.Ε. και του Καλλικράτη ότι απαξιώνουμε τα κόμματα τώρα να το παίζεται ακομμάτιστοι, δήθεν σεβόμενοι τη θέληση του λαού όταν δεν την σεβαστήκατε όταν έκανε αποχή; 
Όσο για τους αναρχικούς και τους αντεξουσιαστές, όχι όλους βέβαια, τι να πω. Μην τους δώσεις εξουσία! Την πάτησες, χοντρά μάλιστα!
Aλλά για κακή τους τύχη εμείς πάλι εκεί είμασταν και πάλι το υλικό μας λίγο ήταν και καταυχαριστηθήκαμε και τις κουβέντες με τον κόσμο. Και πάντα εκεί θα είμαστε, με τον κόσμο, να μας μαθαίνει και να τον ακούμε. Να του λέμε και ΄μεις τα δικά μας! Και πάνω απ' όλα να ψάχνουμε από κοινού πως θα αγωνιστούμε, πως δεν θα ξεφουσκώσει αυτό που γίνεται τώρα, για την ανάγκη να γίνουν απεργίες και τα σωματεία να αποκτήσουν τον πραγματικό τους ρόλο, πως θα είμαστε μαζί στους επόμενους αγώνες που μπορεί να είναι πιο αποφασιστικοί. Εσείς που θα είσαστε; Μάλλον στη θέση αυτών που τώρα βρίζετε, σε 'κείνο το κτίριο απέναντι!

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντίθετες με τις ενωτικές προτάσεις του ΠΑΜΕ !


Μαζική, δυναμική απάντηση στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τώρα.

ü      Όλοι και όλες για την επιτυχία της πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας στις 15 Ιούνη και στην συγκέντρωση στις 10 πμ στην Ομόνοια.
ü      Κλιμάκωση με 48ωρη απεργία κατά τη συζήτηση των μέτρων στην ολομέλεια της βουλής.
ü      Πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, παντού με επίκεντρο τους τόπους δουλειάς, τα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις εκεί που κρίνεται η ταξική πάλη.

To ΕΕΚ καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκαν μέλη του ΚΚΕ (μ-λ)



To ΕΕΚ καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκαν μέλη του ΚΚΕ (μ-λ) από “ομάδας περιφρούρησης” στην πλατεία Συντάγματος με το πρόσχημα ότι η αριστερά και τα κόμματα της δεν έχουν θέση σ' αυτό το χώρο. Εχθροί του κινήματος δεν είναι οι αριστερές και γενικότερα οι εργατικές οργανώσεις αλλά το αστικό κράτος, η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα και απέναντι σ' αυτούς πρέπει να αναπτυχθεί ένα μαζικό ενιαίο ταξικό μέτωπο μάχης.

Απόφαση του Γραφείου του ΝΑΡ για τις πολιτικές εξελίξεις.



simees_3.gif
1.   Οι πολιτικές εξελίξεις επιταχύνονται, με κύριο ζήτημα την τεράστια άνοδο της παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα, των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων και νέων που διαδηλώνουν στις πλατείες και τους δρόμους, τις απεργίες και τις βαθιές πολιτικές και ιδεολογικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στον κόσμο της δουλειάς. Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας ριζικής αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων, μιας ιστορικής μετακίνησης στις συνειδήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπωνμιας νέας μεταπολίτευσης. Την ίδια ώρα βαθαίνει η κρίση νομιμοποίησης της κυβέρνησης Παπανδρέου, η δυσκολία να περάσει το άθλιο Μνημόνιο ΙΙ, αλλά και η κρίση συνολικά του αστικού πολιτικού συστήματος.

Η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση νόμου του Κ.Κ.Ε. Στην ίδια λογική ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. Η στάση τους πρέπει να αποτελέσει για το λαό βασικό κριτήριο καταδίκης της πολιτικής τους.Mόνο ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α τάχθηκε υπέρ.


Τις ευρωενωσιακές «ενεργητικές πολιτικές για την απασχόληση» διαφήμισε τοποθετούμενος ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Κουτρουμάνης

Mε τον ισχυρισμό ότι η πρόταση νόμου του ΚΚΕ δεν είναι ρεαλιστική και δεν μπορεί να εφαρμοστεί, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνηςτην απέρριψε εκ μέρους της κυβέρνησης, επιχειρώντας στην ομιλία του να αποδείξει ότι οι κυβερνώντες κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για την ανακούφιση των ανέργων. Κατά τον υπουργό, το μεταπολιτευτικό «μοντέλο παραγωγικής ανάπτυξης» βρίσκεται σε κατάρρευση όπως και ο κρατικοδίαιτος ιδιωτικός τομέας, ενώ ομολόγησε ότι στην Βόρεια Ελλάδα αρκετές επιχειρήσεις επιδοτήθηκαν από το κράτος και στην συνέχεια μετακόμισαν σε Βαλκανικές χώρες, κατεβάζοντας ρολά στη χώρα μας και αφήνοντας πίσω χιλιάδες ανέργους.