Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στον ρ/ς «Ράδιο Ελλάς Μελβούρνης».

Η συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στον ρ/ς «Ράδιο Ελλάς Μελβούρνης». 


 Η κυβέρνηση υπόσχεται ελάφρυνση του δημόσιου χρέους από τη μια πλευρά και ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη υπόσχεται κούρεμα του χρέους.

«Τόσο η πρόταση της κυβέρνησης και του υπ. Οικονομικών προς την τρόικα και προς τους εταίρους τους για κάποια διευκόλυνση στην αποπληρωμή του χρέους - που σημαίνει νέα επιμήκυνση του χρέους - ή για κάποια άλλα αντίστοιχα τέτοια μέτρα, όσο και το κούρεμα του χρέους που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι η πρόταση του ΔΝΤ, των ΗΠΑ - και οι οποίοι βέβαια δεν αγωνιούν για την κατάσταση των εργαζομένων στην Ελλάδα, αλλά για τα δικά τους οφέλη - οδηγούν σε αντιλαϊκά μέτρα για τους εργαζόμενους. Όσο και να μειωθεί το δημόσιο χρέος είτε με κούρεμα, είτε χωρίς κούρεμα με επιμήκυνσή του πάλι θα τη πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ): Κάτω τα χέρια απ’ τους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες!

Πέμπτη  17/10/2013


Καταγγέλλουμε την αστυνομική επίθεση σήμερα το πρωί στο Σύνταγμα, τη σύλληψη της απεργού πείνας Fadik Adiyaman και την προσαγωγή τεσσάρων ακόμα πολιτικών προσφύγων της «Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν», που βρίσκονταν εκεί από την Τρίτη 15 Οκτώβρη.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ρέντη.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας  



Η «κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και ανάπτυξη», που επικαλείται ο πρωθυπουργός, είναι ο συμβιβασμός του λαού με τη φτώχεια που συσσωρεύει η κυβερνητική πολιτική, η παραίτηση από κάθε ελπίδα να αλλάξει η ζωή του και να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του, η υποταγή στις απαιτήσεις του κεφαλαίου για ανάκαμψη της κερδοφορίας του.

Για τα περί ανόδου του ευρωσκεπτικισμού. Του Δημήτρη Καραγιάννη.

Για τα περί ανόδου του ευρωσκεπτικισμού.  


Τις τελευταίες μέρες, ο αστικός Τύπος, με αφορμή τη νίκη σε ένα δήμο της Νότιας Γαλλίας σε επαναληπτικές εκλογές του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Λεπέν και τα υψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, επίσης τη συμμετοχή στην κυβέρνηση της Νορβηγίας του εθνικιστικού, ρατσιστικού Κόμματος Προόδου και τα παζάρια στην Αυστρία των εθνικιστών για συμμετοχή στην κυβέρνηση, σηκώνουν το φόβο για την άνοδο ακροδεξιών ευρωσκεπτικιστικών δυνάμεων στην ΕΕ. Μάλιστα, το συνδέουν με την ανάγκη να υπάρξει ένα δημοκρατικό φιλοευρωπαϊκό τόξο που θα αντισταθμίσει αυτήν την τάση.

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για την 28η Οκτώβρη .

Αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι
πάντα είν’ ο ίδιος ο λαός…



«…ο κάθε βράχος, η κάθε ρεματιά, το κάθε χωριό, καλύβα με καλύβα, σπίτι με σπίτι, πρέπει να γίνει φρούριο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα… Έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα πρέπει να είναι και θα είναι, μια καινούρια Ελλάδα της δουλιάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ’ έναν πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό.»

Αθήνα, 31 του Οχτώβρη 1940,
Νίκος Ζαχαριάδης, Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ

Καταγγελία ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Εύβοιας.

 Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ευβοίας καταγγέλλει την αστυνομική επέμβαση στο Μέγαρο Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας και τη σύλληψη 13 εργατών των εργοστασίων Lafarge- Τσιμέντα Χαλκίδας, ΝΕΟΣΕΤ, ΣΕΛΜΑΝ, ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ, που εδώ και ένα μήνα είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του Μεγάρου διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων τους.



Η κατάπτυστη μνημονιακή κυβέρνηση προσπαθεί για μια ακόμα φορά να τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται και διεκδικούν το αυτονόητο, στην προκειμένη περίπτωση όσους διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά και  την αξιοπρέπεια, όσους αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική που έχει βουλιάξει ένα ολόκληρο νησί στην ανεργία.