Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Γραμματεία Καρδίτσας ΠΑΜΕ: Καταγγέλλει τις πρωτοχρονιάτικες απολύσεις στην αρχαιολογική υπηρεσία.

 Τις πρωτοχρονιάτικες απολύσεις εφτά εργαζομένων από την αρχαιολογική υπηρεσία Καρδίτσας καταγγέλλει η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ.


Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει: «Εφτά εργαζόμενοι, διαφόρων ειδικοτήτων, - μηχανικοί, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, συντηρητές-  στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Καρδίτσας ειδοποιήθηκαν να μην πάνε για δουλειά από την πρώτη του έτους.

KKE: Συλλυπητήριο μήνυμα σε ΚΚΡΟ και ΚΕΚΡ για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Ρωσία.

 Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας και το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας για το θάνατο δεκάδων ανθρώπων από τις βομβιστικές επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ.


Το μήνυμα έχει ως εξής:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Μιλάνε για ανάπτυξη, δεινά αναγγέλλουν...

 Μέρες τώρα, με δηλώσεις τους διάφοροι αξιωματούχοι του αστικού πολιτικού συστήματος - και ο πρωθυπουργός χτες - επιχειρούν να ενισχύσουν τη θέση ότι πράγματι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ κι ότι πιάνουν τόπο οι θυσίες του λαού.


Οι ίδιες δηλώσεις αποκαλύπτουν το μοναδικό πραγματικό γεγονός: Ότι το σύνολο της έως τώρα εφαρμοζόμενης πολιτικής είχε μόνο ένα στόχο, τη στήριξη του κεφαλαίου, και έτσι νομοτελειακά την επίθεση ενάντια στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις αποκαλύψεις σχετικά με τα σκάνδαλα.

 Οι αποκαλύψεις σκανδάλων, που το τελευταίο διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με την εμπλοκή προσώπων που έχουν διαχειριστεί κρατικό χρήμα, δείχνουν ότι είναι βαθιά και αγιάτρευτη η σήψη του συστήματος που ζούμε.



Πηγάζει από αυτό που υπερασπίζονται όλοι οι θεσμοί του συστήματος: Τη μεγάλη καπιταλιστική ιδιοκτησία και τα μονοπώλια. Η επιλογή να βγουν τώρα στην επιφάνεια εξυπηρετεί και τις διεργασίες αναπαλαίωσης του πολιτικού σκηνικού, που αφήνουν άθικτη την αντιλαϊκή του φύση.

Ικαρία: Aγωνιστικά κάλαντα από την ΚΝΕ !

 Σε χώρους δουλειάς και σε λαϊκά σπίτια των Ραχών Ικαρίας βρέθηκαν Κνίτες και Κνίτισσες για να ψάλουν τα πρωτοχρονιάτικα αγωνιστικά κάλαντα.


Είπαν τα κάλαντα σε ανθρώπους του μόχθου φέρνοντας το μήνυμα της αντίστασης και της πάλης ενάντια στο κεφάλαιο που αιματοκυλάει τα δικαιώματά τους. Τα κάλαντα που έψαλαν είναι: