Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Σχόλιο του ΚΚΕ για τη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ


Τα κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν δεσμευτεί απέναντι στην ελληνική πλουτοκρατία και την τρόικα για την προώθηση των μέτρων που ισοπεδώνουν το λαό. Οι όποιες διαφοροποιήσεις τους αφορούν στον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστούν και στο να ρίξει ο ένας στον άλλον το πολιτικό κόστος.

KNE: Καταδικάζει τη δολοφονία του φοιτητή συνδικαλιστή Sudipto Gupta στην Ινδία.


Τη δολοφονία του Ινδού φοιτητή συνδικαλιστή καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονία του Ινδού φοιτητή συνδικαλιστή Sudipta Gupta, κατά τη διάρκεια της κράτησής του από την αστυνομία στο κρατίδιο της Καλκούτας. O 22χρονος Sudipta Gupta ήταν ένας από τους ηγέτες της Ομοσπονδίας Φοιτητών Ινδίας. Συνελήφθη μαζί με πολλούς ακόμα φοιτητές από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των μαζικών και ειρηνικών φοιτητικών διαδηλώσεων με το αίτημα της διενέργειας φοιτητικών εκλογών στα Πανεπιστήμια, οι οποίες απαγορεύονται.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ




Εργαζόμενε, άνεργε, συνταξιούχε, γυναίκα, νέε –α.

Σκέψου και απάντησε.

Σήμερα που η επιστήμη έχει κάνει άλματα και τα μηχανήματα στα εργοστάσια έχουν τελειοποιηθεί γιατί υπάρχει έλλειψη φαρμάκων στα φαρμακεία και τα νοσοκομεία;

Ενώ οι πρώτες ύλες είναι άφθονες, η τιμή τους μειώνεται, οι μισθοί των εργαζόμενων στις πολυεθνικές φαρμάκου συμπιέζονται, γιατί γίνεται δυσεύρετο εμπόρευμα το φάρμακο;

 Γιατί:

Εκδηλώσεις - συζητήσεις σε όλη τη χώρα για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ.


Εκδηλώσεις - συζητήσεις για τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο του Κόμματος πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.



Σήμερα Τετάρτη:

Από τη ΝΕ Φθιώτιδας, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη Λαμία, με ομιλητή τον Τ. Δημουλά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Από την ΚΟ Λευκάδας, στις 7.00 μ.μ., στο Παλιό Δημαρχείο Λευκάδας. Θα μιλήσει ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Στη Σκόπελο (αίθουσα ΚΑΠΗ), στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Απ. Νάνος, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Νότια Αφρική - Ιδρύεται το «Κόμμα Εργαζομένων και Σοσιαλιστών» – WASP

 Ανταπόκριση από τη Ν. Αφρική
Μετάφραση – επιμέλεια Νίκος Κοκκάλης 

 Περίπου πεντακόσιοι συνδικαλιστές, ανθρακωρύχοι, φοιτητές και αγωνιστές από διάφορες περιοχές συναντήθηκαν στην ιδρυτική συνέλευση του Κόμματος Εργαζομένων και Σοσιαλιστών (WASP) στην πρωτεύουσα την Ν. Αφρικής Πρετόρια, στα μέσα του Μάρτη. 


Η ίδρυση του νέου κόμματος, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Δημοκρατικού Σοσιαλιστικού Κινήματος (DSM - αδερφή οργάνωση του «Ξ» στη Ν. Αφρική) και μαχητικών συνδικαλιστών μεταλλωρύχων, συνδέεται άμεσα με το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία της χώρας. 

Διευκρίνιση του Ριζοσπάστη για τα γραφόμενα του Νίκου Μπογιόπουλου.


Διευκρίνιση


Διευκρινίζουμε τα εξής: Ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» Νίκος Μπογιόπουλος, στο άρθρο του στον προσυνεδριακό διάλογο, έγραψε: «Η σ. Παπαρήγα ("Ρ", 22/3/2012) έλεγε: "Αντικειμενικά λοιπόν στην εκλογική μάχη το κριτήριο ψήφου προς το ΚΚΕ μπορεί και πρέπει να είναι πάνω στη συνολική του στρατηγική"».
Αλλά δεν είναι ολόκληρο.

ΗΠΑ - ΛΔ Κορέας: Προκλητικές δηλώσεις του ΥΠΕΞ Τζον Κέρι για το πυρηνικό πρόγραμμα της ΛΔ Κορέας.


«Οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους συμμάχους τους, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. 



Δεν αποδέχονται τη Βόρεια Κορέα ως πυρηνική χώρα», δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε τα ξημερώματα με το Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Γιουν Μπγιουνγκ Σε στο Στέιτ Ντηπάρτμεντ, αποκαλύπτοντας για μία ακόμη φορά την αλαζονεία και την έπαρση των ΗΠΑ να θεωρούν πως αυτές και μερικές ακόμη ιμπεριαλιστικές δυνάμεις έχουν το «δικαίωμα» να αποφασίζουν ποιες από τις χώρες του πλανήτη θα αναπτύξουν πυρηνικά προγράμματα και ποιες όχι.